אריזונה - התלבטות....
-
באוקטובר 2016 נטייל באריזונה (וגם בקולרדו ובניו מקסיקו).
התוכנית המקורית היא לבקר לטוסון שני לילות, שיתנו לנו בעצם יום שלם + אחה"צ של היום שלפני + הבוקר של היום אחרי.
לאחר מכן נצפין, ו"על הדרך" נבקר שוב במוניומנט וואלי. את המוניומנט וואלי מאוד אהבנו בביקורנו הקודם, לכן, למרות הסטייה הלא קטנה מהדרך, חשבנו לחזור לשם לביקור קצר ונוסטלגי.
יש לי הרגשה, שאולי אנחנו מקדישים מעט מידי זמן לטוסון.
האם זה המצב? האם כדאי להוסיף לילה נוסף לטוסון (= שני ימים מלאים + אחה"צ שלפניהם)?
כדי להוסיף את הזמן הזה לטוסון, אצטרך לוותר על המוניומנט וואלי!
אם שמים על כפות המאזניים זמן נוסף בטוסון VS ביקור חוזר במוניומנט וואלי - מה עדיף?
אשמח לשמוע את דעתכם,
ערבה.
-
אריזונה - התלבטות....מה יש לכם לחפש בטוסון ? בכל הטיולים שלנו והיו הרבה מאוד כאלה שעברנו דרך טוסון, לנו לילה אחד, אולי זה היה לקראת סוף המילניום הקודם. אנו עוצרים בטוסון רק לתדלק, הדלק זול שם.
תאירי את עיני, מה מצאתם שם לראות/לעשות.
-
אריזונה - התלבטות....כעיקרון, זה מקום שיגיע אחרי ולפני ימים רצופים של נהיגה ארוכה.
לכן מצאתי כמה אטרקציות - חלק מהן חובה, וחלק רק אופציונליות:
מוזיאון המדבר
מוזיאון חיות הבר
פארק הקקטוסים
קניון סבינו
עליה להר למון
מוזיאון האוויר והחלל
מוזיאון המיניאטורות
יש גם מוזיאון מכוניות, אבל הוא כנראה סגור באוקטובר
.הכוונה לקחת את השהות בטוסון בהילוך מאוד נמוך ורגוע. אם נהיה רק יום אחד - ברור שלא נכסה את כל הרשימה. גם אם נהיה יומיים, לא בטוח שנכסה אותה.
-
אריזונה - התלבטות....בפארק סגוארו - SAGUARO יש שני חלקים, הצפון מערבי והדרום מזרחי, ביקרתי פעמים רק באחרון. ממש שווה לבקר בו, שעתיים להסתובב בין הקקטוסים הענקים, לדעתי יות מכך לא צריך. ואם מדובר בקיץ, חום רצח שם.
עד היום לא יצא לי לבקר ב-PIMA MUSEUM, כי בת זוגי לא אוהבת דברים כאלה ולבד לא רציתי להגיע לשם.
לגבי גן מדברי או מוזיאון מדברי, אחרי שערכתי מחקר קטן, החלטתי לבקר בגן המדברי בפיניקס, מאוד אהבנו.
לסיכום, טוסון לא הותירה עלי רושם מיוחד למעט פארק הסגוארו. נדמה לי ש-DHZ דורון ביקר בכמה מהמקומות שציינת, שלחי אליו מסר אישי. או חפשי בסיכומים שלו.
2 לילות שם שיישאר יום אחד לסגוארו ולמוזיאון בפימה זה נראה סביר.
-
אריזונה - התלבטות....מהיכן אתם מגיעים ולהיכן אתם ממשיכים? קשה קצת להבין מהתיאור.
תוכלי אולי לפרט בצורה מסודרת את התוכנית נכון לעכשיו?
-
ראובן, תודה -חוסר ההתלהבות שלך מטוסון ניכרת
.פארק הקקטוסים הוא חובה!
במוזיאון האוויר והחלל נשתדל להיות.
לפינקס לא נגיע.
אני מקווה שבאוקטובר לא חם מידי, וגם אם כן, אנחנו אנשי מדבר, כך שלא מוטרדים ממזג אויר חם.
אני מבינה שהיית מעדיף ביקור חוזר במוניומנט וואלי ולא יום נוסף בטוסון....
-
אריזונה - התלבטות....מצטרפת לדעתו של ראובן. היינו בטוסון ארבעה ימים בטיול הראשון בארה"ב, אבל זה היה לצורך ביקור חברים. ביקרנו בפארק אחד שלדעתי אליו כיוונת במונח "מוזיאון המדבר"? זה היה פארק משולב, עם בעלי חיים, מסלול בין קקטוסים ועוד. חביב מאד, ליום אחד של ביקור.
זה בהחלט מקום שאפשר להרגע בו. הרבה מרחב, הרבה מדבר. יש את כל מה שצריך (עיר גדולה במונחים אמריקאיים) אבל הכל באיזי. נדמה לי שיש שם גם שתי ערי רפאים לא רחוק, ביזבי וטומבסטון? ממש מהזיכרון המעורפל שלי, אז אל תתפסי אותי במילה

-
אריזונה - התלבטות....עמיחי,
פרוט מדויק של המסלול אעביר לשיפוטכם כשאסיים לבנות אותו.
בינתיים, המסלול הכללי הוא:
- נחיתה בדנוור
נסיעה דרומה
- קולורדו ספרינגס
- סנטה פה
- אלבוקרקי
- קרלסבד
נסיעה מערבה
- החולות הלבנים
- גן הסלעים
- טוסון
נסיעה צפון מזרחה
- קניון דה שליי
- מוניומנט וואלי
- דורנגו
- כביש 550
- הקניון השחור
- אספן/מרונס בל/ מעבר העצמאות
- טיסה חזרה מדנוור
-
אריזונה - התלבטות....תודה, ענת!
במילים אחרות, עדיף למחזר חוויות במוניומנט וואלי?
-
אריזונה - התלבטות....אם תוותרו על טוסון, יש מספר חלופות שמשתלבות במסלול בין ניו מקסיקו לקניון דה שליי:
- מתוך בנק המטרות שלי (תוכננו לטיול האחרון לאריזונה אבל נותרו על המדף):
Walnut Canyon National Monument
Meteor Crater
Homolovi State Park
Grand Falls (רושם את זה פה אבל רוב הסיכוי שיהיה יבש באוקטובר)
Sunset Crater Volcano National Monument
Petrified Forest National Park
Montezuma Castle National Monument
וכמובן יש את אזור סדונה, שמבחינתי היה ההפתעה הטובה של הטיול. אם לא הייתם עדיין, עכשיו זו ההזדמנות.
-
אריזונה - התלבטות....אנחנו ביקרנו בטוסון יומיים- אחד הקדשנו לפארק הקקטוסים ומאד נהננו! כולל חוברות הג'וניור וטיול במקום זה לקח מספר שעות.
ביום השני נסענו ל old tucson- שזהו למעשה סטודיו לצילומי סרטי מערב הפרוע. צילמו שם גם את "בית קטן בערבה". בנוסף להסתובבות בתוך "עיר מערב פרוע" יש שם גם כמה אטרקציות נחמדות לילדים. היה חביב בהחלט.
המלצה לנסיעה מקרלסבד לחולות הלבנים- סעו בדרך מקסימה ביופיה: Lincoln National Forest .
איזה כיף לכם! תהנו!