ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יציאה לבד מארה"ב לארץ (גיל 17)

פורום צפון אמריקה
    5
    8
    2274
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yonatanpaz
      yonatanpaz נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

תכננו חופשה בארה"ב והבן שלי צריך להקדים את החזרה ביום אחד בשל המסע לפולין. בגלל שמדובר בכרטיסי בונוס ואין הרבה, הוחלט שהוא יחזור לבד (טיסה בבריסל איירליינס מניו יורק דרך בלגיה). מאחר ואין לו דרכון אמריקאי, האם יעשו לו בעיות ביציאה מארה"ב מאחר והוא טס לבד? תודה רבה על העזרה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

שימו לב שביציאה מארה"ב לא עוברים בשום עמדת מעבר גבול או ביקורת דרכונים - כך שאין מי ש"יעשה בעיות". גם בבלגיה הוא יהיה בטרנזיט ולא יפגוש עמדה של ביקורת דרכונים.

• צביקה
          צביקה נערך לאחרונה על ידי

זה נכון שאין דלפק ביקורת גבולות ביציאה, אבל בדלפק ה-Check In של כל טיסה הוא יתבקש להציג דרכון וגם אנשי הבטחון עשויים לבקש זאת.

אני זוכר, שישנה פרוצדורה להטסת קטינים ללא ליווי מבוגר, אך אינני בקיא בכל הפרטים ועדיף לברר זאת עם חברת התעופה.

נדמה לי שזה מחייב הגעה לשדה עם ההורים, מילוי טפסים ובהם פרטי המבוגר שיקבל את הקטין ביעד, ענידת תג מזהה לקטין ואז דיילת מלווה אותו אל המטוס ובנחיתה דיילת אחרת מורידה אותו מהמטוס עד למפגש עם אחד המבוגרים הרשומים באותם טפסים.

זה מזכרון מעומעם של נסיעה לפני המון שנים עם קולגה שלקח עימו את הבת לבקר את סבא-סבתא בארה"ב, בזמן שהוא המשיך איתי בנסיעת עבודה. אצלה זו היתה רק טיסת פנים מ-JFK אל הסבא-סבתא.

כאמור: עדיף לברר בדיוק אצל חברת התעופה.

• עמיחי13

אנשי הביטחון בודקים את הדרכון מבחינה בטחונית (זיהוי הנוסע) ולא לשם ביקורת גבולות.

בדוכן הצק אין מי שבודק את הדרכון זה עובדי חברת התעופה, שאינם נציגי ממשלה. מבחינתם לא צריכה להיות בעיה שנער בן 17 טס לבד בחזרה לארץ.

• צביקה
              צביקה נערך לאחרונה על ידי

עמיחי

בזמן שהגבת, ערכתי והוספתי טקסט לתגובה למעלה.

• עמיחי13

מסכים - כדאי לתאם את הנסיעה מול חברת התעופה, אולי הם ידרשו נוהל מסוים, אבל לא נראה לי שתהיה להם בעיה עם עצם הנסיעה לבד.

• סווudiקאפ
                  סווudiקאפ נערך לאחרונה על ידי

לפני כשנה וחצי 3 מבניי הצטרפו אליי, הם יצאו לבדם מהארץ וקבענו להיפגש בתאילנד כשהגדול היה בערך 17 האמצעי 15 והקטן 11 הפרוצדורה כולה התנהלה מול חברת התעופה אבל למעשה מבחינתם רק לשניים הצעירים התייחסו כ Unaccompanied minors 

לשניהם הצמידו דייל בטיסה ובמעברים, אשתי הגיעה לנמל ללוותם והם עם הדרכונים נמסרו אישית כשהגיעו לבנגקוק - השירות הינו בתשלום.

הגדול מבחינתם לא נדרש ליווי ואני חושב שזה הנוהל הקיים בחברות תעופה 

בדקתי עכשיו גם באתר של United וגם שם זו הפרוצדורה שמופיעה. טיסת ילדים עצמאית

כדי להרגיש רגועים בעניין מצטרף לעצת קודמיי להתקשר תחילה לחברת התעופה.

אני יכול לומר שלטעמי הנקודה שאליה צריך לכוון זה המעבר בבריסל, לתרגל את המהלך, לצייד את הנער בידע מה לעשות אם יש עיכוב בטיסת ההמשך, אם חלילה פיספס אותה, למי להתקשר אם התעוררה כל בעיה שהיא.

אולי לחפש דרך הפורום או בנמל עצמו משפחה שחוזרת באותו מסלול שרק ייצמד אליהם.

שירות ליווי דיילים נותן שקט מסויים בעניין אבל אני לא יודע אם לאור גיל הנער ניתן לרכשו.

• sharonse
                    sharonse נערך לאחרונה על ידי

הי

שהינו בארה"ב מספר חודשים לצורך לימודים.

הבן (16.5) הגיע לבד וחזר לבד.

לא היתה שום בעיה!!!

הטיסה היתה דרך לונדון, שם חיכה כשעתיים ועבר לשער המבוקש כנדרש.

בהצלחה

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון