ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון מסלול

פורום מרכז אמריקה
    2
    10
    2136
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yonaklos
      yonaklos נערך לאחרונה על ידי

אנחנו זוג בשנות ה-50 מתכננים טיול לקוסטה ריקה בקיץ הקרוב (17.7) למשך שבועיים. מתכננים לשכור רכב 4*4 בהתאם להמלצות כאן.

התכנון בגדול הוא:

17.7 הגעה ולינה בסאן חוסה - אנחנו נוחתים ב-20:00

18.7-19.7 Lands In Love כולל הר הגעש פז ומפלי לה פאז וגם canyoning.

20.7-22.7 ארנל כולל גשרים תלויים, שייט אבובים, מפלי לה פורטונה ופארק ארנל.

23.7-24.7 Rincon De La Vieja וסיור בפארק וגם פארק Rio Celeste  כולל מעיינות חמים.

25.7-26.7 Tamarindo - לא יודעת מה לעשות שם ואשמח להמלצות או משהוא חלופי.

27.7-28.7 Monteverde סיור בפארק, קנופי, סיור בחוות קפה, חוות קקאו וחוות קנה סוכר, וכן סיור לילי בשמורה

29.7-31.7 Manuel Antonio סיור בפארק ואשמח להמלצות

1.8 בשעה 11 יש לנו טיסה למיאמי

אשמח להערות/ להארות

יש לי גם התלבטות האם לנסוע ל-Tortuguero בעונה זו ואם כן היכן לשלב אותה וממה לקצץ?

יונה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון מסלול

כמה הערות שעולות לי ישר:

לילה ראשון לינה- אני אישית לא הייתי עושה את הדרך לסן חוזה. כל הטיול שלכם הוא במערב המדינה. למה אחרי טיסה בינ"ל ארוכה אתם רוצים לנהוג לעיר עם חלקים לא סימפטיים, עייפים אחרי טיסה ארוכה וכו'? אני היתי מוצא מקום לינה קרוב לשדה או באלחואלה ולמחרת במקום להתברבר בתנועה של סן חוזה אתם כבר על הדרך הראשית להמשך הטיול.

כמובן שיש לכם את ההעדפות שלכם- ויכול להיות שאתם רוצים ללון בלנדס אין לאב. קחי רק בחשבון שרבים אומרים שהחדרים שם יחסית למה שמשלמים לא עולה בקנה אחד. חוץ מזה אחרי יום בפואס ולה פאז- למה לא לישון שם ולעשות קניוניג באזור פורטונה... במקום לעשות סטיייה מסוימת ללנדס אין לאב.

טיול בארנל ומפל פורטונה יכולים להיות באותו יום.

מעיינות חמים זה יותר באזור פורטונה. אני לא מכיר משהו בריו סלסטה- יש שם מים חמים בתוך הנהר- תלוי כמה גשם ירד לפני אבל אני מניח שלא לזה התכוונתם. או שהתכוונת שריו סלסטה הוא טיול יום מפורטונה ואתם לא מתכוונים ללון שם. ולכן מעיינות חמים באותו ערב..

אם אתם חושבים לנסוע מפורטונה לרינקון זה נסיעה לא כ"כ קצרה וישאר לכם מעט זמן לביקור בשמורה- כדאי ליצור מצב שבו אתם מסדרים את הימים ואולי לנים לילה לפני בליבריה או באחת החוות/לודג'ים וכיוב' שליד רינקון.

טמרינדו- אם אתם לא מעוניינים להיות בחוף ואולי לחפש הטלות צבים ( לוודא אם זו העונה לאזור- אמור להיות ההתחלה), אלו אולי הימים שתוכלו להשתמש לטובת טורטוגרו.

הנסיעה מטמרינדו או רינקון למונטה ורדה תיקח חלק נכבד של היום. קחו בחשבון שביום מונטה ורדה הראשון תוכלו להספיק לסיור הלילה בלבד וביום השני שם תעשו את כל מה שתספיקו מהשאר.

לינת סיום- שוב לא הייתי מגיע לסן חוזה אלא עוצר ליד השדה.

• yonaklos

עזרה בתכנון מסלול

ממש תודה על ההארות.

אני חשבתי לתומי שסאן חוזה זה ליד שדה התעופה.

קראתי שהחדרים בלנד אין לאב לא משהוא, אבל חשבתי שיש חוויה מסביב ששוה את השהות שם...

חשבתי בדרך מארנל לרינקו לעבור בריו סלסטה וללון ברינקו ורק למחרת לטייל ברינקו + מעיינות חמים.

האם כדאי לקחת 4 לילות בפורטונה?

או האם כדאי בתקופה שאנחנו נמצאים בקוסטה ריקה לקחת טיול לטורטוגרו?

ואם כן מתי אתה ממליץ לשלב אותו בטיול?

הבנתי מהערותיך שזמני הנסיעה אינם תואמים למצויין בגוגל ... טיילנו הרבה בארה"ב ולכן לינה קצת מרוחקת מהאטרקציה לא שינתה לנו... אני מבינה שלא כך הדבר בקוסטה ריקה.

היכן אתה ממליץ לישון בכל מקום, כי אני רוצה להזמין לינות מראש.

• גדליהו מהגרעין

עזרה בתכנון מסלול

יונה שלום

אם אכן אתם הופכים את פואס-לנדס אין לאב, ללינה באזור פואס-לה פאז ואח"כ מעבירים את הקניוניג ליציאה מפורטונה- אתם ממילא מוסיפים לכם עוד לילה בפורטונה.

לגבי הנסיעה לרינקון דקך טיול בריו סלסטה- יכול לעבוד מצוין. יש שתי כניסות לריו סלסטה- אם אתם באים מאזור ארנל אתם כנראה תיכנסו מהכפר ריו סלסטה- צריך כ-3 שעות ללכת שם את המסלול ( כניסה מהצד השני של השמורה נדמה לי שהמסלול יותר ארוך- אבל אני ביקרתי מריו סלסטה) ואתם אמורים להגיע לפני החשיכה לאיזור רינקון.

לגבי מעיינות חמים באזור רינקון- אכן למדתי שיש- נראה לי שהם קצת מקושרים ללינה באחת החוות שם ( אולי בה התכוונתם ללון). האמת שהמחירי כניסה מהחווה נראים לי קצת גבוהים ואולי בכל זאת שווה לשקול ללכת למעיינות חמים בפורטונה, גם כי בפורטונה הם פתוחים יותר מאוחר ( לדעתי עד 10 בלילה בערך) ובאזור רינקון עד 5 בערב... מה שאומר שתצטרכו לזרז את ההליכה בשמורה.

טורטוגרו יצטרך להיות או בהתחלה או בסוף- כי זה מזרחית לסן חוזה וכל שאר הנסיעה שלכם מערבית לה. אם לא יסתדר- אז לא..

לגבי זמני גוגל- גוגל לוקח מהירות מותרת ומרחק ובגדול ככה קובע את זמן הנסיעה. במדינות מערביות הוא גם יכול להכיל עומסים בשעות מסוימות. הבעיה שבקוסטה ריקה כביש צר ומשאית אחת עושים הבדל גדול, או כביש שנשטף בגשמים או חור שנפער בכביש, או עובדים בכביש... ויש איכשהוא תמיד הפתעות כאלו ככה שהדרך ארוכה ממה שגוגל ציין. וצריך לקחת אותו כבסיס אבל לא לבנות עליו ב-100% וליצור זמנים לחוצים.

לגבי מקומות לינה- אתם צריכים לראות מה הכי טוב לתקציב שלכם- הייתי מציע להסתכל במדור 1001 טיפים על המלצות לינה בכל ישוב ולראות אם מה שנראה לכם מתאים לתקציב שלכם וככה לבחור. העובדה שיש לכם רכב יכולה לאפשר לכם לישון גם קצת בריחוק מהמרכז- למשל בפורטונה יש המון אפשרויות לינה על הכביש המוביל למפל לה פורטונה, וסה"כ מדובר במרחק של דקות נסיעה ממרכז העיר וכיוב'.

• yonaklos

עזרה בתכנון מסלול

כדאי לנסוע לטורטוגרו בתקופה זו או כדאי להוסיף עוד יום לאחד המקומות?

• גדליהו מהגרעין

עזרה בתכנון מסלול

למיטב זכרוני זו עונת ההטלות. לגבי עונות תסתכלו בקישור מצד שמאל תחת שאלות נפוצות. בלי קשר להטלות של הצבות, אנחנו ראינו במהלך השייט לשם הרבה בעלי חיים ומקרוב והיה מאוד מוצלח. אבל שוב-אם זה מסבך אתכם- יש המון מקומות ואפשרויות לביקור מעבר לטורטוגרו.

• yonaklos

עזרה בתכנון מסלול

נראה לי שטורטוגרו באמת קצת מסבך לי את המסלול, כי צריך לפחות יומים.

חשבתי במקום להגיע ישר משדה התעופה ללננד אין לאב אם הם עושים העברה ואז לקחת רכב רק ביום השלישי... ואז נשאלת השאלה האם האטרקציות שם כדאיות, כי זה בא על חשבון עוד יום בארנל ועוד יום במונטה ורדה? 

או להשאר באלחואלה ולקחת רכב בשדה התעופה ולמחרת לעשות את הר הגעש לה פואז ומפלי לה פואז ולישון בארנל 4 לילות - האם יותר מידי ימים?

משם

2 לילות Rinco De La Vieja ובדרך ריו סלסט

2 לילות טמרינדו 

3 לילות Monteverde - האם יותר מידי ימים?

2 לילות אמנואל אנטוניו

לילה לפני הטיסה באלחואלה

• גדליהו מהגרעין

עזרה בתכנון מסלול

אני חושב שיש לכם תוכנית טובה בידיים. לגבי הרכב- נראה לי לקחת בשדה עדיף. אח"כ בלנדס אין לאב תצטרכו להגיע לישוב שיש בו סוכנויות השכרה. אם זה לא יעבוד אני רואה פה רק אופציה לכאב ראש מיותר. לגבי לנדס אין לאב אני מעדיף להגיב כמה שפחות. זה לא הסגנון שלי לטיול וכאן אני משאיר לכ"א להחליט לעצמו. רק כמו שכבר אמרתי. מה שהם יציעו יהיה רוב הסיכויים קיים בעוד מקומות במסלול. רק שאצלם זה אולי בעברית ויותר מנותק מהמציאות המקומית ( שגם ככה רואה המון פעילות זרה במדינה ). 4 ימים בפורטונה- ברגע שתגיעו לשם תראו שפע של פעילויות שמוצעים לכם ותצטרכו לבחור מה לעשות בימים ההם. אם תחליטו למשל יום בקנו נגרו, יום בריו סלסטה, יום בארנל ובמפל, ויש לכם יום הגעה ולא הזכרתי עוד מעיינות חמים, חוות צפרדעים ופרפרים, גשרים תלויים, אומגות, שמורות פרטיות, רפטינג ועוד ועוד... זה לא נגמר. אם אתם רוצים גיוון-אחרי פואס תוכלו לנסוע לקנו נגרו וללון סמוך לשמורה ולעשות אותה בבוקר. מונטה ורדה, שבאופן אישי אני יותר מחבב מפורטונה , גם בה יש שפע פעילויות. מה שלא בחרתם בפורטונה רוב הסיכויים תוכלו להשלים פה. להגיע מטמרינדו יקח לכם את רוב היום הראשון. ו ביומיים מלאים לפחות חצי יום צריך להקדיש לביקור ביער עננים. ככה שתצטרכו למלא יום וחצי. לא תתקשו. ... אם עשיתם ריו סלסטה לא על הדרך לליבריה אלא כחלק מהשהות בפורטונה. תוכלו להוסיף משהו ביום ליבריה.

• yonaklos

עזרה בתכנון מסלול

גדליהו ממש תודה.

עזרת לי רבות.

אני חושבת שעזרת לי  לוותר על לנד אין לאב שגם ככה לא ממש אהבתי,  את הקונספט... 

סידרתי את המסלול בדיוק כמו שאמרת

לילה בקנו נגרו אחרי לה פואז

4 לילות בפורטונה

יומים ברינקו

יומים בטמרינדו

3 ימים במונטה ורדה

וימים וחצי במנואל אנטוניו וחזרה לאלחואלה לטיסה למיאמי ושהות של שבוע בפלורידה.

שוב תודה ענקית 

• גדליהו מהגרעין

עזרה בתכנון מסלול

רק לשים לב שמנואל אנטוניו סגורה ביום שני- אם זה נופל לכם על יום שני- צריך שוב לעשות קצת עידכון ושינוי למסלול.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון