ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    חיטהורן

    פורום טיולי משפחות
    12
    15
    3767
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • baty29
      baty29 נערך לאחרונה על ידי

      שלום לכולם

      מתלבטים לגבי חיטהורן איזה מסלול לעשות עם ילדים. מהמפה המצורפת נראה שיש מסלול קצר של שעה שעובר דרך האגם בצבע צהוב, מסלול אדום של שעתיים שעובר דרך האגם ומסלולירוק של שלוש שעות שלא עובר דרך האגם.

      איזה מסלול הכי יפה שאפשר לעצור בו, לעלות לבתי קפה ולחזור לסירה. מעוניינים לצמצם את המעבר דרך האגם לדרך הקצרה והברורה ביותר היות שקראתי על ברבורים בדרך של אנשים. מסלול של שלוש שעות כנראה ארוך מדי והשאלה אם עדיף המסלול האדום או הצהוב.  חשבתי על מסלול של שעתיים ולהשכיר לשלוש שעות על מנת לעשות עצירות. מה דעתכם? אציין שאנחנו לא ממהרים ומתכונים להגיע בעשר בבוקר ולהקדיש לזה כמה שצריך.

      image.jpeg
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • avihay20
        avihay20 נערך לאחרונה על ידי

        חיטהורן

        אנחנו עשינו מסלול אחר לגמרי ממה שמשורטט במפה.

        אבל אני שואל למה להחליט עכשיו?

        קחו בחשבון שבאגם יכולה להיות רוח חזקה ולא נעימה שמרימה גלים (נמוכים אמנם) אבל שקצת מטלטלים את הסירה

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ענת_3402356
          ענת_3402356 נערך לאחרונה על ידי

          חיטהורן

          אנחנו עשינו מסלול שעה שכלל יציאה לאגם וטיילו רגלית וזה היה מאוד כיף ; לא פחות מהשיט.

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dubyco
            dubyco נערך לאחרונה על ידי

            חיטהורן

            לדעתי שייט של שעה ולאחר מכן טיול רגלי בעיירה בהחלט מספק.

            אבל תחליטו כאשר תגיעו אולי יהיה חם מאוד ותרצו יותר זמן מים או להפך,

            וכו...

             

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • baty29
              baty29 נערך לאחרונה על ידי

              חיטהורן

              אפשר לשאול איזה מסלול עשית שם?

              יש אפשרות לעשות מסלול בלי יציאה לאגם?

              קראתי פה הרבה דיווחים על הנושא ונראה שרוב האנשים הגיעו בסביבות ארבע אחהצ או יותר מאוחר ודיווחו על כך שאין שום בעיה למצוא סירה פנויה ומאידך על אגם גלי.  מצד שני יש כאלה שכתבו שהגיעו מוקדם בבוקר או בשתיים בערך ומצאו קושי למצוא סירה פנויה אבל לא כתבו על אגם גלי. יכול להיות שזו הסיבה להבדלים?

              אנחנו מתכננים להגיע בבוקר והשאלה האם יש צורך להזמין מקום מראש?

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • rona.n
                rona.n נערך לאחרונה על ידי

                חיטהורן

                מעריכה שתלוי גם בעונה. מתי מתוכנן הטיול?

                אנחנו היינו באוקטובר, הגענו לפני הצהריים,

                לקחנו סירה למסלול של שעה. השייט בתעלות מדהים ומקסים, אבל גם האגם הוא חוויה בפני עצמה, מלא שחפים וציפורים שאם אתה רק מתחיל להאכיל אותם, זה ממש סרט של היצ'קוק, חוויה מטורפת לילדים.

                בשייט ראינו בתי קפה ומקומות יפים שאחר כך חזרנו אליהם ברגל וזה כייף מאוד לראות את אותו מקום גם לא דרך התעלה ובכלל לטייל בעיירה ברגל.

                היינו מחוץ לעונה, והתעכבנו הרבה באגם בגלל הציפורים, חזרנו אחרי כמעט שעתיים אבל לא גבו מאיתנו תשלום נוסף (למרות שהצענו לשלם). מעריכה שזה רלוונטי רק מחוץ לעונה כשהעיירה לא מלאה...

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Noam_3567116
                  Noam_3567116 נערך לאחרונה על ידי

                  חיטהורן

                  אנחנו הגענו באוגוסט בשעות הצהריים. לא היתה שום בעיה למצוא סירה. יש מספר חברות שפרוסות לאורך התעלה שניתן לשכור בהן סירה. לדעתי מסלול שעתיים הוא נהדר, היציאה לאגם היא חלק חוויתי שחבל לפספס. וכמו שנאמר כאן קודם, לחנויות חוזרים בסוף הסיבוב (המעגלי)

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • עמיחי13
                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

                    חיטהורן

                    אני מסכים שלא חייבים להחליט עכשיו. אבל הנה כמה שיקולים:

                    בטיול מחוץ לעונה (אוקטובר) אפשר לבוא באופן ספונטני, לשכור סירה לשעה ולהחזיר אחרי 3 שעות בניחותא. בטיול בשיא העונה (יולי) מומלץ מאוד להזמין מראש - אם אי אפשר הרבה, אז אפילו יום מראש. בשיא העונה התעלה המרכזית צפופה ופקוקה ונגרמים עיכובים רבים בשייט שם.

                     

                    בטיול קצר ולחוץ - למשל טיול של שבוע בכפר נופש - אין הרבה זמן. לכן רבים מגיעים באותו יום לחיטהורן אחרי יום שלם בדולפינריום. מובן שבמקרה כזה בוחרים בשייט קצרצר רק בשביל האווירה, גם בעלי המקום רוצים לסגור אחרה"צ. לעומת זאת בטיול שבו יש פחות לחץ ניתן לבוא לבקר לזמן ארוך יותר, ולספוג מהאוירה.

                     

                    במזג אוויר סגרירי השייט אולי פחות מוצלח. וגם כמו שאמרו אם יש רוח הסירה עלולה להטלטל באגם. כנראה נבחר בשיט קצר של שעה רק בשביל החוויה.

                     

                     

                     

                    אנחנו רצינו לבוא להנות מהמקום ולא רק לסמן V. שכרנו את הסירה בבוקר ל3 שעות (כי זה המקסימום שהיה). היה יום יפה, קייצי ושטוף שמש אחרי איזה שבוע וקצת של גשם וסגריריות, לכן היה עודף ביקוש מטורף לסירות. המפה שאת מצרפת כאן כתמונה זו המפה "הסטנדרטית" שמחלקים לכל מי ששוכר סירה, בכל המקומות. אלו המסלולים "הסטנדרטיים". כמו שכתבו כאן, אין הכרח דווקא לשוט במסלולים האלה, אבל אני לא ידעתי להעריך כמה זמן זה יקח, ובגלל שהייתי חייב להחזיר את הסירה אחרי 3 שעות בחרתי במסלול מוגדר - המסלול הצהוב.

                     

                    שימי לב שהמסלול הצהוב המלא אורך כ3 שעות. יש קיצורים (בקו מפוספס) שמקצרים לשעה.

                     

                    אז מה יש במסלול הארוך יותר?

                    • שייט במרכז האגם. היה מזג אוויר מושלם, האגם היה פלטה וממש יפה. את כותבת שאת רוצה לקצר את הדרך באגם - מדוע? כל כך יפה שם.
                    • במרכז האגם ישנו אי. על האי הזה עצרנו לפיקניק קצר. יש גם סוג של "חוף" לרחצה וכולנו מאוד נהננו להתרחץ שם. גם ילדים קטנים - בכלל לא עמוק בחוף הזה (קצת כמו חוף ים שלנו - מתעמק בהדרגה)
                    • שייט בתעלות מאוד רגועות, שקטות, הרחק מההמון (במפה - בפינה הימנית למטה). כולל כמה עצירות, כמו איזה מגדל תצפית ועוד מקום לסיור קצרצר.

                     

                    כל זה לקח לנו 3 שעות כולל העצירות. אם לא הייתי מוגבל ל3 שעות, הייתי שוכר את הסירה לכל היום (מחיר כ75 אירו לכל היום), מגיע עם בירות קרות (מיץ קר לילדים), שט בשלווה, עורך פיקניק במקום מבודד ויפה וכו. אולי אפילו להיכנס לקפה כאשר הסירה עוגנת בחוץ... לצערי לא התאפשר לי לעשות את זה, הסתפקתי רק ב3 שעות.

                     

                    כדאי להשאיר זמן נוסף לסיור רגלי בכפר, לפני \ אחרי השייט.

                     

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • עמיחי13
                      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

                      חיטהורן

                      שכחתי עוד חלק חשוב: באזור התעלה המרכזית וכל המסלול הקצר יש עומס ודוחק, ספינות גדולות עם משיטים עצבניים וכו (שוב, בעונת הלחץ). אין מקום לטעויות.

                       

                      מצד שני כאשר מתרחקים מהאזור ההומה יש רגיעה ושלווה. יש לנו 3 ילדים ואני נתתי לכל אחד מהילדים חצי שעה של השטה עצמית של הסירה - כולל לבת שלי בת 5. כל ילד השיט לבד את הסירה, בתורו, למשך חצי שעה, וההרגשה שלהם הייתה בשמיים. שמעתי שיחות שלהם עם החברים ומה הם מספרים ונראה לי שהחוויה הזו שהם השיטו בעצמם הייתה שיא מבחינתם.

                      השטה עצמאית כזו של ילדים, כולל קצת מרווח לטעות, לא אפשרית כל כך באזור הצפוף. לשם כך כדאי קצת להתרחק לאזורים שקטים.

                       

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • פסגות מושלגות
                        פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

                        חיטהורן

                        גם אנחנו העדפנו להמנע מהאגם, אבל לא רצינו מסלול ארוך מדי, אז בסוף עשינו את המסלול הסטנדרטי של שעה אחת, ועברנו דרך האגם. אכן האגם קצת יותר מפחיד בגלל הרוחות (היינו ביולי אחה"צ המוקדם), אבל זאת חוויה מקסימה. רק שם הבנתי מאיפה הגיעו כל הצבעים בציורי הים של ואן-גוך. הרוח בהולנד מייצרת פני מים שונים מאלה שאני רגילה להם באגמים באוסטריה, למשל.

                         

                        לא נראה לי שכדאי לעצור את הסירה כדי לרדת לבתי הקפה. במקרה כזה כדאי להפריד בין השיט לבין השיטוט ב"רחוב" (אם אתם רוצים לעצור באי שבאגם לפיקניק אז זה דבר אחר). אנחנו הגענו ביולי סביב שעת הצהרים ולא היתה אף סירה פנויה בכל התעלה הראשונה (חוץ ממפקיע המחירים בקצה). אז הלכנו ברגל לתעלה הראשית (להלן ה"רחוב"), טיילנו, נכנסנו למוזיאון האבנים המקסים, אכלנו צהריים, וכשיצאנו כבר התפנתה סירה ועשינו שייט של שעה.

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • עמיחי13
                          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

                          חיטהורן

                          כתבתי היום פוסט בבלוג שלי על הטיול שלנו להולנד. קישור בחתימה. כתבתי שם על מה שקרה לנו בחיטהורן (רמז: בשיא העונה ממליץ בחום להזמין סירה מראש).

                           

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • daf12
                            daf12 נערך לאחרונה על ידי

                            חיטהורן

                            אנחנו היינו בשיא העונה,ביום שימשי וחמים וביום ראשון השילוב הזה גרם לזה שיהיה מאוד עמוס וראינו לא מעט תיירים מנסים להשיג סירות להשכרה (בשעה 14:00 וצפונה) ללא הצלחה

                             

                            אנחנו הזמנו את הסירה כיומיים מראש דרך אתר אינטרנט של בעלי הסירה (יש לא מעט כאלה)

                            עלה לנו מעט יותר אבל היה חשוב לנו לדעת שבוודאות תהיה לנו סירה ובנוסף רצינו לשריין מראש חגורות הצלה לילדות (לא לכל הסירות יש)

                            בבוקר ביקרנו בפארק הקופים (חמוד מאוד ומומלץ) ושם נסענו לחיטהורן

                            הזמנו סיור של שעתיים.

                            לא הייתי עושה סיור קצר יותר.

                            בדיעבד ביום נעים ועמוס כמו שלנו אפשר גם שלוש שעות אם כי בסה"כ גם בשעתיים הספקנו לא מעט.

                            עשינו את השייט הרגיל בתעלות העמוסות (היו לנו ממש פקקי תנועה וזה בהחלט פגם בהנאה,אולי המסקנה היא שצריך להגיע באמצע השבוע) משם עברנו לתעלות קצת פחות עמוסות ולאגם.

                            עצרנו באי לפיקניק והבנות לבשו בגדי ים ושחו באגם.

                             

                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ענת. 0
                              ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

                              חיטהורן

                              לדעתי שעה של שייט זה מספיק.

                              גם לשוטט שם ברגל זו חוויה.

                              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • טל גלינה10
                                טל גלינה10 נערך לאחרונה על ידי

                                חיטהורן

                                היי,

                                 

                                אנחנו היינו ביולי 2012. הגענו בצהריים, ביום שהתחיל כשטוף שמש (בזמן שלקחנו את הסירה) ואח"כ..... מזל שהמבול התחיל בישורת האחרונה.

                                לא היה בכלל דוחק. בעלי הסירות נדחקו אלינו והציעו לנו סירות.... היה עד כדי כך משעמם להם, שהציעו לנו לקבל זמן "על חשבון הבית".

                                 

                                מאוד מאוד אהבנו את השייט. גם בתעלות שבתוך הכפר, לטייל "בתוך" תמונות הכל כך מפורסמות, כאילו נמצאים באגדה. לא פחות, ואולי אפילו יותר, בשייט שעמיחי תיאר אותו מחוץ להמון. גם אנחנו קצת התברברנו, אבל זה היה חלק מהכיף והחוויה. מבחינת המשפחה שלנו, הטיול בחיטהורן היה אחד משיאי הטיול (ביחד עם אפטלינג) ובהחלט היינו מאריכים אותו (אלמלא הגשם) מעבר לשעתיים שייט.

                                 

                                 

                                טל

                                תצפית מהמגדללא להזמין מראש. מזג האוויר כל כך הפכפך. וכך היה ביום שהתחיל שטוף שמשחיטהורן זה לא רק בתים מהאגדות
                                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • יערי
                                  יערי נערך לאחרונה על ידי

                                  חיטהורן

                                  מנסיוני .... מסלול השעתיים ממצא ... תוכלו גם לעשות עצירת גלידה 

                                   

                                  תסגרו עם המשכיר שלכם שבאם תחרגו מהשעתיים , כי יהיה לכם מאוד נחמד ולא משעמם , תאלצו לשלם את ההפרש ולא איזה "קנס" ... 

                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון
                                  ×