סקי ספארי נופי PINZOLO-MADONA-MARILEVA-FOLGARIDA
-
היום השני לגלישה במתחם הזה היה בסגנון סקי ספארי. אני בדרך כלל, גם כאשר גולש עם שותפים, מתכנן מסלול גלישה לכל היום (תקראו לזה CONTROL FREAK או מה שלא יהיה) אבל עובדתית ככה זה עובד אצלי.
אני לא מאלה שגולש מעלה ומטה לאורך אותה המעלית כל היום או אף באותו תת-מתחם. אוהב לנצל את הסקי פאס למקסימום. נכון שסקי עבורי הוא גם מטרה בפני עצמה ואף לתרגל כדי להשתפר, אך בראש ובראשונה, סקי עבורי הוא "טיול בנוף אלפיני".
ולכן, סקי ספארי בא למלא מטרה זו היטב.
החנתי את האוטו בעיירה PINZOLO. במפת האתר, העיירה מופיעה בקצה הימני, שהוא הנקודה הדרומית ביותר. המטרה הייתה להגיע ממנה ועד לקצה השמאלי של המפה (הנק. הצפונית יותר) בעיירה FOLGARIDA.
כאשר אתה לבד, מתברר כי מטרה עוזרת לך לעבור את היום בכייף. בפועל לא ירדתי עד לעיירה עצמה, אלא הגעתי עד ל-MALGHET AUT, מסלול גלישה אחד לפני הסוף. הייתי עייף וידעתי שצריך לחזור את כל הדרך, ואתמול, מספר מסלולים קבלו את פניי עם מוגולים.
גלשתי מ-9:00 ועד 15:00 לפי הסימונים. ידעתי מה האזימוט שלי, והלכתי לפי השלטים. כמעט ולא הוצאתי את המפה מהכיס. אין ספק, השילוט האיטלקי השתפר מאד בהשוואה לשנים עברו, לפחות במתחמים בהם הייתי.
בעצם, האתרים PINZOLO, MADONA, MARILEVA, FOLGARIDA היו בעבר מתחמי סקי עצמאיים. עם הופעת המגה אתרים באירופה, חברו יחד בעזרת תשתית מעליות מתאימה ואז זה הופך להיות מגה אתר נחמד עם קישוריות די טובה.
התשתית המרשימה ביותר היא זו שמקשרת את PINZOLO ל-MADONA, בעזרת גונדולה בעלת 3 שלבים והנסיעה בה נמשכת כ-20 דקות. עליה עליתי בבוקר מוקדם לאחר שגלשתי קצת יותר מחצי שעה. חבל, רציתי לגלוש עוד ואז אתה "תקוע בתוך גונדולה בנסיעה ארוכה" בנוף מדהים. האמת היא כי בסוף היום, כאשר עליתי עליה עייף, לא הצטערתי בכלל על 20 הדקות בהן נחתי ומתחתי קצת את הארבע הראשי.
אחרי יומיים גלישה (שבהם לא חרשתי את כל המסלולים), אהבתי מאד המתחם מעל MADONA שמקבל שרות של המעליות המעולות: PATASCOSS ו-CINQUE LAGHI. המעליות האלה עולות מאד מהר למעלה והירידה על האדומים מסביב היא חוויה שלא משעממת. לרבות שחור 90, שגם הוא בשיפוע של 69% לא נראה משהו מעולם אחר.
רחוק יותר, אהבתי מאד את מסלול 32 MASTELLINA. פשוט ארוך וצונח לנוף של עמק מדהים.
הכנתי קליפ קצר מ-10 דקות כדי להעביר לכם את החוויה. נחכה שיעלה ואוסיף את הקישור.
-
הקליפ עלה לאווירצפייה בקליפ (לא ניתן לצפייה בנייד, רק במחשב נייח או נייד, בגלל זכויות יוצרים על המוזיקה).
מיותר לציין כי הייתי לבד. אז בצילומי הגופרו, אני לא מצולם (אולי זה יתרון...
)אבל דאגתי לצלם גולשים אחרים כדי לקבל פרופורציה.
בכל מקרה הנוף היפה והמז"א הכייפי ניתן להתרשם יחד עם מוזיקה טובה.
תיהנו...
-
ולזה אתה קורא חופשת עבודה, אה?....! -
היית ממליץ על האתר גם לשבוע שלם? -
על 3 דברים העולם עומדאדוארדו, אני מניח שפרשנות זו מקובלת עליך,
תורה = סקי עצמו
עבודה = פרנסה באיטליה
גמילות חסדים = שיתוף החוויה בפורום
מאחל לך לא להירפא ממחלת הספארי'זיס הנפוצה.
ומאחר ושבוע הבא אהיה בסקיוולט, אי אפשר בלי שאלת ההשוואה
איך האתר בהשוואה לאתרים האוסטריים?
-
לא (... וכן...)אני מאד נהנתי בשהייה בת 2.5 ימי גלישה.
לא חרשתי כל מסלול, כמעט ולא חזרתי על מסלולים פעמיים (אם עשיתי כן, זה היה בגלל טעות ניווט - לא מאד מצערת... כי המסלולים מאד טובים, רחבים ומגוונים, אחד שעשית מצד ימין, תעשה בצד שמאל, או במהירות אחרת וזה משנה הכל).
אני חושב שגולש טוב (עם כושר גופני כמו של רוזמר שפותחת את הגלישה ב-8:30 ודוחפת את הסקי פטרול בסוף היום), ב-4 ימים ממצא את המתחם המורחב.
אבל...
ואם אתה חוזר על מסלול פעמיים מה קרה?
ואם יש לך בשבוע יומיים של מז"א לא טוב? אז נשאר לך מעט להינות במז"א טוב.
ואם התמזל מזלך ונפלת אחרי סופה עם אופפיסט טוב?
אז הוא לא אתר גדול, אבל הוא יפה בטירוף מבחינה נופית.
אגב: שאפו לאיטלקים: בלילה האחרון ירדו באתר (תלוי בגובה בין 15 ל-20 סמ שלג חדש). לא בערב מוקדם אלא במשך כל הלילה.
הגעתי למחרת, בשמש בהירה, והמסלולים היו מוחלקים. החבר'ה עבדו בשעות הקטנות של הלילה אחרי הסופה... לא מובן מאליו.
והראל, דבר אחרון: באתר הסמוך, המוכר כסלה רונדה, שהוא בהחלט מספיק לשבוע, והוא האתר בעל הסקיפאס עם הכי הרבה ק"מ (1200 קמ), את זה ממילא לא מספיק בשבוע...
אז פתחתי את התשובה ב-"לא", אבל...
אני מאד נהנתי עכשיו לגלוש בימים לא רציפים: גלשתי 4 ימים, אחר כך יומיים ולבסוף עוד יומיים וחצי. הגוף לא מתעייף. עדיף לי חופשות קצרות גג של 4 ימים. אולי שתיים בעונה, עדיף על אחת של שבוע, והיום במחירי הטיסות של איזי ג'ט זה אפשרי יותר מתמיד.
לחופשה בת 4 ימים, הייתי בוחר בכייף באתר הזה. ל-6 ימים... גם...

-
אכן כן...מסכים לכל מילה, ובמיוחד בנושא הפורום. בלילה אחרי ארוחה וחצי ליטר יין אדום ("יין הבית" המוגש בקנקן), אין לי מה לעשות אלא לשתף את החוויה בפורום...
ככה אני מפיג את הבדידות...

בכל אופן, שלחתי השנה משפחה לאזור סקיוולט. לא בדיוק אבל בערך. הם לנו במלון PENZINGHOF היקר והחביב עליי. הוא בכלל צמוד למתחם ST JOHANN AM TIROL. יש שם 3 מתחמים מאד קרובים זה לזה: SKIWELT, המתחם הנ"ל והמתחם של קיצבוהל.
הם עשו 3 ימים בקיצבוהל ו-3 ימים בסקיולט. אם יש לך אוטו, אני ממליץ לרכוש את הסקיפאס לטירול (תוספת של פחות מ-20 יורו ל-6 ימים) ואתה יכול לשחק בין זה לזה).
ואם בסקי סאפרי עסקינן, אז החלום שלי (לא בצעתי עוד...) הוא להתחיל לגלוש ב-GOING (עיירה במתחם סקיולט), לחצות את כל המתחם עד לקצה שלו ב-WESTENDORF ומשם לגלוש לעמק, לעלות על סקיבאס (חובה לבדוק לו"ז), לנסוע איתו 5 דקות ולעלות למתחם של קיצבוהול באזור ASCHAU ולהגיע לקצה הדרומי שלו ב-PASS THURN ומשם להתחיל לחזור (ואם לא מספקים לרדת לעמק ולקחת סקי באס או רכבת - כלול בסקי פאס) עד למקום מגורים. זה אחלה יום, כאשר המרחק האווירי בין ההתחלה ב-GOING ל-PASS THURN זה כ-40 ק"מ.
-
אדו- חן-חן, תודה על הפרגון. בכל מקרה, שאלנו לפניכמה דפים בפורום, כמה הכי הרבה גלישה ברצף אפשר- לדעתי אני יכולה לגלוש כמה שבועות בשקט, בלי להרגיש שהגוף שלי מתפרק.
מה תשובתך בעניין זה? האם החלוקה הקלה עליך משמעותית את כמות ימי הגלישה ברצף?
היו שענו בתשובתם גם 16 יום ברצף.
-
איזה יופי. תענוג לראות...מצולם וערוך יפה, ומה שיותר חשוב, עושה חשק לקפוץ למסך ולהתחיל לגלוש

שאפו.
ד.
-
חבר'ה... אני זקן... תעזבו אותיבגילי המופלג בן ה-56 שנה, ובתור אחד שלא גולש מגיל שנה כמו האירופאיים, גלישה עבורי (למרות היותי בכושר מצויין) כרוך במאמץ רב.
לרוב בן אדם ממוצע עושה ספורט בין 3 ל-5 פעמים בשבוע בין שעה לגג שעתיים.
לעיתים אני עושה רכיבה מדברית בת 6 שעות ברצף.
אבל מתי ישראלי ממוצע עושה פעילות OUTDOOR כרוכה במאמץ רב, בתנאיי מז"א שהוא לא רגיל אליהם במשך 6 שעות רצוף, לאורך מספר ימים רציפים.
חברים: זה הלם לגוף, בכל פרמטר הגיוני וסטטיסטי שלא תבדקו. על כן, יש לנהוג בפעילות זו בתבונה. יום ראשון כמה שיותר באיזי, להזין את הגוף באנרגיה, לעצור וכך אפשר יהיה להגיע ליותר ימים ברצף.
לי אישית, גם מבחינה גופנית וגם מבחינה של גיוון ועניין, מעדיף חופשות קצרות (3-4 ימים נראה לי פצצה). בכלל 3 חופשות כאלה בעונה זה אידאלי (כמו שדורון עושה). ואם ברצף עם הפסקות קצרות (לנוח) בעבודה, זה הכי מעולה.
אם זאת, אתמול, שהיה היום התשיעי לגלישה (כמעט ברצף) הרגשתי כי הטכניקה, הזרימה וכו' היו בשיאם.
-
אדו, כמי שגלשה איתך רק לפני שבוע, אני חושבתשאתה מעט מחמיר עם עצמך. אתה גולש בכושר וברמה גבוהה.
-
אכן, סבבים קצרים מתאימים יותר לגוף הדואב: -)אני חושב ממש כמו אדוארדו. שלושה / ארבעה סבבים קצרים בני שלושה ימי גלישה מלאים ועצימים כל אחד, מתאימים לי הרבה יותר מחופשה אחת ארוכה. זה מה שאני משתדל לעשות. אמנם התקורות גבוהות יותר, אבל האנרגיה שווה את זה
️ד.
-
kiwestשמה של המעלית בין WESTENDORF לעמק לכיוון Kitzbuhel הוא KIWEST
כמה יפה.