טיול ענק בארהב
-
הי
אנחנו חושבים על טיול ענק בארה"ב. המילה טיול פחות מגדירה את מה שבכוונתינו לעשות, היות והכוונה היא לשהות בארה"ב משהו בין חצי שנה לשנה, לטייל ברכב/קארוון (עוד לא ברור) ולחוות את ארה"ב "האמיתית" (הדרכים הצדדיות) לא רק את המקומות המתויירים, שגם הם יהוו חלק מהטיול אבל בהחלט לא העיקרי.
כמה פרטים עלינו -
זוג מבוגר (60,50) - אוהבי טבע, אנשים ותרבויות, וגם את מה שמציעים החיים העירוניים (אוכל, תרבות ספורט וגם שופינג
)הכוונה לצאת בעוד כשנה לכל היותר (בן זוגי יפרוש לגמלאות)
בן זוגי בעל אזרחות אמריקאית (מ"הבית"), אני בעלת ויזה תיירים - מניחה שאם הטיול יהיה ארוך, אצטרך לצאת מארה"ב ולהכנס שוב.
טיילנו לא מעט בארה"ב.
הערה נוספת שיכולה להעיד מעט עלינו - לפני כשמונה שנים עשינו טיול "בסגנון" של כ - 7 חודשים בניו זילנד ואוסטרליה.
ברור לי שהטיול אמור להיות "שיטטתי" מתחילים מהיכן שהוא ומתקדמים כל הזמן. הרצון הוא להשאיר מקום לספונטניות, אבל לא בהחלט לא לזגזג.
וכאן מתחילות השאלות בנושא תכנון במסלול, אני מניחה שככל שנתקדם בתכנון תתעוררנה נוספות -
1. האם לקחת "מפה של ארה"ב" ולהתחיל לבנות מסלול בהתאם למדינות. כלומר לתכנן מה יש לעשות בכל מדינה ולהמשיך למדינה הבאה ?
2. אין בכוונתינו לנסוע רק על "המעטפת" כלומר מזרח ומערב ארה"ב (לכל האורך) אלא גם לתוך היבשת, והמדינות הפחות מתויירות - המלצה לעשות זאת מבלי לנסוע קילומטרים הלוך ושוב.
3. התייחסות למזג האוויר - האם ל"רדוף" אחר השמש ?
4. רכב ו/או קראוון - האם ישנה העדפה גם מבחינה לוגיסטית וכמובן מבחינה כלכלית, די ברור לי שכלכלית כדאי לקנות רכב/קראוון בתחילת הדרך ולמכור בסוף , השאלה העדפה בין רכב לקראוון.
5. ערים ראשיות - במידה ומחליטים על הקראוון האם יש דרך נוחה להסתדר איתו ?
6. האם לשלב כלי תחבורה נוספים (רכבות, טיסות וכו') וכן טיולים מאורגנים נקודתיים באזורים מסויימים, ואם כן המלצות.
7. הנחה נוספת שבשלב מסויים אצטך לצאת מארה"ב ולחזור - האם יש נקודה מסויימת ששם עדיף להשאיר את הרכב/ קראוון ולשם לחזור ולהמשיך ? האם למשל, יציאה לקנדה "מספיק טובה" לצורך העניין ?
מקווה שלא היה ארוך ומתיש להגיע עד לכאן....אודה על כל תשובה ועזרה, לרבות כאלה שלא עלו על דעתי.
מתחילה להתרגש.
תודה מראש
אריאלה
-
טיול ענק בארהבהי,
עשינו טיול כזה (עם 3 ילדים) לפני כמה שנים עם קרוואן.
1 - אל תתכננו כל יום באופן צפציפי. תכננו באופן כללי איפה תרצו להיות בכל חודש.
במילא הכל ישתנה כשתגיעו לשם .
2 - רוב נקודות העניין הגולות נמצאות ב"מעטפת" של היבשת. אם תרצו להיכנס גם לפנים המדינה, אין מנוס מלזגזג. בעיני זה לא נורא אם מזגזגים, בתנאי שיש לכם זמן (ויש לכם זמן)
3 - כן. אנחנו טיילנו בהתאם לעונות השנה, אבל לא בשיא העונה. בכל מקרה לא בטוח שתצליחו להיות תמיד במזג אוויר שמשי.
4 - קרוואן או רכב - תלוי בכם. זה סגנון טיול שונה. אני באופן אישי אוהבת קרוואן, בעיקר כי הוא נוח לי מהבחינה הלוגיסטית. הוא לא בהכרח יהיה זול יותר לזוג. הוא נוח מבחינת הלינה בטבע, הארחות, הבית שהולך איתי וכו'. ערים הגדולות הוא קצת בעיינתי (תלוי באורך הרכב) אבל יש דרכים להתגבר. ארצות הברית היא "ארץ הקרוואנים" ויש כמעט פתרון לכל דבר.
5 - בהמשך לתשובה הקודמת - יש כל מיני אופציות, זה תלוי לאיזו עיר נכנסים. באופן כללי אני יכולה לומר ששימוש בתחבורה ציבורית בעיר זו אופציה מצויינת.
6 - אין צורך לשלב כלי תחבורה אחרים. יש לכם מספיק זמן לטייל בנחת.
7 - לגבי חידוש אשרת השהייה - עדיף לצאת לקנדה (ולא למקסיקו, כי בגבול הדרומי הבדיקות יותר קפדניות). תצאו יום או יומיים לפני מועד פקיעת האשרה. עדיף לצאת מערים קטנות ולא תיירותיות על הגבול, שם עוברים פחות כלי רכב ותהליך הביקורת הוא פשוט. הביקורות הקפדניות יותר הן כשחוזרים מקנדה לארהב. תדאגו שיהיה לכם כרטיס טיסה היוצא מארהב. לא אומרה להיות בעיה עם זה (מנסיון)
מוזמנת לקרוא את סיפור הטיול שלנו
צפון אמריקה – 8 חודשים בקרוואן
וכן מידע נוסף על טיול בקרוואן
חניוני קרוואנים – איפה לישון עם הקרוואן
6 טעויות שעושים בעת הזמנת קרוואן ואיך להימנע מהן
כיף לכם

אושרה
-
טיול ענק בארהבראשית איזה כייף לכם !!! חלום !!!
טיילנו קצת מעל 7 חודשים בקראוון...
אתם מוזמנים לבלוג שלנו " ענבל וטלי גיא " " חלום של טיול "
כמו כן תתקשרו ואין לנו בעיה לתדרך
( אגב חברים שלנו חזרו לפני 5 חודשים מטיול קראוונים בארה"ב וקנדה )
ענבל 0584499339
-
טיול ענק בארהבענבל, תוכלי בבקשה לשתף קישור?
-
טיול ענק בארהבתודה לכל המגיבים
. זה כבר מתחיל להרגיש ממשי יותר וההתרגשות עולה. מתחילה לעבור על החומר. בטח יהיו שאלות בהמשך. -
טיול ענק בארהבhttp://talinbalg.blogspot.co.il/2012/09/blog-post_9.html
הקישור ...
כפי שאמרתי גם ריישמו " ענבל וטלי גיא " - יש יותר משני מליון כניסות !!!
תהנו !!!
-
טיול ענק בארהב
תודה