ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איי התעלה - האי ג'רסי עם ילדים

פורום טיולי משפחות
    4
    9
    3138
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חמוטל5
      חמוטל5 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, 

האם מישהו מבאי הפורום ביקר באי ג'רסי שבאיי התעלה באנגליה? 

נשקלת אצלנו אפשרות לטיול משפחתי ביוני, בהרכב מורחב (6 מבוגרים כולל סבא וסבתא ו - 5 ילדים בגילאים 15, 12, 11, 8 ו - 7) ולסבתא יש חלום לבקר דווקא באי ג'רסי. 

שואלים את עצמנו עד כמה זה מתאים עם ילדים.

אשמח לשמוע ממי שהיה כל המלצה/דיסהמלצה. 

תודה מראש, 

חמוטל 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Jenny2
        Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בג'רסי, אבל אני תוהה האם יש באי ששטחו כ 12 ק"מ * 9 ק"מ מספיק עניין כדי "להחזיק" חופשה משפחתית שלמה (לעומת יעדים אלטרנטיבים).

זאת בהנחה שרביצה על חופים שבתעלת למאנש לא מאוד אטרקטיבית למי שמגיעה מארץ השוכנת ליד הים התיכון.

תסתכלי כאן ובאתר התיירות הרשמי ותראי איך את מתרשמת.

בכל מקרה, הגישה לאי היא בטיסה מלונדון או עירים נוספות בבריטניה או במערבורת מצרפת (ברטאן/נורמנדי). מאירופה היבשתית יש כנראה  טיסות ישירות רק מג'נבה.

אז אולי כדי לתכנן שילוב של חופשה בלונדון/דרום אנגליה או ברטאן/נורמנדי עם גיחה לאי.

• זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

נסי לפנות אל צבי מהבלוג פרנקופילים אנונימיים. הוא מתגורר שם עכשיו, אמנם התיישב באי לפני זמן קצר בלבד, ובכל זאת בפרופורציה לחופשות שלנו בטח צבר כבר קצת היכרות.

• חמוטל5

זיוה וג'ני - תודה !

באתי לפורום אחרי שכבר קראתי קצת מסביב וגם לתחושתי האי לא מחזיק חופשה שלמה. רציתי לבדוק אם יש למישהו תובנות אחרות/נוספות. 

כרגע לתחושתי הכיוון צריך באמת להיות חופשה בנורמנדי/ברטאו עם גיחה של יום לאי. גם בתמקמות בדרום אנגליה אפשרית רק שמשם זמן השיט לאי ארוך יותר ולא נראה לי שאפשר להספיק בטיול של יום.  

עוד לא בדקתי את האזורים הרלוונטיים ובכל מקרה צריכה גם לשכנע את "הנוגעים בדבר" (...) שככה עדיף.   

• ציידת ערפדים
              ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

הי חמוטל, גם אני לא הייתי בג'רסי אבל תשימי לב שיש שני איי תעלה - Jersey ו-Guernsey. דווקא גרנזי נראה לי היותר מעניין. אני חובבת איים, וגיחה לאיי התעלה נשמעת לי מגניבה מאד ובהחלט יכולה למלא יותר מיום. יש להם היסטוריה מרתקת - עד כמה שאני יודעת, זה החלק היחיד באיים הבריטיים שנכבשו ע"י הנאצים. ספר מומלץ שמספר על תקופת מלחמת העולם השניה, וכדאי לקרוא אותו בסוף אם אתם נוסעים לשם הוא "מועדון גרנזי לספרות ולפאי קליפות תפודים".

• חמוטל5

ציידת - תודה. 

אני מודעת לאי Guernsey לצד האי ג'רסי. הרעיון ההתחלתי היה לבקר בגן החיות של ג'רלד דארל ולכן ההתכווננות היתה לאי ג'רסי. 

איי התעלה הם בהחלט מקום עם הסטוריה ייחודית ומקומות שנראים מגניבים לביקור. רק מתלבטת מאוד באיזה אופן יהיה הכי כדאי ומהנה לבקר. מכיון שמדובר במשפחה מורחבת זה עוד יותר מורכב לוגיסטית. 

• Jenny2

אכן בטיול יום מבריטניה מבלים יותר זמן בשיט מאשר על האי עצמו. ראי כאן תגובה 2 (הגרופון עצמו מזמן לא בתוקף).

הפלגה וטיול יום מצרפת נשמע יותר מוצלח, אם כי ההמלצה היא לשכור רכב ליום אם רוצים לתור את האי וכמובן נוהגים בצד שמאל כבשאר בריטניה (קוריוז: במהלך הכביש הגרמני במלחמת העולם השניה זה שונה לצד ימין, אך עם השחרור תושבי האי חזרו לנהוג בצד שמאל).

וסתם לסקרנות- מה בעצם מושך את הסבתא דווקא לאי ג'רסי (חלום יחודי למדיwink)?

האם ניתן למלא אחר משאלת ליבה בדרך אחרת?

• חמוטל5

תודה ג'ני. מעריכה מאוד את הנסיון לעזור. 

הסבתא היא ייחודית בהגדרה ... ומכאן נגזרים גם החלומות...

וברצינות - מדובר בסבא וסבתא שטיילו המון, ונשארו מעט מאוד מקומות באירופה שבהם הם לא היו. הסבתא ביקשה שהחופשה המשפחתית תהיה למקום שהם עדיין לא ביקרו בו וכך הצטמצמו מאוד האפשרויות. 

על האי ג'רסי היא מדברת כבר כמה שנים טובות, בין היתר בגלל גן החיות של ג'רלד דארל ובגלל ההסטוריה הייחודית של המקום. 

ולמרות הכל כרגע הענין נראה מורכב מדי לוגיסטית להרכב המשפחתי ולמסגרת הזמן שיש ואנחנו שוקלים לוותר. במקום זאת בודקים את אזור דרום אנגליה ואולי את אזור האגמים. גם שם (איכשהו), הסבא והסבתא עדיין לא ביקרו.  

• Jenny2

טוב, טיול לדרום אנגליה או האגמים אכן נשמע יותר פשוט לוגיסטית ולא פחות מוצלח ,ולגבי האגמים בפרט יש הרבה סיפורי טיול משובחים כאן באתר.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון