קנס ברכבת בברלין
-
שלום חברים.
החלטתי לשתף אותכם בסיפור מרתק שקרה לי היום.
הגעתי לברלין לביקור 3 ימים. ביום הראשון קניתי כרטיס חופשי יומי משדה התעופה שונפלד למרכז העיר (7,60 יורו), והוא תקף עד 3 בלילה.
למחרת שכחתי לרכוש כרטיס בעלייתי לרכבת, ונסעתי ברכבת התחתית. לפתע הגיע אדם מפחיד מאוד, מבקר עם תג על חולצתו, וביקש לראות כרטיסים. הוצאתי לו את הכרטיס ובינתיים העדפתי לרדת מהרכבת, שלא לספוג בושות בתוך הרכבת.
ירדנו יחד, והוא הגיב בתקיפות כי הכרטיס אינו תקף להיום, וביקש את הדרכון כדי לכתוב קנס. בהתחלה שיחקתי כאילו איני מבין אנגלית. אולם כאשר איים להביא משטרה, הוצאתי את הדרכון.
הוא כתב במכשיר את כל הפרטים (כולל תאריך לידה, שם), והגיש לי קנס 60 יורו, למרות שהתחננתי בפניו כי אני תייר ולא ידעתי וכו' וכו'.
תחושה מאוד קשה. ממש הרס לי את כל הטיול.
נסעתי לבית חב"ד והתייעצתי שם עם המאבטח שדובר עברית מה לעשות. הוא הסביר לי היכן נמצא המשרדים של BVG החברה של התחבורה, ממש בסמוך לאלכסנדר פלאץ.
בינתיים מיד אחרי שקיבלתי את הדו"ח קניתי כרטיס חופשי יומי חדש.
נסעתי לשם, בתור היו לפני עוד הרבה שקיבלו דו"ח. הגיע תורי, ניגשתי לפקידה גרמנייה מפחידה, שהביאה את השומר שדובר אנגלית. הגשתי להם את הדו"ח וכן את הכרטיס של אתמול ושל היום. וכאן הגיע הפלא הגדול: ברוך ה' שבכרטיס הופיע שעה מוקדמת יותר מקבלת הדו"ח, והם אמרו שעלי לשלם רק 7 יורו קנס על כך שלא הראיתי זאת למבקר.
שילמתי ויצאתי בשמחה רבה.
לסיכום: להבא אקפיד לקנות כרטיס ולא לשכוח...
בנוסף, ממליץ לכל מי שקיבל דו"ח לגשת למשרדים שלהם ולשלם זאת מיד, כדי לחסוך בעיות בעתיד...
-
קנס ברכבת בברליןאני תייר ולא ידעתי .....
)))))תירוץ מצחיק ,מה אתה,בגן ילדים )))))
-
קנס ברכבת בברליןתודה על השיתוף. אז הגרמנים לא תמיד רעים כמו שנראים לנו. בארץ במקום שאני אסדר את חברות התחבורה הם דופקים אותי. רק אתמול חייבו אותי כפול באוטובוס. היה לי כרטיס חופשי יומי על הרב קו ולמרות זאת חייבו אותי על עוד נסיעה והנהג לא רצה לבטל.