ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה על Hundertwasser

פורום טיולי משפחות
    6
    149
    29845
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • זיוה
      זיוה נערך לאחרונה על ידי

מצאתי אולי איפה היה במלחמה!

האיש הוא יצירה בפני עצמה, אולי ציור, אולי שיר (שיר אשיר בגשם) Laughing .

קראתי את המידע הזה על השם שלו ואיכשהו אני מסתובבת סחור סחור. הנחתי שזה ידוע, כי נירית כתבה לי לפני שנה על ה"מאה מים", כשגיליתי את הבית בדרמשטט.

גם על ההטבלה לנצרות קראתי. באחת התגובות הראשונות כתבתי את זה עם סימן שאלה ועם הערה שאומרת שאני לא יודעת אם הבנתי נכון. או קיי. אז עכשיו אני לפחות מתחזקת בכישורי האנגלית שלי.
      כתבתי שם שהוא היה בבית ספר של מונטסורי ב-1936 - 1937 (זה קצת לפני המלחמה והוא היה כבן שמונה לפי תאריך הלידה). אח"כ הוא התגייס (בגיל 11???) ואח"כ הוא ואמא התחבאו בתקופת הפלישה הרוסית (ע"פ המקור שלי) וזה בעצם אותו הדבר.
      על הבריחה לאזור הכפרי לא ידעתי. התכוונת לעיר/עיירה קלוש? זה לא באזור שהיה פעם חלק מצ'כיה ועבר לפולין? כבר אין לי בראש תמונה גיאוגרפית של האזור. אני מכירה אנשים שנולדו שם (והגיעו לארץ לפני המלחמה, אז הם לא פגשו אותו. כמה חבל Smile ).

השרשור הזה הוא על כל מיני דברים. פשוט מרתק. תראו איך הוא מחזיק. חבל שאחרים חוששים להצטרף. הנה ענת התחלקה בטבעיות. אולי רבים לא מתעניינים, אבל אני חוששת שיש כאלה שחשים איום בתחום שהם פחות חזקים בו. ג'מוס, למשל, עם אהבת החיפוש בגוגל היה יכול להסתדר פה בלי בעיות. לכל אחד ישנו המקום שלו .

רבקה, הסיפור שלך יפה וקצת גם עצוב. אני מקווה שאלו רק הגננות של פעם.
      ואת צודקת מאוד בקשר לשיגעון. יוצרים רבים היו על הסף ועם קצות עצבים חשופים ורגישים. אחרת הם לא היו מה שהם, ובכלל, אם מישהו משוגע, מה זה אומר על צדדים אחרים שלו?
      יש כאלה שיוצרים ממקום של כישרון גדול או של חכמה או של חזון (אני מתכוונת שיש גם אמנים רציונליים). אבל הפעם לא נגלוש לזה.

בכל אופן, בתקופה שעדיין חשבתי שיצירתו של הונדרטוואסר אובססיבית ומוטרפת ולכן אינה שווה התייחסות, דימיתי אותו לדמותו של תומרקין שלנו (אני מקווה שהוא לא גולש כאן). אבל הנה, לאחר פרק הלימוד המשותף שלנו, עולה (לפחות בדמיון שלי) דמות של ילד נצחי. ראסטני כותב בספר שהונדרטוואסר העיד על עצמו שהיה ילד מסוגר ושקט, וכילד יחיד הרגיש שהוא צריך להוכיח את עצמו ולהיות טוב. נראה לי שהיה בינהם איזה הסכם - מה לספר ומה לא.

יש עוד משהו שנראה לי חשוב במישור של היצירה שלו - הספירלה. רסטאני אומר שתבנית ציוריו למעשה לא השתנתה מהיום שהחל להציג תערוכות בתחילת שנות החמישים. לאותה תבנית נוצקו תכנים שונים ורעיונות חדשים, אבל הספירלה לעולם חוזרת. אני התלהבתי בזמנו מהמשמעות הסמלית של הספירלה כצורה שמייצגת את המחזוריות ואת ההתפתחות בו זמנית. לכן נתפסתי לאלמנט הזה אצל קלימט. אבל הביוגרף של הונדרטוואסר דווקא מדגיש את התנועה השבלולית של הספירלה של הונדרטוואסר (הוא קורא לה תנועה קונצנטרית), שמייצגת את הקשר בין חמשת העורות עד לעור הפנימי ביותר, אל אישיותו החשופה ואל ה"אני" שלו.

נתראה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולכן!
        אתן נהדרות!!
        בסוף נצליח להרכיב את הפאזל המרתק הזה.
        הונדרטוואסר מאד אהב את נושא הספירלות. רואים את זה גם במבנים שלו, וגם בפוסטרים ואלמנטים קישוטיים (בכנסיה באוסטריה שיונית כתבה עליה) ובדגלים שעיצב. דגל הקורו שלו- הצעה לדגל חדש/משני בניו זילנד (בטח מופיע בספר שלך, זיוה?) יש שם ספירלה ירוקה, שהיא גם מוטיב מאורי-דגם הידוע בשם קורו, וגם הונדרטוואסר שלנו רואה בספירלה סמל להרמוניה של האדם עם הטבע.
        הוא עיצב גם דגל לאונסקו, גם הוא משלב ספירלה- הפעם הספירלה היא כחולה...
        עכשיו-הספירלה מופיעה גם בשם ה"מזרקה האבודה בתל אביב"....
        ומסכימה עם הנושא של "- לבקר את המבקרים" תמיד חשוב להיות ביקורתיים, ולהפעיל את שיקול הדעת העצמי...
        זיוה, אאמץ את הצעתך, כבר נכנסתי לאתרי המוזיאונים בחיפה, בהחלט מענייין, והחורף תקופה טובה לביקורים במקומות מקורים.... Very Happy
        מקווה שיהיה מעניין להבא כמו עכשיו.
        • זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולכן!
          נכון, נכון, נכון,

בכל העבודות האלה יש ספירלות: בבניינים, בדגל הקורו (יש בהחלט תמונה). את הסמל של אונסקו אני לא זוכרת. אחפש.
          מקווה להשתלט בקרוב על עניין הסריקה. אולי מישהו יודע ויסביר לי איך לעשות את זה.

ללחוץ על כפתור הסריקה אני יודעת. אבל אחרי שעולה התמונה על המסך צריך לשמור אותה בתיקייה נבחרת במחשב כדי שאפשר יהיה לשלוף אח"כ. נכון? איך יוצאים מהמסך הזה עם התמונה שמתקבל אצלי ומגיעים לתיקיות שלי - אלוהים גדול. רבקה? יונית? מישהו?

(אני לומדת פה גם לא להתבייש Laughing ).
          • ענת. 0
            ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולכן!
            שאלתי היום חברה בעבודה שהיא די חובבת אומנות ובעלת ידע עולם נרחב אם שמעה על האיש.
            בטח שהיא שמעה, ידעתי את מי לשאול Razz .
            למיטב ידיעתה הוא (אני עדיין לא שולטת באיות שמו ושכחתי להתכונן ל"העתק הדבק") Sad חרט על עץ בין יתר כישוריו.
            נתקלתן במידע כזה? או שהיא מתבלבלת.
            על שנות ילדותו היא לא יודעת.
            מה שכן, לפני 30 שנה חברה שלה אירחה אצלה בבית תערוכה שלו, והיא הולכת לברר קצת פרטים עם החברה.

אמשיך לשאול בין סובבי, לא כל מכרי בורים באומנות כמוני.

זיוה, יכול להיות שחלפנו בולקנבורג על פני הבית שצירפת כאן?
            מאתמול יש לי תחושה שפעם ראיתי בית כזה.
            אני די בספק, אבל אולי. לא יודעת.

ענת
            • זיוה
              זיוה נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולכן!
              ענת,
              הכל יכול להיות: שעברתם על פני הבית (ראית את הקישור שצירפתי באחת ההודעות הראשונות?), שהוא חרט על עץ (לא זוכרת שנתקלתי באינפורמציה, אבל נראה לי שזה מתאים לו). אנסה לבדוק אם הוא חרט על עץ.

התערוכה בתל אביב היתה בשנת 1976 במוזאון תל אביב. היא אירחה בביתה?????????? מיד להביא אותה אלינו Very Happy .
              • רבקה.ק.
                רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

סריקה
                זיוה כיתבי לי בבקשה איזה סורק יש לך (אני מכירה כמה) ברגע שאגיע הביתה אשתדל לעזור לך או-ליין

רבקה
                • ענת. 0

שלום לכולכן!
                  אמא!!!

אל תבהילי אותי, גם ככה איכשהוא נכנסתי לנושא שמאד רחוק ממני.
                  אני מבטיחה לך שאתקשר אליה הערב ואשב עליה חזק חזק עד שהיא תדלה פרטים.
                  לפי מה שהיא אמרה לי, החברה שלה ארחה תערוכה אצלה בבית.
                  מקווה שלא נתבדה.

רוצה לשמוע משהו?
                  אתמול הספרנית אמרה לי שבאינטרנט אפשר למצוא יותר חומרים מאשר בספרים שיש אצלם.
                  וכדי להוכיח לי שהיא צודקת היא נכנסה לגוגל והכניסה את שמו (מזכיר לי את ההוא שאסור להזכיר את שמו מהארי פוטר. עד שאלמד לאיית את שמו , זה לא יהיה רלוונטי לשרשור הזה).
                  בקיצור, נכנסה לכמה אתרים,קראה כמה כותרות של אתרים, ופתאום היא שאלה בתמהון,
                  מה, יש מזרקה שלו בתל אביב?
                  מסתבר שהיא עלתה על השרשור הזה.....

ביי
                  ענת

• נירית

שלום לכולכן!
                    נעשה פה מעניין ומותח מרגע לרגע! Cool
                    אני רוצה להתייחס רגע לספרנית שאמרה שהיום אפשר למצוא באינטרנט יותר מידע מאשר בספרים. זה נכון, יחד עם זאת יש באינטרנט ה-מ-ו-ן מידע זבל, וגם מגמתי, וצריך להיות מאד זהירים בסינון וגם בארגון.
                    וגם, הרבה מידע איכותי עולה היום לא מעט כסף , ולפעמים שווה לשלם עבורו- אומרים שידע הוא כוח, לא?
                    בכל מקרה, אני יכולה להעיד על עצמי, שבערך מאז שהתחלתי לגלוש, גברה ההתענינות שלי באומנות לשמל, כשעם הזכרת שם אומן-ישר אפשר לראות תמונות, לחרוש מוזיאונים ועוד, ו...לחפש מזרקות אבודות בתל אביב. Razz
                    • ענת. 0

שלום לכולכן!
                      באמת נעשה מותח ומרתק.
                      וואוו, כמה למדתי ביומיים האחרונים, ועכשיו יונית, הוספת משהו חדש, חגיגה.

וכן נירית, את צודקת בקשר למידע ברשת, כמובן שצריך לדעת לסנן ולארגן.
                      אני עדיין מאלה שאוהבים להחזיק את הספר, לדפדף ולהריח, וכן ,יחד עם זאת נהנית לגלות ולחקור דברים גם בעזרת הרשת.

טוב, לא אחזיק אתכן במתח.
                      החברה שלי מהעבודה בררה עם חברתה, ואכן אותה חברה ארחה בביתה תערוכה של האומן לפני כ 30 שנה. (שוב שכחתי להיערך ל"העתק הדבק").

תיקון טעות - הוא לא חרט על עץ, התחריט הוא תחריט נחושת שתלוי בבית החברה שארחה את התערוכה.
                      רקע שחור והתחריט מוזהב משהו. מענין, לא?

מידע על "השנים האבודות" אין לחברתי, וגם לא לחברתה.

עד כאן תרומתי הצנועה, אם נגלה דברים נוספים נעדכן.

ענת
                      • נירית

שלום לכולכן!
                        מרתק! תחריט נחושת של הונדרטוואסר..
                        אצלנו היה תלוי שנים פוסטר של התערוכה (כזה שמוכרים במוזיאון), אבל אישית לא ביקרתי בתערוכה שלו, כך שאני לא יודעת איך הפוסטר הגיע אלינו...
                        גם אני אוהבת עדיין להחזיק את הספרים...אבל כל פעם אני נבהלת מחדש כמה מעט זמן נשאר לי אליהם! Crying or Very Sad
                        תודה על העדכונים!
                        • רבקה.ק.

שלום לכולכן!
                          עדכון קטן - כתבתי מייל מפורט לאוצרת מוזיאון תל-אביב. הבנתי שנורא עסוקים עכשיו במשהו חשוב של סוף השנה. אז אני מחכה למידע.

רבקה
                          • ג'מוס
                            ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולכן!
                            עדכון גדול!
                            היי בנות
                            נמנעתי להתערב עד עכשיו כי באומנות כמו באומנות אין דבר כזה שאין דבר כזה בקיצור - אני לא מבין גדול!
                            אבל כשזה מגיע לפתרון חידות - אני תמיד קופץ לעזור!
                            שלחתי מייל לישראל גודוביץ שהיה מהנדס עיריית ת"א ומזוהה עם כל מה שקשור לבניה בתל אביב בקיצור דמות שכל תל אביבי מכיר- אולי הוא יתן את הפתרון לגבי המזרקה!!

לילה טוב
                            הג'מוס

נ.ב. לזיוה
                            אם רבקה עזרה לך עם הסורק - אחלה
                            אם עדיין יש בעיות - התמיכה הטכנית לרשותך....

נ.ב.ח.מ
                            אני עוקב אחרי השרשור המעניין...
                            • ענת. 0

שלום לכולם
                              נחכה לעידכונים ממוזיאון תל אביב ומעירית תל אביב.
                              איזה יופי של מחקר.

נירית, לפעמים מתגלגלים לידינו כל מיני , ואנחנו לא יודעים מנין...
                              ולפעמים אני מגיעה לקריאה בשעה מאוחרת שבדף השני אני נרדמת.

ענת
                              • רבקה.ק.

כל הכבוד ג'מוס!
                                תבורך על הפתרון לכשיבוא!!!!

רבקה
                                • יונית
                                  יונית נערך לאחרונה על ידי

הזהב בתחריט
                                  לא מפתיע אותי,הייתה לו אהבה לצבע ולחומר הנוצץ.
                                  • זיוה
                                    זיוה נערך לאחרונה על ידי

הזהב בתחריט
                                    שלום לכולם,

ג'מוס, אני ממש מתפעלת. זו נראית לי חתכ'ת כתובת רצינית. שמחה שאתה פה. ואני מקווה שלא יהיה מוגזם להגיד, אבל תשמע - נדמה לי שליונית אין רקע באמנות, וגם נירית הצהירה שהידע שלה מטיולים. ואני, שלמדתי כמה דברים לפני הרבה שנים, התחברתי פה מחדש לדברים שכבר מזמן נשכחו, והוספתי השנה ידע רב דרך טיולי הכורסה וטיפה טיפה מהשטח, והמון מהדיאלוג של הפורום... לא את כולם זה מעניין, אבל באמת שמותר לך להביע גם דעות הקשורות לטעם ןתתקבל בכבוד. בכל אופן, היוזמה עם ישראל גודביץ' ממש מרגשת ומבורכת, ואתה לא חייב לענות לי. רק שלא תתנצל.

ענת, אתמול אחרי שהזכרת את החריטה חשבתי בדיוק על עניין התחריט. יש לו הרבה עבודות תחריט ונדמה לי שגם קצת ליטוגרפיות ואולי גם הדפסי עץ. בספר כתוב שהוא האמן המערבי הראשון שיצר סדרת דגמים, שאמני תחריט יפניים ביצעו. ידוע שביפן מפותחת אמנות הדפסי העץ, אז אולי הם בכלל יצרו הדפסי עץ. את זה אני צריכה לחזור לברר. אני מתעניינת מאוד גם באמנות יפן, ומאוד מעניין אותי היכן מוצגות העבודות היפניות (חוץ מהבניינים שהוא בנה ביפן). אם מישהו יכול לעזור בזה - אשמח.

רק לריענון מושגים:
                                    תחריט: טכניקה של חריטה על לוח נחושת תוך שימוש בכל מיני חומצות לצריבה, והדפס של הלוח על נייר.
                                    ליטוגרפיה: טכניקה של חריטה על אבן והדפס שלה על נייר.
                                    הדפס עץ: טכניקה של חריטה על לוח עץ והדפס על נייר.
                                    הדפס לינולאום: מבוסס על הטכניקה של הדפס העץ.
                                    הדפס רשת או הדפס משי: טכניקה של הפרדת צבעים באמצעות רשת והדפס על ניר או על בד.
                                    לכל אחת מהטכניקות יש איכויות קצת אחרות.

אני חושבת שבטח לא נעים לך לנג'ס לחברה, זו שהחברה שלה אירחה פעם תערוכה שלו ושקבלה במתנה תחריט (בתמורה לאירוח?), אבל הסיפור הזה נראה לי ממש לא ממוצה. מה פתאום היא אירחה תערוכה אצלה בבית? למה לא במוזיאון? איך השתלשלו הדברים? אולי תזמיני (רק אם נעים לך) את החברה, או את החברה של החברה - לפורום? אבל אם לא נעים לך, נעזוב את זה. נראה לי שהיפלתי עלייך תיק. אם את לא מקורבת, אני אשכח מכל הסיפור Smile

יש לי עוד כמה עדכונים על מושגים וגילויים קטנים מהספר ("עצים דיירים", משהו מעניין על העור השני...). אשמור לערב. אבל יש לי שאלה לגבי וינה. עד היום קראתי על ביקורים בבית הונדרטוואסר בוינה. אבל עכשיו מתברר שיש שלושה פרויקטים בוינה. יש איזה פרויקט ענק שקשור במיחזור, מפעלים ישנים ומכוערים שעברו הסבה והם ממחזרים משהו, וכמובן שעוצבו בהתאם. הספר ממליץ לראות את זה בשעות החשכה (כנראה מאוד מרשים). ישנו גם המוזיאון שלו, שמנוהל ע"י יורם הראל. יש שם יצירות שלו ושל אחרים, ושם קונים מזכרות שלו.
                                    בקיצור, מה ראיתם? ואם ראיתם את בית המגורים (אני מניחה שזה מה שראיתם), איך מתנהל שם הביקור?
                                    • ג'מוס

פתרון מלא של החידה
                                      טוב אז שבו טוב על הכסא ותקראו את הפתרון המלא:
                                      המזרקה/פסל נמצא במרכז הקהילתי היהודי ערבי ביפו - תמונה מצורפת.
                                      היא הוצבה שם בשנים 97 או 98 ועשויה מאבנים שונות מכל מיני מקומות בעולם.כל אצבע אמורה היתה לשמש גם כבירזיה וניתן היה לשתות מכל אצבע אך איכות המים בארצנו גרמה לסתימת החורים והמזרקה/בירזיה נשארו רק כפסל.
                                      הונדרטווסר בעצמו לא היה כאן והענין הוסדר ע"י בחור ישראלי המייצג אותו בארץ -מישהו בשם יורם.
                                      כמו כן באותה תקופה הסתובבה במרכזים הקהילתיים בתל אביב תערוכת פוסטרים שלו - הפוסטרים (כ 16 במספר) היו מודפסים עם הטבעה של זהב וכסף בצורה מאוד מיוחדת (הנה משהו חדש להתחקות אחריו...).
                                      כיום ניתן לארגן סיורים בעקבות פסלים בתל אביב - בתאום עם מחלקת התרבות בעירייה - יש שתי מדריכות המסבירות על הפסלים בעיר.

את כל המידע הזה קיבלתי מיונית (אחלה שם..) שטרן שהיא המעצבת האומנותית בעיריית תל אביב ואליה הגעתי אחרי שדיברתי עם מדריכת טיולים בתל אביב ששמה הוא שולה שאליה הגעתי אחרי שיחה עם דקל ממשרדו של גודוביץ!
                                      יונית שטרן מלאת נכונות לעזור והזמנתי אותה לקרוא את השרשור בפורום
                                      והיא עשתה זאת בזמן ששוחחנו ואני חייב להודות לה ולהתוודות שאם מישהי מכן היתה מדברת איתה זה לא היה נגמר בשיחה של 5 דקות....

זהו
                                      חידות אני אוהב ולעזור אני תמיד שמח
                                      והשרשור הזה מרתק גם אנשים כמוני שלא מתחברים בקלות אז תודה לכן בנות

הג'מוס
                                      המזרקה
                                      המזרקה(גודל:11.34KB)

המזרקה
                                      • רבקה.ק.

תודה רבה רבה
                                        מעניין ביותר, ועכשיו תגלה לנו איך הגעת לגודוביץ'...
                                        כל הכבוד!!!
                                        אגב, הטבעות כסף וזהב זה לא משהו נדיר בימנו, עושים את זה ביום יום בבתי דפוס רגילים.

רבקה

• ענת. 0

פתרון מלא של החידה
                                          ג'מוס,

סחתיין עליך.
                                          איזה יופי, וכל הכבוד לך על הנחישות והתרומה.
                                          כמה נחמד פה בשרשור הזה, ובכלל.
                                          למדתי המון - תודה לכולם.

זיוה,
                                          אין לי שום בעיה להציק לחברתי, אנחנו מרגישות מאד בנוח אחת עם השניה.
                                          לא מבטיחה גילויים חדשים.

ענת
                                          • ג'מוס

תודה רבה רבה
                                            רבקה
                                            את גודוביץ אני מכיר בתור דמות לא שגרתית בתל אביב . ידע כללי...
                                            עשיתי חיפוש שלו בגוגל ומצאתי כתבה שלו ב YNET ושם ניתן היה לשלוח לו מייל.שלחתי - לא ענו- התקשרתי למשרד....ומשם הכל התגלגל!!
                                            החכמה היא לשאול בסוף - מי כן יכול לדעת וכך אתה עובר עד שאתה מגיע!
                                            לגבי הפוסטרים - אני קיבלתי מידע שהם מיוחדים - למה וכמה? אני לא יודע - אולי נשאל את יונית שטרן ואולי היא תענה בעצמה כי היא בטח קוראת....

הג'מוס
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 6 / 8
                                            • פוסט ראשון