ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    נסיעה משוויץ לטירול

    פורום טיולי משפחות
    4
    7
    1442
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rona.n
      rona.n נערך לאחרונה על ידי

      צריכה את עזרתכם בהתייעצות קצרה למי שמכיר

      במסגרת הטיול הארוך שלנו סובב אלפים

      לאחר שבוע וחצי באזור אנסי-שאמוני נגיע ללינת לילה אחד ב- iseitwald ליד אינטרלקן.

      ואז קמים מוקדם בבוקר וממשיכים בנסיעתנו לכיוון טירול לעוד 8 לילות שם.

      אני מתלבטת לגבי הנסיעה מ- iseitwald לטירול (עמק אוטס)

      הדרך הקצרה ביותר היא בכביש המהיר ולוקחת לפי מפות מישלין (שבדר"כ מדייקות אצלנו) כ- 4.5 שעות (יש לנו את כל היום...).

      אבל חשבתי לשלב את מעבר grimsel וקרחון הרון וזה כבר מאריך את הנסיעה לכ-6 שעות. (זה לא נוראי מבחינתנו, לוקחים בחשבון ימי כביש בעיקר במעברים מלינה ללינה. אח"כ יש לנו 8 ימים כמעט ללא נסיעות...)

      האם זה שווה את הסיבוב?

      האם יש מקומות אחרים שהייתם משלבים בדרך (משפחה עם ילדים)?

      תודה רבה.

      רונית

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פסגות מושלגות
        פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

        נסיעה משוויץ לטירול

        לי זה נשמע ממש אובר-קיל. גם לא הייתי סומכת על הערכות זמני נסיעה בכבישים המתפתלים של המעברים. מסלול 3 המעברים הוא נסיעה יפה אך מפרכת שתופסת יום שלם, ואם אני מבינה נכון את הנתיב אז למעשה תצטרכו לעשות כ-2/3 מהמסלול, ואחריו לנסוע את כל הדרך לעמק אוטס. כאמור - זה נראה לי בשורה התחתונה מוגזם.

         

        אני הייתי נוסעת בערך במסלול שמציע גוגל מפות, ולוקח כ-4 שעות (אצלי כתוב כרגע 3.51). המסלול נוסע צפונה, דרך לוצרן, צפונית לאגם ZUG פונה מזרחה קצת לאורך הגדה הדרומית של אגם ציריך, עובר דרך ליכטנשטיין Feldkirch, וממשיך מזרחה באוטוסטראדה עד עמק אוטס.

         

        הכביש מאיסלטוואלד עד לוצרן ואגם ZUG הוא למיטב זכרוני כביש יפה, דרך מעבר ששכחתי את שמו, משובץ בנופי אגמים. לוצרן עיר מקסימה לעצירה קצרה. שמעתי שגם Rapperswil על אגם ציריך שווה עצירה (סטיונת קלה), גם פלדקירש. לדעתי הנסיעה הזאת מספיק חווייתית. אם כשתגיעו לאזור חבל פורארלברג עוד יהיה לכם כוח אז גם שם אפשר לבחור איזו נסיעה נופית נוספת מבין שלל האפשרויות.

         

        בכל אופן, אל תשכחו שאחרי הנופים של אנסי ושאמוני כבר תהיו רוויים במידה מסויימת, ולא תתלהבו באותה המידה מכל פסגה מושלגת. דווקא הנסיעה במסלול ה"פשוט" דרך לוצרן וליכטנשטיין מהווה גיוון מסויים באופי הנופים, בדרך לעוד פסגות מושלגות בטירול.

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • telo
          telo נערך לאחרונה על ידי

          נסיעה משוויץ לטירול

          אם אתם עם ילדים הייתי נוסע כמה שיותר מהר. יש בטירול הרבה קרחונים שאפשר לעלות עליהם וגם מערות קרח.

          הילדים יושבים מאחור, סובלים מהפיתולים יותר מהמבוגרים ולא מתענינים בנופים.

          הנסיעה של 4.5 שעות תיקח לכם לדעתי כמעט את כל היום וחבל להאריך אותה.

          לנו עם ילדים זמני נסיעות ארוכות כמעט מוכפלים בגלל עצירות לאוכל, לדלק לשירותים וכמובן בירבורים ופקקים.

          כיף להגיע לדירה בשעה מוקדמת.

           

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • rona.n
            rona.n נערך לאחרונה על ידי

            נסיעה משוויץ לטירול

            פסגות מושלגות וtelo תודה רבה.

            נראה לי שאאמץ את המלצותיכם.

            Rapperswil על אגם לוצרן נראית לי עיר מדליקה (לפחות מהשיטוט ברחובות בעזרת גוגל...) אתחיל לחפש עליה המלצות ספציפיות.

            בלוצרן יש מרכז עיר ששווה להסתובב בו? מקום מסויים שכדאי לבקר?

            תודה תודה!

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • פסגות מושלגות
              פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

              נסיעה משוויץ לטירול

              לוצרן מקסימה להסתובב בה. אנחנו מצאנו חניה ממש ליד גשר העץ והפרחים המפורסם. נדמה לי שאמור להיות חניון בתחנת הרכבת שגם הוא קרוב למרכז (אני מקוה שאני זוכרת נכון). יש רחוב ראשי יחסית עם בתים מצויירים וחנויות, גם הטיילת על שפת האגם מקסימה. הבעיה היא שלא יהיה לכם הרבה זמן לשרוף בתוך ערים ביום כזה, אז כנראה שתצטרכו לבחור בין הפנינים השונות שבדרך.

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

                נסיעה משוויץ לטירול

                רונית,

                בנוסף לכל מה שעלה כאן, יש אפשרות לעצירה באגם וואלן. אמנם אתם באים מאיזלטוואלד שעל אגם ברינץ, אבל אולי דווקא זה יתאים לכם. ג'ני סיפרה פה בזמנו על השייט לעיירה הקטנה Quinten ועל הייחודיות שלה (דבוקה לצלע ההר וניתן להגיע אליה רק בשייט).

                 

                כמו כן, על הציר שלאורך ליכטנשטיין (בצד השוויצרי) רשמתי לי את הכפר Werdenberg ככפר עתיק השווה ביקור. 

                 

                אלה אפשרויות שרשמתי לעצמי לקראת הנסיעה שלנו בקו ציריך-טירול בסתיו האחרון. בסופו של דבר לא נסענו בציר הזה, אבל אני מעבירה הלאה את הרעיונות שאספתי.

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • rona.n
                  rona.n נערך לאחרונה על ידי

                  נסיעה משוויץ לטירול

                  זיוה תודה.

                  סימנתי לי על המפה את המקומות שציינת.

                  יש לי תחושה שבין שבוע שאמוני ושבוע טירול, יהיה דווקא קצת מרענן עיר גדולה יותר. אבל נחליט תוך כדי תנועה.

                  תודה רבה על ההצעות המעניינות.

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון
                  ×