חופשה ברומא
-
חופשה ברומאדרלינג
הגעתי
לא מפספסת טיולים של משפחת לט איט היקרה לליבי
וגם הפעם נותנת לטיול ציון ממש ממש ממש סבבה

על הכסא תוותרי , לא נראה לי שהוא מתאים לסלונך

בפעם הראשונה כשהינו ברומא ,והלכנו למזרקה טרווי ברור שדמיינתי את עצמי בתור אניטה אקברג ואת בעלי בתור מרצ'לו מסטרויאני

הנה התזכורת לקטע האגדי, ואיזה כייף שהמזרקה סוף סוף חזרה לפעול אחרי שיפוציים אין סופיים.
יוווו שהעיר הזאת לא נגרמת , כייפית, מעניינת, ומציעה אין ספור אפשרויות. אצלי היא קשורה באהבה , ואני שמחה שהתאהבת

כייף איתך לט איט .כרגיל
-
חופשה ברומא
רובי היקר - תודה תודה על המחמאה

ליליה ואוליב - הביקור אצל הקפוצ'ינים לא השאיר צלקות עמוקות מדי בנפשותינו. סיכמנו את הביקור במרתף, שאפילו בדיסנילנד, ברייד של שודדי הקאריבים, אין דימיון כזה מופרע. הנזירים שם הכינו שרשראות מחוליות של עמוד שידרה כמו שאנחנו עושים שרשראות לסוכה. פשוט לא יאמן מה שהולך שם. צריך לראות בשביל להאמין.עכשו אגב, יש דמי כניסה רשמיים למקום. לא תרומה. וגם... יש הנחה לילדים. זאת אומרת שהם חושבים שהמקום מתאים לגיל הרך.

ג'ני יקירתי - אני חייבת כזה כיסא. בטוח יתאים. שמחה שבאת ותודה על הציון הגבוה

והנה, לכבוד כל הילדים שהולכים ביום ששי לצופים, כמה צופפינקים איטלקיים מדוגמים שראינו מתחת למדרגות הספרדיות:

הם עם מכנסיים קצרים. אנחנו לבשנו לפחות 3 שכבות כולל מעיל חם...
איך לא קר להם?
-
חופשה ברומאלטיט לטיט יפה לקרוא על עלילותיכם ברומא. קורא ונזכר בהנאה רבה שבדיוק בחנוכה לפני שנה גנבנו גם כמה ימים בחנוכה ברומא. רק מהתמונות של קאמפו דה פיורי אני נהיה רעב. נרים כוסית קמפרי לכבוד עוד טיול מוצלח שלכם ולחיי הטיולים הבאים נהנתי מאוד
-
חופשה ברומאאיזה חגיגה-של-צבעוניות-משכנעת-אלונה...יף אמיתי!!!
-
חופשה ברומא
דני ק - חן חן על המחמאות
ליאור - חכיתי לך. חבל שבארץ אני לא גרה מטר משוק כמו שוק פיורי. כל בוקר הייתי עושה שוק...
-
חופשה ברומאכל דלת שמכבדת את עצמה ברומא מתהדרת במקוש.
רצוי ראש אריה:

-
חופשה ברומאמצאתי איפה קונים אותם:

כאעשה רמונט אחזור להצטייד:

-
חופשה ברומאמי אמר שחייבים ראש אריה?
גם המקוש הזה ממש נחמד.
מתלבטת מה לבחור....

-
חופשה ברומאלפני הטיסה אירגנתי בבית הקרנה של הסרט הידוע "חופשה ברומא".
הסרט ישן ובשחור לבן.
תוך 20 דקות נשארתי לבד בסלון עם אודרי הפבורן.
הדור הצעיר השתעמם ופרש.
תראו, הסרט אכן לא כזה מרשים אבל הלוקיישן... אוי הלוקיישן... לראות ולטוס לרומא.
אחסוך ממכם ספוילרים (אולי בכל זאת תראו את הסרט) אבל אדגיש שחובה להגיע לרחוב בו מתגורר גיבור הסרט - רחוב VIA MARGUTTA המקסים.
הוא ממש מטר מתחתית המדרגות הספרדיות.

-
חופשה ברומאאפילו פליני גר פעם ב Via Margutta.
הוא ידע לבחור איפה לגור.

הרחוב לא ארוך במיוחד.
לכו עד לבית 51 ושם כנסו לחצר הפנימית.
זה הבית בו צילמו את הסרט חופשה ברומא.

לגמרי מגניב!!
-
חופשה ברומאהרחוב הוא רחוב של גלריות.
לאודרי הפבורן שומרים שם חסד נעורים:

זה חלון של חנות ברחוב.
-
חופשה ברומאעוד תמונה ממרגוטה 51

הדירה שייכת לאנשים פרטיים ואין לעבור את השער.
-
חופשה ברומאועוד חנויות מהרחוב המקסים:

ואלו תמונות מאחת הגלריות:

-
חופשה ברומאהילדים הקפידו לאכול גלידה כל יום.
לפעמים פעמיים ביום

-
חופשה ברומאהיינו כמובן גם ב Piazza Navona.
למרבה הצער המקום גדוש ברוכלים שמציקים לתיירים. הגענו בערב וממש לא הצלחנו לצעוד 2 צעדים בלי שרוכל, אפעם לא איטלקי, בא לנסות לדחוף לנו איזה קישקוש זוהר. בערב שבאנו היה שם מין יריד מכוער של משחקי מזל/קליעה למטרה. הדוכנים של המשחקים מסתירים את היופי של הכיכר

הצטלמנו וברחנו. דיי מבאס.
-
חופשה ברומאביקרנו גם בפיאצה די פופולו.
משום מה לא מוצאת משם תמונות. גם היא יפה מאוד

-
חופשה ברומאביום א' השקענו ונסענו באוטובוס מלאי ציפיות ל-Porta Portese Flea Market.
כאן התאכזבנו ממש.
ציפיתי לשוק עתיקות מסורתי והגענו לשוק באסטות שמוכרות סמרטוטים.
שוק מכוער במיוחד. בכלל לא מתקרב לשוק הפשפשים ביפו שלנו.
שוב אף איטלקי לא היה בין המוכרים, והסחורה: זבלה.
הוכתר כמקום הכי מיותר שביקרנו בו. (ואנחנו דוקא מאוהבי הז'אנר של שווקים בכלל ושוקי פישפשים בפרט).
-
חופשה ברומאכיף לקרוא ולהזכר ברומא שבה ביליתי שבועיים לאחרונה...
ולמעוניינים כדאי לדעת שבויה מרגוטה המקסימה יש מסעדה צמחונית שווה. בצהריים, אפשר לאכול במחיר קבוע של 15 יורו ממזנון, ובערב זו מסעדה רגילה. כשביקרנו שם בערב הרחוב הפך לשוק אומנים יפה.
-
חופשה ברומאתמונות נהדרות וכיף של טיול.
כל הכבוד לך ולילדים!
לגבי הקרנת הסרט "חופשה ברומא" , נזכרתי שלפני הנסיעה ללונדון הראיתי לבנות שלי את הסרט "4 חתונות ולוויה אחת" - אני זכרתי אותו כקומדיה אנגלית משעשעת לפני 20 שנה.
הן ישבו איתי 20 דקות ואח"כ ביקשו להפסיק את ההקרנה בטענה שהסרט איטי ומשעמם....
הכוונה שלי הייתה לראות איתן סרטים נוספים כמו "נוטינג היל" , "על תבונה ורגישות" כדי להיכנס לאווירה לפני הנסיעה, אך הבנתי שמדובר בדור אחר ולכן ויתרתי.
-
חופשה ברומאללטיט והחבורומא - הידד!
אהבתי

אהבתי מאד את הרעיון, הדיווח הקצבי והקולח שלך וכמובן את התמונות היפות (כידוע לכולם, תמונות גנובות ימתקו
)כל הכבוד על חינוך לילדים ברוח הרנסנס (עם קורטוב של אימה
) הכל מקסים, משובב לב ומזמין כל כך!
שאפו, ותודה שחזרת לספר !
יעל