קולומביה
-
היי, אני ועוד שני חברים מתכוונים לטוס ל-35 ימים לקולומביה
המסלול המתוכנן הוא: בוגטה(3 ימים)-> מדיג'ין(10 ימים)->קרטחנה(14 ימים)->טגנגה(יומיים)->סאן אנדרס(3 ימים)
יש לי מספר שאלות:
1. האם דצמבר זה חודש מתאים לטייל בקולומביה?
2. האם האי סאן בלאס הוא בסגנון של האי סאן אנדרס? האם כדאי לבקר בשניהם או שמספיק אחד מהם?
3. כמה זמן מראש כדאי לקנות כרטיס טיסה?
4. כמה זמן כדאי להקדיש לבוגטה?
5. איזה אטרקציות יש וכדאי לעשות בבוגטה ובמדיג'ין (חוץ מהקאסות)?
6. מה זמן הנסיעה משדה התעופה בבוגטה לבית של יפתח?
תודה
-
קולומביהראשית, ממליץ לבקר גם בטיירונה. טגנגה יחסית רחוקה, ובשביל יומיים לא שווה לנסוע עד אליה, אלא אם כן אתם מתכוונים גם להגיע לטיירונה. אבל אז תצטרכו להוסיף שם קצת ימים. כמובן שבקרטחנה תסעו לפלאייה בלנקה. חובה.
1. כל חודש מתאים לטיול בקולומביה.
2. סאן בלאס שונה בתכלית מסאן אנדרס. סאן אנדרס זה איי עם מלונות טובים, סוג של קלאבים הכל כלול כזה, עם תשתית תיירותית ענפה. בסאן בלאס מדובר באיים קטנטנים, לא מיושבים ברובם, ללא חשמל ומים זורמים, יותר סטייל אי בודד. לא הייתי מנסה לדחוף גם את זה, גם ככה אין לכם הרבה זמן, וההגעה לשם אורכת זמן. עדיף לנסוע לטיירונה, יש קווי דמיון בין השניים.
3. כמה שבא לך. חפש מחיר זול ותקנה, אם אתה יודע את התאריכים, אז למה לא.
4. כמה שמעניין אותך. אני אהבתי את בוגוטה, אבל ביחס לערים האחרות במסלול שלך היא פחות אטרקטיבית. נראה לי ש-3 ימים זה בסדר.
5. יש המון מה לעשות. תלוי מה מעניין אותך. קודם כל יש חיי לילה דיי מטורפים, בעיקר במדג'ין אבל גם בבוגוטה. יש מוזיאונים טובים (של בוטרו בבוגוטה למשל), יש שווקים, יש סתם להסתובב בעיר עצמה, וליד מדג'ין יש גם טבע מאוד יפה, שלדעתי חובה לראות, בטח אם יש לכם שם 10 ימים. סעו לפיאדרה דל פניול. זה טיול יום ממדג'ין. לא תתחרטו.
6. תשאל את יפתח. סתם, נדמה לי 30-45 דקות אבל לא סגור על זה.
-
קולומביה35 יום בקולומביה זה לא מספיק

-
חכה שתבקר שם לפני שאתה חורץ דעה...בשבילי גם חודש היה יותר מדי.