רכב בצד הצרפתי של ג'נבה
-
היות והנושא הזה חוזר כל שנה ולטובת כל הפורום הנה כמה הבהרות לגבי החזרת רכב בצד הצרפתי שלGVA . בשנה שעברה הייתי עם בתי ב-טין ושחזרנו גם אני התבלבלתי למרות שכבר החזרתי יותר משלוש פעמים רכבים בצד הצרפתי ! וזה למה ? כי השוויצרים 'קצת' שינוי את הסדרי הנסיעה שם לפני כשנתיים והקצת הזה מאוד מבלבל וגורם לחזור לצד השוויצרי . ומה שעוד יותר מתסכל זה שגם Google mpas לא עמדו על המשמר.
אז ככה , מצרף תמונה עם המסלול מכיוון שוויץ . ה-'bug' נמצא בצומת שבמחלף לאחר שעולים על הרמפה לכיוון Route de Ferney , בצומת לא לקחת ישר או חצי שמאלה – היכן שסימנתי ב X באדום.
יש לנסוע לכיוון צרפת , לחצות את תחנת הגבול (מתחת לגשר של מסלול נמל התעופה) ולעשות סיבוב פרסה ואז להיצמד לימין. יש שני כבישים מקבילים שמובילים לאותו כיוון אבל רק הצפוני מוביל לצד הצרפתי , בתמונה זה הכביש העליון. התמונה טובה גם למסלול בכיוון ההפוך, יציאה משדה התעופה לצרפת .מקווה שהובן ושעזרתי
מייקי
-
עזרת מאוד. שכנעת אותי לטוס רק למינכןשם לא מתבלבלים ביציאה מהשדה.
-
תקשיב, מ'. ינואר 2013, נסיעה למינכן, GPS.סופת שלגים. בנסיון להגיע לאוסטריה, הסתבר לי בסופו של דבר, שה GPS המובנה ברכב היה מתוכנת לא לנסוע בכבישים מהירים. לא הצלחתי להגיע לאן שהייתי אמורה להגיע, ובדרך הגעתי לכבישים הנידחים והמפחידים ביותר בדרום גרמניה.
לקח לי שעתיים לצאת משם, להגיע למלון על אם הדרך, לשלם גם שם וגם למלון שמלכתחילה התכוונתי להגיע אליו.
היה FUN (לא ממש).
מאז, הגעתי לאינסברוק, או לאיטליה, או לקולורדו, כמובן, וזה פתר לי את כל בעיות הניווט...
אגב, החזרה למינכן כבר היתה הרבה יותר קלה.
-
אני חושב שה-מ. זה מ-מינכן -
רכב בצד הצרפתי של ג'נבהמיקי,
תודה רבה על העזרה, אבל בנסיעה דרך פרני אתה מאריך מאוד את הדרך לאלפים הצרפתים.
הרבה יותר קצר לעבור דרך ג'נבה "במקביל" לכביש האגרה, ולצאת לכיוון אנסי.
-
הוא התייחס לחזרה לשדה, לא ליציאה -
הבעיה עם מכוניות עם גיפיאס מובנהשעד שאתה מבין איפה משנים את השפה במערכת האודיו של הרכב, תוך כדי נהיגה באוטובאהן - אתה מגיע לאוסטריה. מהיציאה מהחניה במינכן עד לתוך אוסטריה השילוט מצויין.
פעם חזרתי למינכן עם גיפיאס (ישן, שלי) והסתבר לי בדיעבד, שאשתי - שלקחה אותו שבועיים קודם לכן לנסיעת עבודה לאיטליה - שינתה את ההגדרות להמנע מכבישים מהירים כי באיטליה הם כבישי אגרה....
היום אני משתמש באפליקציית navigator שעובדת אוף ליין על אנדרואיד ומביאה אותי טוב מאוד לכל מקום (אוקיי. לא מדוייק. כמעט כל מקום. את שדה התעופה פיומיצ'ינו היא לא זיהתה). להגיע עד לאינסברוק או זלצבורג לא בעיה בלי נווט.
דרך אגב - יש דבר ישן שנקרא מפה. זה קיים גם באינטרנט. אפשר להכנס ולראות איך לנסוע. בדרך כלל צריך לזכור רק את 20-30 הקילומטרים האחרונים. ואפשר גם לרשום על פתק.
-
תוכל להרחיב קצת על המונח הזה 'מפה'זכור לי במהומהם משהוא מהצבא, אבל נראה לי שזה פג תוקף מזמן

-
קבל הרחבה: מפה היא משהו שגם waze לא יכול בלעדיה -
התכוונת למעומעם. מהומהם זה מה שפו הדב היה עושהוהנה הציטוט הנפלא, בהקשר אקטואלי:
יום אחד, כשלא היה לפו הדב משהו אחר לעשות, הוא חשב שכדאי לו לעשות משהו; על כן קם והלך אל ביתו של חזרזיר, לראות מה חזרזיר עושה. השלג עדיין ירד בשעה שצעד לו לאורך השביל הלבן ביער, והוא קווה למצוא את חזרזיר מחמם את כפות רגליו מול האש שלו. אבל להפתעתו גילה כי הדלת פתוחה, וככל שהביט יותר פנימה, יותר לא היה חזרזיר בפנים."הוא איננו," אמר פו בעצב; "זהו זה. הוא לא בבית.אהיה מוכרח לערוך טיול מהיר של מחשבות לבדי. אופף!"
אבל קודם כל חשב שאולי כדאי לו לדפוק בדלת חזק מאד, רק כדי שיהיה בטוח לגמרי... ובעוד הוא מחכה לחזרזיר שלא יענה לו, ניתר פו מעלה מטה כדי לחמם את גופו ופתאום צץ הִמהום בראשו, שנראה לו כהמהום טוב, מין המהום שמהמהמים בתקווה באזני חברים.מפה זה משהו שאצלנו הפולנים שמים על השולחן לפני שאוכלים.
שנים נסענו (זוגתי שתח' ואנוכי) באירופה עם מפות 1:250,000 או 1:100,000 בלי גיפיאס. גם כיום אני לומד ציר לפני שאני יוצא לדרך.