תקציב מוגבל...
-
רציתי שמי שמכיר והיה יעזור לי בעניין....
אני רוצה לטייל במרץ לתקופה של שלושה חודשים בדרום אמריקה או במרכז אמריקה. שני המקומות מאוד מעניינים אותי ומה שהכי משפיע עלי כעת זה עניין התקציב
אם מסכמים את עלות הטיסה ה[B]לינה[/B (אני לא מחפשת מלונות או אכסניות יקרות אבל גם לא מקומות מגעילים וזולים),
[B]ההוצאות היומיומית[/B] כולל טיסת פנים אחת (הלוך חזור) נסיעות וכניסה לאתרים
וללא קניות (כי אני לא אוהבת לקנות!)
מישהו יכול לשער על סמך ניסיון להגיד לי אם יש הבדל משמעותי בסך הכל?
ומי שיודע רק נתונים לגבי עלויות בודדות של דברים, אשמח אם תשתפו אותי!
תודה,
שמרית -
תקציב מוגבל...אכן יש הבדל .. מרכז אמריקה יותר יקרה מדרום אמריקה..
אם את מעוניינת להתרשם מעלויות של דברים בודדים יש טיפ שלי ב 1001 טיפים שמפרט את רוב העלויות שהיו לי. -
לא מדוייק בכללבאופן כללי, המחירים משתנים מאוד בין מדינה למדינה. אי אפשר להגיד שבגדול המרכז יות ריקר מהדרום. יש במרכז מספר מדינות זולות מכל מדינה אחרת בדרום.
ולעייננו, לטיול של שלושה חודשים הייתי הולך עלאחת משתי האופציות הבאות:
בוליביה+פרו+(אקוודור) - אם את חובבת נופים, טיולים רגללים ארוכים, הרים גבוהים, תרבות, ומזג אוויר קר אניו מרתיע אותך, זוהי אופצייה לא רעה. פרו, ובעיקר בוליביה הן מדינות מאוד זולות לטיול.
גואטמלה ודרומה עד פנמה - אם בשמש חשקה נפשך, טיולים קצרים ויפים, תרבות, ערים יפות, חופים מדהימים, ג'ונגלים, ואנשים חברותיים, המרכז הוא היעד. המחירים משתנים ממדינה למדינה, אך באופן כללי, גואטמלה, אל סלבדור והונדורס מאוד זולות, ניקרגואה זה פשוט בדיחה (עלות טיול אפסית), וקוסטה ריקה יותר יקרה משמעותית, ופנמה יקרה בעיקר בעיר. בהתאם לתקציב תוכלי לקצץ בזמן מהמדינות היקרות ולהשקיעו במדינות הזולות יותר. בכל אופן, גם במדינות אשר נחשבות יקרות (קוסטה ריקה ופנמה) ניתן לחיות בלי להוציא הרבה, אם רק מנהלים חיים מוכווני חסכון (מבלי לוותר על דברים).
אני הייתי הולך על האופצייה השנייה, אבל זה רק אני
ולסיכום, צייני מה התקציב פחות או יותר כך שאוכל לראות אם זה יספיק +-
-
לא מדוייק בכלל
התקציב שלי הוא פחות או יותר 20,000 ש"ח לא כולל טיסה הלוך לשם וחזרה משם.
לגבי טיסות פנים, אין לי מושג מה העלות שלהן.. ואם הכסף שלי יספיק לכך.
מה לגבי מקסיקו (מקסיקו סיטי בעיקר) גם יקר? האם אפשר לשלב אותה במסלול "השני" שהצאת לי ?
תודה רבה!
שמרית -
תקציב מוגבל...
בסך הכל העלויות כולל טיסות וכו', בטוח יותר יקר?
מה ההבדל המשמעותי? בנסיעות? בלינה? באוכל?
תודה,
שמרית -
לא מדוייק בכללרוב המדינות במרכז אמריקה (פנמה, קוסטה ריקה , מקסיקו , בליז , ואפילו גווטמאלה) יותר יקרות מטיול ממוצע בדר' אמריקה (בוליביה פרו ארגנטינה). כמובן שאפשר לעשות השוואה בין מדינות כמו ניקרגואה למדינה אחרת בדר' אמריקה , אבל בגדול טיול טיפוסי במרכז אמריקה יותר יקר.
הארצות היקרות ביותר הן קוסטה ריקה בליז ומקסיקו (וגם קובה, בעיקר בגלל הטיסה).
-
תקציב מוגבל...ההבדל המשמעותי (בלי להתייחס למחירי טיסות) שעושה מדינה זולה או יקרה הוא מחירי הלינה, האוכל , הנסיעות (שבדר"כ הן הדבר הכי יקר בטיול) ומחירי האטרקציות אותן עושים . -
כאן קבור הכלבאמנם מקסיקו בליז וקוסטה ריקה הן יותר יקרות, אך הן אינם רוב מדינות המרכז, וללא ספק לא מהוות את מרכז התיירות. מקסיקו לרוב מתויירת רק בדרומה, ובליז כלל לא.
בכל אופן, הצעתי הייתה לטיול מגואטמלה, עד פנמה, אשר יכלול את גואטמלה, אל סלבדור, הונדורס, ניקרגואה, קוסטה ריקה ופנמה.
לטעמי ומנסיוני, להוציא קוסטה ריקה ופנמה(רק בעיר) כל המדינות הנ"ל זולות יותר מטיול בדרום אמריקה, או בכל אופן מאפשרות טיול זול יותר מבדרום אמריקה (קיימת האופצייה לחיים יותר זולים מחיי התייר הרגיל).
בנוסף, הנסיעות הקצרות במרכז לעומת הנסיעות הארוכות מאוד בדרום יביאו להוזלה נוספת
ובכל אופן, 20000 שזהם 5000$ (לא כולל טיסה) הם המון כסף אשר יספיק ללא ספק לטיול ברמת חיים דיי גבוהה, גם אם תשלבי את המדינות היותר יקרות. -
כאן קבור הכלבעוד שתי שאלות (בינתיים)
1. למסלול שהצעת לגאוטמלה ועד פנמה 20,000 ש"ח יספיקו לכל המחייה הטיול והלינה... כולל נסיעות ארוכות/טיסות בין המדינות?
(זאת כמובן ללא הטיסה הגדולה מהארץ לשם וחזרה)
2. דבר שני, אם עושים מסלול כזה ארוך... איך מתכננים את הטיסה? כלומר אני יוצאת וחוזרת מהארץ הראשונה שהגעתי אליה? או שאני מתחילה במקום מסוים ומהמקום האחרון חוזרת ארצה?
כי שמתי לב שטיסות לכיוון אחד הן כ-80% עלות מהטיסות הלוך-חזור.
ושוב, אלפי תודות!
שמרית
-
כאן קבור הכלב5000$ דולר לשלושה חודשים יספיקו ללא ספק, ועוד ישאר לך לא מעט עודף.
לטעמי, כדא לך (אם ביכולתך) להאריך בעוד מעט את השהות ולבקר גם בדרום מקסיקו. התקציב סיפיק גם לזה וישאר עודף.
הנסיעות בתוך ובין המדינות מתבצעות באוטובוסים, אין סיבה לטוס, הנסיעות יחסית קצרות. המחיר נע בין זול לזול מאוד, תלוי ברמת האוטובוס.
ובנוגע לטיסה לשם וחזרה, כדאי לנחות במדינת ההתחלה ולטוס חזרה ממדינת הסיום. למשל, אם נחתת בגואטמלה וטיילת עד פנמה, אין סיבה הגיונית לחזור כל הדרך חזרה לגואטמלה כדי לטוס, אלא פשוט לטוס חזרה מפנמה. אני לדוגמה, נחתתי בבואנוס איירס וחזרתי מגואטמלה סיטי, המרוחקות כ-8000 ק"מ אחת מהשנייה. אין כל סיבה לחזור חזרה למדינה בה נחתת בכדי לחזור -
כאן קבור הכלבושוב עוד שתי שאלות:
1. אם אני טסה למדינה אחת וחוזרת ממדינה אחרת, איך אני קונה את הכרטיס? אפשר לקנות כרטיס הלוך חזור (במחיר של כרטיס הלוך חזור רגיל) רק למדינה אחת וממדינה אחרת? או שצריך לקנות כרטיס משם? או שצריך לקנות כרטיס הלוך חזור ואז לשנות את היעד חזרה? ואם כן, אז איך?
2. בגלל שאתה כל כך מכיר, האם 5000$ גם יספיקו לדרום אמריקה לשלושה חודשים לברזיל פרו וארגנטינה? -
כאן קבור הכלבאת כרטיס הטיסה קוים בכל סוכנות נסיעות, הלוך חזור. אלא אם כן תנחתי בקוטב הדרומי ותמריאי חזרה מהקוטב הצפוני, לא יהיו הפרשי מחיר גדולים בין כרטיס שכזה לכרטיס הלוך חזור לאותה מדינה.
אני לדוגמה, קניתי כרטיס הלוך חזור לבואנוס איירס, וכאמור שיניתי את החזרה לגואטמלה סיטי. בשינוי מיקום החזרה לא נבקשתי לשלם ולו אגורה. לעיתים, נדרשים לשלם את ההפרש בין מחירי הטיסות השונות, לרוב זה מסתכם בכמה עשרות דולרים.
וכפי שכבר כתבתי בהודעותי הקודמות, הסכום המדובר יספיק לטיול בכל יעד שתבחרי בדרום/מרכז היבשת.
הסיכויים גדולים מאוד שאף תחזרי עם עודף, כמה עודף זה כבר תלוי בך ובאופי הטיול שלך
-
כאן קבור הכלבאיך משנים את הכרטיס? מתקשרים לחברת נסיעות או טיסה ומבקשים יעד אחר? ואם החברת תעופה לא טסה מהיעד הזה?
על הכרטיס עצמו מודפס יעד הטיסה חזרה... איפה משנים לי את זה? בשדה תעופה?
סליחה על הבורות... תודה על התשובות -
לא מדוייק בכלללגבי שאלתך על מכסיקו סיטי.
יש המון מה לראות בה,ואין בכלל בעיה של התאכסנות.
שוב נפתח, לרווחת המטילים, "בית המטייל" בקרבת המטרו, כך שאפשר ממש בכיף לחרוש את מכסיקו סיטי, ולחזור כל ערב לבית חם, עם כל מה שצריך, ואפילו לקבל ארוחה חמה על תשבון הבית...
מחכים לך.