שינוי יעד מתאילנד
-
אזזז לצערינו אנחנו כנראה נאלץ לבטל את הטיול הגדול שלנו לתאילנד.. ויש לי כמה שאלות.. 1. הזמנתי כרטיסים דרך אירופלוט מישהו יודע מה המדיניות שלהם עם ביטול כרטיסים? כמה בערך זה אמור לעלות? 2. מחפשים יעד אחר שיכול להתאים לחופשה עם הרבה מנוחה וכיף לזוג בהריון.. והכי חשוב מקום שלא נגוע בזיקה שדפקה לנו את הטיול..
-
שינוי יעד מתאילנדתתקשר לארופלוט ותשאל
-
שינוי יעד מתאילנדשינויים או ביטולים של כרטיס טיסה זה לא עניין של מדיניות של חברה. זה תנאים של הכרטיס שקנית אותו.
ככל שקנית כרטיס יותר זול, התנאים לביטול או שינוי יותר יקרים.
ואם קנית כמה קטעים על אותו כרטיס אז מה שקובע זה הקטע הגרוע ביותר.
בקיצור, תסתכל על התנאים הנילווים לכרטיס שקנית. ואם אתה לא מוצא אז תתקשר לחברת התעופה לברר.
-
"מקום שלא נגוע בזיקה..."קראתם באתרים "רציינים" כמו ynet או mako על איזה מקרה אחד שהתגלה בתאילנד ועל סמך זה החלטתם שהיא "נגועה בזיקה" ?
מדינה של מליוני תושבים ועוד מליוני תיירים ומקרה אחד (או חמישים) של המחלה השנתית של חברות התרופות לא הופך אותה ל"נגועה"
-
"מקום שלא נגוע בזיקה..."לא ציינתם באיזה תקופה אתם נוסעים?
-
"מקום שלא נגוע בזיקה..."זיקו צודק לחלוטין.
באמת תחשבו ותשקלו שנית. 65 מליון תאילנדים ו-30 מליון
תיירים בשנה. אז יש מקרה או שניים זה ממש כלום.
אני נמצא עכשיו בתאילנד ועשרות אלפי תיירים מטיילים ונופשים
בצפון באיים ובכל מקום.
אין זכר או התייחסות למילה הזאת שנקראת זיקה. וכמו שנאמר
זה לא יותר מעוד הפחדה של חברות התרופות בעלות האינטרסים.
ממליץ חד משמעית לא לבטל ולא לפספס את גן העדן שנקרא תאילנד.
-
"מקום שלא נגוע בזיקה..."מסכים עם MOGA-אין טעם להילחץ אם אין משהו קונקרטי בתאילנד
כמובן שאם יש המלצה של רופא-עם מידע קונקרטי-אז יש לעשות
את מה שהוא ממליץ.
-
"מקום שלא נגוע בזיקה..."כל הסיפור של זיקה מפוקפק לחלוטין. הולך ומתברר שאין קשר בין הימצאות וירוס הזיקה למומים המולדים. יש ארצות עם הנגיף הזה שלא נולד שם תינוק אחד עם מומים. ומתברר שהמומים לא נגרמים בכלל מווירוס הזיקה אלא מחומר הדברה נגד יתושים שהרשויות בברזיל שמו במאגרי המים שלהם.
בתאילנד תשתו מים מבקבוקים בלבד.
-
"מקום שלא נגוע בזיקה..."אז ככה.. ברור שכבר חשבנו על זה ואנחנו עדין כן חושבים שזה באמת מקרה של אחד ל.. ושהסיכוי הוא נמוך בקטע פסיכי.. אלעד אני ממש ישמח אם תוכל להראות לי מקו למה שאמרת שיש הוכחות שהמומים בעוברים לא קורים בעקבות הזיקה כי זה ממש יכול להחזיר אותנו לדעה שכן ליסוע וזהו. בכל מקרה.. את הכרטיסים אנחנו לא יכולים לבטל מה שגרם לנו לחפש בסביבה יעד אחר שלא נגוע בזיקה ונמצא סמוך לתאילנד ואז נוכל לטוס לתאילנד ומשם לאותו מקום.. חשבנו על הודו ואיי אנדמן (למרות שזה בסימן שאלה כי הוד וו בכלל דיי מזוהמת ואולי כבר עדיף לקחת את הסיכון של הזיקה מאשר זה.. תקנו אותי אם אני מגזים) חשבנו על סרי לנקה וחשבנו על סין אשמח לשמוע מה אתם חושבים תודה!!
-
"מקום שלא נגוע בזיקה..."היי..
אתה קצת לא ממוקד-אם אתה רוצה ייעוץ לגביי טיול במזרח חוץ מתאילנד
אתה צריך לפנות לפורום המזרח הרחוק יישמחו לעזור לך..

-
"מקום שלא נגוע בזיקה..."אוקי.. תודה לעוזרים!
-
"מקום שלא נגוע בזיקה..."מאמר באנגלית שמסביר שהמומים בתינוקות קורים בברזיל (ובהודו גם!) ולא בארצות אחרות שיש בהם זיקה כמו בוליביה למשל. לדעת המאמר הזה, יכול להיות שהסיבה למומים המולדים היא בכלל חומצה נגד יתושים שהוסיפו למאגרי מי השתיה בברזיל.
Larvicide Manufactured By Sumitomo, Not Zika Virus, True Cause Of
Brazil's Microcephaly Outbreak: Doctors
בלוג של רופאה ישראלית שמסבירה למה כל צורת הסקת המסקנות על קשר בין המומים המולדים לוירוס מפוקפקת.
וירוס זיקה, מיקרוצפליה, ובהלת המונים מיותרת
כנראה שטיפוסים כמו נתי חדד יש גם בארגון הבריאות העולמי ולא רק אצלנו.
כל הזמן יש "משברים" כאלה בתיירות העולמית. למשל בקיץ האחרון היה מקרה אחד של "הסינדרום המזרח תיכוני" בתאילנד. ושני מקרי מוות ממדוזות ארסיות.
-
אני חושב שאתם צריכים להוריד לחץ....מובן הריון ופחדים וכו', אבל זה נשמע שאתם בחרדות ולא ברור ממה....
העולם מלא בסכנות (סין ? זיהום אוויר החמור בעולם ! ים אנדמן ? קיבלו חזק את הצונאמי! סרי לנקה? הייתה נתונה למלחמת אזרחים עקובה מדם ! ת''א יום שישי בצהריים ? מגיע מחבל ויורה באנשים ששותים בירה!)
לדעתי במקום לחפש יעדים אחרים או מקורות מידע לזיקה או לא זיקה...תתחילו להתמקד בשיעורי בית לקראת החופשה בתאילנד, התעסקות בים ומלונות תרגיע אותכם
-
אני חושב שאתם צריכים להוריד לחץ....זה באמת מה שאנחנו עושים בסוף!! מתחילים בתכנון הטיול.. תודה לעונים והעוזרים!!
-
שינוי יעד מתאילנדהאמת נראה לי כסיכון גדול מידי...
לא הייתי מזלזלת בהנחיות של ארגון הבריאות (איזה אינטרס יש להם?) בטרימסטר הראשון להיריון מומלץ לא להגיע לאיזורים האלו.
אם אתם מעבר לזה אז לכו על זה. במידה ולא נראה לי יהייה נכון יותר להתייעץ עם מרפאת מטיילים.
התגובות קצת חסרות אחריות....
נכון שהסיכוי שיקרה משהו נמוך, אבל הוא עדיין קיים ומדובר בחיי אדם (לא של המגיבים כמובן אלא של מישהו וירטואלי שהם לא מכירים בכלל...)
-
איפה ראית הנחיות של ארגון הבריאות בקשר לתאילנד ?