כמה עולה חודש בארה"ב?
-
קוראים לי רוני. בת 24. אני טסה לאחותי לחודש בניו יורק באוגוסט. קניתי כבר כרטיס טיסה. כמה יעלה החודש?
אם אני ישנה אצלה ואוכלת בחוץ פיצה/ציפס וגאנק פוד זול. לא הולכת להרבה אטרקציות. כניסות למועדונים חינם. בלי לשתות אלכוהול. חופשי חודשי לרכבת. בקיצור טיול חסכוני וזול.
יש מקומות חינם. לפעמים יש הופעות חינם. כן כן. של זמרים מובילים.
אז כמה יעלה טיול כזה? בלי אטרקציות יקרות ובלי יותר מידי בזבוזים.
-
כמה עולה חודש בארה"ב?נראה לי שענית על רוב השאלות ששאלת
לערכתי לפי העדפות שציינת - אמור לעלות לך בין 50$ ליום ועד 70$.
בבוקר אני מניח שתוכלי אצל אחותך - 2 ארוחות במזנון מהיר יעלו לך לכל היותר 20$ והשאר לכל ההוצאות האחרות.
-
כמה עולה חודש בארה"ב?סעיף הלינה בניו-יורק הוא הכואב ביותר.
מלבדיו, ההוצאות די נמוכות. ג'אנק פוד זול יותר מישראל, כרטיס סבוואי חודשי
כמה עשרות דולרים חד פעמי. היתי מעריך סעיף ארוחות לא יותר מ 25 דולר ליום.
כל השאר, הוצאות שתלויות בך.
ניו-יורק היא עיר שיש בה לא מעט אטרקציות חינם, או אטרקציות זולות(נניח מופע
סטנד-אפ בוויליג', כ15 דולר), כך שתוכלי לבלות ולהנות בה הרבה, בהוצאה מועטה
אם תבחרי.
-
כמה עולה חודש בארה"ב?לאכול ג'אנק פוד זול יעלה לך כמה דולרים בודדים לארוחה. בהנחה שאת הולכת לישון אצלה במהלך כל החודש את חוסכת עלות של 100*30 = 3000 בערך.
בניו יורק יש הרבה מאוד חבילות תיירות משתלמות במיוחד שמאפשרות לך בעלות אחת לקבל כל מיני אטרקציות בעלות סה"כ מוזלת. אני מציע, שאם בכל זאת תלכי לאטרקציות שעולות כסף, תבדקי לאיזה מהחבילות יש את ההצעה הרלוונטית ביותר עבורך, ותרכזי את הכל בתקופה אחת של שבוע (בדרך כלל זה כרטיסים שתקפים לשבוע בערך, תלוי מה את קונה). ובשאר הזמן דברים שהם בחינם.
בדרך כלל החבילות האלה גם כוללות נסיעה בתחבורה ציבורית. קחי בחשבון שתרצי לפעמים מוניות אם את יוצאת בלילות, לא תרצי לנסוע בסאבווי בלילה.
אם לאחותך יש רכב זה חוסך עלויות.
אני הייתי מחשב 25$ ליום עבור עלויות "מחייה" (אוכל בעיקר, כביסה אם צריך, תחבורה ציבורית, אולי מצרכים כדי לבשל בבית). כלומר 25*30 = 750$ לכל החודש + 100$ בלת"מ = 850$.
בנוסף, עלויות של בילויים, אטרקציות וכו' = 350$ יספיק לך אם את בעיקר מתבססת על דברים שהם בחינם או דולרים בודדים ובכל זאת תרצי כמה דברים ספציפים שכן עולים כסף.
טיסות, כמה שיוצא
מנוי סלולר - 45$ ב- AT&T מנוי סלולרי Pre-Paid שאת מקבלת 2GB גלישה (עם האטת קצב בסוף הנפח) ושיחות+הודעות ללא הגבלה.
מוניות, הייתי מחשב גם את זה. לא יודע איפה אחותך גרה אבל ב- gett וב- uber יש לפעמים עלויות מוגדרות מראש לנסיעות בניו יורק. משהו כמו 10-15$. תעריכי כמה פעמים תצאי בלילה ותחשבי בהתאם. מומלץ להוסיף קצת על העלות הסופית שיוצאת.
החישוב של 50$ ליום הוא הגיוני וכולל בתוכו גם בלת"מ. כדאי לחשוב אם את באמת רוצה לצאת לטיול עם תקציב נמוך, שלא תתבאסי אח"כ. אני התבאסתי כשהייתי בארה"ב ולקראת סוף הטיול הייתי צריך לחשב כל דולר שהוצאתי. גם אני לא הלכתי לאטרקציות שעולות כסף, חלק כי לא רציתי וחלק כי לא עניין אותי. בדיעבד הייתי מתכנן אחרת.
-
כמה עולה חודש בארה"ב?ולא לשכוח, גם אם מתארחים אצל אחות, צריך לעשות פעם פעמיים בתקופה קניות סופר לבית.
-
כמה עולה חודש בארה"ב?טכנית אתה צודק, אבל זה כבר תלוי בסיכום ביניהם

לפעמים כשאתה מתארח אצל משפחה אתה לא נדרש לדברים כאלה. לפעמים ההבנה היא שהמארח/ת לא יכולים לעמוד בעלויות שזה דורש ואז זה מן הסתם מאוד לגיטימי להשתתף בעלויות.
בכל מקרה, זה לא עלות גבוהה מידי. אפשר לחשב בערך 10$ ליום על הדבר הזה בהנחה שהיא לא אוכלת בבית את כל הארוחות כל יום, שהיא תתחלק עם אחותה, וגם שלא תמיד היא תצטרך להוציא על זה כסף.