דרום הודו - המלצות לשקט
-
שלום לכולם
אני עומדת להגיע לאיזור גואה באמצע דצמבר,
יש למישהו המלצה למקום יחסית שקט (או בקיצור - לא קרחנה..)
שמומלץ להגיע אליו?
שמעתי למשל על קודלי-ביץ בג'וקאנה
אני מטיילת לבד, כך שרצוי מקום שהוא שקט אבל עם אנשים..
תודה רבה,
שבת שלום!!! -
דרום הודו - המלצות לשקטהיי,
נכון, יש את קודלי ביץ' שבגוקארנה אבל זה לא בגואה אלא במדינת קראנטקה. אני לא הייתי בו אלא ב"אום ביץ'" שגם הוא חוף נחמד. בגןאה עצמה לא מכירה מקום "שקט" כ"כ. כמובן שבכל מקום לדעתי, גם א הוא מפוצץ בתיירים אפשר למצוא איזה גסטהאוס שהוא מנותק יותר. לרוב בטיול שלי הייתי "הולכת רחוק". מגיעה למקום ומתחילה ללכת הכי רחוק. בד"כ אלו המקומות הכי מיוחדים עם האנשים הכי מעניינים, הכי זול והכי שקט.
אם את רוצה בכל זאת בגואה, מקום תיירותי אבל לא מפוצץ יש את חוף פאטנם. מגיעים לחוף פאלולם (החוף הכי דרומי בגואה והכי מהמם ביופיו) ומשם מתחילים לצעוד דרומה. (אני לא יודעת אם יש לשם תחבורה ציבורית). אני הלכתי על החוף עצמו כדי להגיע לשם, יש טיפוס קצר אבל ממש ל נורא.
זה חוף הרבה הרבה יותר רגוע מפאלולם, יפה ורחב.
תהני,
מיכל -
דרום הודו - המלצות לשקטהי, תודה!!
האמת שאני לא נעולה על גואה ואני יכולה להתרחק, כל עוד זה לא כרוך בנסיעה ארוכה מדי, יש לי רק חודש לטייל..
מסובך להגיע ל "אום ביץ'" או שיש לשם תחבורה?
לא מסוכן לבחורה להסתובב שם לבד?
רויטל -
דרום הודו - המלצות לשקטשלום,
אני עכשיו חזרתי מפלולם וזה חוף מאוד שקט מאוד ורגוע בלי מסיבות רעש או המולה, גם שהוא מלא הוא עדין נראה כריק.
לגבי החופשים הדרומים מפלולם ישנם חופים יפים אבל לא יותר מפלולם לפי דעתי אבל יש בחופים האלה תנאים הרבה פחות טובים מבפלולם.
לירון -
דרום הודו - המלצות לשקטהיי רויטל,
בכל מקרה אם תגיעי לפאלולם לא תתאכזבי. הוא חוף מהמם ושם תוכלי
גם לפגוש אנשים להמשך וגם למצוא לך את הפינה שלך ולהינות.
משם את יכולה לקחת אוטובוס אחד לעיר גוקארנה שבקרנאטקה. זה ממש קרוב יחסית - 3 שעותצ נסיעה בלבד. מגוקאנה ניתן להגיע למס' חופים ביניהם קודלי, אום ביץ' ופרדייז ביץ' שהוא המרוחק ביותר ואליו ניתן להגיע בסירה בלבד דרך הים.
לאום ביץ' ולקודלי ניתן להגיע גם דרך סירה וגם באמצעות ריקשה (זה מה שאני עשיתי). נהגי הריקשות שם עושים ביניהם איזשהו "פיקס פרייס"
ולא מוכנים לעשות מו"מ על הכסף אבל וואט טו דו?
בכל מקרה תהני, ואל תדאגי על להסתובב לבד. את צריכה לשים לב כמו בכל מקום אחר.
חוצמזה כמו שבטח שמעת- אין דבר כזה לבד בהודו. יש כ"כ הרבה ישראלים וגם להסתובב עם אירופאים אפשר ואף רצוי. גם אם לא רוצים להיות ב"חבורה" תמיד מוצאים מישהו וזה נחמד שאפשר להחליט עם מי להיות בכל רגע נתון.
תהני!!
-
דרום הודו - המלצות לשקטמעולה, תודה רבה!!
אם יש לי חודש, זה מוגזם לתכנן על התחלה בפלולים ואז להדרים עוד ועוד עד קרלה, להיות שם קצת ולחזור לגואה?
יש תחבורה נוחה מקרלה לגואה?
חוץ מהחופים המבודדים בגוקרנה יש עוד מקומות שכדאי לעצור בהם בקרנאטקה? יש בצפון קראלה מקום מומלץ לביקור?
תודה ושבוע מצויין,
רויטל -
דרום הודו - המלצות לשקטהיי רויטל,
אני טיילתי הרבה זמן אבל בסופו של דבר נשאר לי חודש כשהייתי בגואה.
נורא רציתי להספיק את קראלה אז די רצתי אותה אבל האמת גיליתי שלא הייתי צריכה יותר מזה.
הייתי בפאלולם ומשם ירדתי באוטובוס לאום ביץ'. הייתי שם 3 ימים מאחר ולא התחברתי מאוד למקום. משם קניתי כרטיס רכבת עד לדרום קראלה- עיר בשם טריבנדרום שבעצם אין מה לראות שם אלא רק לעבור בדרך לחופים אחרים. מטריבנדרום ניתם לרדת עוד קצת במשך מס' שעות (3 בערך... בקטנה...) לקניה קומארי שזה בעצם "השפיץ" של הודו. זה לא מקום של נופש אלא יותר מקום דתי. בעצם נפגשים שם שלושה אוקיאנוסים ונורא יפה לראות שם את הזריחה והשקיעה. כשאני הייתי שם כמעט ולא היו שם תיירים שהם לא הודים. אבל זה לא חוף רחצה.
משם לכיוון צפון בקראלה אני ממליצה על ורקאלה שהוא חוף נחמד. יש גם את קובאלאם שהוא דרומי יותר אבל ניתן לוותר עליו. הוא לא משהו, מלא אירופאיים ולא יפה במיוחד. מה שכן מומלץ ביותר לעשות שייט בתעלות המים בקראלה. ניתן לעבור מעיר בשם קולאם לעיר בשם אלפי בשייט תיירותי ונחמד (במקום אוטובוס) וניתן מאלפי לצאת לשייט בכל מיני אפשרויות שייט, רק לברר ולהחליט.
מאוד ממליצה כן לרדת לקראלה היא ייפיפיה, אי אפשר להאמין בכלל... רק לראות! את יכולה לשאול אותי יותר בפירוט אם את רוצה ואני אענה לך. אם יותר נוח לך אפשר במייל.
עוד מקום מדהים בקרנאטקה הוא האמפי- מהמם! מאוד מתויר אבל אווירה מדהימה וקסומה. ממש מיוחד. נוף משגע.
בכל מקרה אני מקווה שיש לך לונלי פלאנט או משהו בסגנון כי אני זורקת לך כאן מקומות בלי יותר מידי סדר...
נדבר
מיכל
-
דרום הודו - המלצות לשקטשלום, אנחנו שתי חברות בנות 35 המתכננות טיול לדרום הודו (קרלה) ל-10 ימים. אשמח לקבל המלצות למסלול וכן למקומות לינה סבירים בטרינדרום ובכלל בדרום. חשבנו להזמין מקום בטריבנדרום כיוון שזהו היעד הראשון שלנו. השאלה היא מה כדאי מבחינת הדמנה מראש בכלל בהודו או חיפוש מקומי.
תודה,
מיכל -
דרום הודו - המלצות לשקטיש ליד פאלולים חוף שנקרה אגונה AGONA(לא אג'ונה) הוא נמצא 10 קילומטר צפונית לפאלולים והוא מאוד שקט ויפה אם הולכים ברגל על החוף אז המרחק בין החופים הוא בערך 3 קילומטר ולכן אפשר לקפוץ לפאלולים ברגל כשרוצים לאכול במסעדות המעולות או סתם לראות אנשים -
ל tsyrlכדאי שתפתחי נושא חדש בפורום כי הנושא שלך שונה לגמרי.
לשאלתך:
אני ישנתי בטריואנדרום ליד שדה התעופה. פשוט לצאת החוצה - יש שם כ 4-5 גסט האוסים סבירים במגוון מחירים. העיר עצמה עמוסה ולא מעניינת.
המלצה יותר טובה היא לקחת מיד לאחר הנחיתה טקסי לחוף וארקאלה. מרחק הנסיעה קצר יחסית. שם יש מבחר אדיר של מקומות לישון בהם וחוף כיפי להתחיל בו את הטיול.
אני לא הזמנתי מלון בהודו מראש כי הטיול שלי היה ארוך. האמת- לא כיף כל כך לחפש גסט האוס עם התיקים אל הגב, אבל לדעתי, זו דרך כדאית. שתגיעו ליעד, הכי נוח שאחד מכם ישמור על התיקים (עדיף על כוס קפה) והשני מחפש.
מאוד נהנתי מקראלה ואשמח לעזור מעבר.
ערן
-
דרום הודו - המלצות לשקטהיי,
האמת היא שאני לא בטוחה איפה נמצא השדה תעופה בטריבנדרום. אני מצאתי גסטהאוס בחיפושים ברגל. יש שם המון מקומות ובטח אתן לא תהיו לחוצות מבחינה כספית כמו שאני הייתי מאחר וטיילתי זמן רב יותר, אז החיפוש יכול להיות קל הרבה יותר. בעיר עצמה אין הרבה מה לעשות (בעצם אין בכלל מה לעשות) ובאמת תלוי מתי אתן נוחתות. אם לא יותר מידי מאוחר באמת מומלץ לנסוע כבר לורקאלה.
לגבי מסלול, מכיוון שטריבנדרום היא בדרום קראלה הייתי ממליצה להתחיל לעלות צפונה אך מאחר ואין לכן הרבה זמן חבל להתמהמה על מקומות סתם.
ורקאלה היא חובה- חוף יפה מאוד ואוירה נעימה.
לאחר מכן הייתי ממליצה להגיע לעיר קולאם (לא לישון שם!) אלא לקחת בערך בשעות הצהרים שייט תיירותי לאלפי. מדובר על שייט מאורגן שאפשר לקנות כרטיסים אליו בטריבנדרום בתחנת האוטובוסים המרכזית, יש משרד תיירות ממשלתי. השייט נחמד מאוד וכולל ארוחה מסורתית.
באלפי אפשר לישון לילה (יש שם מה שנקרא "HOME STAY", זה בעצם בתים של מקומיים שהם מארחים בהם תיירים. זה מאוד מסודר ונקי ויש לי אף המלצה- לבחור בשם מתיו יש שני מקומות בהם הוא מארח תיירים. שניהם יפים מאוד. אחד מהם חדיש יותר. בחור חמוד מאוד. מס' טלפון- 9846012061 כמובן בשיחה בתוך הודו. עדיף ליצור איתו קשר יומיים לפני אם לא אפשר אפילו באותו היום.) באלפי אין הרבה מה לראות. זו עיר הודית. אפשר בשביל החוויה לראות סרט בקולנוע הודי מתפורר.
משם מומלץ ביותר לארגן שייט בקווטרס BACKWATERS מדובר על שייט של 24 שעות בערך, לזוג כולל טבח ומי שנוהג את הספינה. מדובר על שייט מהמם ברמה גבוהה מאוד. הוא עולה כ400 דולר ואפשר להזמין אותו בעזרת בעל הגסטהאוס או ללכת ישירות לסירות ולבחור (לוקח הרבה יותר זמן אך זול. כמו כן לא תמיד ניתן לראות את הסירות מאחר והן בשייט)
מומלץ מאוד אפילו אם אתן קצרות בזמן!!
לאחר מכן ניתן לנסוע באוטובוס מאלפי לקוצ'ין (מרחק של כ-3 שעות נסיעה). קוצ'ין מקום מקסים, ישנים בתוך ה-FORT וכן קיים שם בית כנסת ישן שניתן ללכת לראות. גם שם יש הרבה הום סטיי מאוד נקיים ומסבירי פנים. קל מאוד למצוא מקום מתאים!
אם יתאפשר לכן לנסוע מקוצ'ין למונאר (היל סטיישן) בה יש מטעי תה מהממים - מומלץ מאוד. מה שכן כדאי לתאם לינה מאחר והמיקום חשוב מאוד. לא כדאי לישון בעיר. יש במרחק לא רב מהעיר (נסיעה של 2 דקות בריקשה) טוריסט אינפורמיישן בו יש את כל הפרטים על מקומות הלינה באזור. אני קיבלתי המלצה ממקור מהימן על הזינה קוטג', למרות שלא הייתי שם. חייבים להזמין בו מקום מראש כי הוא מלא רוב הזמן. ניתן למצוא פרטים על הבעלים ג'וזף בלונלי פלאנט וכן מס' טלפון להזמין מקום מראש.
באופן כללי לא הייתי ממליצה להזמין מקום אך מאחר ואתן לחוצות בזמן וחבל לבזבז אותו על חיפוש מקום לינה הייתי ממליצה בחום לעשות כן. לא חובה לעשות זאת מהארץ. אפשר לעשות את זה בשיחה מקומית בהודו, לרוב לא תהיה בעיה.
תהנו!!