ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נוסטלגיה לשבת של חורף

פורום אירופה
    10
    12
    4698
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית נערך לאחרונה על ידי

כתבה אילי בשרשור של סקוטלנד

(שווה לראות את התמונות)

"בערך לפני 27 שנים, כשהיינו בערך  שנה מעל הגיל של הצעיר שלנו , נסענו לטיול זוגי ראשון בחו״ל (אף אחד לא הזהיר אותנו אז כמה מדבק זה Smile. ) לפני האינטרנט, לפני פורומים ואתרים כדוגמת למטייל,לפני גוגל מפס , עם עזרתם הצנועה של אחי וגיסתי שעשו טיול דומה שנה קודם לכן, טיול שהיה ירח הדבש הרשמי שלנו. שלושה שבועות coast to coast בערך באנגליה וסקוטלנד. ואני מכינה את הטיול ומתעדת אותנו כמו שידעתי אז... צילומי דפים מספרים, וכל יום רישומי דרך בדף בצבע אחר... איפה היינו אז ואיפה היום... הטיול הזה זכור לנו כאחד המוצלחים שהיו לנו, אולי גם בגלל הבתוליות היחסית שלנו בטיולים , אבל אין ספק שגם בגלל הנופים הבאמת מדהימים, והחוויות והאנשים שעדיין בלב..."

איך אתם הייתם מכינים את הטיולים פעם לפני שהיו פורומים 

וגוגל מפ

וGPS?

גם לכם יש את הנוסטלגיה שלכם?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • סקר סביונית
        סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

ברור שיש לנו נוסטלגיה.

לפני 24 שנים סגרתי טיסה לאנטליה וחזרה מאיסטנבול לאחר שבועיים, כשרק נפתחו שעריה של תורכיה לתיירות מישראל.

האמת שלא בדיוק ידעתי לאן אני הולכת,ידעתי שזול שם וזה הכי התאים לי.הדבר היחידי שהיה לי להעזר בו היו מפות וספר ״שיחור״.

היה לי מקבץ רחב של סידרת הספרים עוד לפני שהבנתי שאני מכורה.

מאותו הרגע שנסגרו הטיסות הסלון הפך לחדר מצב,מצב מלחמה. על הריצפה היו פרוסות מפות,סרגלים,דפים,וספרים.

שום דבר אחר לא עניין אותי.

רציתי להגיע לפאמוקלה ועם סרגל הבנתי שהכי קרוב לי להגיע מקושדסי.

הדרך מאנטליה למרמריס נראתה במפה מאוד קרובה(40 ק״מ בקו אווירי) עד ששכן טורקי במקור אמר לי חביבתי,יש פה הר שצריך להקיף וזה לוקח 6 שעות להגיע.אז אחרי שהבנתי שהמפה לא מבינה אותי ולא אני אותה,והספר של שיחור לא בדיוק ענה לשאלות ששאלתי,זרמנו במשך שבועיים היינו בכמה מפלים והגענו לכל הערים שרציתי.ישנו או נזרקנו איפה שהיה מלון,אכסניה,מוטל,דירה ונהננו מכל רגע.טורקיה מהממת בנופיה וחבל שהפכה ליעד של הכל כלול,כי הפיספוס הוא אדיר.

image.jpgimage.jpg
        • סקר סביונית
          סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

עוד דבר שלא היה.בלוג לרשום הכל על מנת לזכור הכל ולעצור את הזמן מלכת.

• אילי
            אילי נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

אז זהו... משום מה בטיול הראשון הזה ישבתי ורשמתי לא מעט... הרבה יותר ממה שאני טורחת לרשום היום בטיולים. ישבנו היום לקרוא והתפקענו מצחוק... כתיבה תמימה של ילדה בת 20... Smile

אני חושבת שבמקום מסויים הטיולים של פעם מכורח הנסיבות היו פחות מתוכננים ואיפשרו/דרשו מאיתנו יותר לזרום עם מה שיש...

היום הרבה יותר קל לתכנן כל צעד  ולפיכך יש הרבה פיתוי לא להשאיר דברים ככה סתם למזל או ככה סתם לזרום . אנחנו מבררים (או יכולים לברר) מראש לאן בדיוק לנסוע ואיפה בדיוק לישון ואיפה ומה לאכול... 

בטיולים שאני מתכננת היום אני אוספת את מירב האינפורמציה האפשרית(ברמות של דוקטורט לפעמים) אבל בסופו של יום כשמגיע הטיול אני תמיד משאירה משהו לזרום איתו...

אני חושבת שהזכרונות היותר יפים שלנו מטיולים הם הרגעים והחוויות שלא ציפינו להם 

image.jpgimage.jpgimage.jpg
            • עמיחי13
              עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

תכנון טיול לצרפת: פריז, נורמנדי, ברטיני ולואר.

לא היה גוגל מאפס, קנינו מפות של מישלן, אם אני לא טועה 1:200000. נדרשו כ6 מפות לכסות את כל איזור הטיול שלנו.

סימנו את המסלול המתוכנן, פרסנו בסלון גדול של ההורים על הרצפה את כל המפות, זה כיסה לפחות חצי סלון... ההרגשה היתה שכל צרפת נמצאת בתוך הסלון שלנו.

• רבקה.ק.
                רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

הטיול הראשון שלנו כזוג היה בשנת 82. לחמי, שהיה פריק הטיולים במשפחה היה ספר שנקרא "לטייל באריופה ב-10$ ליום" הוא היה סוג של תנ"ך ועל פיו הזמנו מלונות - במכתבים של דואר! מפות נפרשו על הרצפה ולמדנו בע"פ את הרחובות.

חבר משפחה יקר, שהיום מלאו חודש למותו, לימד אותנו איך מצלמים באירופה - מודדים את האור על הרצפה ולא באופק בגלל הקונטרסטים הגדולים, והוא גם לימד אותנו לאסוף אוצרות קטנים כמו כרטיסי כניסה, כרטיסי נסיעה, פליירים שמקבלים באינפורמיישן - כדי להדביק ליד התמונות באלבום, כשנחזור מהטיול.

נוסטלגיה....

רבקה

• sasona
                  sasona נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

היו ימים

הספר הפופולרי ביותר היה של יוסף (טומי) לפיד "מדריך לפיד לאירופה"

שלושה  כרכים ששמורים אצלי עד היום למזכרת

בכל ספר היו לפחות שש   מדינות כשהציפיה היתה שבכל גיחה נכסה לפחות שלוש מדינות

בשלב מאוחר יותר החלו המטיילים לרשום טיפים מטיולי המזרח בקלסרים בסניף "למטייל " בירושלים והיינו יושבים על הרצפה ומלקטים את הטיפים בשקיקה.

זכור לכם שהיו מגבילים את כמות הדולרים שמותר היה לצאת איתם מהארץ?

לא להאמין שעברנו כזאת מהפכה במהלך 30 השנים האחרונות

ירדן

• yaffabe
                    yaffabe נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

לא רק שלא ניתן היה להוציא דולרים, אני זוכרת שבנסיעה הראשונה לתורכיה, מס הנסיעות היה גבוה יותר מכרטיס הטיסה....

ומי טייל עם GPS? הייתה מפה עם סימון האתרים אליהם רוצים להגיע , שדלינו ממעט הספרים שהיו, ומי שישב ליד הנהג נתן הוראות נסיעה לפי המפה שעל הברכיים ושילוט דרכים (שלא תמיד היה במיטבו..), דרך אגב, המקומות הכי יפים היו אלה שהגענו אליהם בטעויות ניווט...

גם היום, מקומה של המפה על הברכיים לא נפקד למרות וויז ודומיו.

ואיך מתכננים היום? כמעט שלא קונים ספרים, משתמשים המון באינטרנט ובאינפורמציה של מטיילים אחרים.

• ח.ג
                      ח.ג נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

אין כמו זכרונות הטיול המשפחתי הראשון לחו"ל גם הוא כמעט לפני 27 שנים.  אמנם טיילתי בחו"ל גם לפני זה אבל זה היה טיול ראשון שדרש ממני תכנון מסלול ארוך.

לא מזמן מצאתי כמה דפי "תכנון" של טיול זה ובהם רשמתי שמות צמתים ומרחקים במסלול המתוכנן. ולמה כל זה? זו היתה הדרך היחידה לחשב מרחקים כשלא רוצים לנסוע רק בכבישים ראשיים. סימון המרחקים בין צמתים על כבישים ראשיים ברור יותר על המפה. מצאתי גם כמה הערות במהלך הנסיעה שנשמעות כל כך מיותרות בימינו עם המפות ב אינטרנט.  

היינו בסיומה של בניה. חסרי כל ממון זמין. דודה של בעלי הקציבה לנו 1000 דולר לבזבוז בהונגריה. לא רק שרוצה לראותינו טרם מותה רוצה שמשפחתה תהנה מכספה ולהוציא כסף מהונגריה אי אפשר. איך נגיע לשם? אבי הרים את הכפפה והודיע שיממן לנו טיסה ישירה לבודפשט.... בעלי בדק מחירי טיסות נוספות וגילה שטיסת צ'רטר לפרנקפורט וחזרה ממינכן +רכב שכור יעלו סכום דומה. וכמה נפלא שיש בפרנקפורט חברה שאצלה אפשר ללון לילה לאחר טיסה והיא גם הודיעה שהיא מכינה לנו צידה לדרך לסופ"ש ארוך של נסיעה...

אמנם אנחנו רוצים לטייל בדרך, להנות מהנופים אבל חייבים לחסוך בהוצ' לינה.

אני הייתי ממונה על תכנון המסלול/חלוקה לימים מפרנקפורט לבודפשט וחזרה. קיבלתי את ברכת הדרך בליווי המלצה לטייל בדרך  במפלי קרימל ובגרוסגלוקנר. חברים שחזרו מטיול באירופה המליצו על נסיעה דרך היער השחור למפלי הריין והאי מיינאו באגם בודנזה. 

גם טירתו של לודויג   Neuschwanstein  שיש בה מתקנים פרי תכנונו של ליאונרדו נכנסה כיעד חובה למסלול .

וכמו שכבר סופר כאן, מפות נפרשו על הרצפה (גרמניה אוסטריה והונגריה) ואני בדקתי איפה לנסוע , רשמתי מה המרחקים בין הצמתים כדי לחשב את אורך המסלול. התיעצנו ובסופו של דבר סימנתי באדום את המסלול הנבחר..

פעם ראשונה בחו"ל עם ילדים קטנים. מה קצב הטיול? לא קבענו יעדים לסופו של יום.  לא כל כך משנה מתי נגיע לבודפשט. מחכה לנו דירה שדיירה הקבועים, בת דודה וכל המשפחה, נמצאים בחודשי הקיץ בAgard, רק צריך לעבור אצלם ולקבל הנחיות נסיעה ברורות ומפתח..  הסתמכנו על העובדה שבתוואי הטיול אמור להיות שילוט המודיע על חדרים להשכרה (בפועל היה מעט מידי) 

שילוט הדרכים היה סביר. מציאת לינה לא היתה קלה. בשבילי הרפתקה לא תמיד נעימה. כמה נוח היום כשיש אפשרות לרשום מידע על מקומות לינה מאתרי אינטרנט ולרוב לנווט בעזרת ג'יפיאס. הניווט, בטיול האחרון עם מפת ניווט על הטאבלט היה ממש פינוק.

• לבון רחל  קולומבוסית
                        לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

אחלה של נוסטלגיה - שאפו ליונית!!!

הטיול הראשון שלי היה לפני 38 שנים עם חברה לספסל הלימודים באוניברסיטה בתום שנה א'. גם אני כמו ירדן הצטיידתי בספר היחיד שניתן היה למצוא - הספר של לפיד. וכמיטב המסורת 4 מדינות בשבועיים. לא הייתי צריכה מפה !!! היום אני לא זזה בלי מפה, GPS, WAZE.

התחלנו עם וינה 4 ימים. היינו עניות מרודות והלכנו כמעט כל היום רגלית. רק לארמון שנברון נסענו.

התקיימנו על לחמניה וקוטג' לכל היום שמא השילינגים לא יספיקו לנו. 5 ימים טיול מאורגן ברחבי וינה. רכבת שיצאה בחצות מוינה לפריס ואיתה הגענו לפריס בשעה 22.00 כזו איטית היתה.

במשרד סמוך למשרד שלי עבדה מישהי שסיפרה לי כי בתה תתגורר בביתו של קרוב משפחה מהשגרירות כשהוא ישהה בארץ, וכיון שיש לו בדירה 4 חדרים נוכל ללון גם אנו שם. 5 לילות חינם - לתפרניות כמונו זה היה חסכון אדיר.

רכבת לאמסטרדם וכאן לנו 3 לילות באכסניית נוער - באיזור הכי טוב שאפשר - צמוד לרובע החלונות האדומים. טוב עוד לא היה לי נסיון בבחירת לינה. לינה זו היתה מאד זולה.

מכאן שייט +רכבת עד לונדון. לינה 3 לילות באכסניית נוער ולאחריה 3 לילות בבית של ההורים של אשתו של אחיה. שוב קיבלנו פינוקים - ארוחות שחיתות כל ערב וזה היה בחינם.

כמובן שכמו רבקה, אספתי כל כרטיס כניסה או נסיעה, כתבתי אלבום טיול והדבקתי בו את הכרטיסים ליד התמונות. גם במהלך הטיול כתבתי יומן כדי שאזכר בתום הטיול היכן ביקרנו כל יום - זה הדבר היחיד שנותר ללא שינוי עד היום.

הטיול הזוגי הראשון שלי עם רפי היה ב-1979 כשהיינו חברים. טיול קמפינג עם זוג נוסף. אני תכננתי את דנמרק, פינלנד ושבדיה, והזוג השני היה צריך לתכנן את נורבגיה. הם לא עשו דבר, מזל שחבר השאיל לנו ספר על נורבגיה טרם נסיעתנו ותוך כדי טיול תכננתי את נורבגיה. מתברר כי גם זו דרך לתכנן ולהנות. ראינו המון!!!

כששבנו מהטיול החברים כבר לא היו חברינו.

רחל  לבון

• okmju
                          okmju נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף
                          • yaffabe
                            yaffabe נערך לאחרונה על ידי

נוסטלגיה לשבת של חורף

אם מדברים על טיול ראשון, הוא היה לפני 36 שנים....

הצטיידנו ( 2 סטודנטיות)כמו שנאמר קודם בספר של לפיד, בתיק גב (מהראשונים עם מסגרת מתכת),בכרטיס רכבות חודשי ובכרטיס אכסניות נוער בינלאומי ...

נסענו בין ערים ראשיות של מספר מדינות משוויץ ועד יוון (ממנה חזרנו), השתדלנו את המעבר בין המדינות לעשות ברכבות הלילה (בקרונות רגילים שניתן היה להסב את המושבים למיטות מכל 2 מושבים מיטה אחת) על מנת לחסוך לילה באכסניה...

היו ימים.....

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון