חרמון 27 לינואר 2016
-
לנסוע לחרמון, זה לקנות כרטיס למשחק של הניו-יורק ניקס. אתה משלם המון על החויה, מרגיש שאין שום יחס הגיוני בין התמורה למחיר ושקרוב לוודאי תתאכזב. ובכל זאת, כשיורד שלג, אכזבות העבר נשכחות והמחשבות מתחילות.
אז אתמול לקחתי את בני הבכור לחרמון, בטוח שכל עם ישראל יהיה שם.
הפתעה מוחלטת.
התנאים - הכי טוב שהיה לי בחרמון. שלג טוב, גם אחר הצהריים, טמפרטורה נמוכה, שמש ושמיים כחולים. הרכבל כמובן איטי מימי הביניים אבל לא הייתה רוח כך שלא הפריעה.
לא היו תורים כלל! היה פשוט תענוג לגלוש, מסלולים כמעט ריקים (רק על החתול היה קצת צפוף) וגלשנו רצוף מ-9 עד 14.
לדעתי יש עוד ימומיים של תנאים כאלה למי שירצה לעלות, רק שאני לא מתחייב על התור. פשוט שמח על מזלי.
מצורפות כמה תמונות להמחשה.
-
אהבתי את האנלוגיה לניקסלמרות שכדורסל כבר מזמן not my cup of tea
-
אהבתי את האנלוגיה לניקסרוב עם ישראל לא עושה סקי, אלא בא לחרמון עם המשפחה רק לרכבל מבקרים ולאזור של המזחלות, כך שלמעט מקרים מיוחדים, באמצע השבוע תמיד ריק על המסלולים.
-
הנסיון שלי שונהזו הפעם הרביעית שלי בחרמון, תמיד באמצע שבוע. בשלושת הפעמים הקודמות היה מאוד צפוף על המסלולים ותורים גדולים. זו הפעם הראשונה שהיה כך ואולי לכן כל כך נהניתי כי השוויתי לפעמים הקודמות...
-
הנסיון שלי שונהאני הייתי יום אחריך (בחמישי). עדיין היה מזג אוויר טוב- בלי רוח, ושלג סבבה, אבל כבר היה יותר עמוס- הרגשתי את זה במסלול חתול. עדיין לא חיכיתי לרכבל בשיאון יותר מחצי דקה. ב- t-bar האיטי בערער חיכיתי אולי דקה, וכך גם ברכבל למטה.
-
הנסיון שלי שונהגם אני הייתי אתמול ובתור אחד שעולה כל שנה לפחות פעם אחת ובדרך כלל מתאכזב, חייבים לציין שהפעם היה משהו מיוחד מאוד.
בדרך כלל עד שפותחים את האתר לאחר שיורד שלג הטמפ׳ עולה הרבה מעל ה 0...
השילוב בין השלג שירד עד יום שני והטמפרטורות שנשארו מתחת ל 0 עד היום בבוקר גרמו לכך שהשלג נשמר מדהים לאורך השבוע, מי שעלה זכה!
נהניתי מיום סקי משובח, נקי מתורים וגולת הכותרת בפעם הראשונה שלג פאודר באוף פיסט האגדי משקד לשיאון.
-
חרמון 27 לינואר 2016כל הכבוד ותמשיכו לעלות.אני לא לוקח את הריזיקה שאולי ללא הודעה מוקדמת סוגרים את השיאון.ואולי האכזבה מהתור,ואולי הרכבל שיעשה טובה ברוח הנעימה ויגיע למעלה.מה שנכון לא אשכח את הירידה מהשיאון מחוץ למסלול שיורד מאחורי הבודקה ושם תמיד היה ריק
-
חרמון 27 לינואר 2016הייתי יום אחריך, אחרי שנשבעתי לא לחזור לחרמון. האמת שבאתי עם חבר ששכנע אותי.
השלג היה סביר, אך לא מטופל בכל המסלולים. אך יחסית לחרמון זה היה בסדר. פעם ראשונה שגלשתי את מסלול בית הספר כשהוא סלול ומושטח (בסטנדרט ישראלי כמובן) ולא כאופ-פיסט. האמת שהיה די נחמד.
פעם ראשונה גם שגלשתי את ערער. משום מה תמיד ויתרתי עליו בגלל ה דראג-ליפט. האמת שהמסלול לא רע אך קצר. הבעיה האמיתית היא הדראג-ליפט אשר מ א ו ד איטי מה שגורם לך לסבל ממושך וגם לתור מעצבן.
לאחר שלא הייתי הרבה זמן בחרמון וגלשתי רק בחו"ל, פשוט הייתי בהלם מתרבות הגלישה. אני חושב שבכל שנותיי באירופה ובארה"ב ביחד, לא ראיתי כמות מתרסקים גדולה כזאת. רציתי לצעוק להם - חבר'ה, מתאבדים שיעים זה מעבר לגבול ממש, אך לא פה!. להלן דוגמא קטנה - בעודי עולה ברכבל (בשמאלי כמובן כי הימני איטי מאוד) ראיתי גולש סקי, כמובן ללא מעיל סקי, מכנסי סקי או קסדה.הוא פשוט ירד את את ואדי מועדון ב דוח (כאילו, ישר) במהירות שהרמן מאייר לא מסוגל להגיע אליה מרוב פחד . הבחור הצליח לא ליפול כל ההירידה, נכנס למסלול הראשי , בנס לא נכנס באף אחד , התגלגל כמו ואן משומש בפרק של צוות לעניין והתנגש בצלע ההר שליד הבקתה. לא יודע איך, אבל הוא פשוט קם ניער מעצמו את השלג והמשיך. פשוט לא יאומן.
כמות הגולשים שהתנגשו בגולשים אחרים הייתה מדהימה. לא פלא שהמצאנו את כיפת ברזל, זה ממש הזכיר לי פגישה של טיל בטיל.
נתקלתי גם בהמון חבר'ה צעירים בגיל של בערך קצת אחרי צבא. סה"כ אנשים נחמדים ולא מזיקים אך עושים רעש של אצטדיון. לא יצא לי לראות כאלו בחופשות שלי בארופה כלל וכלל (למעט בריטים שיכורים באפרה סקי). מוזר, השלג אותו שלג, אך הסביבה והאוירה שונים לחלוטין.
סה"כ יום לא רע במונחי חרמון, טמפרטורות יחסית נמוכות, שלג לא רע ועומס ביינוני.
סיימנו את היום כמו תמיד באוהל הבדואי ליד שאפי, שהפך כבר לבנין. שתי פיתות עם לבנה, סחלב חם ותה. והייתי מסודר לשעתיים וחצי הבאות בדרך הבייתה.
עוד משהו, לכל מי שקונה קופון כמו שאני עשיתי, יש לקחת את הכרטיסים מנוה אטיב. ב6:50 כשהגעתי לשם, היה שם תור מהגהנום. חצי שעה לקח לי לאסוף את הכרטיס. קחו את זה בחשבון.