סוכניוות לויזה למרוקו
-
שלום,
מתכנן טיול בן שבועיים למרוקו
אך יש חלון זמנים מסוים בו אני יכול לצאת וכרגע הוא לא משתלב
עם התאריכים של רויאל מרוק טורס
יש למישהו המלצה לעוד סוכנות שמנפיקה ויזות למרוקו? -
סוכניוות לויזה למרוקואני הוצאתי בזמנו - לפני קרוב לשנתיים - בעזרת שגיא טורס. היתה בעיית תיאום ונאלצתי להמתין קצת בשדה התעופה בקזבלנקה עד שהנציג הגיע, אבל סך הכל עבר חלק.
-
סוכניוות לויזה למרוקומישהו התנסה בהנפקה עצמאית באחת משגרירויות מרוקו בחול (בספרד למשל?)
-
סוכניוות לויזה למרוקושלום. לא ברור אם מנפיקים לאזרחים ממדינות חוץ, וגם אם כן יש לבדוק כמה זמן זה לוקח, אשמח מאד לקבל מידע בנושא.
-
ויזה למרוקו בשגרירות מרוקו בספרד/צרפתבטיפ הזה נכתב שהדבר אפשרי. גם כאן. לא מכיר מישהו שעשה זאת באופן אישי או שכתב על כך מידע מיד ראשונה, אבל נשמע הגיוני שזה יעבוד.
התהליך אמור לקחת יומיים.
בעוד שבוע אני טס למדריד ואנסה להוציא ויזה בשגרירות. מקווה שזה יצליח (ואם לא, גם טיול בספרד זה אחלה. בטח כשמוצאים טיסה ב70$ בלבד..).
אעדכן בעוד שבוע מה היתה התוצאה
-
ויזה למרוקו בשגרירות מרוקו בספרד/צרפתמצפה לשמוע, תודה רבה....
ואיך טיסה בשבעים דולר, נקודות? -
ויזה למרוקו בשגרירות מרוקו בספרד/צרפתבכיף. אם אשכח לעדכן בעוד שבוע, מוזמן להזכיר לי בהודעה אישית.
הטיסה היא כיוון אחד עם קונקשן באיסטנבול של פגסוס במחיר מבצע רציני. יש עדיין כרטיסים כאלו לחלק מהימים בזמן הקרוב. המחיר הוא ללא נקודות. עם הנקודות זה עלה לי הרבה הרבה פחות..
-
ויזה למרוקו בשגרירות מרוקו בספרד/צרפתנתי בהצלחה, גם אני אשמח לעדכון. אם אכן ניתן להוציא כך ויזה לשלושה חודשים כפי שכתוב באתר הלונליפלנט שהפנית אליו זה יהיה נהדר ויאפשר להקדיש למרוקו את הזמן הראוי לה.
-
ויזה למרוקו בשגרירות מרוקו בספרד/צרפתבהצלחה. ממתין לעידכון.
-
ויזה למרוקו בשגרירות מרוקו בספרד/צרפתיש חדשות?
-
ויזה למרוקו בשגרירות מרוקו בספרד/צרפתאז עכשיו לתוצאות:
ויזה למרוקו בשגרירות במדריד (יותר נכון בקונסוליה. בשגרירות שלחו אותי לקונסוליה שנמצאת קרוב) אפשרית רק למי שגר באופן קבוע בספרד. צריך להביא מסמכים כלשהם שמעידים על כך. לא בררתי מה בדיוק.
לדברי הקונסול, השגרירות המרוקאית בפריז היא היחידה באירופה בה אפשר להוציא ויזה גם בתור תייר עם דרכון ישראלי. דרך האתר הגעתי למישהי שפנתה אל השגרירות בפריז לפני מספר שנים וקיבלה מכתב כניסה למרוקו. זוהי לא ויזה חתומה בדרכון אלא רק מכתב. עם המכתב הזה היא קיבלה ויזה בהגעה למרוקו דרך הים מספרד (קו מעבורת אלחסירס-טנג'יר).יתכן שהמכתב הזה לא יספיק בשביל חברת תעופה, ולכן יש חשש לסירוב בעלייה לטיסה במצב כזה. אני חששתי מאפשרות כזאת וויתרתי על פנייה לשגרירות בפריז.
יתכן שניתן לקבל בשגרירות בפריז ויזה בדרכון ממש, ואז אין בעיה עם הטיסה. צריך פשוט להתקשר אליהם ולשאול.
התקשרתי גם לקונסוליה המרוקאית באלחסירס. הם טענו שגם הם מוציאים ויזה רק לתושבי קבע בספרד, אך לאחר שביקשתי, הסכימו לשקול לשלוח בקשה למשרד הפנים ברבאט לבדוק את הבקשה. ויתרתי על האפשרות הזו בשל חוסר הוודאות שבה.
לבסוף בחרתי לקבל מכתב אישור כניסה למרוקו דרך סוכנות ישראלית (מרוקו טורס). ניתן להוציא גם במידה ומדובר בתייר יחידי ללא קבוצה וגם מספרד, אך זה יקר יותר. הם מוכנים להתחייב לטיסה מספרד רק לנחיתה בקזבלנקה (למרות שבאתר הם מצהירים שאפשר גם בשדות תעופה אחרים. כנראה שזה יותר מסובך) ובטיסה בחברות רויאל אייר מרוקו או איבריה, ולא בחברות אחרות (ריינאיר, וולינג ועוד).
התהליך לוקח כ-10 ימי עסקים, אותו פרק זמן שלוקח להוציא בהגעה מישראל.
לבינתיים אני מטייל בספרד ובעוד כשבוע וקצת אעלה על טיסה למרוקו.
אדווח אם הכל הסתדר.
-
שהות במרוקו לתקופה של שלושה חודשיםלאחר הכניסה למדינה עם המכתב מהסוכנות וקבלת ויזה ל15 יום, ניתן לגשת למשטרה ולהאריך את הויזה לשלושה חודשים. לא יודע מהי הפרוצדורה, אבל אני יודע מיד ראשונה על חבר שלי שהגיע למשטרה עם מכתב מראש הקהילה היהודית במרקש והצליח להאריך את הויזה לשלושה חודשים. הוא קיבל בהתחלה מכתב שמאשר שהייה לתקופה של שלושה חודשים, ונאמר לו לבא לאחר זמן מסויים לקבל ויזה חתומה בדרכון שמאשרת שהייה לכל התקופה. הוא עזב את מרוקו אחרי חודשיים בלי לעשות את ההליך האחרון (ויזה חתומה בדרכון) ויצא לעיר הספרדית סאוטה ללא בעיה. זו אפשרות הגיונית לטיול ארוך יותר במרוקו. מבטיח לעדכן אם זה יסתדר גם לי.
וצביקה, תודה על הפירוט על הטיול שלך במרוקו בבלוג. אינפורמטיבי ומסודר.
-
שהות במרוקו לתקופה של שלושה חודשיםתודה רבה על המידע,
אז לסיכום (?)
1. הדרך האופטימלית היא דרך סוכניות בארץ, וכל ההמלצות שלהם על נמל מוצא וחזרה הן בגדר המלצות בלבד.
2. בקלות אפשר לחרוג מהוויזה של שבועיים. השאלה אם המכתבים האלה נדרשים
או שהיו מיותרים בדיעבד, כי אני לא רואה את עצמי ניגש לראש הקהילה היהודית