התלבטות על הג'ונגלים
-
אני מתכננת עכשו טיול ליולי עד אוקטובר..חופש בין סמסטרים..
וממש מתלבטת- מה עדיף?
פמפס בבוליביה
אמזונס מפרו
או ג'ונגלים של אקוודור?
אשמח להמלצות!!
-
התלבטות על הג'ונגליםשלום,
קודם כל חשוב להבין שהג'ונגלים והפמפאס הן חוויות שונות. הפמפאס הן אזור פתוח עם נהרות וביצות, ויחסית מעט צמחייה, לעומת הג'ונגל העבות. גם בג'ונגלים וגם בפמפאס יש מגוון רחב של בעלי חיים, אבל בפמפאס קל הרבה יותר לראות אותן. בסה"כ שתי החוויות מאוד מומלצות, ואפשר להגיד שהן גם משלימות אחת את השנייה.
יתרון גדול של הפמפאס בבוליביה (מלבד זה שלא שמעתי על משהו דומה בפרו/אקוודור, וכאמור חוויה מומלצת ביותר), הוא שהן גם קרובות לג'ונגלים. כלומר נקודת המוצא לשני הטיולים היא זהה (העיירה רורנבקה). יתרון נוסף בבוליביה הוא המחיר הנמוך יחסית.
לגבי האמזונס בפרו, לא הייתי, אבל הבנתי שניתן לצאת שם לטיולים בג'ונגל, (וגם לראות את האמזונס עצמו עושה את זה להרבה אנשים). אגב, יש בפרו גם את פארק מאנו, הבנתי שמדובר בג'ונגל מדהים, אך יקר (וללא אמזונס)...לגבי הג'ונגלים באקוודור, אני הייתי באזור שקרוב יחסית לעיירה באניוס. היתרון כאן הוא הנגישות (ניתן להגיע לג'ונגלים בנסיעה קצרה יחסית, בעוד שבבוליביה ובפרו צריך לטוס או לנסוע שעות רבות בדרכים לא דרכים).
-
התלבטות על הג'ונגליםהסיור האמיתי באמזונס הוא בברזיל בקרבת מנאוס..
לבוליביה צריך בשלב זה ויזה עד שהעם יעיף את איבו מוראלס האנטי ישראלי כמו שהעיפו את שותפיו בונצואלה.