לונדון - דעתכם על המסלולים
-
שלום רב ,
אבקש דעתכם לגבי המסלולים הבאים והאם הם ניתנים לביצוע באותו יום -
1. סיור חינם עד שעה 1300 (סיום בביג-בן), המוזיאון הבריטי , ציינה טאון
האם זה בטוח להסתובב בציינה טאון בשעות אחה"צ והערב? האם יש מה לעשות שמה בשעות האלה? ...הייתי בניו יורק , אז האם אפשר לוותר?
אופצייה - בגמר הסיור החינמי (שעה 13:00) , לעשות את "מצודת לונדון" ואת ההליכה על התמזה וכו'... האם זה לא מאוחר מידי להיכנס למצודה בשעות הצהריים בגלל התור שיהיה שמה? ...כמובן שאח"כ לוותר על המוזיאון הבריטי ולשלב את זה ביום אחר...2. מצודת לונדון , סיור לאורך כל הצד הזה של התמזה תוך כדי מעבר על פני :
גשר לונדון,האניה בלפסט, א. צהריים ב"בורו מרקט" ,וסיום בסיור במוזיאון
"טייט מודרן" .3. שייט לגריניצ וסיור במקום , הופעה בערב .
4. עד 17:00 - יום הטיסה חזרה - "שוק קובנט גארדן" בשילוב ציינה טאון (קרובים אחד לשני)
אלו הם המקומות שבחרתי להתרכז בהם , אודה אם תעירו לי , תסדרו , והכל מנסיונכם .
תודה רבה
-
לונדון - דעתכם על המסלוליםלא יודע למתי מתוכננת הנסיעה - אבל בלונדון יש להתחשב קודם כל במזג האויר.
נניח שיש יום עם מזג אוויר יפה שמתאים לסיור רגלי בחוץ - למה ללכת אחרי זה למוזיאון הבריטי הסגור? תשמרו את המוזיאון הסגור ליום גשום, ואז באותו יום גשום אפשר גם מוזיאון נוסף, או שוק האוכל בורו (מקורה) או כל מקום אחר שמתאים לגשם.
-
לונדון - דעתכם על המסלוליםצודק , אבל מה בקשר לציינה טאון הספציפי, האם הוא שווה ביקור? האם בערב אפשרי לטייל שמה בביטחה?
-
לונדון - דעתכם על המסלוליםיום 4 לא נראה לי ישים, הטיסה ב 5, צריך להיות בשדה התעופה 2-3 ש' לפני, יש כשעה נסיעה מלונדון לפחות... מה נשאר??? איך תצליחו?
-
לונדון - דעתכם על המסלוליםשוק קובנט גארדן הוא כבר לא שוק הרבה מאוד שנים. המבנה בו פעל השוק וכן גם האיזור שמסביבו שופע בחנויות, בתי קפה ומסעדות, האיזור הומה אדם אבל עדיין נחמד להסתובב שם.
צ'יינה טאון בטוחה גם להסתובב בערב , ביקרתי שם בספטמבר האחרון , אם אתה בעניין של צ'יינה אז לך לשם, אני לא מצאתי את עצמי שם.
-
לונדון - דעתכם על המסלוליםהטיסה בעשר בלילה !!!
התלבטתי בין שוק קובנט גארדן ( ואז לשלב איתו את ציינה טאון ) לבין שוק פורטבלו.
מה לדעתכם השוק האנגלי היפה והממצה עם אומנים ואקרובטים ג'אגלינג ו...אוכל היותר מוצלח ???
-
לונדון - דעתכם על המסלוליםאם הטיסה ב 22:00, אז אני מניח שקובנט גארדן לא ימלא את היום, רחוק מזה. אפילו אם תוסיף את נילס יארד והאזור. אפשר אפילו להספיק באותו יום את המוזיאון הבריטי (לא את כולו, רק חלקים נבחרים).
לגבי ציינה טאון - במבט חטוף ראיתי שאכן דומה קצת לכל ציינה טאון אחר (מנהטן, סן פרנסיסקו). הייתי ביום, אבל נראה לי שאין בעיה ללכת שם גם בערב (לא יודע אם פתוח). בטיול קצר כמו שלך אולי כדאי לנצל את הזמן למשהו אחר.
-
לונדון - דעתכם על המסלוליםהציינה טאון בלונדון הרבה יותר קטן ופחות מרשים מזה של ניו יורק. אפשר לעבור דרכו כי הוא קרוב לאזורים שתסתובבו בהם אבל בחצי שעה גג אתה ממצה אותו.
לגבי השווקים חשוב לשים לב לשעות וימי הפתיחה.
אם אתם בענין של הופעות רחוב, גאגלינג וכדומה אז קובנט גרדן זה המקום.
בורו מרקט הוא שוק אוכל.
-
אפילו אם תוסיף את נילס יארד והאזור ...???מה זה נילס יארד ?
אז אם משווים את שוק פורטבלו לקובנט גארדן , מה עדיף?
-
נילס יארד והאזורבספטמבר הייתי עם הבת שלי בטיול בת מצווה בלונדון. הנה מה שעשינו ביום טיול אחד:
המוזיאון הבריטי (משעת הפתיחה עד אחר הצהריים, ביקור די מקיף, מה שעניין את הבת)
סיור רגלי מהמוזיאון עד איזור 7 dials
רחוב נילס יארד
קובנט גארדןהופעות רחוב
שוק פשפשים ליד קובנט גארדן
אוטובוס לכיכר פיקדילי
מוזיאון ריפלי בפיקדילי (מתנצל מראש, זה הרי טיול בת מצווה)לא כתבת את ההרכב שלכם - והאם כולל ילדים קטנים. אבל אנחנו לא מהממהרים ומה שכתוב למעלה זה מה שעשינו בפועל.
מצרף תמונות של רחוב נילס יארד
-
נילס יארד והאזוראם זו הפעם הראשונה שלכם בלונדון, אז יש כמה מקומות שחבל לפספס וחובה לטייל בהם. אך מנגד, כאחד שהיה בלונדון פעמים רבות, אני יכול לספר על מקומות שתמיד כיף לחזור אליהם!
1) מוזיאון המדע ומוזיאון הטבע הקרובים זה לזה מומלצים מאוד לכל הגילאים, וניתן להעביר בהם חצי יום, ואף יממה שלמה, תלוי איזה סוג של אנשים אתם. כמובן שמומלץ להגיע גם לספרייה הלאומית העצומה והמרשימה.
2)החלפת המשמרת בארמון בקינגהם זו חוויה מדהימה עבור תיירים שמבקרים לראשונה בעיר, ועבור ילדים בכל זמן בכל יום. ניתן לצפות בשורות החיילים הולכות, בסוסים הרוכבים ובנגנים מרעישים במארש צבאי. מצעד קרבי לכל דבר ועניין.
3)את החלפת המשמרת הייתי ממליץ לשלב בצעידה אל הביג בנד דרך פארק יפהפה שחוצץ בין השניים(המול), ומהביג בנד ללכת בטיילת על התמזה עד לtower bridge המרשים, בעיקר באישון לילה, או לחצות לפניו בגשר המילניות היפה, שמספק תמונה מרשימה של 360 מעלות לבין בנד, לתמזה, לבגורדי השחקים החדשים של לונדון ולכנסיית סנט פול העצומה אליה תגיעו לאחר שתחצו את הגשר (כניסה חובה!).
חושב לציין שקיימת גם אלטרנטיבות נוספות לצד הטיילת. אתם יכולים לעלות ללונדון איי (הגלגל הענק) ולצפות בכל הזוויות של העיר, או לטייל באזורים החדישים יותר של לונדון ששוכנים לצד הטיילת. לדוג: כדאי לכם להגיע אל תאטרון הכלוב שמשמש כמוזיאון ובו שייקספיר היה מציג את מחזותיו, וכן להגיע לתחנת החשמל הישנה שמשמת היום כמוזיאון (הכניסה חינם). כמובן שאסור לשכוח את טוואר אוף לונדון.
4)כמובן שמומלץ מאוד לבקר בפארקים הרבים בלונדון, שהבולטים מביניהם הם ההייד פארק היפה והמתוייר שבו גם שוכנת קשת ולינגטון המרשימה.
המפסטד הית' הענק שבפרברי העיר וקיימים עוד רבים אחרים.
5) הרחובות הראשיים של לונדון- אוקספורד סטריט, הסוהו, ציינה טאון, כיכר פיקאדילי, וכיכר טרפלגר העצום והמפואר שבקרבת מקום. הרחובות האלו מפוצצות בחנויות וצבע, ונחשבות מיעדי התיירות המרכזיים.. בסוהו ובציינה טאון מסעדות רבות ומקומות בילוי לערב (בעיקר למבוגרים).
*אם אתם בקטע של קניות, בלונדון קיים אחד מהקנינוים הגדולים בעולם, רצוי לבדוק את שמו מכיוון שאיני זוכר.
6)שווקים - חובה בלונדון!!! רצוי בימי ראשון
קמדן טאון- שוק פשפשים יפהפה,צבעוני ומפנק עם המון מציאות! חובה להגיע וללכת לאיבוד.
קובנט גרדן- שוק יפהפה בצורת כיכר בה חנויות קטנות ומדהימות. מבחוץ לכיכר יש אזורי קניות רבים ובהם רשתות וחנויות בינלאומיות.
שוק ספיטלפילדס הישן- שוק מקורה מרשים בגודלו, מדובר בכמה רחובות שלכל מקום שתפנה תגיע לשוק מקורה חדש ומרשים של מאכלים,בגדים,ספרים, מפות,פוסטרים, צעצועים, חנויות ורשתות בינלאומיות, ובעיקר אומני רחוב הופעות וכיף חיים.
7)מוזיאונים-
מאדאם טוסו- מוזיאון שעווה מלא דמויות. מומלץ למי שעוד לא ביקר.
מוזיאון צ'רצ'יל וחדרי המלחמה של הקבינט- למעריצי מלחמות העולם כמוני.
המוזיאון הבריטי- חובה חובה חובה.
אלברטפוליס- אזור בלונדון המכיל מוזיאונים ומרכזים רבים כמו מוזיאון המדע,הטבע,ויקטוריה אלברט הקולג' המלכותי למוזיקה,אימפריאל קולג', האלברט הול והאנטרדה לנסיך אלברט. רצוי להגיע ולבקר באזור.
8)ממליץ לעשות יום מנוחה וסיור מהתחנת רכבת הישנה של לונדון אחרי להקת הביטלס ביחד עם מדריך צמוד. (דרך מרכזים יפם בעיר, ביתה של יוקו אונו, שרלוק הולמס, וכמובן אבי רוד).
9)ברייטון- עיר נמל דרומית ללונדון. מדובר בעיירה צבעונית ויפהפה עם שווקים וחנויות עמימיות, בעלת חוץ ים יפהפה. על הים קיים לונה פארק, ועל כן מודבר באטרקציה מדהימה!
10) גריניץ- לא רק שעון, אלא גם עיר נחמדת ושוק צבעוני ויפה
מקווה שעזרתי
מוזמנים לשאול שאלות -
נילס יארד והאזורלא כתבת באיזה ימים בשבוע, אם בסוף שבוע מציעה בחום דווקא את השוק של קמדן.
-
אני מוריד בפנייך ת'כובע !!!מרביעי ועד ראשון כולו !!!
-
מצודת לונדון - האם חייבים להגיע על הבקר ?הבנתי שיש תור משוגע למקום הזה . אז האם חייבים להגיע על הבקר ולתפוס מקום ומשמה להמשיך הלאה ?
-
מצודת לונדון - האם חייבים להגיע על הבקר ?התור אכן ארוך אך הוא זז די מהר.
אם רוכשים כרטיס מראש אז חוסכים תור לקופות..
-
כרטיסים מראש? היכן?יש לי כוונה לקנות את הטראוול קארד שמקנה 1+1 , אז איך אקנה מראש?
-
כרטיסים מראש? היכן?חייב לציין שהמצודה היא אינה אחת מהאטקציות המומלצות והחמות שלונדון מציעה, ולדעתי יש אינספור מקומות בעיר שעליכם לבקר בהם לפני שתפנו למצודה. היא יפה ומעניינת אבל לא הרבה יותר מזה, והיא לא מציעה חידוש מכל עיר נורמטיבית באירופה (כלומר, בכל עיר כמעט באירופה יש מבצר, וברובם אף מבצרים יותר מרשימים מהמצודה של לונדון)
-
כרטיסים מראש? היכן?אני מאוד חולק על קודמי
בעיני מצודת לונדון היא אחת האטרקציות הכי מהנות בלונדון , בעיקר בשל הגיוון.
גם סיור מודרך משעשע ביותר (בהנחה שיודעים אנגלית סבירה), גם טירה מהעתיקות באירופה וגם תצוגת התכשיטים המרהיבה!
בעיני מצודת לונדון וכנסית סט. פול הן מאתרי החובה של לונדון