מעברי גבול לאוס-ויאטנם
-
שלום לכולם, אני וחברה כרגע בקמבודיה, סיאם ריפ, הויזה שלנו לויאטנם מתחילה ב1.2, חשבנו להמשיך ללאוס, ומאחר ואנחנו לא רוצות לבזבז את חודש הויזה לויאטנם (כנראה שנעשה דרום צפון, סייגון-האנוי) אז יהיה לנו בערך רק שבוע אחדלהיות בלאוס, ובגלל שאנחנע מגיעות מסיאם ריפ אז ניהיה רק בדרום, יש לי שתי שאלות:
1.האם יש מעבר גבול מדרום לאוס, דון דט, 4000 האיים לדרום ויאטנם לסייגון?
2. האם הנסיעה מדרום לאוס דון דט, 4000 האיים לצפון מרכז לאוס וייאן טיינג זו נסיעה מייגעת וקשה?
תודה רבה לכולם!!!
-
מעברי גבול לאוס-ויאטנםהנה קישור נחמד לכל מעברי הגבול של לאוס לשכנותיה.
לפי זה יש מספר מעברי גבול בין לאוס לויטנאם ועל פניו זה נראה נוח.
למרות שלא עברתי באף אחד מהם נראה לי שלהגיע לכל המעברים הללו תהיה בעיה בגלל ריחוקם מזרחה מהדרך העיקרית של לאוס שעוברת המערב המדינה.
נראה לי שטיסה מויינטיין תהיה קלה יותר ולא כ"כ יקרה.
אבל אם אתן הרפתקניות מה, חכו, אולי תקבלו תשובה עם יותר נסיון.
הדרך לויינטיין ארוכה מאד, להערכתי כעשרים שעות, אולי קצת פחות, בדרך יחסית טובה ללאוס, אבל בהחלט לא קלה, ותחייב עצירה בדרך.
-
מעברי גבול לאוס-ויאטנםלגבי הנסיעה מ 4000 האיים לויינטיין - הייתי ממליץ לעצור בדרך בפאקסה. פאקסה היא עיר קטנה בדרום לאוס המהווה צומת תחבורה מרכזית וכמו כן ניתן להגיע ממנה לרמת בולבאן (Bolevan plateau) - אזור יפה של מטעי קפה ונחלים ומפלים הנמצא ממזרח לפאקסה. אפשר להשכיר קטנוע בפאקסה ולטייל באזור הבולבאן. הנסיעה מ 4000 האיים אל פאקסה לוקחת בערך 3-4 שעות ואפשרוכדאי כאמור לעצור ליום אחד או יותר בפאקסה ולטייל באזור. מפאקסה לויינטיין יש אוטובוס לילה של סליפרים שלוקח בערך 12 שעות אבל בהחלט מאפשר לישון בנוחות. לגבי ההמשך מויינטיין אל וייטנאם - כאן כבר מדובר בנסיעה מאד ארוכה (16 שעות ויותר!) אני הייתי ממליץ לקחת טיסה - מויינטיין או מלואנג פראבנג (אם תגיעו אליה) אל האנוי