איסלנד
-
הי
אני רוצה להגיע לאיסלנד ליומיים (כהמשך טיול מברצלונה) רציתי לדעת אם אני חייבת להשכיר רכב כדי להגיע למקומות טיול שם (נחלים,קרחונים) או שיש תחבורה ציבורית לכל מקום באי?
תודה!
-
איסלנדמה את מתכננת לעשות שם יומיים? זה ארץ ענקית ויקרה ב-ט-יר-ו-ף שממש אבל ממש פספוס להגיע אליה ליומיים.
זו לא כמו גרמניה למשל שאפשר לשכור בה רכב ב40-50 יורו ליום ולטייל בכמה אתרים בקרבת עיר גדולה. זה סדר גודל אחר של עלויות, זה כמות ענקית של אתרים מיוחדים ומעניינים שאין בשום מקום אחר בעולם שממש עוול לוותר על 99% מהם בטיול של יומיים, וזה מזג אוויר שיכול לחרב טיול שלם כשאין זמן וחייבים להספיק מה שתוכנן. אין ערים גדולות פרט לבירה, אין הרבה תחבורה ציבורית, אין הרבה אוכלוסייה באופן כללי ויש המון נסיעות. כדי להגיע מהבירה לאיזשהו קרחון יש לפחות 3 שעות נהיגה.
בספרד יש המון אתרי טבע מעניינים ואזורי טיול, לא רואה סיבה/ קשר כלשהו לנסוע משם דווקא לאיסלנד- שטיול של שבוע בה בקושי מספיק לראות כלום ממה שיש לה להציע ויהיה לך הוצאה כלכלית ענקית ומבוזבזת -
אם כבר טסים לאיסלנד (שלא לגמרי באירופה גיאוגרפית, בסופו של דבר והמחיר טיסה בהתאם), אם כבר שוכרים רכב במחיר גבוה - לא עדיף להשקיע בה טיול בפני עצמו ובאמת להנות ממנה, ולא רק מאתר או שניים שקרובים לבירה ולאו דווקא הכי מרשימים?
-
איסלנדאיסלנד ליומיים? קיבלת טיסה בחינם? ומתי?
מצטרפת לכל מילה של הדר.
אבל אם בכל זאת-הייתי לוקחת טיול או שניים מאורגנים מרייקיוויק כדי לטעום בצורה היעילה ביותר טיפה מהמדינה המדהימה הזו.
-
איסלנדאם יש לך עוגן של יומיים בלבד באיסלנד, אז הייתי ממליצה לך להגיע יש מהשדה תעופה לרייקיאוויק ולהנות מהעיר המגניבה הזאת, שיש לה המון מה להציע מבחינת מוסיקה, תרבות, אומנות וחיי לילה בסופ"ש. את יכולה בהתאם למזג האוויר לצאת לטיולי יום שיוצאים מרייקיאוויק בכל ימות השנה עם כל מיני חברות תיירות שיש כאן.
לא ציינת באיזה חודש את רוצה לבוא, אז לא יכולה לתת לך המלצה ספציפית.