וויסלר ווייטהורס
-
שלום,
אני נוסעת לכנס בוויסלר בקנדה עוד חודש ומשם ממשיכה לוויטהורס ביוקון. אני לא אוכל לעשות סקי בגלל ברכיים דפוקות. רציתי לשאול כמה דברים:
- האם סקי קרוס קאנטרי שונה מסקי ״רגיל״ בהקשר לברכיים? וסנובורד? אני טיפה מתבאסת להיות כמעט שבוע בוויסלר ולא לעשות שום פעילות שלג.
- ראיתי בווייטהורס פעילויות של 3-4 שעות שכוללות גם אופנועי שלג, גם מזחלות כלבים גם הליכה בשלג ואולי עוד דברים במשך 3-4 שעות סה״כ: כמה זמן צריך בשביל באמת להנות מאופנועי שלג? אם זה טיול של 45 דקות זה שווה? מזחלות כלבים - עד כמה זה התעללות בחיות?
- דברים אחרים על וויסלר?
תודה!
-
וויסלר ווייטהורסראשית, ברוכה הבאה לפורום שלנו. זה כבוד עבורנו.
סקי, סנובורד וקרוס קאנטרי שונים בהקשר של הברכיים. תלוי מה הבעיה בברכיים. לא מעט אנשים עם בעיות ברכיים עוברים מסקי לסנובורד.
אם גלישה מהסוגים הנ"ל נראית לא מתאימה, אפשר לבחור באופנועי שלג. משך הזמן, תלוי במה שאת אוהבת. רכיבה זמן רב מביאה לנופים משתנים, המהירות בהתאם לתוואי השטח, ועוד, כך שזה מאוד תלוי בהעדפות שלך. הליכה על שלג. אם את אוהבת טיולי הליכה, הליכה בשלג עם הנופים המדהימים הנלווים, יכולה להיות נהדרת.
לגבי מזחלות כלבים, לדעתי זה אולי לא התעללות, אבל בוודאי ניצול......
נשמח לשמוע חוויות לאחר שובך.
-
וויסלר ווייטהורסתודה על הייעוץ והלוואי שהיה יוצא לי לבוא לכאן יותר!
השבוע סיימתי כמה חודשים של פיזיותרפיה לברכיים אז אני קצת חוששת להסתכן. באיזה אופן הם שונים? יכול להיות שאחליט בכל זאת לקחת שיעור סנובורד ולראות. אני שואלת על קרוס קאנטרי כי יש אליפות קרוס קאנטרי בווייטהורס בזמן שאהיה שם. ולא שאני אהיה מוכנה להתחרות, אבל יכול להיות שלהתנסות.
אני אשמח לחלוק חוויות, מה שלא יהיה.
-
וויסלר ווייטהורסתנועות הגב, הברכיים והגוף כולו שונות בין הענפים השונים. בעניין הברכיים הייתי מתייעץ עם אנשי המקצוע. יש בפורום שלנו פיזיוטרפיסט בשם גדי טנא, שהוא גם גולש, ובוודאי ישמח לתת לך המלצות מי מבין ענפי הגלישה יתאים עבורך.
ההמלצה בפורום, למתנסים חדשים, היא לצאת לשבוע של גלישה ושיעורים, שכן רק לאחר כמה ימים מתחילים להבין מה צריך לעשות, וכיצד.
קרוס קאנטרי לא מאוד מדווח בפורום, ואולי את תוכלי להביא משב רענן וקריר של הענף הזה....
-
וויסלר ווייטהורסהכנס שלי מאוד נינוח ויש כמה שעות ביום עם לוז גמיש במיוחד (=זמן סקי) אבל מתישהו בששת הימים שלי בוויסלר אצטרך גם להיות בהרצאות.
אראה מה המצב ואחליט בהתאם לנסיבות. תודה!!
-
וויסלר ווייטהורסשלום חברי פורום סקי!
חזרתי בעיקר כדי לספר: הייתי 6 ימים בהילטון בוויסלר והיה כיף חיים. לא הייתי קודם באתרי סקי אז אין לי למה להשוות, אני כן יודעת שאני נהנתי מאוד מהעיירה ומהאווירה שלה. בסופו של דבר לא עשיתי סקי או סנובורד מחשש לגב ולברכיים. בוקר בהיר אחד לקחתי את הגונדולה שעולה מהעיירה לפסגת וויסלר ומשם לפסגת בלאקומב (ואז חזרה). היה פשוט עוצר נשימה.
הסיבה העיקרית שחזרתי הנה היא לא כדי לספר לכם ש*לא* עשיתי סקי בוויסלר, אלא כדי לתת המלצה קטנה: אם כבר הגעתם לוויסלר בחורף תשקלו להאריך קצת את החופשה ולהגיע צפונה, ליוקון. יש טיסות מונקובר לווייטהורס (בירת יוקון). זה אזור ממש יפה ובחורף יש זוהר צפוני שזו חוויה בפני עצמה.
כרגע אני נמצאת ליד ווייטהורס, מחכה לראות אם הלילה שוב יהיה זוהר, ומתבאס. מהמחשבה שמחר אני כבר חוזרת לונקובר.