צפון איטליה
-
מתכננת טיול 12 יום +- לצפון איטליה האגמים טוסקנה
האם 5 הכפרים הם חלק מטוסקנה
מהי העלות בערך לטיול כזה עם רכב
לינה בצימרים או מלונות לא יקרים
האם טובים שם
מה כדאי?
איזה מקומות אסור לפספס
תודה
-
צפון איטליהמה התאריך?
-
צפון איטליהסוכות 2016
-
צפון איטליהעל הסף התוואי של המסלול ארוך מדי עבור 12 ימי טיול
אגמים- איזה ? מאגורה? אורטה? קומו? גארדה?
וונציה?
דולמיטים?
מה הכוונה שלך ב"צפון איטליה"
שלא לדבר על טוסקנה שזה סיפור אחר.
וחמשת הכפרים הם בנפת ליגוריה שאינה טוסקנה. אפשר להגיע מטוסקנה -בטיול מתגלגל אחרי פיזה לרדת אליהם.
לינה יכולה להיות במלונות של 5 כוכבים או צימר עם שירותים במסדרון-והמחירים בהתאמה.
מציעה שתגדירי מחדש את השאלות- מי הנוסעים? איפה נוחתים וממריאים(אם כבר נסגר?) כמה תקציב עומד לרשותכם? איפה הייתם באיטליה (אם הייתם) בעבר? מה אוהבים, מה פחות?
וקחי בחשבון שסוכות משמעו אוקטובר- כבר לא כל כך רלוונטי לדולמיטים או וואל ד'אוסטה. אבל אני מקדימה את המאוחר. תלוי מי אתם (זוג בני 25, פנסיונרים, משפחה עם 2 קטנים...) ומה אוהבים?
-
צפון איטליהתודה על התגובה
אנחנו זוג בני 50+ ללא ילדים אוהבים לטייל ועם רכב {שנה שעברה עשינו עם רכב ארהב חודש}
לא סגור כלום גם לא טיסות, לא טיול כוכב לנחות מקום 1 לחזור מקום אחר, אבל טיסה ישירה
לכן רציתי לשמוע שמישהו שיודע יעשה קצת סדר מה עדיף מה אפשר לוותר
מה שאנחנו מעונינים
5 הכפרים
טוסקנה {מה רצוי לא פספס}
מילאנו הבנתי שיום גג
ונציה
ורונה הבנתי גם 1/2 יום
פירנצה {מישהו רשם שמסובך עם רכב??}
אגמים הייתי אני לפני שלושים שנה בקומו, גארדה
אז אם יש משהו יותר מומלץ אשמח
זה בגדול מה שיודעת
מלונות זה רק לישון ולא 5 כוכבים אבל לא שרותים במסדרון {בארהב ישנו מוטל 6 שזה היה בסדר מבחינתנו ברוב}
תקציב בערך רוצה לדעת ממכם בגדול
אשמח גם המלצה על ספר
תודה רבה
גם בעבר נעזרתי בפורום
מקווה שהסברתי יותר טוב את עצמי
-
צפון איטליהאנא חזרי וקראי מסלולי טיולים שונים ,כאלו העוסקים בטוסקנה, באגמים ,וונציה-יש שפע של בלוגים באתר וחלקם טיולים מתגלגלים של מטיילים בגיל דומה .
חובה לבדוק תמיד את עונת השנה המתאימה (כי טיול של קיץ לא דומה לטיול של סתיו)
אני לא מאמינה ברשימת "אתרי חובה" -כי אפשר להיות בפירנצה יום דוגמית, ולדעתי צריך לפחות יומיים אם לא שלשה כדי להינות ממנה.
כך שאין "נכון/לא נכון" בטיול או "חובה/לא חובה".
אם יש לכם 12 יום מציעה מאד למזער את הטווח והיעדים
או
מילאנו- צינקה טרה- טוסקנה -וונציה אולי -וחזרה למילאנו (די צפוף לדעתי)
או מילאנו- אגמים -פרמה-ובולוניה (אולי)- וסיום בוונציה -ואז כדאי טיסה הלוך למילאנו וחזור וונציה או להיפך.
לא רואה איך ניתן ב12 יום לשלב גם את האגמים (אפילו אחד שניים) וגם את טוסקנה וגם את ליגוריה והחוף, ואת וונציה ---יותר מדי.
תקציב--- משתנה גם מזוג אחד לשני
תביאי בחשבון כ100€ ללילה ללינה במלון 2 כוכבים .
מכונית- בדקי הצעות מחיר
טיסה- בדקי הצעות מחיר
ועלות כללית של יום טיול (אוכל, כבישי אגרה, דלק, כניסות לאתרים) לא פחות מ100-150€ (תלוי מאד מה המסלול, כמה אוכלים ועוד)
עכשיו קחי מחשבון-ותחשבי.
-
צפון איטליהתודה רבה
-
צפון איטליהרק לסייג קצת את מחיר הלינה שיונית ציינה.
היינו בספטמבר האחרון בצפון איטליה. אוקטובר עוד יותר זול.
במלפנסה שילמנו על מלון 100 יורו- זה היה הכי יקר. בדולומיטים (מולבנו) שילמנו 70 יורו (אגב חלק מהמלונות שם נסגרים בסוף ספטמבר)
ובגרדה שילמנו גרושים- לקחנו בונגלו מרווח בכפר נופש שילמנו 250 יורו לשבוע שלם לכולנו.
הטיול יצא מאוד מאוד זול גם בזכות הלינה הזולה וגם בזכות הטיסות הזולות שהוזמנו כחצי שנה לפני הטיול (איזי ג'ט).