טיול באוסטריה
-
הי,
מתכננים טיול באוסטריה ביולי, 12 יום.
אני מתלבטת לגבי מסלול והזמנת לינה. רואה שהרבה מתמקמים בפלאכו, למה? האם כדאי להיות 10 ימים במקום אחד ועוד יומיים בוינה או לחלק את הלינה לשני מקומות?
תודה!
-
טיול באוסטריהלמה אוהבים להתמקם בפלכאו?
כי זו עיירה תיירותית נוחה וחמודה עם מבחר גדול של דירות נופש, צימרים וחוות, והיא ממוקמת נוח לטיולי כוכב באיזור זלצבורגלנד.
לא אומר שאין מקומות נהדרים נוספים בעיירות אחרות בסביבה.
כוכב אחד או שניים?
אין תשובה חד-משמעית, יש יתרונות וחסרונות לכל דבר.
יתרונות לכוכב אחד:
* פחות טירחה בהעברות (אריזות ופריקות, מינהלות של צ'ק אין ואאוט וכו')
* יותר גמישות בתכנון הטיול והתאמת יעדי הטיול בכל יום לתנאי מזג האויר (חשוב מאוד באיזור הזה הידוע בהפכפכות מזג האויר שלו).
* אם מוצאים מקום שווה שאוהבים (כפי שהיה לנו) - לא רוצים לעזוב... כיף להתמקם בדירה, לסדר את הבגדים בארונות ולהרגיש בבית.
יתרונות לשני כוכבים:
* מקצר נסיעות
* מגוון לינות וחוויות.
בין אם תבחרי בכוכב אחד או שניים בהתאם להעדפותיכם, הכי חשוב לעשות קודם רשימה של אתרים שתרצו לבקר בהם, זה כשלעצמו עשוי לכוון אותך להסדר הנכון יותר עבורכם.
ככלל, אם עושים כוכב אחד כדאי להשאר על ציר ה-A10 (פלכאו או עיירות צפוניות יותר כמו גולינג או וורפנוונג), ואם שניים הייתי בוחרת בכוכב אחד באיזור האגמים (צפון-מזרח) ושני באיזור גאסטיין-קפרון (דרום-מערב).
אבל יש עוד המון אפשרויות טובות..
מה שבטוח - כדאי להזדרז, הרבה מקומות ליולי כבר נתפסו בשלב הזה.
-
טיול באוסטריהועוד שאלה- האם 10 ימים זה יותר מידי לאיזור זלצבורג? ואולי עדיף 5 ימים באיזור זלצבורג ו-5 ימים בטירול?
-
טיול באוסטריה10 ימים זה לא יותר מדי. אנחנו היינו 9 (את היום העשירי עשינו בלגולנד לפני החזרה ארצה ממינכן) ובכלל לא מיצינו את האיזור.
התבאסתי לוותר על טירול, אבל אני מעדיפה להשאיר אותה לטיול הבא לאוסטריה (שעוד יקרה במהרה בימינו) כדי לתת לשני המקומות את הכבוד המגיע להם ולתת לנו את ההנאה והרוגע שמגיעים לנו

-
טיול באוסטריהמצטרף להמלצת יונה וקשת.
2 לילות בוינה
ו 10 לילות.באזור זלצבורג.
10 ימים באזור זלצבורג בהחלט זמן מכובד ואלי לא תספיקו הכל,
במיוחד אם אתם נוחתים בוינה, שגם כך הנסיעות ארוכות מאוד.
תכינו רשימת יעדים ותנסו לרכז את הלינה סביב אותו אזור.
אם אתם קלילים (אנחנו לא) באריזה ומעבר ממקום למקום הייתי שוקל לפצל את הלינה.
הראשון באזור קאפרון (קרימל,גרוסגלוקנר,קאפרון,מס נקיקים באזור)
והשני באזור האגמים (יחסוך לכם נסיעה בחזרה).
-
טיול באוסטריהלדעתי תלוי איפה אתם נוחתים.
אם בוינה - אפשר לצרף 2 לילות כדי להקל גם על הנסיעה.
אם במינכן, ממש לא רואה טעם ליסוע לוינה ולבלות בה יומיים, אלא אם כן זה הדבר הכי חשוב לכם
10 ימים לא נראה לי הרבה.
זה גם תלוי בגיל הילדים ובאופי שלכם.
אישית עם ילדים קטנים אני מעדיפה כמה שפחות לארוז ולפרוק, מעדיפה פעם או פעמיים לעשות נסיעה טיפה יותר ארוכה באוטו - סביב שעה נסיעה שזה עוד נסבל לילדים קטנים. אבל זה מאד אישי.
יש המון מה לעשות בחבל זלצבורג.
לטעמי לעבור לטירול זה קצת יותר מדי. אלא אם כן למשל יש לכם טיסה מוקדמת חזרה ממינכן ואז אפשר - למשל לעבור ללגולנד ליומיים או לישון אולי 3 לילות באזור טירול.
-
טיול באוסטריהמזמין אותך לקרוא את הבלוג שכתבתי על הטיול שלנו לאוסטריה.
לגבי מיקום הלינה - אני חיפשתי מקומות לינה כך שמרחק הנסיעה לאתרים שבחרתי יהיו קצרים. לי דווקא יצא שהעיירה סנקט גוהאן (אלפנדורף) הייתה במיקום הטוב ביותר עבור האטרציות שאני בחרתי, ודווקא פלכאו לא נתנה מיקום אידיאלי (למרות שההבדל זה כ 20 דקות +-). מומלץ לך לבנות רשימת אתרים ואז לבחור מיקום לינה שמשרת את הטיול.
בנוסף עכשיו כבר מתחיל להיות לחוץ מבחינת זמינות מקומות, כדאי להזדרז.