יוני/ יולי - יונגפראו
-
בבדיקה שעשיתי, הטמפ' הממוצעת בהר היא 1°c.
כך שזה קררר

מצאתי באיביי מעילי פוך בפאוץ'.
למישהו, יש ניסיון עם המעילים האלה ?
תודה
-
יוני/ יולי - יונגפראואיך הייתם מתלבשים אם הייתם נוסעים לירושלים בחורף? גם שם יכול להיות 1°c. זה עדיין לא קור קיצוני (נניח 10- או 20-) שדורש היערכות מיוחדת.
-
יוני/ יולי - יונגפראוהיתם בחרמון בחורף? אותו ליבוד יתאים.
-
יוני/ יולי - יונגפראוהייתי ביונגפראו בתחילת יוני ועליתי עם חולצה קצרה ופליז, וזה הספיק לגמרי. מודה שאני אדם שלא רגיש לקור. אבל בכל מקרה, זה עניין של מזל.
-
יוני/ יולי - יונגפראואני , כעקרון, לא סובל מקור, אך אשתי, כן.
אז אני מעדיף להערך ולא להגיע למצב שהיא תסבול, זו לא המטרה.
אז אם אני רואה מעיל מפוך, שמתכווץ לתוך פאוץ' ושמחירו לא כ"כ יקר, אני לא אחסוך... זו הסיבה ששאלתי (ספציפית) על המעילים האלו.
-
יוני/ יולי - יונגפראולי זה לא נראה כמו מעיל שמתאים לטמפ׳ של מעלה אחת בערך. בשביל שמעיל יהיה גם מאוד קל וגם מאוד דק וגם באמת מחמם הוא צריך להיות מחומרים מאוד טובים, לרוב איזשהו פולימר סינטטי, וכמעט תמיד הוא יהיה יקר (בגלל החומרים) וימכר בחנויות ציוד ייעודיות. זה נראה כמו מעיל שמתאים לחורף תל אביבי, לא למשהו סביב 0 מעלות. כמו כן, המעיל קצר, שזה חסרון בעיני.
זה יכול להיות אחלה מעיל לחורף של מישור החוף. אם הייתי מחפשת משהו שמתאים ל-0 מעלות לא הייתי קונה את זה.
מסכימה עם קודמי שבשביל שעה אחת בטמפ׳ של מעלה אחת לא הייתי עושה שמי יות באוויר בכלל. סביר להניח שכמה שכבות, צעיף, כובע, כפפות ומעיל של הארץ יספיקו. ביגוד שמתאים לחורף ירושלמי יתאים גם כאן.
-
יוני/ יולי - יונגפראולא צריך יותר ממעיל פליז
-
יוני/ יולי - יונגפראוהיי
עם קור מסתדרים, כשתחזור לארץ תתגעגע לקור.
החשוב ביותר לעלות להר רק שיש ראות טובה ללא ערפל. כמו כן אם אתם רוצים להוזיל את הנסיעה ברכבת קחו את הרכבת שיוצאת מוקדם בבוקר.
תהנו
-
יוני/ יולי - יונגפראוהעצה הכי טובה שאני יכול לתת זה לוותר על העליה ליונגפראו.
זה עולה הון כסף (לי זה עלה כמו הטיסה באיזיג'ט לבאזל) וזה תופס יום שלם.
מספר ימים מאוחר יותר היינו באזור Moleson שם עלינו ברכבת שיניים ורכבל לפסגה יותר נמוכה אבל זו היתה חווייה הרבה יותר מרשימה מהיונגפראו
-
יוני/ יולי - יונגפראוהייתי בטיטליס עם מעלה אחת ויש לי קצת בעיה עם קור. לבשתי חולצה קצרה, סוודר ופליז עבה. שמתי גם גרביים עבות והרגשתי בסדר גמור.
-
יוני/ יולי - יונגפראולא עליתי אבל אחרי חיפושים מעמיקים הבנתי שהעליה לשם דחוסה ויקרה..עליתי לשילטהורן..הר קרוב בגובה 3000 מטר עם רכבל..לא דחוס והרבה יותר זול. לא זכור לי שהיה קר במיוחד ולדעתי כמה שכבות בגדים ומעיל רגיל יספיק. זה גם קור יבש שם ולא רטוב כמו בארץ.
-
יוני/ יולי - יונגפראומעילי יוניקלו, הם מעילי פוך דקים (יש לי) שעושים עבודה לא רעה, אם תמצא מעיל שהוא גם ארוך ומכסה רגליים יותר טוב (קיימים).
הייתי לפני כמה שבועות ברומא ובערב עשה עבודה טובה (בערך 3 מעלות), אבל אני מדגישה שזה היה מעל חולצה וסוודר וגם השתמשתי בצעיף...
לדעתי ל1 מעלה ביוני /יולי זה יספיק (לי זה היה מספיק), אבל אם אישתך סובלת מקור, אז על אחריותך....
יש לי רק עוד הערה אחת, לגבי המחיר, נראה לי מאד מאד נמוך, בחנויות יוניקלו שבדקתי וגם קניתי בהן, בניו יורק, מוסקבה ויפן , המעילים עולים בין 65$ ועד 80$, אז לא יודעת אם זה מקורי ובאמת פוך...
-
יוני/ יולי - יונגפראוהיינו שם באוגוסט לפני שנה היה 4- ובהיר.
לטעמי לא צריך יותר ממעיל רגיל, כפפות ומשקפי שמש (חובה).
זה גם תלוי בסוג הפעילות שאתם רוצים לעשות שם. אנחנו עשינו את מסלול ההליכה לכיוון Mönchsjoch והיה די חם בדרך מהמאמץ.
אם אתם רק באתר עצמו, קחו בחשבון שבמרפסת יש רוח די חזקה, אבל אפשר לצאת ולהיכנס כמה שרוצים.
-
יוני/ יולי - יונגפראוחברת יוניקלו מיצרת כמה סוגי מעילים שמתקפלים לשקית יעודית. הכוונה שלי לא רק לגזרה אלא גם התאמה לטמפ' שונות. מעיל ארוך חם עלה כ130 דולר והמילוי שלו מכיל פוך אווזים) . קצר עלה כ-70.
אם קראתי נכון המעיל בקישור הוא מעיל דק. המחיר שמוצע באתר מצחיק אז אולי כדאי לך לנסות. למזג האויר בארץ יתאים בכל מקרה אי אילו ימים בשנה.
בבחירת ביגוד לטיול שמשלב אזורים קרים וחמים יותר, לדעתי, טוב להצטייד בלבוש מתאים להתקלפות.
מזכרוני כשהשמש זורחת לא כל כך קר בהרים הגבוהים גם כשהם מושלגים. קר לכפות הרגליים ולפעמים יש רוח שצורבת בפנים.
מי שהזכיר חשיבות משקפי השמש צדק. הן מאוד חשובות (גם קרם שיזוף).
חוץ מזה גם אני חושבת שהעליה ליונגפראו יקרה מידי. יש באזור כל כך הרבה מקומות יפים וזולים יותר.
-
יוני/ יולי - יונגפראוהיי , ראשית לא מתמצא במעילים , וגם לא סובל מקור, יחד עם זאת חלק כתבו לך על החרמון ועל ירושלים , מה הקשר ??? ,יש ימים חמים יותר ויש פחות תלוי על מה תיפול גם אם יש מעלה אחת ואין שמש ויש רוחות , התמונה לגמרי שונה
בנוסף העלות יקרה מאוד , ואם יש ערפל ויש לא מעט , תעשה את השיקול שלך
הייתי בלא מעט מקומות , כולל שם , תהנה