עדשות של רודי פרוג'קט
-
קניתי משקפיים חדשים (עם קליפון אופטי) לשימוש כללי וגם לספורט כולל סקי. לקחתי עדשה MULTILASER BLUE כחול מראה לשמש. המליצו על RACING RED למ"א מעונן/שלג. מישהו משתמש ומכיר?
-
עדשות של רודי פרוג'קטרק שמשקפי שמש עם כל הכבוד הם לא גוגלס יעודי לסקי ולא מספקות את ההגנה הנחוצה מרוחות שלג
בזמן נפילה וכו'
חבל על ההשקעה (לדעתי כמובן) במחיר זה ניתן לרכוש גוגל מעולות
-
השאלה של מרקוס לא היתה אם כדאי משקפי שמש או גוגלסהענין הובהר כבר בעבר.
לפי REI עדשות בצבע אדום בהיר מתאימות לתנאי עננות:
Yellow, gold, amber, green or rose-colored lenses all offer increased VLT and make good choices on cloudy, socked-in days.
מקור נוסף הוא EVO. ראה באתר שלהם על גוגלס (לדעתי ענין הצבע לא משנה בין גוגלס למשקפי שמש). אחרי שנכנסתי לאתר של רודי, מנקודת מבטי הסובייקטיבית ביותר רייסינג רד הוא שם מכובס לוורוד.
באתר skiing.abouut.com נכתב כך על עדשות ורודות:
Pink ski goggle lenses, or rose ski goggle lenses, are ideal for low-to-mid light. Pink ski goggle lenses are also appropriate for partly cloudy days, or overcast days with low light. Additionally, rose ski goggle lenses are a good choice for skiing during dusk or dawn. Be careful about wearing pink ski goggle lenses during sunny days, as they are not dark enough to filter out bright light.
-
השאלה של מרקוס לא היתה אם כדאי משקפי שמש או גוגלסנכון, מילת המפתח היא "אופטי" לאחר כמה עשורים של גלישה עם עדשות מגע + גוגלס (יש לי כמה סוגים) אני כבר לא רוצה להרכיב אותן. תודה על המידע הכללי (שמוכר לי). השאלה שלי מאוד ספציפית למרכיבי רודי פרוג'קט עם עדשה זו או עדשה דומה לתנאי ראות קשים בסקי. ד"א שאלתי מחבר גוגלס OTG במקרה שהמשקפיים החדשים שלי לא יעמדו במשימה.
-
אם כבר מדברים על גוגלס, כשהייתי בגל ספורט באאוסטההציעו לי גוגלס שמשנים צבע לפי כמות האור בחוץ- כך שהם מתאימים לכל סוגי מזג האוויר. מישהו מכיר גוגלס כאלה והתנסה בהם במקרה?
-
אני גולש עם OTG ורוכב עם רודי - עדשות חומות בהירותלא ראיתי משקפיים של רודי באף חנות באוסטריה/איטליה/גרמניה שנכנסתי אליה - ונכנסתי ללא מעט בדיוק למטרה הזו של מציאת עדשות נוספות.
הצצתי בסרטונים של גביעי העולם האחרונים. כשלא היתה שמש ישירה הרוב גלשו עם עדשות בצבעים בין כתום לצהוב, כולל ורדרד.
-
חשבתי על עדשות פוטוכרומטיות כשקניתי את הרודיאבל המוכרת בחנות הציעה לי לא לקנות.
מהתייעצות עם מישהו שיש לו (וגם הוא אמר לי לא לקנות) - לוקח זמן עד שהעדשה משנה צבע. זה לא קורה מיידית.
-
אני גולש רק עם רודי בימים יפיםכבר למעלה מ 10 שנים...
השנה, בגלל מזג אוויר קר מאוד, ורוחות עברתי לגוגלס.
לי יש את העדשות הכתומות, הכחולות והאדומות וכשיש שמש בשמיים, כולן טובות.
-
חפרתי קצת יותר מהכיוון השנייש לי גוגלס של SMITH עם עדשה של MIRROR SENSOR שנחשבת אחת הטובות בשוק לתנאי ראות קשים. מצאתי את הכתבה המצורפת שמביאה מידע מאוד מפורט על העדשות של SMITH אבל אני מניח גם עוזר לבחור עדשות של חברות אחרות. לפי הכתבה יש לעדשה שלי VLT של 70% עם ציפוי מראה קלה וצבע LIGHT ROSE....נראה לי שהכי קרוב של RP זה יהיה העדשה כתומה שלהם. לרסינג רד יש VLT של 28%. באחד הימים אני אכנס לחנות עם הגוגלס ואשווה
ROZMAR יש בכתבה גם התייחסות לעדשות מתכהות. לפי הבנתי הן פחות מתפקדות בטמפרטורות נמוכות מאוד. הן גם מתכההות יותר מהר אבל מתבהרות יותר לעט. יכול להיות אופציה לתנאים בינוניים כעדשה שלישית - את גולשת הרבה אז כדאי להשקיע בראייה טובה. יש גם מלא סרטונים ב-YT בזמן אמת לפני/אחרי.
.http://blistergearreview.com/gear-reviews/smith-goggle-lens -guide
-
Smith Googles הפתרון למרכיבי משקפייםכמרכיב משקפיים מזה שנים שלא הצלחתי למצוא פתרון לאדים המצטברים בגוגלס. מה לא ניסיתי, החל מאלכוהול , מטליות מונעות אדים, גוגלס OTG כלום לא ממש עזר והפתרון היה גלישה עם עדשות מגע.
אלא שהגברת לא יכולה להרכיב עדשות, כאשר פתרון חלקי היה ע"י גוגלס OTG תוך כדי המתנה ארוכה להתפוגגות האדים גם זה לא תמיד עבד, עד כדי כך שבימים מסוימים היה צורך להפסיק גלישה .
SMITH ולמיטב שיטוטי באינטרנט, החברה היחידה שהוציאו גוגלס חדשים עם מאוורר פנימי שמונע את הצטברות האדים.
עננננק, זה עובד, ישנו מאוורר פנימי בעל 2 מהירויות המופעל ע"י סוללה אחת AAA הממוקמת על הרצועה.
החשש היה שיהיה צורך להחליף בתדירות גבוהה את הסוללה, פשוט מדהים הסוללה החזיקה מעמד במשך כל שבוע הגלישה ועדיין לא נדרש להחליף אותה.
במהירות הגבוהה שומעים את רחש המאוורר אבל הגברת אומרת שככל הנראה התרגלה לרחש ולא מבחינה בו.
לבעלי משקפיים עם מסגרת גדולה או עדשות גדולות מומלץ לרכוש את דגם KNOWLEDGE TURBO FAN שנראות קצת גדולות, אני רכשתי את Phenom Turbo Fan, נראו לי קצת יותר "מעניינות". ניתן להרכיב איתם משקפיים בעלי מסגרת סבירה, לא גדולה ומוטות גמישים.
ניתן לשלב קליפון יעודי ולא זול של SMITH.
ניתן לרכוש עדשות SMITH ולהחליף בהתאם לתנאי אור שונים מבלי שיהיה צורך לרכוש ולהיסחב עם גוגלס נוספים לתנאי תאורה שונים, המחיר כמובן בהתאם.
לסיכום מבחינתי - יש פתרון.
-
Smith Googles הפתרון למרכיבי משקפיים??לפי מה שקראתי העדשות של הגוגלס האלה טובות למז"א מעונן/מעונן חלקית ועד לאור בינוני.
העדשות אינן פולרייזד.
מאז שעברתי ליובקס take-off עם עדשות מראה שחורות כמעט ואין לי בעיות של אדים. רק כשאני עוצר. חמש שניות לתוך המסלול עם קצת סיבובי ראש והכל מתבהר.
אבל כל אחד - שיבושם לו עם הפתרון שמתאים לו. כמו שאין את "נעלי הסקי הכי נוחות" או "הכי טובות" (כמו שלפחות חנות אחת מפרסמת); או את המעיל הכי טוב (להבדיל מהכי יקר).