מתי להזמין טיסה
-
אנחנו מתכננים לטייל בפרובנס ודורדון בחודש מאי הקרוב.
מכיון שאנחנו טסים אך ורק בטיסות ישירות (אל על) האם כדאי להזמין טיסות כבר עכשיו?
תודה
-
מתי להזמין טיסהשבת שלום.
אם טסים רק באל על,ממליץ להזדרז ולהזמין כעת טיסות,יש ימים במחירים מוזלים,ועם קירוב מועד הטיסה,חלונות אלו ייסגרו,וישארו המחירים היקרים.
מצאתי טיסות לשניים במחיר של 890 דולר לזוג.
מתאריך 12.5.16 עד 22.5.16 .
או קצר יותר מהקודם,מתאריך 15.5.16 עד תאריך 22.5.16 .
או קצר וזול קמעא,מתאריך 12.5.16 עד תאריך 19.5.19 בסכום של 710 דולר לזוג.
הכל לשדה התעופה של ניס.
http://www.elal.com/he/Israel/Pages/default.aspx
לשיקולכם !!!!.
בכל שתחליטו עלו והצליחו,טיול כייפי ומהנה,שבת שלום ומבורכת חיים.
נ.ב.
חומר רקע ולימודי,קיים בפורום ובטיפים,כולל סיכומי מסע.
-
מתי להזמין טיסהאם אתם סגורים על תאריכים עדיף להזמין טיסה בהקדם ולא לדחות.
-
מתי להזמין טיסהכדאי להזדרז עם הזמנת הטיסות, מניחה שהמחיר רק יתייקר.
בד"כ בינואר אלעל יוצאת עם מכירת מבצעי אביב
תתפסו את תחילת המכירה בחצות..
-
מתי להזמין טיסהלא הבנתי..מה הכוונה 'מכירת חצות'?
-
מתי להזמין טיסהכמה ימים לפני מבצע אלעל מכריזה על יומיים-שלושה של מכירות מוזלות בתאריכים מסויימים,
היומיים האלה מתחילים בחצות.
-
בטוח בטול טיסהבוקר טוב
לא הצלחתי להבין מהאתר של אל על אם ניתן לבטח בגין בטול טיסה (שנקוה שלא יקרה..) את הכרטיסים המוזלים (טיסה למרסיי במחיר של כ-370 דולר בערך לאדם)
תודה למשיבים
-
בטוח בטול טיסהלגבי טיסות לחודש מאי-יוני
(לא ביום העצמאות ולא שבועות)באופן די שיטתי אל על יוצאת במבצעים של
"אביב מוקדם" לכל הטיסות בין אחרי פסח לבין סוף יוני.
או מבצעים של "בעל הבית השתגע 48 שעות במחירי ריצפה"
כך שדווקא לגבי תאריכים בתקופה זו של השנה- אפשר לחכות
מצד שני היות והמחיר כיום 370$ - עד כמה הוא ירד ? 300$ ? שווה לך את אי הבטחון? או לא? -זו החלטה אישית האם לחסוך עד 200$ לזוג בדחיית מועד ההזמנה אבל לקחת את הסיכונים.
לגבי ביטוח טרום טיסה- שירות חדש יחסית שאינו שייך לחברת אל על אבל היא מפנה אותך אליו . היתרון שדרך אל על אפשר לרכוש אותו בנקודות.
צריך לקנות את הביטוח תוך X ימים מיום רכישת הכרטיסים. (אני חושבת שבוע)
ואת יכולה להוסיף רכיבים נוספים ששולמו (רכב, לינה ) וגם פה יש מגבלות לוח זמנים.
העלות של ביטוח לטיסות בעלות של 800$ (לשניים) היא 56$, על פי בדיקה מדגמית.
מקבלים 80% מהסכום של הרכישה. ולא צריך להסביר או לנמק או להביא אישורים רפואיים. סתם כי הדודה מפולין באה לביקור והחלטתם שלא לטוס.
כל המידע בתיאוריה-לא התנסתי, ולא מכירה עוד מי שהתנסה במימוש (לא ברכישה עצמה) וביטול הטיסה.
אבל--- ובלי לדעת כמה ימים יש לכם בטיול סיבוב של גם פרובנס וגם דורדון צפוף מאד ל10 ימי טיול.
-
בטוח בטול טיסהתודה יונית על תשובה מפורטת.
בעקבות תשובתך החלטנו להאריך את מסלול הטיול ל-14 ימים. אנחנו בגיל שמעדיפים לעשות את הכול באיזי. לא מוכרחים לראות כל אבן אבל מאד אוהבים לשבת בבית קפה ולצפות באנשים מסביב.
גם אני בדעה שאין טעם להמתין עם הזמנת הכרטיסים. אנחנו די סגורים על התאריך, נלבן עוד קצת בינינו ונזמין כבר היום או במקסימום מחר וכמובן שנרכוש את הביטוח. שווה להשקיע עוד קצת בפרט בגילנו. ואת לגמרי צודקת , הפרש של 100 דולר לכאן או לכאן לא משמעותי במחיר הסופי של הטיול.
-
בטוח בטול טיסהאני מסכים עם יונית. המחיר של 370$ הוא מחיר טוב ולפי דעתי גם לא ירד (אם בכלל) ל-300$.
-
בטוח בטול טיסהמכיוון ששנינו כבר לא בני עשרים קצת היססתי להזמין חצי שנה מראש. נפתור את זה ברכישת בטוח ביטול טיסה.
המחיר נראה גם לי סביר בהחלט וההפרש או ההוזלה שאולי תהיה הוא זניח לעומת עלות הכללית של הטיול.
תודה רבה לכל המשיבים. הייתם לי לעזר רב.
-
בטוח בטול טיסהעד מאי נותרו לכם רק 4 חדשים. זה לא הרבה כדי להכין טיול. אל תשכחו שצריך להזמין גם בתי מלון וגם רכב, וגם המחירים שלהם יכולים לעלות עד מאי.
-
קחו בחשבון בביטוח אתם לא מבטחים 80% ממחיר הכרטיסאתם מבטחים 80% ממחיר ביטול הכרטיס. לפחות כך אני קורא את הפוליסה (אני לא אי מקצוע, סתם אדם מהרחוב שקורא).
כך שאם מדובר בכרטיס שנניח דמי הביטול שלו הם 50$ אתם תשלמו 56$ עבור ביטוח של 100$ (לשני כרטיסים). האם משתלם? כל אחד יעשה את החשבון שלו, לי חד משמעית לא.
כך שלפני שאתם מזדרזים לבטח תבדקו מה עלות דמי ביטול הכרטיס. אם מחיר מלא אולי כדאי, אם 50$ אולי כדאי לשרול שנית.
-
קחו בחשבון בביטוח אתם לא מבטחים 80% ממחיר הכרטיסלהערכתי (ואני לא אדם של מספרים או ביטוחים)
כאשר העיסקה התיירותית רחבה- טיסה ליעד רחוק ויקר, לינה, שיט אולי, ויתר מרכיבים שיש בהם הזמנה ותשלום מוקדם---יש שיקול רלוונטי בביטוח.
אבל כאשר מדובר בזוג, בטיסה לעוד 4 חודשים ובעיקר- כאשר מחיר הטיסה מראש אינו יקר עד זול (370$ ) --- לא בטוחה ששווה את העיסקה.
אבל כל אחד ותחשיביו כמובן, מידת הסיכון,מצב בריאותי, מצב בני משפחה וכו.
נ.ב. למיטב ידיעתי באל על , אם מסיבה כלשהי נאלצים לדחות את מועד הטיסה יש "דמי ביטול" אבל- יש אופציה לממש את הכרטיס בעיתוי מאוחר יותר.
-
קחו בחשבון בביטוח אתם לא מבטחים 80% ממחיר הכרטיסבסוכנות שאל על הפנתה אותנו אליה הציעו לנו בטוח ביטול טיסה מכל סיבה שהיא בעלות של 100 ש"ח (!) לשני הכרטיסים. לא התלבטנו פעמיים. בסכום הכללי של הטיול עלות כזו זניחה לגמריי. גם אם הבטוח מכסה 80% בלבד.
לידיעת המטיילים.
-
קחו בחשבון בביטוח אתם לא מבטחים 80% ממחיר הכרטיס100 ש"ח נשמע סביר.
לאחרים (כי נשמע שאתם כבר סגרתם) - כדאי לזכור שגם לביטוח הנסיעות ה"רגיל" (שממילא עושים) יש רכיב של כיסוי עלויות ביטול טיסה (מסיבות מסויימות המוגדרות בפוליסה, בניגוד לביטוח הביטול הייעודי). כל ביטוח והתקופה שלו - חודש, חודשיים או שלושה מראש.
לפעמים כשקונים רכיבי טיול (טיסות, לינות וכו') 4-5 חודשים מראש, אם עושים את ביטוח הנסיעות שנותן כיסוי על ביטול 3 חודשים מראש - יש לכם כבר תקופת חשיפה די מצומצמת יחסית.
ושוב, יש מכלול של שיקולים, וכל אחד עושה את הקצאת הסיכונים שלו - אבל זה עוד פרמטר ששווה לזכור ולהתייחס אליו.
-
אצלי 100 שקלים הם 100 שקלים בלי קשר לשאר ההוצאהכדי להרוויח 100 שקלים אני צריך להשקיע את אותה עבודה בלי קשר לאם ההוצאה העתידית היא 50,000 שקלים או 500 שקלים.
100 שקלים שיחסרו לי בחשבון הם בערך מוחלט, אין להם ערך יחסי.
בהחלט יכול להיות שכדאי לבטח כרטיסים ששווים כ 3000 שקלים בפרמיה של 100 שקלים, אני כנראה הייתי קונה עסקה כזו. טוב לכרטיסים בהם במקרה של ביטול מפסידים את כל הכסף.
אבל אם עלות ביטול הכרטיסים היא בסביבות 400 שקלים (פעמיים דמי ביטול של 50$) אני לא הייתי משקיע פרמיית ביטוח של 100 שקלים. כמובן שמישהו אחר יכול לתמחר את הסיכון שלו אחרת ולהגיע למסקנה הפוכה.
-
הנתון החשוב הוא עלות ביטול הנסיעה, לא עלות הנסיעהלדעתי כמובן.
כדי לסבר את האוזן ניקח לדוגמה מקרה קיצון מישהו שהזמין לינות של חודש לטיול ארוך בעלות של 50,000 שקלים.
הביטוח יעלה 5% מהעסקאות, 2,500 שקלים והוא לכאורה יבטח 80% מהעסקאות, 40,000 שקלים.
אבל אם כל ההזמנות של הלינות ניתנות לביטול בחינם, נניח הוזמן ב BOOKING אזי האיש קנה ביטוח ששווה כלום ב 2,500 שקלים.
חישוב דומה נניח לגבי טיסות.
שני תסריטים.
משפחה של 5 אנשים רכשה כרטיסים ללונדון באיזיג'ט ב 300$ לאדם, נניח עלות ביטול 100% ממחיר הכרטיס.
עלות ביטוח 75$, מבטחים סכום של 1200$ (5% ממחיר עסקה של 1500$ מבטחים 80% ממחיר הביטול).
תסריט 2:
המשפחה קונה כרטיסים לארה"ב או תאילנד ב 1200$ כרטיס. דמי עלות ביטול 100$ לכרטיס.
עלות ביטוח 300$ מבטחים 400$.
(עלות ביטוח 5% מהעסקה של 6000$ מבטחים גם כן 80% ממחיר הביטול)
ברור שהרבה יותר כדאי לרכוש ב 75$ פוליסה שמבטחת 1200$ מאשר לרכוש ב 300$ פוליסה שמבטחת 400$ למרות שהתסריט הראשון מציג טיול זול והשני טיול יקר.
-
בדקי בבקשה את עלות העיסקהאנא בדקי שוב את הצעת המחיר.
אני חוששת שהצעת מחיר נעה סביב 52$ לשני כרטיסי טיסה במחיר של 370 $ כ"א לצרפת על ידי אל על.
המחיר של 100 ש"ח נשמע יותר רלוונטי לביטוח של אדם אחד.
יש רק חברה אחת , שעובדת גם עם אל על (אפשר בנקודות נוסע מתמיד) ועם סוכני הנסיעות- ויש להם מנוע חישוב גלוי כפי שציינתי כאן בקישור
אני לא נכנסת לחישובים של כדאיות, תחושת ביטחון ושקט נפשי כי הערך שלהם לכל אחד שונה- רק בדקי אם הסכום שהוצע לך אינו סכום ליחיד.
-
בדקי בבקשה את עלות העיסקהבדקתי שוב ושוב ושוב.... וזו אכן העסקה. גם לי היא נשמעה זולה מדי לאור
מה שבדקתי באתר - אבל שוחחתי איתם טלפונית והיום אני אמורה לקבל את הפוליסה במייל ואעדכן את הפורום בפרטים.
עכשיו נותר לי להכין מסלול, ואני מבקשת עזרתכם בבנית מסלול.
אנחנו ינוחתים במרסי ב-17/5 וממריאים ממרסיי בבקר של ה-30/5.
המטרה טיול מעגלי ברכב בפרובנס ובדורדון .
תודה