טיול ליפן בתקופת ה GOLDEN WEEK
-
שלום, אנחנו מתכננים טיול משפחתי משולב של יפן + מספר ימים בבייגין.מאילוצים של ימי לימודים וימי עבודה, קנינו כרטיסי טיסה לבייגין 21/04-13.05. מתוך הזמן הנתון הזה חשבנו לשלב כ- 12 ימי טיול ביפן. גיליתי שבחלק מהזמן יש את golden week; ועכשיו אני ממש לחוצה שהטיול יוצא בתקופה הזאת.בגלל שעוד לא קנינו כרטיסים לטיסה הפנימית ליפן, אנחנו גמישים בתכנון שלו. חשבנו להקדים את הביקור ביפן לטיסה ב 23/04, אבל עדיין סוף הטיול יוצא בתקופה הזאת.חשבנו לנחות בטוקיו, ולמחרת לנסוע לקיוטו. לטייל באוסאקה ובנארא. לנסוע לטיול בהאקונה , ואם לא יהיה עמוס במטיילים אז לניקו. גם טאקאימה וקנאזאווה מוצאות חן בעינינו, אבל השאלה אם במספר ימים כזה נספיק להגיע אליהן...אנחנו מטיילים עם שלושה ילדים שהצעיר בהם בן שלוש...אנחנו רק התחלנו לבנות את המסלול, אשמח לעצות מה לשנות ומה להוסיף, כדי לנצל את הזמן בצורה מיטבית ולהתחשב בפסטיבלים והבלגאן שבתחילת מאי. -
טיול ליפן בתקופת ה GOLDEN WEEKועוד שאלה -
האם ילדים משלמים ברכבת ובאוטובוס ביפן את אותו תעריף כמו המבוגרים?
אנחנו מתלבטים אם לחמישה אנשים משתלם יותר להשכיר רכב בימים של טיולים מחוץ לערים הגדולות
-
טיול ליפן בתקופת ה GOLDEN WEEKאין צורך להיבהל מה - GOLDEN WEEK .אנחנו השתדלנו להיות בטוקיו בתקופה זו בהנחה שאנשים נוסעים מחוץ לעיר למרות שיש כאלה שטענו שטוקיו הופכת לעיר רפאים. אז ממש לא כך. לדעתי אפילו לא תרגישו שאתם בתקופת החופשה המרוכזת.
עקרונית מחיר לילד נמוך יותר כמעט תמיד . לא יודע להגיד בכמה.יתכן אפילו חצי מחיר
האופציה לשכור רכב היא טובה למרות שלא כולם יסכימו. אלה ששכרו רכב יהיו בעד ואלה שלא שכרו יהיו נגד.
להזכירכם הנהיגה בצד שמאל וחייבים רכב עם גי'פיאס מובנה. הנהגים היפנים סבלניים והנסיעה בדרך כלל איטית יחסית למה שהורגלנו.
לדעתי 12 יום לא מספיקים לחצי מהערים שהזכרת ומאחר והילדים שלך צעירים
כדאי להתייעץ עם זוגות שטיילו עם ילדים שסקרנותם שונה משל המבוגרים.
קוניציוואה
-
טיול ליפן בתקופת ה GOLDEN WEEKנהגתי ברכב הרבה יחסית ביפן אבל גם השתמשתי לא מעט ברכבות. מעבר לבעית הנהיגה בצד שמאל, השימוש ברכב שכור בטיול ממוקד ערים גדולות לא משתלם מבחינת בזבוז הזמן שכן זמן הכניסה והיציאה מערים אלו הוא גדול יחסית לזמן הטיול. זו לא שאלה של כדאיות כספית. ועוד הערה - בכל הרכבים ששכרתי ( שלושה) היה ג'פס מובנה דובר אנגלית, אבל הנווט הנאמן עלי היה גוגל ניווט שעבד ללא דופי (מצריך חיבור אינטרנט). מסכים עם יויו שרשימתכם גדולה מזמנכם. עשו לעצמכם טובה והתרכזו בטוקיו וקיוטו ואולי עוד מקום אחד. טאקאיאמה יפה בעונה זו.
-
טיול ליפן בתקופת ה GOLDEN WEEKהגולדן וויק יכול להוות בעיה בעיקר עם נוסעים ברכב/ אוטובוס בגלל הפקקים. אם יש משהו שהייתי בהחלט נמנעת ממנו בתקופה הזאת זה נסיעה ברכב. בכל מקרה, העומס לא אחיד. יש תאריכים יותר עמוסים שבהם הרכבות מלאות ואנשים גם קונים מקום בעמידה ויש מועדים יותר נוחים. אני חושבת שעם קצת גמישות אפשר להסתדר. בכל מקרה, בהחלט ממליצה, כפי שכתבו לפני, להיות בתקופה הזאת בטוקיו. מה שכן, אם אתם מתכננים ללכת לטוקיו דיסני או יונברסל סטודיוס (אוסקה) ועוד כל מיני אטרקציות שמתאימים למשפחות כמו אקווריומים לדוגמה, קחו בחשבון שרוב הסיכויים שיהיה עמוס.
המלצה נוספת היא לבדוק האם ניתן לנחות באוסקה ולטוס חזרה מטוקיו. זה יכול לחסוך לכם זמן וכסף.
לדעתי, ברכבת, ילדים עד גיל 6 נוסעים בחינם וילדים עד גיל 12 מקבלים הנחה של 50%. באוטובוס אני לא בטוחה.
-
טיול ליפן בתקופת ה GOLDEN WEEKתודה רבה על העצות המחכימות,
בעקבותיהן החלטנו לעשות את השינויים הבאים:
לנחות באוסקה, לטייל מעט בנארא ובאוסקה, ובעיקר בקיוטו, שהיא גולת הכותרת מבחינתנו.
התכנון הוא להגיע לטוקיו ב 29/04, ולשהות בה יומיים, עד הטיסה ממנה לסין ב 01/05.
נשאר לנו חלון של יומיים בו היינו מעוניינים לשלב עוד מקום אחד לפני שנגיע לטוקיו.
אני מאוד מתלבטת מה יהיה המקום... לפי מה שאני מבינה מהמפה, ביקור בהאקונה וניקו כרוך בהגעה לטוקיו ואז יציאה במיוחד אליהן, נכון?
בגלל אילוצי הזמן, ההרכב המשפחתי, ותקופת החגים הזאת , אני לא רוצה מקום שהנסיעה הנוספת אליו תכביד ותלחיץ.
אבל כן היינו רוצים לחוות עוד מקום נוסף...
אשמח לשמוע על רעיון לעוד נקודה, אני כבר מסוחררת מכל נקודות העניין בטריפ אדוויזר

-
טיול ליפן בתקופת ה GOLDEN WEEKזה נכון לגבי ניקו והאקונה. תגיעו בנחת לטוקיו ותצאו לטיול יום לאחת מהן. לטעמי האקונה עדיפה (בלוז הצפוף שלכם).