טרק בנפאל או צפון הודו
-
שלום לכולם,
רציתי לשאול היכן עדיף לטרק?
הרעיון שלי הוא לעשות את האראונד אנאפורה בנפאל... יש לנו חודש וחצי של טיול.(הטיול בספטמבר-אוקטובר)
ועוד שבועיים בערך בצפון הודו.
עכשיו שאני קורא על צפון הודו אני רואה שיש שם גם טרקים שנשמעים ממש טוב.
השאלה שלי מה עדיף( יותר יפה... כיף.. או מה שקשור לזה) הארואנד או טרקים בצפון הודו?
-
טרק בנפאל או צפון הודוהיי shi_pet,
אתה חושב שיש לשאלתך תשובה אחת? יש טרקים יפים מאוד בנפאל וישנם טרקים יפים מאוד בהודו. כל אחד חווה ורואה את הטרקים בצורה שונה, כך שאל תצפה לתשובה מוחלטת, זו לא מתמטיקה. עשיתי טרקים בצפון הודו, עשיתי טרקים בנפאל ומכולם נהנתי ואני לא משווה ביניהם...
טיול מהנה, -
טרק בנפאל או צפון הודוזה ברור שלכל טרק יש את היחודיות שלו.
השאלה אם אני כבר יהיה איזה שבועיים וחצי בצפון הודו (תכנון בערך: שימלה-קאסול-מנאלי וסביבת דרהמסלה) אז אולי אני כבר יחווה פחות או יותר את הנופים ששם בטיולי יום וכאלה ואת הטרק הגדול לעשות בנפאל עם נופים שונים מהודו.
דבר נוסף זה שבהודו אין טרק אחד ממש ארוך ומסודר שאני יכול לעשות כמו הארואנד שכולם אומרים שמדהים..... אז זה גם שיקול. -
טרק בנפאל או צפון הודואתה טועה
יש בהודו טרקים לא פחות יפים ולא פחות ארוכים מטרק אראונד אנאפורנה. "כולם" מדברים על טרק אראונד אנאפורנה כי הוא פשוט יותר פופלארי. ההבדל היחידי בין שתי הארצות הוא בתשתית התיירות. בנפאל תשתית התיירות הרבה יותר מפותחת מהודו, אך טרקים ארוכים (גם מעל 28 יום) ולא פחות יפים תוכל למצוא בצפון הודו.
טיול מהנה, -
טרק בנפאל או צפון הודואוקיי מסכים איתך.... אבל שתשתית לטרק ארוך יותר מפותחת זה גם דבר חשוב שיש לקחת בחשבון.
שני שאלות לי אליך:
1)דבר נוסף שרציתי לשאול אותך זה שאם אני יהיה כבר שבועיים בצפון הודו אז זה לא נחשב שאני "טועם" פחות או יותר את נופי או סוגי הטרקים שם והגעה לנפאל זה יהיה שינוי גם באופי הנופי של הטרק? ואז הרווחתי כיפליים מאשר לעשות הכל במקום אחד?
2)דבר שני לפי נסיונך: מה עדיך. טרק ארוך של הארואנד(כולל חלק מפון היל)שפחות או יותר ימצה את רוב הטיול שלנו. או לפשט לטרק הפון היל והאגמים הקפואים. או שבכלל לשלב טרק בצפון הודו + הפון היל(או הABC).
שאלה קטנה נוספת: כמה זמן פחות או יותר כל הארואנד. מהנקודה הקרובה ביותר לתחילת הטרק(הבנתי פשוט שאפשר להתחיל איזה 3 ימים לפני אפילו אז את זה אני רוצה לחסוך) עד הסיום שיהיה יום או יומיים אחרי הפון היל -
טרק בנפאל או צפון הודו1. אם אתה רוצה לראות משהו שונה מנפאל ומההימלאיה ההודית, הייתי מציע לך לשלב טיול של שבועיים-שלושה בלאדאק - אזור מדברי, מקסים גם מבחינת נופים וגם מבחינת התושבים, הדת והתרבות במקום. יש שם טרקים מדהימים ביופיים. ממליץ בחום.
2. קשה לי מאוד להשוות בין טרקים. טרק אראונד אנאפורנה משלב בתוכו כמעט את כל מגוון הנופים שיש בנפאל. טרק ה"אגמים הקפואים" פחות מתוייר, אך פחות מגוון (7-8 ימים). בטרק ABC יש חיסרון קטן שבחלק מהימים חוזרים באותה דרך, אך גם יפהפה. בקיצור, ממני לא תצליח להוציא לאיזה טרק לצאת. כולם יפים! ובכולם תהנו מאוד!!
3. טרק אראונד אנאפורנה נמשך כ- 16-21 ימים ואני ממליץ מאוד לשלב גם את הקטע לפון היל, למרות שזו עליה לא קטנה לאלו שמגיעים מכיוון טאטו פאני (ולא יוצאים לכיוון בני).
טיול מהנה,
-
טרק בנפאל או צפון הודואוקיי סבבה עניתי לי פחות או יותר על השאלה.....
נראה לי שאני ילך על הארואנד בכל זאת.
שני שאלות:
1. יש קטעים שהולכים בשלג ממש בטרק הארואנד באוקטובר?
2. אם אתה מכיר את הקטע שאפשר בטרק הארואנד לעלות באמצע לאגם הגבוהה הקפוא ששכחתי את השם ואז משם להמשיך לפס? אם כן איך זה ואם שווה להוסיף איזה 5 יום בשיבולו. או ש21 יום זה כבר כולל הקטע הזה
תודה -
טרק בנפאל או צפון הודובוקר טוב,
1. שלג באוקטובר בפאס טורנג לה זה עניין של מזל... לפעמים יש, לפעמים אין. לפני שנתיים היתה שם סופת שלגים שסגרה את המעבר למספר ימים. במרץ יש כמעט תמיד שלג.
2. האגם שאתה מתכוון אליו הוא אגם Tilcho. ישנן שתי אפשרויות להגיע אליו: האחת - יוצאים אליו מאזור מאנאנג וממשיכים לג'ומסום ואז לא עוברים בפאס טורנג לה.
אפשרות שניה: להגיע אליו ממאנאנג ולחזור למאנאנג ואז להמשיך בדרך הרגילה (דרך פאס טורנג לה). בדרך זו תוסיף שני ימים לטרק.
טיול מהנה, -
טרק בנפאל או צפון הודואחלה תודה רבה על כל התשובות.
עכשיו רק שאלה אחרונה כדי לסגור פינות בקשר למזג אויר.
ספטמבר זו תקופה טובה לבקר בשימלה, מנאלי ודרהמסלה?
הבנתי שספטמבר זה העונה של הצפון אבל באתר פה רשום שיש 9 ימי גשם בממוצע בשימלה אז זה מבלבל.
תודה -
טרק בנפאל או צפון הודומזג אויר טוב מאוד. מעט גשם שלא יפגום בהנאה מהטיול.
טיול מהנה, -
טרק בנפאל או צפון הודועוד משהו אחרון בקשר לאראונד......
אמרת שזה עניין של מזל בקשר להליכה על שלג ממש בטרק.
אז אם לא הליכה בשלג לפחות רואים וחווים ממנו מספיק בנוף ההרים שמסבבנו? כי זה חלק מהחוויה שאני מצפה מהטרק...
תודה -
טרק בנפאל או צפון הודולא תיהיה לכם בעיה להנות מנוף פסגות מסביב .
הסירו דאגה מליבכם .
הנה תמונה מאוקטובר שנה שעברה עם הרבה שלג ברקע
התמונה צולמה מעל הכפר יקארקא שלאורך טרק האראונד .
-
טרק בנפאל או צפון הודוהיי, עשיתי את טרק האנאפורנה באוקטובר האחרון והיה מדהים!!!!! היה לנו מזל של מזג אויר כך שבמשך 16 יום טרק השמיים היו כחולים ובלי ענן אחד (ולעומת זאת אנשים שיצאו שבועיים אחרינו נתקלו בסופות שלגים)
צריך להצטייד בהתאם ואז גם קור מטורף או רוחות חזקות לא יורידו מההנאה, היו חלקים שהלכנו על שלג וקרח אבל בעיקר ביום של הפס וביום לפניו- high camp
צירפתי שתי תמונות - אחת של האגם המדהים במננג(מרחק של 10 דק הליכה) והשניה של הפס- גובה של 5416 מ'
תהנה!
-
טרק בנפאל או צפון הודוהמון תודה לכולם על התשובות!!!!
עזרתם לי מאוד -
Tilicho Lakeמצטער על הקפצת האשכול אבל רציתי לשאול בקשר לאגם.כמה שאלות:
תאי אמרת שנוסיף שני ימים לטרק במידה ונעלה לשם ונחזור למאנג, רציתי לשאול איך בדיוק ומה הקושי.
1.הכוונה שלך:?
במקום יום מנוחה במאנאנג להמשיך לKangsar, דרך שלוקחת 3 שעות ונמצאת 250 מטר מעל מאנאנג ואז המשך היום שם למנוחה.
למחרת לעלות ל Tilicho Base Camp שלוקח 4 שעות.
למחרת לעלות לאגם ולחזור לישון בTilicho Base Camp.
ואז למחרת לחזור ל Kangsar ולהגיע לLeder High בסוף היום - כ-6 שעות הליכה.
2.זאת הכוונה?(כאילו מוסיף 4 יום אבל מורידה את יום המנוחה ויום הליכה ל latder)? ואז יוצר שבסך הכל מוסיפים יומיים.
החישוב שלי הוא נכון?
3.האם זה הגיוני ונוח לטיול בדרך כזו וזה לא ממש מתיש? כי יש עוד הליכה לפאס עוד אחרי ומוותרים על יום מנוחה שלם(ועושים 3 שעות הליכה במקום)
4. האם האגם שווה את זה בכלל? והאם הוא מזכיר אולי מטרק האגמים הקפואים. זה אולי השאלה.
5.האם "המנוחה" שכוללת 3 שעות ל kangsar היא באמת תהייה מנוחה להתרגלות לגובה.
6. כמה קשה זה לעשות את זה תוך כדי שעושים את כל האראונד(21 ימים מלאים)
המון המון תודה.
שאלה שלא קשורה לזה בדיוק:
7.כמה זמן אפשרי לצאת מבחינת נוחות הגוף לטרק לאחר 3 ימים של ראפטינג. ישר למחרת או שצריך יום של מנוחה?
ושוב המון המון תודה
-
Tilicho Lakeהיי shi_pet,
1. כפי שכתבתי לך בעבר, ישנן שתי אופציות:
האחת - להמשיך דרך אגם Tilicho עד ג'ומסום ואז לא תעברו בפאס טורנג לה (יש להצטייד באוהלים ואוכל).
השניה - זו הליכה עד האגם וחזרה ל- Kangsar והמשך בדרך הרגילה (דרך פאס טורנג לה). דרך זו תקח לכם שלושה ימים ולא שניים כפי שרשמתי:
יום אחד: Kangsar -> Tilicho Base Camp
יום שני: Tilicho Lake <-- Tilicho Base Camp
יום שלישי: מהאגם חזרה ל- Kangsar (יום ארוך).
בעבר ישנו באוהלים בדרך לאגם, אני לא יודע איך זה היום.
ולגבי "המנוחה" - זו לא מנוחה במובן של מנוחה, כי אם לתת לגוף יום נוסף להסתגלות ולהתאקלמות לגובה, לפני שמגיעים לטורנג פדי (לפני הפאס). אם הולכים לאגם Tilicho, אין צורך ביום נוסף להסתגלות.
ולגבי שאר השאלות:
4. לדעתי המאמץ שווה ומשתלם.
5. עניתי למעלה.
6. קשה זה דבר יחסי. לאחד זה יהיה קל, לשני זה יהיה קשה...
7. קחו לפחות יום מנוחה והתארגנות בין הראפטינג לטרק (אתם לא במרוץ שליחים).
טיול מהנה,
-
הביטוי "יום מנוחה" מטעהניסוח טוב יותר הוא "יום התאקלמות",
והמטרה שלו היא לישון שני לילות רצופים בגובה זהה, ובינהם לעשות טיול גובה וכך לעזור לגוף להתאקלם לגובה רב. (ד"א בשיאי גובה מומלץ להשאר כחצי שעה ע"מ לקבל אפקט התאקלמות טוב יותר) -
הביטוי "יום מנוחה" מטעההמון תודה תאי ותומר עזרתם לי מאוד!!!
כן ירבו אנשים כמוכם...