מסלול לבולגריה
-
שלום לכולם

להלן שלד ראשוני של מסלול לבולגריה, כ 11 יום באמצע יולי, אשמח לשמוע הערות והארות לגבי היתכנות המסלולים היומיים, עומס, דלות מיותרות וכו...
יום 1 - סופיה.
יום 2 - קופרבישטיטסה, אחריה נסיעה לסלעי בלוגרצדיק דרך מעבר טרויאן. המשך לווליקו טרונבו, ביקור במצודת צ'ארבץ וטיול בעיר, לינה בארבאנאסי.
יום 3 - נסיעה לעיירה טריביאנה ממנה למעבר שיפקה ולפלובדיב.טיול בעיר העתיקה ולינה בעיר או במקום כפרי יותר באזור אשמח להמלצות. בכלל הדעות חלוקות לגבי העיר, שואל האם שווה ביקור.( לא סגור על היום הזה...)
יום 4 - נסיעה לכיוון אסנובגראד, מצודת אסן ומנזר באנצ'קובו, ביקור בכפר באנצ'קובו וממנו נסיעה ל"גשרים המופלאים", המשך לכפר שירונה לאקה, לינה בכפר.
יום 5 - מערות יגודינה, לוע השטן ואוחולוביצה. ניתן את שלושתם ביום אחד? יש טעם או לוותר על מאחת מהן? לינה ב פומפורבו.
יום 6 - יום טיול בקניון המפלים שליש סמוליאן. לינה בפומפורבו.
יום 7 - המשך לעיירת הסקי בנסקו בדרך ביקור בכפרים : dolin ,leshten, kovachevista.לינה בבנסקו.
ימים 8 -9 - פארק הלאומי פירין. טיול לאגם פובובו ואולי עלייה להר ויחרן. לינה בבנסקו.
ימים 10 - 11 - הרי רילה, שבעת האגמים ואולי עלייה להר המוסאלה (מומלץ?)
זהו פחות או יותר השלד, אשמח לתגובות.
ואגב מתי בדיוק במאי יום ההולדת של וויז (אמה?)
תודה מראש, גולני.
-
מסלול לבולגריהיום 1 - סופיה - לא מספיק יום אחד
יום 2 - הייתי נשאר ללון בוליקו
יום 3 - פלובדיב - חצי יום בסדר, אולי להשתמש בה כעוגן לך בסביבה, נוסעים עם ילדים? יש פארק מים נחמד בעיר
ימים 10 - 11 - שבעת האגמים זה יום שלם, ממליץ לפחות את הלילה שלפני לישון בסברבה בניה
-
מסלול לבולגריהתודה יערי, מה עם יום המערות? (ואני עדיין מחכה, אתה יודע למה...
) -
מסלול לבולגריהיום 2 לא ריאלי . פשוט בלוגרדציק היא כ200 ק"מ מערבית לקופרוביצ'ה. נסיעה לשם זה מינימום 3 ימים. יום טיול לשם מסופיה יום לטיול בבלוגרדציק וסביבתה ויום טיול נוסף משם מזרחה לכיוון קופרוביצה וסביבתה. אני חושב שבלוגרדציק זה אחד האתרים היותר מיוחדים בבולגריה אבל צריך לשרין לכך זמן זה פשוט לא בדרך לכל היתר.זה בדיוק בכיוון ההפוך!
יום 3 עמוס אבל סביר.בסופו של יום תגיע די עייף לפלובדיב. לטייל בה לא תספיק כי בולגריה הולכת לישון מוקדם. אם אתה אוהב עיר עתיקה אז אתה צריך לפחות חצי יום כדי להנות מפלובדיב וגם זה בריצה. לשיקולך
ימים 4-5-6 אין טעם לפצל לינות .המרחקים לא גדולים. מצא לך מלון בשירוקה לוקה או פמפורובו(יותר קל למצוא אבל מקום מה זה משעמם) וטייל בנחת לכל כיוון לפי מה שתכננת. לגבי המערות .את אוחולוביצה לא מכיר .את לוע השטן ויגודינה אתה תטייל בכיף בחצי יום .המערות אינן דומות וכל אחת מהן מייצגת טיפוס מערות שונה.
יום 7-לא רוצה לבקר באגמים בדרך לבנסקו?! מאד יפה אבל כל אחד וטעמו.
לגבי סופיה .כל אחד וטעמו. לטעמי לא עיר שבגללה יוצאים לדרך. פלובדיב הרבה יותר מענינת . אם עדיין אתה מחבב טבע על עיר אז אל תוותר על נהרות האבן בויטושה -ההר שמעל סופיה. תופעה יחודית ומענינת.
בולגריה יפה. בולגריה מענינת . מה שלא תעשה ישאר לך טעם של עוד
בהצלחה
רנצי
-
מסלול לבולגריהכמו שאמרו לפני-
יום 2 מאוד עמוס ולא כל כך הגיוני גיאוגרפית
יום 3 עמוס גם כן ולדעתי עדיף להישאר בלינה באזור וליקו טרנובו. אישית הייתי מעדיפה לתת קצת יותר זמן לכל האזור הזה. תנו גם זמן למנזרים בסביבה, יש כמה מדהימים ובדרך כלל בנוף נהדר. למשל - מנזר natsovsky, חמש דקות מוליקו טרנובו- בקצה כפר באותו שם שגם יש בו הרבה אופציות לינה כפריות נחמדות, מנזר Preobrazhenski שגם הוא ממש קרוב לעיר ובעיני הוא היפה ביותר, ומנזר DRYANOVO שיפה מאוד גם הוא ומאחוריו מערה ומסלול לא ארוך לתצפית בראש הרכס.
לגבי יום המערות- אנחנו ביקרנו ביגודינה ובלוע השטן ביום מאוד רגוע - יצאנו מאוחר מפמפרובו (10:30), חזרנו לקראת ארבע. והיינו עם ילדים כך שהיו יותר עצירות שירותים ואוכל, שכשוכי רגליים בנחלים בצד הדרך וכו'. כך שנראה לי כן סביר להגיע לשלושתן באותו יום - לא מכירה את השלישית אמנם אך השתיים הראשונות נחמדות ושונות וגם סביבתן והנסיעה אליהן/מהן מאוד יפה.
בפירין - ממליצה מאוד על מסלול 5 האגמים מביקתת ויחרן - לא קל אבל מרשים מאוד. אנחנו הגענו רק לשלושת הראשונים. בלינק יש עוד המלצות.
ברילה- לא ראיתי את מנזר רילה, מאוד מאוד מומלץ
בעיני כדאי לתת לסופיה יותר מיום
הדר
-
מסלול לבולגריהתודה רבה על התשובות, הימים הראשונים קצת בבעייה...נעשה שיעורי בית ונחזור מאוחר יותר.
-
מסלול לבולגריהאנחנו היינו די מזמן..
אני מלווה בתכנון וחוויות לא מעט חברים במשך שנים.
גם אם נגיד שהכבישים בין ההרים סוללו וחודשו,גם עם אתה בדרך כל ממצא מהר את המקום ולא זקוק לזמן לחיות אותו..עדיין המסלול מאוד לחוץ.
כמו שכתבו לפני,אם ערים ורובעים עתיקים לא מעניינים אותך,אין טעם להיכנס בכלל ולבזבז זמן..כבר לפני שנים מצאנו את פלובדיב לנעימה ומעניינת,וליקו טרנובה גם ולא רק בזכות מצודת צרביץ.במשך שנים יצא לנו לבקר מצודות נוספות וצרביץ איך לומר עבדה קצת מזוהרה בדעותי.שוב אולי עכשיו יש בה משהו שונה וחדש..
את שתי המערות השטן ויגודינה טיילנו בחצי היום הראשון.נשארנו ללון בין שתיהן בפנסיון קטן שראינו על הדרך.נסענו עוד כ15 ק"מ שנראו הרבה יותר בפועל..לעיר דווין וחזרנו לפנסיון.היופי שלו במיקום המהמם..לא יודעת כמה הוא טוב או לא עם השנים..
שירוקה לוקה-שוב עם בשנה שעברה פרנסי העיירה החליטו לעלות אותה איך שהו על המפה התיירותי ולשנות לה את התדמית "הלכתי לישון,תבואו מחר" אולי יהיה בה מה לעשות.מיצינו אותה ברבע שעה..פשוט עיירת רפאים..בירה קרה נהדרת בחנות שכונתית,קצת הצילה את המצב.
רוצה עיירה קטנה,חצי ישנה,אבל עם היסטריה ואופי-Bozhentsi. קרובה לוליקו טרנובו.
פמפרובה-כל כך הרבה אפשרויות וניצול לקייץ שבלתי מנוצלות.גם שנה שעברה..חבל.המקום חיי בחורף..וכנראה זה מספיק לפרנסי העיר הקטנה..הטבע בה מקסים.העצים הענקיים מדהימים..זהו.
מנזר רילה,והטבע סביבו-לא הייתי מוותרת.
בשבעת האגמים לא היינו.
-
מסלול לבולגריהחכה,,, יגיע,,,
למטייל מנוסה כמוך שבעת האגמים הוא ביקור חובה!, יום שלם...
-
מסלול לבולגריהגולני
מציע לך לקחת מפה, לקרוא כמה בלוגים שיש באתר ו"להתאפס".
היום השני לא ניתן לביצוע...
אבי
-
מסלול לבולגריהצודק אבי, ראיתי במפה שהכנסתי 3 ימים ביום אחד. נחשב מסלול מחדש. הביקור בסלעים מתאים לפי המפה יותר כטיול יום מסופיה נראה איך אני מחבר את זה לשאר המסלול.
-
מסלול לבולגריהאו קיי הוספתי מספר ימים למסלול.
איך נראים הימים הראשונים
יום 1 - סופיה
יום 2 - נסיעה דרך קניון איסקר לבלוגרצדיק (כמה זמן אמורה לקחת הנסיעה בהתאם לתוואי הדרך ועצירות צילומים בקניון?)
יום 3 - סלעי בלוגרצדיק + מערת מגורה מתלבט אם ישנה אפשרות ביום זה להגיע כבר לקופרובישצה, מה אומרים?
יום 4 - קופרובישצה, מעבר טרויאן, טרויאן בואכה לוילקו טרונבו יום סביר?
תודה מראש.
-
מסלול לבולגריהיום 3 להגיע לקופרישטיצה לא נראה,אולי ללילה..4 שעות נסיעה רק..
נגיד תשן לילה בקופרישטיצה,בבוקר סיבוב קצר ולצאת למעבר טראין.במקרה ויורד גשם צריך לבדוק האם המעבר פתוח. בזמנו לא היה איפה לברר,פשוט היה מחסום סגור ביום גשם. הנסיעה במעבר מאוד זהירה,הסיבובים די חדים,הריאה מוגבלת. הנוף מקסים! בחלק העליון הרגשה של נגיעה בעננים.
לפי גוגל נסיעה עד וליקו 3 שעות. נסענו הפוך,מוליקו דרך מעבר טרויאן הגענו לקופרישטיצה לקראת 17.00.מרכז מבקרים היה לקראת סגירה,ביקרנו באחד המוזיאונים במהירות..
האמת שבבולגריה אין בעיה למצוא לינה על הדרך,ואם יש חיבור למדיה,אז בכלל אין בעיה.
לא הייתי סוגרת את המסלול עם לינות מראש,אלה אם זה משהו מאוד ספציפי..
-
מסלול לבולגריהכיון שמערות לוע השטן ויגודינה מופיעות בתכניתך אתה בשקט יכול לותר על מערת מגורה. היא יותר אטרקציה של ציורים פרה היסטוריים (גם מזה יש מעט) ופחות כמערת נטיפים.הכניסה למערה היא בסיורים מודרכים ואם צריך גם לחכות לסיור אזי חבל על הזמן.
אם זה מה שתעשה אזי בסופו של יום 3 תגיע לקופרובישצה ותלון שם. לטייל בבוקרו של היום הבא.
עקרונית מציע לך להשאיר את סופיה לסוף הטיול. תטייל בה לפי הזמן שיהיה לך בפועל והאמן לי זה יספיק.
רנצי
-
מסלול לבולגריהתודה אמה וראנצי, כן באמת חשבתי על אופציית ויתור על מערת מגורה כדי לפנות יותר זמן נסיעה. מאד לא אוהב לנהוג שלא באור יום. לגבי סופיה לא יודע מתי אנחת בכל מקרה מעוניין לצאת למחרת מוקדם בבוקר ואולי להספיק קצת.להתרשם מהסלעים.
-
מסלול לבולגריהבתכנון שלנו באמת השארנו את סופיה לסוף.
איך שהו זה נראה לי יותר מתאים לנו.עם השנים זה נהייה דפוס הטיול שלנו.
למרות שלא עושים מסלולים רגליים את העיר הבירה משאירים לסוף הטיול
בהחלט תלוי משעות הטיסה. טסנו עם אל על בזמנו,נחתנו בערב המאוחר,לינה במלון ועל הבוקר יצאנו מהעיר.
-
מסלול לבולגריהגולני
ההצעה שלי
יום 1 נחיתה בסופיה קופרביצה מעבר טרויאן וליקו - יום ארוך
יום 2 וליקו והסביבה הקרובה
יום 3 וליקו, דרייאנובו, טריאנבה מעבר שיפקה קרלובו פלובדיב
יום 4 פלובדיב מנזר בצ'קובו מבצר אסנבוגראד הגשרים המופלאים סמוליאן
יום 5 סמוליאן קניון המפלים
יום 6 סמוליאן לבנסקו דרך אגם דוספאט והכפרים
יום 7 בנסקו מסלול פופובו
יום 8 בנסקו
יום 9 בנסקו פרמידות סטוב, מנזר רילה ספרבה בניה
יום 10 מסלול 7 האגמים, נסיעה לסופיה
יום 11 סופיה
פרוט הטיול שעשיתי בקיץ שעבר בקישור
http://www.lametayel.co.il/%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%92%D7%A8%D7 %99%D7%94+%D7%94%D7%99%D7%A4%D7%94++%D7%A7%D7%99%D7%A5+2015
כמו כן ממליץ לחפש מקומות לינה עם מזגן.
בהצלחה אבי
-
מסלול לבולגריה -
מסלול לבולגריהתודה אבי אקח לתשומת לב.