ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצות ועזרה לירח דבש

פורום מרכז אמריקה
    2
    7
    3080
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אפיק פ.
      אפיק פ. נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אנחנו זוג בני 27-28 רוצים לטוס לירח דבש במרכז אמריקה בחודשים ספטמבר- אוקטובר למשך חודש וחצי בערך.

רציתי לקבל המלצות על מדינות להיות בהן בתקופת הזמן הזו (חשבתי על 2-3 מדינות אבל אשמח לדעת מומחים). בנוסף רציתי לדעת אם החודשים האלה מתאימים לטיול במרכז אמריקה.

ובקשה אחרונה, אני יודע שזה מאוד קשה להעריך דבר כזה אבל הייתי רוצה לדעת בערך מה אמור להיות העלות הכלכלית של טיול כזה לזוג.

אשמח לכל טיפ שאתם חושבים שיכול לעזור לנו.

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

המלצות ועזרה לירח דבש

במרכז אמריקה זו העונה הרטובה. זה לא אומר שאי אפשר לטייל או לחלופין שלא תנזלו מחום. תחת שאלות נפוצות בצד שמאל של הפורום יש תגובות גולשים שריכזתי בנושא. ממליץ לכם לקרוא. יש הבדל גדול אם אתם חושבים על טיול, שאצלי זה תנועה בין מקומות,הליכה ברגל,ביקור באתרים. לעומת נופש שהוא הישארות במקום אחד, אופציה לחוף וכיו"ב. אם אתם מחפשים יותר נופש בחוף וזה בנוסף גם ירח דבש. .להיות בחודשים הכי רטובים באזור. יכול להסתיים באכזבה. לגבי תקציב- גם בצד שמאל של הפורום יש את גישת התקציב שלי. ממליץ לעבוד איתה במיוחד בגלל שלירח דבש לאנשים יש רצונות שונים.. העלות גם תהיה פונקציה של המדינות שתבחרו, לכן קודם תצטרכו להגדיר מה אתם מחפשים ואילו מדינות הכי מתאימות לכם

• אפיק פ.

המלצות ועזרה לירח דבש

תודה רבה על התשובה.

בגדול אנחנו אנשים שאוהבים לטייל ואני מניח שנשלב נופש עם טיולים. אני מניח שלא טרקים אבל טיולים לאתרים ודברים דומים. השאלה היא באיזה מדינות מומלץ להיות מאחר ואין לנו זמן להיות בכולן?

אני מתכוון גם מבחינת מה שיש לראות וגם מבחינת שיהיה מעבר נוח בין אותן מדינות כמה שאפשר מאחר ואין לנו הרבה זמן לטייל.

• גדליהו מהגרעין

המלצות ועזרה לירח דבש

אני הייתי בוחר באחד משני השילובים הקלאסיים או פנמה -קוסטה ריקה או גווטמאלה- מכסיקו . ההמלצה שלי תהיה האופציה הראשונה כי יהיה בה דרך יותר נוחה לנווט בין חוף ללא חוף. ככה שגם לא יהרוס לכם לגמרי, אם תקלעו למזג אויר לא טוב. לעומת אם תהיו בחוף הקריבי של מכסיקו לנופש חוף בשני החודשים הללו שהם הכי גשומים בשנה. הדבר היחיד שחודש וחצי ב קוסטה ריקה ופנמה יכול לעלות הרבה יותר.

• אפיק פ.

המלצות ועזרה לירח דבש

נראה לי שכרגע אנחנו נוטים לבחור דווקא באופציה השניה שהצעת של גואטמאלה ומקסיקו.

מה לדעתך יכול להיות מסלול מומלץ עבורנו?

באיזה מדינה להתחיל ובאיזה מקומות להיות, כמה זמן בערך בכל מקום,איפה לעבור גבול וכו'?

• גדליהו מהגרעין

המלצות ועזרה לירח דבש

אני אתן לכם פה רעיון של המסלול הקלאסי, אני לא בונה אותו על הזמנת לינות מראש, ותבינו למה כשתעברו עליו.. מה שאומר שזה מסלול גמיש לשינויים בשטח. אם אתם לא אנשים שיכולים לעשות אילתורים- זה יהיה קצת יותר בעייתי.

לגבי תקציב- כמו שאמרתי בירח דבש אנשים מוכנים לדברים שונים... ולכן תצטרכו קצת לבנות את זה בעצמכם- יש מי שרוצים כל הזמן מלונות טובים ולאכול במסעדות ויש מי שמוכנים לרוב הטיול אפילו תרמילאי כדי לראות יותר בתוך התקציב ובסוף או בנקודה או שתיים להשתדרג קצת וכיוב.....

המסלול: נחיתה בקנקון שבוע בעיירת חוף אחת או שתיים- יש ג'ט לג וגם ככה אתם רואים למה הגעתם- יש מזג אויר טוב לחוף- תהנו ממנו- אם מזג האויר לא משהו... תתחילו להתקדם לגווטמאלה ותקוו למזג אויר טוב בהזדמנות השנייה- שזה בסוף המסלול.

אחרי השבוע חוף קריבי במכסיקו- מעבר לבליז לקי קולקר ( שוב חוף- אם מזג האויר לא טוב- רק חוצים בבליז)- נגיד 3 לילות

מעבר לפלורס- 2-3 לילות

סמוק שמפיי- 2 לילות

מעבר מורכב לריו דולסה - 3 לילות ( המעבר מורכב עוד לא ממש שמעתי מאנשים שמערכת השאטלים שם מבוססת- יכול להיות שריו דולסה צריך יהיה להגיע מכיוון גווטמאלה סיטי...)

אנטיגואה- 3 לילות

אזור אגם אטיטלן- 5 לילות.. אפשרי קצת יותר אם רוצים פה לעשות נופש- לא חופי אבל באחד המקומות היותר רוחניים- יוגה, מסג' וכיוב.

שלה- 3 לילות ( כולל עליה להר געש ואולי נסיעה למעיינות פואטנס חורחינס.. שגם אפשר לשהות בהם.. אם התקציב מאפשר)

מעבר למכסיקו לסן קריסטובל דה לאס קאסאס- 5 ימים

עצירות בקמפצ'ה ומרידה- 2-3 לילות כדי לשבור את הדרך הארוכה חזרה לחוף הקריבי.

נשאר לכם עוד כשבוע בחוף הקריבי- תוכלו לבחור שתי עיירות שונות ממקודם.

עכשיו- אם השבוע הראשון מזג האויר היה טוב ואתם חושבים שמיציתם את החוף- תוכלו למצוא מספיק הרפתקאות להוסיף בדרך במקום לעשות עוד שבוע חוף. אם מזג האויר היה לא טוב- תתנו לו עוד צ'אנס בסוף.. ואם שוב לא יהיה טוב- תוכלו לדעת את זה כבר בסן קריסטובל וכיוב/ ותוכלו להישאר שם יותר.. למרוח את הדרך או לעשות טיולי יום מהאזור הקריבי לאתרי עתיקות לסנוטות וכו' במקום לשהות על החוף.

כמובן שהאפשרויות הן עוד רבות- נתתי לכם פה פחות או יותר את הסיבוב הקלאסי וקצת עיביתי שהות במקומות- כדי שלא תרגישו שרצתם כל הזמן כמו בגיבושון אלא גם נשארתם ונהנתם מהירח דבש שלכם

נסיעה טובה

• אפיק פ.

המלצות ועזרה לירח דבש

תודה רבה,

אני חושב שיש לי מספיק חומר לבינתיים ואני בטוח שיהיו לי עוד שאלות בהמשך.

תודה

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון