ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אירלנד

פורום אירופה
    5
    15
    6378
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tomerikot
      tomerikot נערך לאחרונה על ידי

היי חברים,

אשמח לעזרתכם המקצועית.
      אחרי שעשינו יורוטריפ קצר לאחרונה בלונדון פריז ואמסטרדם, היעד הבא שלנו (בני זוג)כנראה יהיה אירלנד.
      אשמח לקבל מס' טיפים כלליים על טיול במדינה.
      היינו שמחים להיות שלושה ימים ככה בדאבלין ויתר הימים לטייל מחוצה לה. אני צלם וחובב צילומי טבע, אז הטיול האולטימטבי מבחינתנו - טיול של שבוע ככה , 4 ימי טבע, שלושה בעיר.
      - אשמח לשמוע מה פרק הזמן הריאלי לטיול מהסוג הזה, האם יש מה לעשות בדאבלין יותר משלושה ימים?
      - אשמח לקבל רשימה של מקומות יפים ואתרי טבע חשובים שניתן לבקר בהם ברחבי אירלנד.
      - האם הטיסה לאירלנד יקרה יחסית למדינות אחרות באירופה?

- האם הייתם ממליצים לשלב טיול לאירלנד עם מדינה נוספת אולי בבריטניה? ווילס? סקוטלנד?

תודה מראש על העזרה,

תומר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • tomerikot

אירלנד

ועוד שאלה חשובה - מה העונה המומלצת לטייל באירלנד?
        אין לי בעיה עם שלג וחורף ונופים חורפיים, מעדיף את זה אפילו על פני הקיץ החם.

• hgktrduc
          hgktrduc נערך לאחרונה על ידי

אירלנד

שלום תומר

אתחיל מהסוף - בשבוע אחד לא תצליח למצות גם את אירלנד לבדה, חבל לצרף לטיול הזה מדינה נוספת.

עונה - לצילום, האביב והסתיו מעולים.

לשילוב של טיול עם צילום גם הקיץ יהיה טוב. שעות האור יותר ארוכות ואם מזג האויר יאפשר, תוכלו להיות הרבה בחוץ.

בהסתייגות שבאירלנד גשום גם בקיץ ומזג אויר זה עניין של מזל (תמיד wink).

אני אוהבת מאד את דבלין ובכל זאת, מציעה שמתוך שבוע, תסתפק ביומיים בעיר.

מניחה שב"צילום  טבע" אתה מתכוון בעיקר לנוף?

לדעתי מחוזות המערב יתאימו לשילוב של טיול וצילום, אבל תצטרך לבחור ביניהם.

לא תוכל בשבוע להיות בכל המקומות המומלצים. 

השפיץ הדרום מערבי של אירלנד, מחוזות קורק וקרי - מתויירים אבל מספקים גם חוויות נוף חזקות, בעיקר הפנינסולות ברה ודינגל.

מחוז קלייר - במערב, בערך במרכז אירלנד - מלבד נופי החוף ואזורי הכפר, יש בו אזור גיאולוגי שנקרא ה Burren, שמעניין מאד (גם) לצילום.

במחוז דונגל שבצפון מערב אירלנד, יש איכות נידחת ופראית יותר.

אלה האזורים הראשונים שעולים בדעתי להמליץ לך לבדוק.

טיסות - ישירות לדבלין הופעלו בשנים האחרונות רק על ידי ארקיע, לפרק זמן קשיח של שבוע ובעונת התיירות (קיץ וקצת סתיו). הטיסות לא זולות (כמו לונדון בערך), אתה יכול לבדוק טיסות לא ישירות - טורקיש בדרך כלל זולים יותר.

אם תרצה להגיע למערב, בדוק גם אפשרות לטוס (לפחות בכיוון אחד) דרך קורק או שנון. אין חובה להיכנס ו/או לצאת רק דרך דבלין.

יעל

June 2014 BearaSeptember 2012 MayoJune 2014 KerryJune 2014 Dingle
          • hgktrduc

אירלנד

תומר

אופציה נוספת ולא פחות מלהיבה - צפון אירלנד.

זה החלק הצפוני מזרחי של האי, שאינו חלק מהרפובליקה של אירלנד אלא נשאר בשליטת האנגלים. במקומות אלה תשלם בפאונד ולא ביורו, אבל מדובר ברצף גיאוגרפי אחד ואין מעברי גבול.

באופן ספציפי ממליצה לך על דרך החוף של מחוז אנטרים, שכוללת אתר נופי מדהים בשם Giant Causway, גשר חבלים יפה, טירה מרשימה, ועוד. תוכל לשלב את האזור הזה עם חלק מרהיב ממחוז דונגל שהזכרתי קודם (פנינסולת אינישוואן), בשבוע.

במקרה שתבחר במסלול כזה טוס לבלפסט וחזור דרך דבלין, או הפוך.

יעל

• tomerikot

אירלנד

היי יעל,

איזו חמודה, ממש תודה על כל האינפורמציה! אני כרגע בשלב שאני לומד את אירלנד, מבחינתי אני לא יודע על המדינה כלום ולומד לאט לאט על האזורים והגיאוגרפיה של המדינה.

כשדיברתי על צילומי טבע - כמובן שנופים זה חלק מהעניין אבל אם את מכירה מקומות שיש בהן בעלי חיים בטבע, שמורות טבע עם חיות מיוחדות, מקומות עם ציפורים וכו' זה יהיה מצוין - אני בעיקר מצלם בעלי חיים.

מבחינת תחבורה-  הנהיגה היא בצד שמאל כמו באנגליה? יהיה נוח לעשות טיול כזה בתחבורה ציבורית ולא ברכב?

מה מבחינת המחיר של המחיה במדינה? אני מניח שאנחנו נצטרך לישון בכפרים, האם יקר שם? מניח שדבלין עצמה יקרה.

לוקח בחשבון גם את צפון אירלנד.

תודה שוב על העזרה!!!Smile

תומר

• rashk
                rashk נערך לאחרונה על ידי

אירלנד

תומר,

אחרי ההסברים של יעל, אין מה להוסיף. ידע מדהים!

לגבי דבלין מהביקור האחרון שלי באירלנד לפני כ- 3 שנים, לא הייתי מקדיש לדבלין עצמה יותר מיום.

נהיגה- כמובן שבצד שמאל. למי שנוסע פעם ראשונה בצד שמאל, חייבים להיות זהירים מאד כיוון שהכל הפוך כמובן . יש לי ניסיון מסויים של נהיגה באנגליה ששם הכבישים יותר נוחים. לשים לב בעיקר לפניות ובכיכרות. רצוי מאד שישב לידך שותף לנסיעה ש"ישגיח עליך". הכבישים ברובם צרים והצמחיה מגיעה עד האספלט. כמעט ואין שוליים והרכב חוטף שריטות. לכן, מומלץ מאד לבטח את הרכב במקסימום האפשרי כולל השתתפות עצמית.

• hgktrduc

אירלנד

הי תומר

מצטרפת לדברי קודמי בנוגע לנהיגה עצמאית בשמאל. השד לא נורא כל כך, אפשר בהחלט להתרגל וגיר אוטומטי עוזר מאד. יש לקחת בחשבון שבנוסף לכך שהכבישים צרים, בהרבה מקומות הכביש משותף לכל משתמשי הדרך. מכוניות, אופניים, הולכי רגל ולפעמים גם פרות. אז צריך לנהוג במתינות ושיקול דעת ולקחת בחשבון שקצב ההתקדמות איטי יחסית.

לשאלתך לגבי מחירי לינות - יש הרבה מאד BB בכפרים ובעיירות ובדרך כלל רמת המחירים נעה בין 25-40 יורו לאדם ללילה כולל א"ב (בצפון אירלנד המחירים דומים אבל בפאונד). תרבות הארוח נהדרת והחוויה מאד נעימה בדרך כלל.

אני פחות מכירה לינות בהוסטלים ואכסניות - מן הסתם המחירים בהם נמוכים יותר.

לעניין בעלי חיים בטבע אני לא צפרית מומחית  אבל יש לי נסיון צנוע בצילום ציפורים בסקוטלנד ואירלנד. יש לא מעט ציפורים ועופות מים באיים הבריטיים.

חביבות הקהל והפוטוגניות ביותר הן תוכי ים אטלנטי (Atlantic Puffin), וסולות הים (Gannets). 

באירלנד - אפשר לראות אותם בסיורי שיט מזדמנים - למשל באזור של צוקי מוהר במערב או ב Howth, סמוך לדבלין.

אבל אלה סיורי שיט לתיירים, וברור שלצלמים יש צרכים אחרים.

זה יכול להיות מאד מתסכל לנסות לצלם ציפורים מסירה מתנדנדת (מנסיון angry).

נראה לי שהמקום הכי מוצלח עבורכם, מקום מיוחד שמשלב גם טיול מרתק וגם אפשרות טובה לצלם בעלי חיים הוא האי סקליג מייקל, ממערב לחופי מחוז קרי. 

באי הזה נשתמרו שרידי התיישבות נזירית מהמאה השביעית לספירה והוא מוכר כאתר מורשת עולמית של יונסק"ו. בנוסף לכך מקננת בו להקה גדולה מאד של תוכי ים (פאפינס) בעונת הרביה - מאפריל עד אמצע יולי. כך שהביקור בו בעונה זו, משלב חוויה תיירותית וצילומית מיוחדת במינה. אני ראיתי אותם בחודש יוני.

לידו נמצא אי נוסף (Little Skellig) שבו יש מושבה ענקית של גאנטס. אותן ניתן לראות רק מצפייה, לא ניתן לעלות על האי. ראיתי שם גם מעט כלבי ים.

יש הגבלה על מספר האנשים שיכולים לעלות לאי מדי יום, הביקור מצריך מאמץ פיזי מסויים (מדרגות תלולות וצרות), אין שם שירותים ויש סקיפרים בודדים שמורשים לקחת אליו נוסעים. סיורי השיט האלה כוללים עגינה של כשעתיים על האי וזה זמן מספיק להתרשם ממנו וגם לצלם.

הפאפינס ממש עפים לך מעל הראש, אתה הולך קרוב מאד לקינים שלהם ושומע את הגוזלים מצייצים בתוכם. הם לא חוששים מבני אדם ומסתובבים קרוב מאד אליך, כך שאין קושי להגיע לעמדות צילום מצויינות.

אני צילמתי עם עדשה 18-300 שהספיקה בהחלט.

החסרון הוא ששעות השיט הן שעות של תיירים, לא של צלמים. אבל האור באירלנד כל כך יפה והמקום עצמו מרהיב - כך שמובטחת לכם חוויה עוצמתית ביותר.

ראיתי שיש סדנאות צילום שכוללות גם ביקור על האי בשעות אחרות, אבל כל מה שמצאתי עד כה היה חלק מסמינרים של כמה ימים וזה לא התאים לי (גם מאד יקר). אם במקרה תמצא משהו חד יומי ייעודי לצלמים - אשמח לדעת.

כאן אתה יכול לראות את רשימת הסקיפרים שאפשר לשוט איתם. 

אני הגעתי לאי עם  John O'Shea. 

הוא מופיע בסרטון הזה - בחור שקט, מאד מנוסה ומלא ידע על האזור ובעלי החיים שרואים בדרך. אם יהיו בדרך הזדמנויות לראות דולפינים או לוייתנים, הוא ידע להצביע עליהם. אפשר ליצור איתו קשר במייל:

[email protected]

צריך לקחת בחשבון שלא בכל תנאי מזג אויר אפשר לצאת לשיט ולכן ממליצה להתמקם באזור לפחות 3-4 לילות כדי שתהיה לכם גמישות בעיתוי. האזור הזה, של מחוזות קורק וקרי מלא בנקודות עניין לתיירים כך שלא תתקשו למלא בו את הזמן. 

אם צפון אירלנד קוסמת לך (היא באמת נפלאה!), תנסה לברר מה קורה באי ראתלין, שטרם הזדמן לי לבקר בו. אני די משוכנעת שיש בו אפשרויות מגוונות לצילום בעלי חיים, יש גם שירותי תיירות על האי ואם תגיע למידע רלבנטי, אשמח מאד לעדכונים.

יעל

סצנת כביש אופייניתDingleGlengarriffSkellig MichaelSkellig Michael
                  • imeshy
                    imeshy נערך לאחרונה על ידי

אירלנד

אז אם אתה לומד את אירלנד - למד גם את אנגליה (חוץ מלונדון) בלינק הבא

• tomerikot

אירלנד

מהמם מהמם מהמם!

רציתי בהודעה הראשונה לרשום לך שאני מחפש גם פאפינים ששמעתי שיש באזור אבל חשבתי שלא תכירי מה זה.  איזה יופי שהם שם ובכמויות! וגם כלבי הים נשמע אטרטקיבי.

האם לא מסוכן הטיול באי סקליג מייקל והטיפוס בו?

השם של הסקיפר מצחיק, היה שחקן כדורגל אירי בשם כזה, זה לא במקרה הוא?Smile

כל הקישורים והתמונות ששלחת לי - נראה מדהים ועושה חשק כבר לטוס לשם.

חודשים אפריל - יולי קצת בעייתי לנו השנה לאור אירועים משפחתיים, חשבנו על ספטמבר אבל אם זה בעיתי אולי פשוט נדחה לשנה הבאה.

ממש תודה על העזרה והמידע,

זה לא מובן מאליו. בטוח שעוד איעזר בך ברשותך:)

תומר

• hgktrduc

אירלנד

הי תומר,

אני שמחה שהתמונות והקישורים עושים לך עוד יותר חשק להגיע לאירלנד. סוף סוף מידע שאני מלקטת כבר שנים (...) יכול להועיל לעוד מישהו חוץ ממני wink.

חודש ספטמבר דווקא מצויין לטייל באירלנד, אבל למרבה הצער, לא תוכל בעיתוי כזה לראות פאפינס angry. לקראת אמצע-סוף יולי האוכלוסיה שלהם במושבות מידלדלת עד שכל הפרטים עוזבים וחוזרים רק בעונת הקינון הבאה. 

משום כך כיוונתי את הביקור ההוא לתחילת יוני. השיט עם ג'ון אושיי (לא הכדורגלן...) יותר ארוך משום שהוא יוצא מנקודה מעט יותר מרוחקת. אפשר לשוט לסקליגס גם מפורטמגי, עם סקיפרים אחרים, ואז השיט קצר וקל יותר.

לגבי הטיפוס על האי - יש הרבה אזהרות והפחדות ואפילו קראתי שמישהו הגדיר את זה "מצ'ו פיצ'ו של אירלנד"  wink אבל האמת היא שאדם בכושר סביר יכול לעשות את זה ללא קושי מיוחד. לאורך המסלול יש נקודות מנוחה ועצירה, רואים שם אנשים מבוגרים ואפילו משפחות עם ילדים כך שאני לא חושבת שזה צריך להרתיע אותך. אם תגיע בשיא העונה כמו שאני עשיתי, הפאפינס יקיפו אותך מכל עבר ולכל אורך המסלול. אתה תהיה כל כך נלהב ועסוק בצילום שתשכח לפחד wink

כאמור, אם אתה רוצה לראות פאפינס, תצטרך להגיע באביב-תחילת הקיץ.

אבל אם בכל זאת תרצה לנסוע לאירלנד בספטמבר הקרוב תוכל לראות ולצלם גאנטס, שהיא ציפור מרשימה מאד ומאכלסת את חופי אירלנד לאורך כל השנה.

גם אחריה יצא לי לרדוף, בטיול אחר (סקוטלנד).

המושבה הכי גדולה שלהם באירלנד היא אכן בליטל סקליג. ובשיט רואים אותם מקרוב מאד אבל נשארים בתוך הסירה, ולא מתעכבים מספיק כדי לעשות צילומים כמו אלה שאתה חולם עליהם.

יש באירלנד אי אחר שבו אפשר לראות אותם ומגיעים אליו בשיט שהוא הרבה פחות אתגרי ואפילו במרחק של 3-4 שעות נסיעה מדבלין. אם זה יהיה רלבנטי בשבילך, תן שריקה ואעביר לך פרטים. 

יעל

Razorbills Skellig Michaelגאנט בדרך לסקליגסגאנטס בליטל סקליגהשביל בסקליג מייקלגאנטס בסקוטלנד
                        • IO.
                          IO. נערך לאחרונה על ידי

אירלנד

יעל,

תמונות מקסימות! עושות המון חשק.

תודה laugh

• imeshy
                            imeshy נערך לאחרונה על ידי

אירלנד

תומר,

קודם כל - איזה כיף שאתה יכול לטייל בכזו תדירות Smile הלוואי עלי ... 

שנית - נשמח לראות איזה אלבום שלך ..מהיותך צלם Smile

• tomerikot

אירלנד

היי ידידי,

אני לא בטוח שאני יכול להרשות לעצמי, כרגע עדיין הכל בגדר תכנונים ויכול להיות שזה ידחה לשנה הבאה:)

על פי התמונות שראיתי גם שלך וגם של יעל -

אתם צלמים לא פחות ממני:)

שולח לינק לאלבום לדוגמא שלי- כאן

תהנה:)

• tomerikot

אירלנד

תמונות מדהימות יעל. גם את צלמת בעצמך!Smile

יש לך הרבה מידע וידע , תודה על הכל.

אעבור על כל החומרים ואם זה המצב לגבי העונות, כנראה שאדחה את זה לשנה הבאה:)

• hgktrduc

אירלנד

תומר,

אני בטוחה שתגיע לאירלנד, תמצא את הזמן הנכון בשבילך ותגיע למקומות נהדרים. אשמח לעזור גם בהמשך.

נהניתי מאד לראות את התמונות שלך - וגם שלך עירא. 

מי יודע? אולי ניפגש מתישהו גם בפורום צלמים.

IO. - תודה, זו המטרה, לעשות חשק לאנשים להגיע לאירלנד.

שבת שלום,

יעל

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון