שינוי שם פרטי
-
שלום לחברי הפורום,
לפני 6 שנים שיניתי שם (השם הקודם רומן והנוכחי רום) , וגם בדרכן (באחד העמודים הפנימיים) הדביקו מדבקה שמעידה שהשם שונה מ-ROMAN ל-ROM. בעמוד הראשון נשאר רשום השם הקודם ROMAN.
גם ברישיון הנהיגה הישראלי מופיע השם הקודם ROMAN.
לפני מספר שבועות הזמנתי כרטיסים לוינה (בטיסה של Austrian Airlines) וציינתי את השם הקודם שמופיע בעמוד הראשון של הדרכון.
לאחר מכן נודע לי שצריך לקבל רישיון נהיגה בינלאומי, וכך עשיתי, אך עליו כבר מופיע השם החדש ROM. ואז כדי שתהיה התאמה בין כל המסמכים, קיבלתי כבר רישיון ישראלי חדש ודרכון חדש בהם כבר רשום שם חדש.
בדרכון החדש רשום שם פרטי באופן הבא: (ROM (ROMAN .
בקיצור נוצר מצב בו בכרטיס הטיסה רשום ROMAN ובדרכון (ROM (ROMAN .
השאלה לאנשים שמכירים את הנושא: איפה יכולה להיות בעיה (עם Austrian Airlines ב-chech-in או בביקורת גבולות כאן או בוינה וכו'), ואיך לפתור אותה?
האנגלית שלי לא ברמות הגבוהות (בלשון המעטה) והדבר האחרון שאני צריך זה להיתקל בבירורים עם גורמים זרים. מכיוון שיש עדיין מספיק זמן, אני מעדיף לפתור את כל הבעיות כאן.
תודה מראש.
-
שינוי שם פרטילא בטוח, אבל עלולה להיות בעיה בצ'ק אין, לדעתי כדאי להרים טלפון לאוסטריאן אירליינס....
-
שינוי שם פרטיתודה על התשובה.
פניתי לסוכנת הנסיעות שדרכה קיתי את הכרטיס, והיא אמרה לי (כביכול אחרי בירור) שהכרטיס כבר מזמן במחשבים באוסטריה, והאוסטרים מאוד קשיחים ולא מאפשרים שום שינוי. ז''א על מנת לשנות שם, אני צריך לבטל את הכרטיס הישן (מפסיד 200$), ולקנות כרטיס חדש (שכבר הספיק להתייקר, לכן אני מפסיד עוד 75$).
זה נשמע הזוי לגמרי, כי אני לא מבטל את הטיסה בפועל. מדובר באותו בן אדם. עד יום הטיסה יש עוד 3.5 חודשים והשינוי קטן בשם פרטי (תוספת 3 אותיות) דורש תהליך כל כך אחזרי ועולה 275$ ? זה פשוט לא מסתדר מבחינה הגיונית.
-
שינוי שם פרטיתתקשר אתה לאוסטרייאן איירלנס בארץ ותבדוק אתם 03-511-5125
לדעתי בגלל ששני השמות מופיעים בדרכון לא אמורה להיות בעיה, אבל כדאי שתשאל אותם.
-
שינוי שם פרטיבזק עונה שהמספר איננו מחובר
-
שינוי שם פרטיאני חושב אולי כדאי להגיע למשרד שלהם (לפי האתר שלהם הוא נמצא ביפו) ולהביא את כל המסמכים במקום לספר סיפורים בטלפון? או שאני עלול לפגוש דלת נעולה, ואף אחד לא ידבר איתי? ובכלל הנציגים של חברות התעופה בארץ הם מקומיים או זרים?
-
שינוי שם פרטימספר הטלפון המעודכן במשרד: 03/5135353.
-
שינוי שם פרטיאולי כדאי להגיע לנתבג ולדבר עם נציג שלהם שמה
-
שינוי שם פרטיאל תתאמץ לקבל הבטחה מאוסטריאן ש׳לא יעשו לך בעיות׳. הבטחה כזאת אף אחד לא ייתן לך - לא בישראל ולא באוסטריה.
הכלל הוא שצריכה להיות תאימות מלאה בשמות בין הדרכון לכרטיס הטיסה. לא אות אחת חסרה ולא אות אחת נוספת. בפועל זה בנאדם שבודק את המסמכים ולא מכונה וכמו רוב בני האדם הוא מפעיל את השכל שלו כשהוא עובד - אז הסבירות שבמקרה שלך יעשו בעיות היא די נמוכה. קיימת, אבל די נמוכה.
אם אתה רוצה להוריד את הסיכון שלך לאפס אתה חייב לתקן את הכרטיס. אני בספק רב שהסוכנת נתנה לך מידע נכון לפיו אוסטריאן לא מוכנים לתקן את השם בכרטיס. מציע לך בחום להתקשר למוקד השירות של אוסטריאן (ואם זה בארץ לא זמין אז בקש ממישהו שיתקשר עבורך למוקד בחו״ל) ולשאול מהי עמלת שינוי השם. אני לא מכיר חברת תעופה שלא מאפשרת את ההליך הזה - השאלה באיזה מחיר.
-
שינוי שם פרטיתודה על העצות. אנסה להגיע אליהם ולשנות את השם בכרטיס.
-
שינוי שם פרטיפרט לעניין הטיסה, התייחסת גם לעניין ביקורת הגבולות. למיטב ידיעתי לא מעניין את הפקיד האוסטרי באיזה שם הוזמן כרטיס הטיסה שלך. מבחינתו, אתה מגיע עם דרכון ישראלי תקין והוא לא רואה בכלל את כרטיס הטיסה. לכן לא רואה סיבה לכך שתהיה לך בעיה. כנ"ל ביציאה מהארץ.