פארקים דרום אפריקה
-
HLUHLUWE-IMFOLOZIPARKKWAZULU-NATAL’S FINEST GAME RESERVE
http://www.roughguides.com/destinations/africa/south-africa/ things-not-to-miss/#/1
האתר משום מה לא נותן לי לשרשר הודעות
-
פארקים דרום אפריקההבאת כאן קישור ללודג' פרטי בשמורת אומפולוזי בקווהזולו-נטאל
אין שום קשר בין שמורת קרוגר והשמורה בנטאל. שני מקומות שונים, שתי שמורות שונות.
-
פארקים דרום אפריקהאוקי, אם אנחנו נוסעים ל- 4 ימים. שמורה אחת, לאן אתה ממליץ לנסוע?
-
פארקים דרום אפריקהנוסעים לשמורה? טסים לשמורה? נהיגה עצמית? טיול מאורגן? תקציב? שמורה פרטית? שמורה ציבורית? פוחדים ממלריה? לא פוחדים? הריון? ילדים קטנים?
-
פארקים דרום אפריקהאנחנו כרגע בשלבי התכנון. נניח שאנו מקדישים לשמורה 4 ימים. אנחנו נוחתים ביוהאנסבורג בבוקר. מדובר בי (29), אבי (65) ואחותי הקטנה (19). בגדול, יש תקציב, ולכתחילה חשבנו לטוס מיוהאנסבורג לקרוגר כדי לחסוך את הנסיעה הארוכה. אבל ממה שאני מבינה- כך לא יהיה לנו רכב בשמורה עצמה (או שאפשר להשכיר משדה התעופה שם)? כך או כך ממה שקראתי, חלק מהסיורים מומלץ גם כך לעשות עם מדריך שם- סיור זריחה, לילה וכו'. מלריה- נראה לי שנעדיף להמנע מלקחת מלרון וכאלה (השאלה גם היא- האם האזורים ש"נגועים" הם כ"כ הרבה יותר טובים מאלו שלא?). בגדול, ההרהור הוא איפה הכי מומלץ להעביר את הימים האלה?
-
פארקים דרום אפריקהזמן נסיעה לשמורת קרוגר משדה התעופה הוא כ6 שעות (למי שמכיר את הדרך ונוהג היטב בצד שמאל)
זמן הטיסה הוא בערך שעה, ויש אפשרות להשכיר שם רכב (מומלץ להזמין מראש) ללא רכב, לא תוכלו להגיע לשער קרוגר ובמדה ואין לכם רכב בתוך השמורה, אתם 'קשורים' למחנה שלכם בין סיור הבוקר (שיוצא בערך ב6 בבוקר וחוזר אחר כ3 שעות)ועד לזמן יציאת סיור הערב שיותא בערך ב5 וחוזר בערך בשמונה או תשע בערב.
פארק קרוגר כולו 'חשוד' בנגיעות למלריה וכן גם פארק אומפלוזי בנטל.
אם מישהי מכן בהריון, יאסרו עליה לקחת תרופות אנטי מלריה .
-
פארקים דרום אפריקהתודה על המידע, ניקח רכב לפיכך. אבל האם אתה ממליץ על קרוגר בעדיפות ראשונה (פעם ראשונה בדרא"פ ובאפריקה בכלל)? או שעדיף לאחד אחר?
-
פארקים דרום אפריקהבנתונים שנתת כאן, לא ברור לכמה ימים אתם מגיעים לדרום אפריקה והיכן תסיימו, לכן אתן לכם כאן את 'העוגן' הראשון ומשם תמשיכו.
צאו לקרוגר ותהנו
-
פארקים דרום אפריקהלא זמן רב, 8 ימים, מגיעים מיוהאנסבורג וחוזרים אליה (נטוס גם לקייפטאון). כמה זמן לדעתך שווה להיות בשמורה?
-
פארקים דרום אפריקה8 ימים לדרום אפריקה ומתוכם 4 ימים בקרוגר, זה כמו להיות ברכב במשך שבוע ורק לסמן V במקומות שעברתם.
8 ימים לדרום אפריקה הוא זמן קצר מדי !
אולי עדיף שתבקרו רק בקייפטאון כל התקופה.
-
פארקים דרום אפריקהברור לי שזה זמן קצר, אבל זה מה יש.... בשאר נהיה בקייפטאון וסביבותיה כנראה. אבל אנחנו כן רוצים להיות בספארי. כלומר, חשבנו שטיסה מיוהאנסבורג לקרוגר, וגם טיסה בחזור, ומיוהאנסבורג בטיסה לקייפטאון.
השאלה בהינתן זה, כמה זמן שווה להיות בקרוגר (יש לך המלצה מאיפה להכנס לשם?)
ועוד כמה, האם צריך לקחת שם תרופות למלריה (מלרון), והאם צריך חיסונים למי שמגיע מהארץ?
המון תודה!
-
פארקים דרום אפריקהאיני רופא ולא אתן לך עצה רפואית. לכו להתייעץ במרפאת מטיילים.
זמנכם קצר מדי, אל תצאו לקרוגר או אל תצאו לקייפטאון !
לפעמים ביליתי בקרוגר שבוע שלם. לפעמים יומיים שלושה. את יודעת כמה זמן לבלות שם לפי העדפה שלכם. יש כל כך הרבה לראות בסביבה. מפלים רבים ונקודות תצפית.
לא נוסעים לשני יעדים בדרום אפריקה ל7 לילות!
בוחרים יעד אחד 'וזה מה שיש', כמו שאת אומרת.
-
פארקים דרום אפריקהאוקי, אחשוב על זה.
אבל האם לקחת טיפול מניעתי למלריה שם?
-
פארקים דרום אפריקהלכל אדם יש המלצה שונה מהרופא המטפל. מה שאני עשיתי אינו בהכרח נוגע למה שאת תתבקשי (ימליצו לך) לעשות.
-
פארקים דרום אפריקהלגבי כדורים נגד מלריה צריך כמובן להתייעץ עם רופא. באופן רשמי קרוגר מוגדר כאזור נגוע במלריה אבל אני מכירה אנשים שביקרו שם חלק לקחו וחלק לא. הסיכון למלריה גם משתנה בהתאם לעונות השנה.
אם תגללי malaria free safari South Africa תוכלי לראות אופציות לשמורות שנמצאות באזורים נקיים ממלריה ולכן מומלצות למשפחות עם ילדים קטנים, נשים בהריון וכל מי שלא רוצה/יכול ליטול את הכדורים.
-
פארקים דרום אפריקהבאותו נושא מכיוון אחר..
בתור אנשים שמגיעים לספארי פעם ראשונה.
צפריר רשם פה שהסיכויים לביקור "מוצלח" הם כמו קזינו, כשההימור הוא הזמן..
מה דעתכם על הרעיון של לטייל עם מדריך מקומי לספארי (עם לינה של SANParks)?
עלו בפורום/טיפים כמה המלצות - מה דעתם של ה"ותיקי הספארי" בנושא?
מצד אחד יש לזה עלות נוספת, ומצד שני זו חוויה, ונראה לי שיוצא משתלם יותר משמורה פרטית.
-
פארקים דרום אפריקהאין מה להפסיד!
לכו על זה!
ספרו לנו כשתחזרו
-
פארקים דרום אפריקההיי,
אנחנו טיילנו בדרום אפריקה בדצמבר- ינואר בשנה שעברה (זוהי תקופת החגים עבור הדרום אפריקאים וקצת עמוס) ישנו בקרוגר 2 לילות ומאד נהנינו (הזמנו 3 לילות ועל לילה אחד ויתרנו תוך כדי השהות בפארק).
שכרנו רכב משדה התעופה ונסענו לכיוון גרסקופ (ושהינו יומיים באיזור). אם הזמן שלכם מוגבל אז יכול להיות ששווה לנסוע דוך לקרוגר.
בכל מקרה אני ממליצה לך לבדוק זמינות של מקומות לינה ומחנות פנויים בקרוגר לפי זה לקבוע את העוגנים בטיול שלך (אוכל לתת לך המלצות על שאלות ספציפיות אם תהיה מעוניין)
אם אתם נוסעים בתקופה בה חם בדרום אפריקה קחו בחשבון שנעים לנסוע בפארק בשעות הבוקר המוקדמות ומרגע שהשמש קופחת לא נעים לשהות ברכב. יש עוצר ביציאה מהמחנות בפארקים מעט לפני שמתחיל להחשיך.
קייפטאון מדהימה ויש המון מה לעשות. אנחנו בילנו שם 4 לילות (וחבל שלא יותר)
מוזמנים לקרוא את החלק הרלוונטי לטיול שלכם בבלוג שלי בתקווה שיעזור לכם לתכנן את שלכם.
http://zazproxi.appspot.com/www.lametayel.co.il/%D7%93%D7%A8 %D7%95%D7%9D+%D7%90%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94+%D7%913+%D 7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA