ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יומיים ב-L.A מספיק או לא???

פורום צפון אמריקה
    9
    15
    3412
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • OSCAR
      OSCAR נערך לאחרונה על ידי

תכנון מסלול יומיים ב-L.A

אהלן שלום לכולם! מתכננים לבקר בעיר בקיץ השנה (זוג).

ממה שקראנו העיר לא הכי אטרקטיבית ואין יותר מידי מה לעשות בה אך אנו חובבי קולנוע גדולים וכן חשוב לנו להיות במקומות המפורסמים.

ליוניברסל מתכננים יום שלם אך לא בונים על הרבה כוחות להסתובב בעיר לאחר מכן...

הכנו רשימה של מקומות ליום השני ורצינו חוות דעת של מי שהיה – האם זה מסלול הגיוני להספיק ביום אחד או שזה יותר מידי? האם כדאי להוסיף עוד יום? איך הפפקים/חניה בעיר? האם יש דברים אחרים שיש לכם להמליץ?

תודה חברים

Griffith Observatory

Hollywood Sign

Hollywood Walk of Fame

TCL Chinese 6 Theatres

El Capitan Theatre

Sunset Blvd

Rodeo Dr

Mulholland Dr

Venice beach 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ari0252
        ari0252 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי גם יום אחד יספיק.

אתה מציין פה כמה כבישים שבנסיעה קצרה תעבור אותם ,אני גם לא רואה אותם כאטרקטיביים או מעניינים.

התאטראות -עוברים ומסתכלים ,וזהו אין משהו מיוחד.

הייתי מכניס פה גם ביקור ערב או לילה בשוק האיכרים.

• פוריה א.
          פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

הי,

את את היום השני אחרי יוניברסל אפשר לתכנן כך:

להתחיל עם תצפית מעולה לשלט בכתובת

Canyon lake drive 3000

משם לשדרת הכוכבים לסיבוב גם לתיאטראות.

סיבוב קצר בבוורלי הילס ומשם לבילוי ב Grove.

אם למחרת בבוקר יש קצת זמן אז אפשר לבלות מס׳ שעות בסנטה מוניקה.

אפשר לחילופין אם מסיימים אחה״צ את יוניברסל להמשיך אח״כ ל Grove וביום למחרת אחרי סיבוב קצר בברלי הילס להמשיך לסמטה מוניקה לבילוי אחה״צ.

פוריה

• עמיחי13
            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

רציתי להעיר שלוס אנגלס היא עיר ענקית ומלאה באטרקציות מעניינות. העיר בכלל לא משעממת! בכל ביקור שלי בעיר אני מגיע לאתרים חדשים ומעניינים.

אז למה יצא לעיר שם של עיר לא אטרקטיבית כאן בפורום?

לדעתי, הסיבה העיקרית היא שרוב המטיילים מגיעים לביקורים קצרים ומעדיפים את הזמן המוגבל לבלות ביוסמיטי, כביש 1 או סן פרנסיסקו, שלא לדבר על ניו יורק.

אין בזה שום פסול כמובן, אבל מכאן ועד להסיק שלוס אנגלס משעממת????

אם תפרטו קצת יותר על שאר הטיול, יהיה אפשרי לייעץ לכם אם להישאר בעיר זמן נוסף.

• OSCAR

היי, 

צפויים להגיע ל-L.A מכביש 1 אחרי לילה ב-Morro-bay. זה יהיה יום מספר- 20 לטיול "קלאסי" למערב כולל פארקים, לאס וגאס סן פרננסיקו וכו'... סיום ב-L.A לקראת טיסה לניו-יורק לחמישה ימים ומשם טיסה לארץ. השאלה היא האם כדאי להוסיף עוד לילה לטובת L.A או שעדיף להקדיש לה יומיים ולבלות את הלילה הנוסף בניו-יורק. 

• lbd
                lbd נערך לאחרונה על ידי

אני חד משמעית היתי מוסיף עוד יום בניו יורק.

• צביקה
                  צביקה נערך לאחרונה על ידי

מצטרף לדעתו של lbd.

אינני יודע מה אתם מצפים לראות בכל הרחובות והשכונות שציינת בהודעה הפותחת. לרוב זה יהיה בתים יפים המסתתרים מאחורי חומות ושערים.

אם הציפיה היא לנסות לראות מישהו מפורסם, אתם עלולים להתאכזב. אז לפחות לי הצליח יותר במנהטן, שם עבר ממש מטר ממני דונאלד סאתרלנד, וגם זה היה לפני שנים רבות מאוד.

• אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

על פניו אני נוטה להסכים עם קודמי ולתגבר את ניו יורק ולא לוס אנג'לס.

אבל אני מציע אם אפשר שתעלה תוכנית מלאה של כל הטיול כדי שאפשר יהיה לעזור לטיול כולו. אני באופן אישי מאד לא אוהב להסתכל על כל יום או כל איזור בנפרד.

בייחוד אם כמו שאני מבין עוד לא סגרת טיסות אבל אתה קרוב לזה, זה הזמן להתייעצות כוללת ולא נקודתית

• OSCAR

אנשים טובים תודה רבה! הטיסות כבר סגורות (נשאר רק טיסת פנים) והחלטנו באמת להקדיש את הלילה הנוסף לטובת NYC. אנחנו מתייעצים הרבה ובזכות הפורום הנהדר והמבורך הזה הצלחנו לתכנן מסלול מצויין לחודש ימים המשלב ערים גדולות והמון טבע בהתחשב באילוצים וברצונות האישיים שלנו, 

תודה ענקית לכל העונים 

• yaar3
                        yaar3 נערך לאחרונה על ידי

לגבי האטרקטיביות של LA - גם מענה לעמיחי...

בתכנון טיול רצוי וכדאי לבנות דרוג של האטרקציות כך שהאטרקציות החזקות והמרשימות יותר ישארו לחלק האחרון של הטיול, 

סף הגירוי והריגוש הולך ועולה, 

אם ביום הראשון משהו שקצת שונה מישראל  ידליק אותנו,  כמו   WALL MART ענק  או קניון   מוצלח ,  ביום  ה15 זה כבר לא משהו... 

וכך הלאה, 

לכן לדוגמא עדיף  לשמור את ווגאס או NYC  לסוף. 

אחרת הכל עשוי להראות חיוור משהו, 

אם נחזור למסלול הטיול כאן,  הגעה ל LA ביום ה 20 , מחייבת משהו באמת ארטקטיבי,

אז יוניברסל או דיסנילנד יעשו את זה.

אבל שיטוט ברחובות או בחופים  ביום ה 20 סביר שכבר לא ממש ירגשו. 

בד"כ   מגיעים ל LA  אחרי  ווגאס, יוסמטי ,  סן פרננסיסקו  והכל נראה  חייור  משהו   אחריהם. 

מסכים בהחלט אם  ההעדפה להוסיף ל NYC עוד יום,  בטוח שלא תצטערו, להפך, ניו יורק   בקצרה עשויה להשאיר תחושה של החמצה. 

• עמיחי13

למי קראת משעממת?

בעיה קשה לקרוא לעיר כמו לוס אנגלס משעממת.

ראשית יש כמובן את הפארקים. מלבד יוניברסל ו2 פארקים של דיסני, יש כמובן גם סיקס פלאגס, לגולנד ועוד שאני לא מכיר (החווה של נוט). מכל המקומות בארה"ב, אולי רק באורלנדו יש כזה ריכוז של פארקים. 

בעניין של ספנות? אפשר לבקר באוניית המלכה מרי (אניית פאר שכבר לא שטה) כולל סיור בחדר המנועים העצום, ביקור באניית מלחמה (איווה) או צוללת רוסית.

מדע וטבע? יש בלוס אנגלס מוזיאון טבע יפה מאוד (דומה למוזיאון בוושינגטון ובניו יורק). ממש לידו יש מוזיאון המדע, שכולל מעבורת חלל אמיתית (אנדבר).

סביבה תת מימית? שייט קצר לאי סנטה קטלינה יביא אותכם לגן עדן, שבו תוכלו לשוט בצוללת בתוך שמורה תת מימית בין יערות של אצות מיוחדות והמון דגים צבעוניים. אפשר כמובן גם לשנרקל, או למי שאוהב לצלול סקובה. עוד על האי: מסלול אומגות (זיפ) מגניב ביותר, טיולי גיפים וחופים פרטיים ואקזוטיים. אי כזה קשה למצוא במקומות אחרים.

מהנמל בלאס וגאס יוצאים סיורים גם לצפיה בליווייתנים. באיזור מסתובבות להקות של לווייני קטלן (זו צפיה בהם בטבע, זה לא ביקור במכלאות של סי וורלד). כבר בדרך אל הליווייתנים תראו להקות של דולפינים (חופשיות, בטבע) והמון אריות ים (משתזפים על המצופים הענקיים).

אטרקציות טראש שרבים אוהבים במקומות אחרים? גם כאן יש כמובן ריפלי ומדאם טוסו.

הוליווד? יש סיורים לאולפנים של WB (יש גם לאולפני סוני, לא הייתי).

וזה עוד בלי לדבר על מצפה גריפין, הטיילת המגניבה של ווניס, המזח המפורסם של סנטה מוניקה (זוכרים משמר המפרץ?). כן, וגם ביקור בשדירת הכוכבים (כי צריך), השלט של הוליווד (כי צריך), נסיעה לאורך שדירות סנסט וסיור בשכונת בברלי הילס (גם כי צריך).

רוצים לדעת מה זו עיר משעממת? תסעו פעם לבקר בקולומבוס בירת אוהיו. או בדנבר בירת קולורדו. או בראלי (צפון קרוליינה).  לדעתי LA עולה אפילו על ווגאס ומיאמי. על ניו יורק אני כמובן לא אדבר, וסן פרנסיסקו העיר האהובה עלי ביותר.

• אנשיםטובים
                            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לא משעממת, אבל לא הכי אטרקטיבית

כל הכבוד על הנאום חוצב הלהבות. באמת ובלי ציניות

גם לי מפריע שאנשים קוראים למקומות כאלה משעממים, וזה אגב נכון גם לגבי מיאמי.

לוס אנג'לס זה העיר והמטרופולין השניים בגודלם בארה"ב (אחרי ניו יורק). ברור שמקום כזה שגרים בו ~20 מיליון אנשים מכיל הרבה הרבה הרבה אתרי עניין.

אבל אני מוכן לתת נאום הפוך למה לוס אנג'לס אולי לא משעממת אבל פחות אטרקטיבית ממקומות אחרים:

קודם כל יש אכזבה קשה (אנטי קליימקס). בראש שלנו (שמבוסס על טלביזיה, קולנוע, ומדורי הבידור והרכילויות) לוס אנג'לס זה מקום קסום. בהוליווד מסתובבים כל הכוכבים, בברלי הילס רואים את כל המי ומי, ויש לנו סיכוי לא רע לתפוס איזה סרט בפרימיירה, לראות איזה כוכב במכולת, לראות צילומים של סרטים או להשתתף כקהל בצילומים של תוכנית פופולארית. בפועל זה לא ככה. את הוליווד ממצים בזמן קצר יחסית, הכוכבים לא מסתובבים ברחוב, אין לנו הרבה סיכוי לראות צילום של סרט אמיתי (לא סרט סטודנטים), וכו'. זה גורם להמון המון אכזבה.

לוס אנג'לס ענקית ופקוקה. המרחקים בין המקומות שהזכרת די גדולים מבחינת זמן נסיעה (כולל חניה). וגם עלות החניה לא זניחה בהרבה מקומות. די קשה לישון בצפון לוס אנג'לס ולעשות ביקור יום בדיסני למשל.

חלק גדול מהאטרקציות לא יחודיות ללוס אנג'לס. 3 הפארקים (יוניברסל ודיסני) כן (עד כדי אורלדנו). וכמובן הוליווד יחודית (אבל כבר סיכמנו שממצים מהר). השאר לא מיוחד. אוניות מערכה יש עוד כמה. גם מוזיאוני טבע ומדע. סיקס פלגס יש עוד הרבה, ואפילו בקליפורניה. וכך גם שייט ליוויתנים והרבה דברים אחרים. לא שבהכרח במקומות אחרים הם יותר טובים. אבל גם בלוס אנג'לס הם לא יותר טובים.

בלוס אנגל'ס אין רחובות. טוב זה קצת היסחפות כמובן. אבל באופן כללי לוס אנג'לס פחות מתאימה לשוטטות ברגל. ולמעשה למעט באיזור הוליווד כמעט שלא נמצא את עצמנו הולכים ברגל (לכל היותר בטיילת). יש מקומות לשוטט, אבל סביר שלא נגיע אליהם. מה שמביא אותנו לתחושב של עיר בלי "נשמה".

מכל הערים שנגיע אליהם לרוב בטיול, זו העיר שבה יש תחושה הכי מפחידה לבטחון האישי באיזורים מסויימים. לא שלוס אנג'לס הכי גרועה בארה"ב, אלא שלרוב הערים הגרועות יותר לא נגיע, וודאי שלא בטיול ראשון.

לוס אנג'לס יחסית יקרה. בגלל שאנחנו פחות משוטטים אלא נסחפים מאטרקציה אחת לשניה בפועל נוציא הרבה כסף. למשל הלינה בלוס אנג'לס יותר זולה מסן פרנסיסקו. אבל בסן פרנסיסקו נוכל לשוטט יום שלם בלי להוציא כמעט כסף על אטרציות ובלוס אנג'לס רבה פחות. גם בוגאס אפשר לבלות בלי להוציא הרבה (אפשר כמובן כן להוציא), וודאי שבאתרי הטבע.

השילוב של כל אלה מביא אותנו לזה שכתיירים שזמנם מוגבל, הרבה פעמים נעדיף מקומות אחרים שנותנים שילוב יותר טוב של אטרקטיביות/נוחות/מחיר.

• צביקה
                              צביקה נערך לאחרונה על ידי

למי קראת משעממת?

ברור ש״משעממת״ זו הגדרה אישית ויחסית.

אם להשתמש בהגדרות דומות לאלה המקובלות במדריכי מישלן, אני מבחין בשלוש רמות ענין:

* מענין

** שווה סטיה מהדרך, אם נמצאים בסביבה

*** שווה נסיעה מיוחדת

ביקרתי ב-LA עד כה פעמיים: פעם בטיול ופעם בנסיעת עבודה (שבוע) שאליה צרפתי מספר ימי חופשה. פעם אחת אפילו השתתפתי כקהל בהקלטת תוכנית לטלויזיה (היה מתיש ואפילו פרשתי באמצע).

מנסיוני האישי ובתחומי העניין שלי, פארקי השעשועים זוכים ב-*** וכל השאר רק ב-* או בכלל לא.

לכן, לי קשה להמליץ על העיר, מעבר לפארקי השעשועים. עמדה אישית כמובן.

• עמיחי13

למי קראת משעממת?

צביקה, אנשיםטובים, yaar3 ו lbd (וגם אוסקר) - נראה לי שיש כאן כבר מספיק נתונים שכל אחד יחליט לעצמו. ברור מאליו הצורך לתעדף בגלל אילוצי זמן. והרי בנוסף לערים, יש כמובן את הטבע המקסים, כך שכמות הזמן שמוקדש לערים מצומצמת גם כך.

הדבר שממש מוזר לי שאנשים כותבים על LA שהיא "לא אטרקטיבית". בהשוואה לניו יורק וסן פרנסיסקו - ברור ש LA מפסידה. אבל העיר הזו "מחזיקה", טיול של כמה ימים בכיף. והרי הכל אישי. מבחינתי צלילה באי סנטה קטלינה מהווה שיא אישי רגשי שקשה למצוא במקומות אחרים. וממש מוזר לי לראות אנשים מבלים יום שלם במכלאות הליוויתנים של סי וורלד בסן דייגו בזמן שהיו יכולים לבלות חצי יום בצפיה באותם ליוויתנים בטבע. אולי לא מאולפים, אבל חופשיים. וכן, כיף לי גם ללכת בטיילת של ווניס, להתרשם מהבתים שבנויים לאורך החוף, לצלם את רוכבי הגלגיליות וגם להתרשם מהשוטרים שם, שלבושים בבגדים קצרים (מכנסי שורט) ורוכבים על אופניים או סגווי... אגב ביטחון אישי.

הרבה ישראלים מגיעים ל LA בעיקר בגלל שלאל על יש טיסות ישירות לשם. מעניין אותי כמה אנשים ימשיכו להגיע ל LA גם השנה, כאשר אפשר סוף סוף לטוס ישירות לסן פרנסיסקו במטוס דרימליינר ולא להיות תלויים בחסדים ובקריזות של אל על.

• alonmore28
                                  alonmore28 נערך לאחרונה על ידי

להגיד "אין מה לעשות בה" זה אמירה לא מתאימה לעיר של מיליונים ומטרופולין של 18 מיליון אנשים. שבו נמצא מרכז תעשיית הסרטים הגדולה בעולם ובגדול דיי הרבה בתחום האומנות, הקולנוע וכו'... עיר שגם מבחינת האקלים והמיקום שלה מאפשרת מגוון רחב של אפשרויות והיא לא מוגבלת לעונה אחת.

ומעבר לכל זה, צריך לשים לב. בעיר הזו (ובכלל במטרפולין) יש המון מה לעשות. השאלה האמיתית היא מה מעניין אתכם, כמה כסף תהיו מוכנים להשקיע, וכמה זמן תהיו מוכנים להשקיע.

אפשר לעבור את הנקודות העיקריות ביום, או המפורסמות ביותר, ואז לנסוע.

אני מציע להיכנס ל- wikitravel ולחפש קצת על העיר. יש שם הסבר בדיוק על השכונות ועל האזורים, וגם יש שם חלקים שמציעים ומסבירים על התיירות בעיר. מה לראות, מה לעשות, מה לקנות, וכו'..

מה בחינם, מה עולה כסף וגם כמה עולה.

בסופו של דבר, אם יש לכם רק יומיים, אפשר תמיד לבנות טיול מעולה שיכסה הרבה דברים. אבל אותו דבר אפשר להגיד גם על שבוע... ובכל זאת, תמיד יש עוד מה לראות וממה ליהנות.

לגבי: Hollywood Walk Of Fame

זה בעיניי היה קצת משעמם. אתה הולך ברחוב, רואה את הכוכבים והשמות על המדריכה. אחרי 2-3 כאלה מתחיל להשתעמם. עד שאתה רואה שם שאתה מזהה. לא התלהבתי יותר מידי. יש המון אנשים וההליכה הזו יכולה להיות גם מייגעת.

חוץ מזה, הרחוב נחמד (רק נחמד...) מבחינת מה שהוא מציע. בין אם זה חנויות תיירים יקרות, חנויות תיירים זולות - כולם מוכרים את אותו הדבר. פאבים ומסעדות.

הדבר היחיד שהיה מעניין (בעיניי לפחות) היה הקניון שם שהיה לו עיצוב ובנייה בסגנון מצרי. היה נחמד. חוץ מזה שיש שם גם כל מיני אמני רחוב מאוד מאוד מוכשרים. אבל גם זה קצת מאבד מעצמו אחרי שאתה מבין שחלק גדול מהם עושה דיי אותו דבר. 

לגבי השלט של הוליווד.

אני ראיתי אותו רק מרחוק כשהייתי באזור הוליווד עצמה. לפי מה שאני הבנתי וקראתי אי אפשר באמת להגיע עד לשלט או ממש קרוב אליו. אלא עד נקודה מסוימת. ככה שתמונות עם השלט קצת מאבדות מהקטע שלהן. לא הייתי נוסע באופן מיוחד לנקודת תצפית על שלט. כשאפשר לראות ולצלם אותו גם משדרת הוליווד עצמה.

venice beach

הטיילת הזו ממש נחמדה וכיפית. רצוי להגיע גם ולהסתובב ב- venice canals. שזה בעצם שכונה קטנה שיש בה המון תעלות מים (מכאן השם ונציה). המון בנייה ססגונית ושונה. מעוצבת ומעניינת. ברווזים ורחובות צרים ונעימים.

בטיילת של החוף יש המון חנויות וסדנאות ומקומות שאפשר להיכנס. צריך לשים לב, שכמו בכל אתר תיירותי, יש שם מיליון וחצי חנויות תיירים שמוכרות אותו דבר ובאותם מחירים. אל תתפתו לקנות דברים כאלה על החנות הראשונה. גם כי זה איכות גרועה, וגם כי זה דברים דיי גנרים שאפשר למצוא בכל מקום. עדיף לשים את הכסף על הדברים היותר מגניבים ושונים.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון