תכנון ימים במנהטן
-
היי לכולם,
מה עדיף- לתכנן מה לעשות בכל יום בשהייה של שבעה ימים במנהטן או פשוט לרשום לאן פחות או יותר רוצים ללכת בכל יום וכבר לזרום שם לפי מצב הרוח/כוח/כמה זמן ייקח לנו כל מקום שנהיה בו?
אני מנסה לחשוב איך כדאי, כי אין לי באמת מושג כמה ייקח לנו להגיע מבית המלון לרוקפלר, כמה זמן נניח נחכה שם בתור, כמה זמן ייקח לנו להמשיך משם לאמפייר סטייט, ליוניון סקוואר, וכו' וכו'.
בתודה,
ליאת.
-
תכנון ימים במנהטןהצעה שלי:
- תכינו טבלה, לכל יעד, שעות פתיחה + סגירה
- רכזו יעדים לפי איזורים
- לכל יעד לציין במיוחד אם סגור ביום מסויים, או אולי עדיף ביום מסויים.
- תחליטו מראש מה "מאסט" בשבילכם ומה נחמד.
תכינו מראש תוכנית כללית לכל יום. בזמן הטיול, תעדכנו את התוכנית בכל ערב לפי ההספק שלכם, מצב הרוח והחשק וכו. רוצים להישאר במוזיאון המטרופוליטן יותר מאשר תכננתם? אין בעיה. מעיפים מבט בטבלה ורואים מה מתוך הדברים שרציתם תרצו לוותר. ביום אחר תחליטו אם חוזרים למקום שדילגתם עליו, או לא.
לדוגמא: אם תגיעו בצהריים לטיימס סקואר, יש סיכוי למצוא כרטיס איכותי במחיר טוב להצגה, אבל גם יתכן ולא תצליחו. כדאי לחשוב מראש מה תעשו אם לא יהיו כרטיסים.
הסיסמא שלי: מי שמתכנן היטב, יכול להיות סופר ספונטני בטיול.
-
תכנון ימים במנהטןמסכימה עם עמיחי!
ככה בעיקרון אנחנו מטיילים בטיול עירוני, בטח שבמנהטן.
חילקתי לפי אזורים (אני אפילו דיקדקתי לתת נושאים - אטרקציות, חנויות מעניינות, אוכל) והדגשתי את ה- MUST.
ככה יש מקום לגמישות, זורמים בפועל עם מה שרוצים יותר ופחות ולא מפספסים מה שחשוב לכם..
תהנו!
-
תכנון ימים במנהטןאוקיי. הבנתי אתכם.
איך אפשר לתכנן אבל יום אם לא יודעים כמה זמן ייקח להיות בכל מקום?
אין לי מושג אם נניח יום שתכננתי ייגמר בשעה 2 בצהריים או ב7 בערב.
-
תכנון ימים במנהטןזה יהיה בחורף או בקייץ?
הכוונה באיזה חודש בשנה?
-
תכנון ימים במנהטןבשבוע הראשון של יוני.
-
תכנון ימים במנהטןכמה זמן יקח כל דבר זה כמובן עניין מאד אישי. יש מי ש"נתקע" או "זוחל" ומי ש"ממצה" ו"דוהר".
אבל בכל זאת - תעלו רשימה של מקומות/נושאים ואנשים יביעו את דעתם.
לגבי מיפוי - אני פחות לחוץ על מיקום פיזי. ברור שאין טעם לבלות את כל היום בלחצות את העיר מצד צד 5 פעמים, אבל בהחלט אפשר לשלב במהלך היום דילוגים בתחבורה ציבורית.
בכל מקרה - אני מאד חושב שכדאי לזרום. בעיני מנהטן זה בעיקר שוטטות חסרת מטרה. כלומר יש מטרה כללית, אבל הרחובות, החנויות וכו' סוחפים אותנו. אפשר בקלות להתקע לשעה שלמה כי נתקלנו בחנות מיוחדת (יכול להיות למשל ציוד אומנות, ציוד מטבח, מסיבה, או כל דבר אחר "מיוחד"). אפשר להתקע בגלל מופע רחוב נחמד. אפשר סתם לעצור באינסוף בתי הקפה או דוכני האוכל ואז לשבת על אחד הספסליפ בגינה. וככה מתגלגליפ מצד לצד בכיף.
ברור שכדאי לתכנן את העוגנים הגדולים, אבל להשאיר הרבה זמן לשוטטות בלי מטרה
-
תכנון ימים במנהטןאי אפשר לדעת כמה זמן כל מקום ביקור יקח. יש המון גורמים שיכולים להשפיע: תור ארוך/קצר, אטרקציה שמעניינת אתכם יותר/פחות ממה שהערכתם, שרות איטי/מהיר במסעדה, חנות שמתעכבים בה פתאום הרבה זמן, עייפות (בניו יורק הולכים המון ברגל) ששולחת אתכם למנוחה במלון, מזג אויר וכד'.
אני נוהג לבנות ב-Google My Maps את כל מקומות הביקור שמענינים אותי ובכל אחד מהם לסמן ימי/שעות פתיחה. לאחר מכן אני מקבץ מקומות שסמוכים זה לזה ושניתן לבקר בהם באותו יום בשבוע לרשימה שתשרת אותי באותו יום. מטבע הדברים, הרשימה תהיה ארוכה יותר ממה שתספיקו בפועל וזה בסדר. ניו יורק איננה עיר שניתן להספיק בה הכל בביקור אחד של מספר ימים. ה"מכורים" לעיר הזו חוזרים אליה שוב ושוב ובכל פעם לתגליות חדשות.
מה שלא תספיקו יכול להתווסף ליום ביקור אחר, או לטיול אחר בעתיד.
-
תכנון ימים במנהטןגם אני מסכימה עם עמיחי. זה מה שעשיתי בטיול לניו יורק.
הכנתי רשימה של כל היעדים שעניינו אותי + ימי ושעות הפתיחה + מחיר כניסה (במידה ונדרש). אח"כ הקצאתי לימים לפי האזורים ועם התאריכים עצמם "שיחקתי" בזמן אמת לפי מזג האוויר (הייתי בנובמבר).
את מוזמנת להיכנס לבלוג שלי ואולי לקחת משם כמה רעיונות.
תיהני!
-
תכנון ימים במנהטןקראתי, תודה רבה לך

-
תכנון ימים במנהטןבשמחה

-
-
תכנון ימים במנהטןתודה רבה לך