פסח - התלבטות
-
מתלבטים בין נסיעה של שבוע לברצלונה או בלגיה. מבחינת מסלול הטיול הילדים יהנו גם וגם השאלה היא מבחינת מזג האויר איזה מהן עדיפה וגם האם מספיק לבלגיה שבוע של טיול?
-
פסח - התלבטותלא חזרת להגיב
אבל ללא קשר לגילאי הילדים- בפסח בבלגיה צריך הרבה מזל.
בלגיה (ארדנים) נהדרים בקיץ, אבל הרבה פעילויות (מים,שיט,קיאקים) פארק מבוכים ואחרות לא רלוונטיות באפריל. כל אירועי הקיץ-לא רלוונטים באפריל.
ולכן בלגיה פחות נכונה באפריל.
האם ברצלונה מתאימה לכם? תלוי באיפיוני המשפחה - מבחינת פעילות ילדים-יש. מבחינת מזג אוויר- סיכוי טוב יותר.
אבל---כאמור יש ילדים שעיר עושה להם "פריחה"..... אז תלוי מיהם ילדיכם.
-
פסח - התלבטותאם ככה אז נשמור את בלגיה לקיץ

מניחה שיהנו גם בעיר גדולה. ברלין גם היא יכולה להתאים ?
-
פסח - התלבטותגם ברלין יכולה להתאים
תלוי מה עושים בכל עיר.
בפסח-לדעתי, ברצלונה יותר נעימה מבחינת מזג האוויר.
כעיר -היא יותר "צבעונית". ברלין יותר אפורה -פיזית.
בכל עיר יש גם פעילויות מותאמות לילדים- השאלה מה רוצים לעשות ומה המינון של פעילות "ילדים" מול לראות את אתרי העיר.
-
פסח - התלבטותתודה יונית ! אבדוק את שתיהן. הסתכלתי גם על מדריד כאופציה.
-
פסח - התלבטותהתיאוריה שלי היא שכל עיר גדולה יכולה ל"ספוג" שבוע עם ילדים, אבל בייחוד בעונה
ילדים (אפילו בגיל 10, 12 אני עוד לא מכיר
) עדיין נהנים לא מעט מהדברים הפשוטים - הופעת רחוב, גלידה על הספסל, חנות צעצועים, גינה ציבורית, פסל /מזרקה מעניינים. וכמובן האטרקציות בתשלום כמו לונה פארק, מוזיאון ילדים, מוזיאון מדע, מוזיאוני תחבורה לסוגיהם ועוד.ברוב (כל?) הערים הגדולות תמצאו מספיק מאלו. וברוב הערים הגדולות יהיה משהו "אקסטרה" - אתר היסטורי שיכול לדבר עליהם, נהר לשוט בו, ארמון ועוד.
הבעיה - מה שכתבתי נכון מאד לטיולי קיץ. באפריל העניין מאד תלוי במזג האויר. זו לא העונה ולכן מלכתחילה יש פחות הופעות רחוב. עם מזג האויר לא נעים (גשם/קר) פחות כיף להסתובב ברחוב, הגינה הציבורית פחות רלוונטית וכך גם הגלידה.
אנחנו המבוגרים נסתדר בעיר גם בחורף. לנו קל למצוא מחסה באתרים סגורים - מוזיאונים וגם חנויות. עם ילדים זה יותר מאתגר.
אז אני מניח שברלין באפריל עשוי להיות פחות רלוונטי מברצלונה
-
פסח - התלבטותמסכימה לגמרי עם מה שכתבת!
באמת בכל עיר גדולה אפשר למצוא מה לעשות, הטיול הוא קצר.