מיס אינטרנשיונל קווין 2015
-
מיס אינטרנשיונל קווין 2015 – גברים , נשים ומה שבניהם .
אני עושה דרכי לעיר הקייט פאתיה , השוכנת לחופיה המזרחיים בגולף של תאילנד .
כן זו אותה העיירה המוכרת והידועה לשמצה בקרב התיירות העולמית וגם הישראלית עוד מימי מלחמת ויאטנאם בה הרבו לפקוד אותה חיילים אמריקנים בזמן חופשתם .
חיי הלילה הבלתי פוסקים שלה מזמנים לעיר הזאת כ 5 מיליון תיירים בכל שנה
וכמות לא מבוטלת של דורשי עבודה ממין נקבה שמגיעות כדי לספק את ״הסחורה״ ואת הביקוש הרב .
פאתיה אף נודעת כריכוז הגדול ביותר של קהילת הליידיבויס בתאילנד
אותם גברים שלפי דבריהם נולדו נשים הכלואות בגוף זכרי ויעשו הכל על מנת להפוך לאשה בכל רמ״ח אבריהם וזה כולל גם את כל הניתוחים המתבקשים .
קהילת הטרנסג'נדרים והטרנסווסטיטים תופסת תאוצה רבה בעולם המין השלישי בתאילנד והוא בא ליידי ביטוי במלוא עוצמתו והדרו בעיר פאתיה .
אחת לשנה נוהרים אליה כל חשובי הקהילה ומי שהגדיר עצמו כשייך לקטגוריה של עולם הטרנסג'נדרים , הטרנסווסטים , בי סקסואליים , טרנס סקסואלים , הקהילה ההומואית והלסבית .
הסיבה היא לא אחרת מאשר התחרות החשובה והנחשקת ביותר באג׳נדה הקהילתית , מיס אינטרנשיונל קווין ובתרגום לעברית תחרות מיס תבל של קהילת הליידיבויס בעולם .
ולגילוי נאות גם אני עושה דרכי לפאתיה בדיוק מאותה הסיבה למרות שאני חייב לציין כי אני סטרייט לחלוטין ואותי מעניינת התחרות לצרכי הצילומים והכתבה בלבד .
מבחינתי איך אמר פעם זקן סיני חכם , העובדה שהמוני אנשים מגיעים לראות משהו מיוחד , אינו הופך אותו לפחות יפה .
ואכן התחרות הזאת היא די שונה ומיוחדת ואני משוכנע שיהיה יפה ומיוחד
ועוד גילוי נאות קטן , זו לא הפעם הראשונה שאני זוכה לראות את התחרות הזאת , השנה זו תהיה הפעם הרביעית ברציפות .
17 מדינות בעולם ( אוסטרליה , פיליפינים , מלזיה , יפן , ברזיל , צרפת , מינאמר , תאילנד , ארה"ב , לאוס , מקסיקו , איטליה , בלגיה , תורכיה , סינגפור , פרו , מאוריציוס ) סיפקו 27 מועמדות ( יש מדינות ששלחו יותר מנציגה אחת ) שהגיעו לשלב הסופי לאחר מיונים ובדיקות קפדניות נחתו כאן בעיר כשבוע לפני התחרות שהתקיימה בשיש לנובמבר במועדון טיפאני׳ס היוקרתי המפאר את העיר פאתיה במופעי הקאברט המוצלחים שנערכים בו מידי ערב ושכל משתתפיו הם על טהרת הליידיבויס בשלבים שונים של המגדר המיני שלהן.
זו כבר שנה 11 ברציפות בכל נובמבר ( למעט 2008) בה מקיימים בעיר את התחרות הנחשקת . מועמדות מתאימות מכל העולם מגישות בקשת השתתפות , עוברות מסכת של כמעט ייסורים כדי להשתחל פנימה למועמדות הסופיות ואף מוכנות לשלם הון תועפות רק כדי לנסות ולהגשים את חלומן לגעת בזוהר ולקבל הכרה וכבוד מהקהילה העולמית להן הן שייכות .
התחרות מתחילה ב 21:00 , אני מקדים בחצי שעה , מציג את כרטיס הוי אי פי גולד שברשותי ונכנס היישר לקוקטייל המקדים.
מאתר את שמי ברשימת הכתבים ומקבל תג עיתונאי מישראל .בתוך המתחם המפואר כבר נמצאים כל חשובי הקהילה , חלקם הגדול תאילנדי וחלק קטן של פלאנגים ("זרים" בפי התאים) מערביים שכנראה קשורים בדרך זו אחרת לארגון הערב ולנותני החסות .
צלמים וכתבים מרשתות תקשורת זרות ומקומיות מנציחים כל רגע בהבזקים אין סופיים את כל מי שרק מוכן להצטלם .
וממש לא חסרים כאלה , התאילנדים כנראה אוהבים שמנציחים אותם בעדשות המצלמה.
אני פונה לפינת המשקאות , סוקר בזריזות את ההיצע , מצטייד בבקבוק מים קרים וממשיך לסקור את הנעשה סביבי
בפינה הימנית מתקבצות להן מספר נערות יפהפיות המתהדרות באיפור כבד ובשמלות נשף מקסימות .
מטר הצילומים המונחת עליהם מכל הצלמים בסביבה גרם לי קצת אי נחת שאיני יודע מי הן , החלטתי להשתתף בחגיגה והתחלתי לצלם אותן בכל הפוזות שהפנו לעבר המצלמות , מאוחר יותר נודע לי כי הן כל המשתתפות שייצגו את תאילנד בתחרות בשנים קודמות , חלקן זכו בתואר וחלקן זכו כסגנית ראשונה או שנייה למיס אינטרנשיונל קווין , כמובן זוכת התחרות 2012 , התאילנדית קווין באלוט - מיס אינטרנשיונל קווין 2014 נעדרה מסט הצילומים , יהיו לה מספיק בהמשך הערב כחלק מצוות השופטים וכמי שתעניק את הכתר לזוכה הטרייה .
אני מנצל את הזמן שנותר להצטלם עם כמה מ"נערות הזוהר" שאם לומר את האמת כולן נראות מליון דולר אבל המחשבה .. המחשבה ... שהמילון דולר הייתה פעם גבר אינה מרפה .
הגיע הזמן להיכנס לאולם , אני מוצא את מקומי ומתיישב , מקום מצוין יש לציין ממש בקרבת הבמה .
הערב מתחלק למספר חלקים כשבחלקו הראשון סרטון וידאו על כל פועליה ותפקידה של מיס אינטרנשיונל קווין היוצאת , איך היא מסכמת את שנת מלכותה ומה עשתה בשנה הזו לקידום המודעות של הקהילה הטרנסג'נדרית לעולם שקצת מתקשה להבין או לקבל את השונה ממנו .
מייד לאחר הסרטון עולות בזו אחר זו 27 המועמדות הסופיות, עוטות על עצמן את התלבושת הלאומית המסורתית המייצגת את מדינתן .
בהמשך הערב תיבחר התלבושת היפה ביותר .
החלק השני מוקדש למופע קברט מקסים מבית טיפאני׳ס "The Glory Flower"
המציג מופע מתוך אגדה על נסיכה סינית שרצחה את בעלה מייד לאחר יום נישואיהם המרגשים וירשה את האימפריה הקיסרית
היא דימתה את עצמה לחרצנית שאט אט מאבדת את עלי הכותרת , הצבעים והחיים היפים וכחלוף הזמן נמוגה ומתה .
בסיומו מציגים המנחים את חבר השופטים המונה 14 שופטים שנבחרו מתוך קצת מעל 30 ארגונים וחברות שנתנו חסות לאירוע וכוללים בתוכם מנכ״לים של רשתות תקשורת , קניונים גדולים , רשתות של מלונות יוקרה , מרפאות המתמחות בניתוחים לשינוי מין , חברות קוסמטיקה ועוד .
המועמדות הסופיות עולות לבמה ומציגות שמלות ערב שנתפרו במיוחד עבורן לפי מידותיהן .
בחלק השלישי של הערב בחירת התלבושת המסורתית , השמלה היפה ביותר , המועמדת הפוטוגנית ביותר וחביבת התחרות .
כל זוכה קיבלה פרס בדמות צ׳ק על סך 20000 באט ( כ 550$ ) ועד 40000 באט .
המנחים בהתלהבות ראויה מסננים את 10 המועמדות הסופיות שימשיכו לשלב הבא .
בחלק הרביעי אנו זוכים לראות מצגת על מסכי ענק ובהם משתפים אותנו בחוויותיהן של המשתתפות במהלך כל השבוע מהרגע שבו נחתו בתאילנד והשתתפו בעשרות ערבי קוקטייל , מסיבות עיתונאים , ביקורים במקומות ובמלונות של נותני החסות ועוד הרבה אירועי קידום ושיווק .
בשלב הזה כבר נפרדים מרוב המועמדות ועל הבמה נשארות 3 המועמדות הסופיות .
מיס תאילנד – סופידה סיריוואטאנוקון Sopida Siriwattananukoon
מיס ברזיל – וולסה דומיניק פראז – Valesca Dominik Ferraz
מיס פיליפינים - טריקסי מריסטלה – Trixie Maristela
כל אחת מהמועמדות נשאלת שאלה אחת מטעם השופטים ומחויבת לענות עליה תוך דקה .
במידה והמועמדת אינה מבינה את השאלה באנגלית היא רשאית לדרוש מתורגמן
הקטע המרגש והמותח של הערב הגיע , בחירת מלכת היופי וסגניותיה
לקול תשואות הקהל מזמינים המנחים לבמה את מי שיעניקו ויכתירו את סגנית ראשונה , סגנית שנייה ואת מלכת הערב
הם עולים לבמה בזה אחר זה ולרקע מחיאות הכפיים של הקהל המשולהב שלדעתי מונה כ 1000 איש ( תכולת המקסימום בטיפאני'ס ) .
קצת התרגשות וקצת משיכת זמן ( מזל שאין פרסומות באמצע ) ובידיים רועדות נפתחת המעטפה והכרזת מיס אינטרנשיונל קווין לשנת 2015 - מיס פיליפינים , טריקסי מריסטלה בת ה 29 סטודנטית לשפות ממנילה שבפיליפינים היא הזוכה המאושרת של הערב .
הפרסים לזוכה הינם 400000 באט ( כ 11000$ ) , כתר משובץ אבנים יקרות וניתוחים חינם ככל שתחפוץ .
לסגנית ראשונה נבחרה מיס ברזיל
הפרס 100000 באט
ולסגנית שנייה הוכרזה מיס תאילנד.
הפרס 75000 באט.
ברכות ותודות אחרונות בוקעים מפיות המנחים אשר נבלעות בשטף מחיאות הכפיים הבלתי פוסק של הקהל .
כמעט 3 שעות מרגע הפתיחה ואפשר כבר לסכם את הערב , היה פשוט מדהים ומושקע , חוויה "מעולם אחר" .
מטרת הערב והתחרות עצמה כפי שהוגדרה על ידי המארגנים נחלה הצלחה ואני בטוח שלפחות הקהל שצפה באירוע ואינו חלק מהקהילה , משהו בו השתנה , האומץ והרצון העז להלחם על זכויותיהן , לנסות ולהחדיר את המודעות הזאת , לקבל ולהבין וגם לשמור על זכויות האדם באשר הוא אדם ולא משנה מגדרו המיני הינם לחם חוקינו ביום יום אבל לפעמים אנו נוטים לשכוח ולקטלג אנשים רק בגלל שבחרו לחיות את חייהם באופן שונה ממה שנדמה לנו כי זו הנורמה המקובלת .
לפחות בי זה שינה משהו והיום אני יותר מבין את מלחמתן של הליידיבויס בתאילנד לשוויון ולקבלתן כפי שהן כחלק בלתי נפרד כעוד מגדר מיני שנקרא המין השלישי .
**** תמונות בהמשך היום ****
-
מיס אינטרנשיונל קווין 2015 -
מיס אינטרנשיונל קווין 2015 -
מיס אינטרנשיונל קווין 2015 -
מיס אינטרנשיונל קווין 2015..כל הכבוד רוזן..
..

-
מיס אינטרנשיונל קווין 2015סחטיין רוזן...מקווה שלא חזרת מבולבל מהאירוע

לצערי מהתמונות שצילמת לא ראיתי פצצות מעלפות אבל ידוע לי שיש לא מעט כאלה
אגב..
בעניין מה שכתבת על מלחמתן/ם של הליידיבויז על קבלתן בחברה..אני חושב שלגברים בעולם ובישראל יש הרבה מה ללמוד מהגבר התאילנדי המצוי בקבלה שלהן..אני לפחות נדהמתי מהכבוד שהן זוכות לו ואפילו מתקבלות בסוג של אדישות כאילו מדובר באשה לכל דבר ועניין גם שמדובר בוולגריות והמשוחקות שמעוררות בך סוג של גיחוך הן זוכות ליחס מאוד מקבל..
כסטרייט מובהק אך מאוד פתוח מינית ופרוע בראש..היתה לי התנסות אחת עם post-op
הפורום הזה לצערי כבד תחת אז אני ינסה לברור כמה שיותר במילים..חח
הניצוץ נדלק אצלי באופן מקרי לחלוטין..רוב הLB שפנו אלי בפוקט היו גבריות מהסוג שיכול להעלות לי את החומציות בקיבה

בוקר אחד קמתי ליום גשום ולא ממש היה מה לעשות פרט קצת לטייל באזור..קפצתי לגיאן סילונג ועל הדרך נכנסתי לאיזה מכון מסאזים..מייד קפצו עלי הבנות כשכל אחת מציעה את מרכולתה...כולן נראו לי כפריות כאלה ואף אחת לא דיברה אלי..פניתי לצאת ואז רצה אלי המנהלת של המכון בחיוך ואמרה לי.."תישאר עוד שתי דקות יש לי מה שאתה מחפש ליידי מאוד יפה ומיוחדת" בשלב הזה עוד לא הבנתי למה היא מתכוונת..בדיעבד הגברת הבינה בטעות שאני מחפש כנראה ליידיבוי..
עברו כמה דקות ומבעד לווילון יוצאת לי בחורה פצצה בשם "אן" ..גוף להתאשפז וחיוך שורףףףף!!
אן פונה אלי בנינוחות מתיישבת ומדברת איתי..נשבע לכם שהעברתי עליה סריקה חודרנית ושום סממן גברי לא מצאתי בה..כלום!!!
עליתי לחדר התקלחתי והמתנתי לה.. היא הגיעה בלבוש מינימלי..נשכבתי על הבטן והיא התחילה לעסות אותי עם שמנים וכאלה..מייד כשהיא התיישבה הרגשתי שיש שם משהו בין הרגליים שלא ראיתי כשנכנסה (הן יודעות להסתיר אותו לא רע
)..הסתובבתי ושאלתי "את ליידיבוי" היא אומרת לי "כן"..עצרתי אותה קמתי והתלבשתי..היא התיישבה נבוכה ומייד הציעה לי או כסף בחזרה או שאבחר מישהי אחרת במקומה...התלבשתי התיישבתי לידה לטיפתי ונשיקתי אותה בלחי ואמרתי לה..זה בסדר...אני אשב איתך כמה דקות נקשקש קצת ואשאיר לך טיפ +הכסף..היא בכל זאת נפגעה מעט שלא רציתי אותה וזה נגע בי חייב להגיד..
ישבנו ודיברנו..היתה מתוקה ברמות ופצצה..אוי איזה פצצה!!

ישבנו חצי שעה בערך קשקשנו צחקנו...ויצאתי לדרך..לא לפני שהיא דוחפת לי כמעט בכוח את הטלפון שלה ומציעה שניפגש סתם כידידים לאיזה לאנצ'..
יצאתי מהמכון מאוד מבולבל ולא הפסקתי לחשוב עליה..רציתי להזמין אותה ללאנצ' אבל לא יכולתי להשלים עם זה שהיא גבר אז ויתרתי.
שבועיים לאחר מכן בהשראתה של אן הגעתי לפאטיה ובאחד הלילות פגשתי LB הפעם POST-OP מדהימה לא פחות...
ישבתי איתה לכמה דרינקים..עברנו למועדון והכל זרם והתאים לי..אמרתי לעצמי..."זהו...אני מנסה!")
אז ככה..לסקרנים שבינכם..זה נראה ממש כמו הדבר האמיתי..אבל מרגשי אחרת וצר מלהכיל..
היתר אגב נראה ומרגיש לגמרי כמו הדבר האמיתי!! להגיד לכם שההתנסות הזו היתה מעפלת..לא! אבל כאחד ששלם עם הגדרתו כסטרייט בעל פתיחות מינית זו היתה סה"כ חוויה מאוד מעניינת...לא רוצה שיובן שאני ממליץ למישהו לנסות..בטח לא מתוך בלבול וחולשה רגעית..אבל אני בסה"כ יצאתי די מסופק מההתנסות וגם הכרתי שתי ידידות מדהימות..אנחנו בקשר מידי פעם
אותי לפחות ההתנסות הזו לימדה שעיקר המשיכה שלנו לנשים כגברים היא הורמנלית ולא קשורה בענייני שחלות ו/או ביציות"
ושאחרי הכל כולם בני אדם וזכאים לחיות את חייהם בגאווה וללא פחד..
גם אני חשוב שחוסר הכבוד שהטרנסגנדים זוכים לו ברוב חלקי העולם זועק..אבל לצערינו עדיין בעולם בו אנו חיים רוב בני האדם טיפשים מכדי להבין..אני לא רואה את זה משתנה בקרוב
לילה טוב
-
מיס אינטרנשיונל קווין 2015סוף סוף מישהוא מוריד כאן את הצביעות , ליהו קבל ח ח , מקוה שלא יורידו אותך עד סוף היום
-
מיס אינטרנשיונל קווין 2015אל דאגה ליאו , זה שנה רביעית ברציפות שאני מסקר את זה
אז מבולבל אני לא .
אכן העם התאילנדי מאוד מקבל את עניין המין השלישי במיוחד כשאחת הזוכות בתחרות הזאת לפני כמה שנים כבר הספיקה להיבחר לפרלמנט שלהם והכניסה כמה שינויים מהותיים בחוק ומקדמת את הנושא הזה בכל הכוח והמרץ
אחד ההצעות שהתקבלו בחוק הינו הזכות שמוקנית לכל אזרח להירשם בתעודת הזהות במין שבו הוא/היא חפצים להירשם ולא בהכרח במין שבהם נולדו .
-
אבן נגולה מעל ליבי...יש אנשים שטובים ממני בדחיית סיפוקים

ידוע שיש גם אנשים שבאמת יותר בקטע של לסקר את התופעה ופחות סקרנים לגבי היתר..אני בשניה ורבע עברתי מצד של לא מעוניין ולא מסוקרן משום דבר לא בקטע ולא בסיקור התופעה לצד השני ובקיצוניות שהביאה אותי גם ל"מגש הטעימות" בתוך פחות משבועיים (ולא שלא ראיתי טרנסג'נדרים בארץ ובמקומות אחרים בעולם, אן סובבה אצלי משהו עמוק בגישה ועשתה זאת בלי שקרה למעשה שום דבר בינינו) אבל אני זה לא ממש דוגמה כמעט לשום דבר!!
אני רק מקווה שאף אחת שם לא הבטיחה לקדם שלום עולמי...זה יגמור אותי סופית!!
לגבי שינוי החוק בנוגע למגדר בת"ז..
חברים יקרים(הלא מבולבלים שביניכם) אתם בבעיה!!! רוב ה post-op משקרות בנוגע למגדר שלהן
אם מישהי אומרת לכם בתאילנד שהיא one hundred percent lady (היא בחלק לא קטן מהמקרים גם תיראה ככה) תתחילו לבדוק
