לעוף לאגמון החולה ומהר!!
-
לעוף לאגמון החולה ומהר!!הנה טריקו - גם הסבר וגם תמונה.
http://212.199.160.128/kkl/radD8E7D.html
אצלנו העגלה היתה פתוחה - כל הצד של החציר היה פתוח כמו בטריבונה
בקיצור-דרך מצויינת לגרוף כ 2000 ש"ח בשעה.הנסיעה מלווה בהסברים של מדריך.
הג'מוס
-
והנה קישור נוסף עם סרטון וידיאולפתיחת התיאבון.
דווקא נחמד שכותבים לפעמים גם על טיולים בארץ!
-
גם אנחנו היינוהי ג'מוס
גם אנחנו היינו שם בדיוק באותה שבת! היינו בשעות הבוקר המאוחרות ובאמת לא היו כ"כ הרבה עגורים כמו אצלכם, כי בשלוש בצהריים הלכנו למסעדה בראש פינה לאכול...
כשהגענו לא היו רכבי גולף להשכרה (נראה לי הכי שווה, כי אפשר לעצור ולרדת היכן שרוצים), אז נסענו ברכבת. גם נחמד.
קבלו תמונה של עגורים משעות הצהריים...
-
גם אנחנו היינוהיי שירלי
בפעם הבאה ננסה לתאם כאלו דברים....
זאת הפעם השניה שאנחנו מבקרים באותו מקום בזמנים סמוכים וגם הפעם לכל אחד היתה חוויה שונה.
האמת שזו הפעם השניה שלי השנה באגמון.בביקור הקודם - בינואר נסענו באוטובוס בין התחנות השונות וגם בעגלות המסתור אבל אז היינו בלי הילדים וגם אז זה היה בשעות הבוקר המאוחרות.
היתרון של עגלות המסתור הוא שרק העגלות נכנסות לתוך שטחי המרעה של העגורים ואין צורך בזום כדי לצלם.היתרון הענק של שעות אחר הצהריים הוא הפגישה עם 20,000 עגורים המגיעים ללינת לילה - הילדים מדברים על זה עד היום....
הרכב החשמלי עולה 230 ש"ח לשעה ואפשר לנסוע איתו רק על הכבישים בין התחנות שמסביב לאגמון.
וטיפ אחרון - הכניסה לאגמון היא חינם.ניתן ללכת ברגל עד לתחנה הראשונה -מצפור עגורים - כחצי שעה הליכה וגם משם לצפות בעגורים מגיעים ללינת הלילה.
לילה טוב
הג'מוס -
תתחיל לנשוםאז אולי כן תקפצו לבקר אותי?
אין כאן עגורים, אבל יש מעופפים אחרים...
רק תבדוק היטב אם אתם צריכים להנפיק ויזה לפני...
הטיול שלכם נשמע נהדר.
אני חושבת שגם אנחנו נעשה זאת בסופהשבוע הקרוב הבא עלינו לטובה...
ג'מוסי - מתאים לאנשים בני 80? (מבחינת הליכה, וכו').
וביחד...
עם בוא הקור העגורים עוזבים
עם בוא אביב אלינו הם שבים.
העגורים שבים, חוזרים הם עם חלוף הקור
אנחנו, אם נצא כבר לא נחזור.
ירדתי מהפסים, מה?
-
תתחיל לנשוםגם ככה הרכבת באגמון היא בלי פסים אז מה אם קצת שרים שירים על עגורים.
הרכבת קצת בעייתית - היא בצבע צהוב....
יש רכבים חשמליים אז בני ה80 יכולים בקלות להתנייד .
לגבי כביש 6 ושאר מעופפים באזור:
קניתי השבוע יוגורט המיוצר בחוות הג'מוסים שלידך....התחילו למכור לחנויות .האמת - אהבתי יותר את המוזלי של תנובה - מעדן פצצה...(למרות שרק השם מזכיר ארוחות בוקר קסומות בתאילנד)
בזמן האחרון - כולכם נהייתם שוק של דובים.אני לעומת זאת ג'מוס בשוק של שוורים (מושגים מתחום הכלכלה למי שמבין - ולמי שלא שיגלגל והוא יבין).
הג'מוס -
מוזלי - או מיזלימזכיר ארוחות בוקר קסומות בשוויץ מולדתו - מציבים קעריות שונות עם כל מיני סוגי פירות יבשים קלויים והסועדים מרכיבים, מוזגים מעל יוגורטים - גם של ג'מוסים אם רוצים (או יותר נכון של בנות זוגם) - תענוג צרוף.
נ.ב. טרם הייתי בתיאלנד.
בוקר טוב. רבקה -
גם אנחנו היינוהי ג'מוס!
זה באמת קטע שאנחנו מטיילים לאותם מקומות באותו זמן. ראינו את עגלות המסתור, אבל לא ידעתי שהן מתקרבות יותר. בפעם הבאה...
טיול הבא מסיק זיתים! -
גם אנחנו היינושירלי
סיור במפעל הזיתים של ג'השאן בכפר מרר - כולל הסבר על התהליך חינם - בדרך כלל בשבתות יש כל חצי שעה הסברים לקבוצה אחרת - אפשר להצטרף.
http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=8&featid=13053
מידע כללי יותר כאן:
http://www.galil.gov.il/About/AboutCategory.asp?td=42&vf =284
תהנו
הג'מוס -
לג'מוסתודה רבה!
האם הילדים משתתפים במסיק או רק צופים? -
לג'מוסהיי שירלי - הסיורים המודרכים הם בבתי הבד כלומר צפיה בתהליך ייצור השמן ,מרבית בתי הבד הם מודרניים ופועלים מכנית.
המסיק = קטיף הזיתים מתבצע במקומות אחרים.אם באים לכפר מרר מכיוון כביש צומת גולני-צומת צלמון ממש בכניסה לכפר בצד שמאל יש חלקות של עצי זית ושם ניתן לראות מסיק וגם לעזור במסיק.האמת שכמעט בכל כביש בגליל יש בצידי הדרך עצי זית ואם רואים גם רכב חונה בשוליים - סביר מאוד למצוא מסיק זיתים באזור.
בחוות חנניה ממש בתחילת העליה לצפת יש דוכנים וקצת פעילויות לילדים אבל באתר הפסטיבל יש פרסומים גם לפעילות בתשלום שיתכן ויהיו מעניינות יותר!
תהנו
הג'מוס -
לג'מוסאני דוקא חושב שכדאי לבקר בבית הבד נעים שאנן בכפר ג'וליס שם אפשר לראות גם תהליך ייצור באבני ריחיים.אפשר גם לשלב ביקור במקום קסום הנקרא גן אל מונא - בניגוד לכתוב בכתבה - הכניסה בתשלום!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3342566,00.html
תהנו
הג'מוס -
לג'מוסתודה ג'מוס! וואו! כמה ידע!!! כל הכבוד! -
לג'מוסשירלי - אני לא יודע יותר , אני פשוט משתף יותר.
ואם כבר אז עד הסוף - כביש 70 מצומת כפר יסיף צפונה טומן בחובו הפתעות לרוב.
כפר יסיף - החומוס של אבו אדהאם - הבנתי שהוא הגיע לתל אביב - מקווה שהאיכות בכפר יסיף נשמרה.
ג'וליס כבר הזכרנו וצמוד לג'וליס-ירכא - בכניסה לכפר מרכז קניות שבשבת בבוקר יותר עמוס משפיים...ובהמשך הגבעה - חנויות נעליים שמוכרות מותגים מובילים בהנחה של 20-30 אחוזים - לילדים וגם מבוגרים.
עוד צפונה - היישוב האקולוגי קליל - במרכז היישוב גן שעשועים קטן אבל מיוחד - כאילו הכל עשוי מחימר.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2909306,00.html
עוד קצת צפונה ומזרחה - מבצר יחיעם החולש על כל היישובים שהזכרנו קודם - כניסה חינם לבעלי מטמון ונוף מקסים לכל כיוון.
מיחיעם ניתן ללכת כשעה וחצי עד לפאתי כליל בנחל - מסלול נחמד - לקחת מים.
בקיצור 20 קילומטר ושבת אחת לא תספיק להכל....
תהנו
הג'מוס
-
לג'מוסהיה לנו מנוי מטמון אבל לא חידשנו אותו. כשהקטנה קצת תגדל נחדש.
אתה באמת יודע המון! באמת!
תודה על הכל!
-
תתחיל לנשוםהי ג'מוסי,
המון המון תודה על פירוט המידע.
בדקתי, נכנסתי לאתרים ששלחת, ורחרחתי קצת.
העברתי את ההתרשמות ל"בוגרים" יותר, ונראה מה ילד יום.
אני מעוניינת מאד לבקר את העגורים. אבל כנראה שהאחרים לא כל כך.
אנחנו נוסעים מחר (היום). נישן בראש פינה עד יום שבת.
אדווח לכם כשאחזור.
בינתיים,
שמתי לב שהמניות שלי צנחו
אני מחכה שהן תצמחנה שוב...
ענתי, שוק הדובים
-
כביש 70 ומסיק זיתיםכתושבת האזור אזהרה קטנה- בשבתות רגילות הכבישים כאן די צפופים על אחת כמה וכמה בשבת שבה יש פסטיבל הזית(ז.א.עכשיו),נסו לבוא ביום שישי.לאלה הרוצים להתנסות במסיק,נסיעה בכביש המוביל לג'ת-ינוח עוברת בין כרמי זיתים,אם אתם רואים משפחה מוסקת אפשר לעצור ולבקש בנימוס להצטרף.אותו כביש ממשיך לכיוון מזרח ומגיע לכפר וורדים והוא כביש נופי מקסים.בתי בד נוספים יש גם בירכא- אחרי שורת חנויות הבגדים עוברים כיכר ומיד אחריה מצד שמאל של הכביש,ובינוח. -
כביש 70 ומסיק זיתיםאפרופו מסיק זיתים, ג'מוס, החולה נדחתה לעוד שתי שבתות, המשפ' המורחבת החליטה מסיק זיתים בכפר קיש עם ארוחה במסעדת יונס (אם לא תהיה עמוסה מדי).
שבת שלום!