המלצה לנוסעים להולנד
-
לנוסעים להולנד שלום
התעצלתי לכתוב סיכום טיול להולנד אבל בגלל שאנחנו כל כך נהנו רוצה להמליץ לכם על מקום בו ביקרנו באמסטרדם באוגוסט 2014 , המקום שבעיניי ממש בגדר חובה לא פחות משאר המקומות שיש לעיר להציע.
מדובר במוזיאון לבקטריות וירוסים ומיקרובים (כמה שזה נשמע מוזר ככה זה מעניין במציאות)
או במילים אחרות איך לגרום לילד שלכם לרצות ללמוד ביוטכנולוגיה או איך לגרום לילד שלכם לשטוף ידיים באופן סדיר (תבחרו מה יותר חשוב לכם
)מוזיאון שמראה לכם איך חיים בעולם בלתי נראה.... העולם המקביל.
עולם מקביל שכל שנייה קורים בו דברים והוא נסתר מהעניים שלנו, בגלל שהוא נסתר הוא מעניין
מוזיאון הייטקי לחלוטין שכבר מהכניסה למעלית שלו אתם מבינים שבמקום כזה עוד לא ביקרתם.
החיידקים/בקטריות מוצגים/ות תחת מיקרוסקופ , והמראות מרהיבים (כן כן לא פחות מזה, מודה שזה נשמע מוזר , אבל יש להם צורות מהפנטות )
כמובן שיש מיצגים אינטראקטיבים כמו:
KISS O METER – מכשיר שמראה כמה חיידקים עוברים בנשיקה בין בני אדם
סורק פאנל- שסורק את הגוף ומראה איזה מיקרו דיירים גרים בגוף האדם
כוסות פטרי – שמסבירים איזה חיידקים נמצאים על הדברים שנמצאים בשימוש יומיומי
כמובן שיש את המעבדה בה מכינים "שיקויים" עם החיידקים.
ועץ הנמלים – שזה מדליק ביותר.
עוד דבר, עם רכישת הכרטיס מקבלים כרטיס. בכל עמדה, מחתימים אותו (הבקטריה /חיידק ) מעין עובר לכרטיס, בסוף , מעבירים את הכרטיס במקום מיוחד לכך ומקבלים הסבר על מסך ענק על כל מה שאספתם. מיותר לציין, בול לילדים.
מעניין, כל כך ברור, כל כך מרתק, שהבת ה 11 שלנו הלכה וכל מה שיכלה להגיד זה מ ג נ י ב, וגם בת ה 6 הייתה מרותקת לגמרי , כמות השאלות שהבנות שאלו הייתה בלתי נגמרת...הכל בגלל שהמקום הצליח לייצר עניין. משכיל אבל לא באופן מעיק, אלא באופן וואו
אנחנו ההורים נהננו לא פחות.
עלות: יקר. אבל מי שרוצה לשלב עם גן חניות ככל הנראה יצא לו משתלם יותר. שיהיה ברור . שווה כל שקל.
ודבר אחרון: נדרשת אנגלית ברמה טובה כדי שתוכלו להסביר לילדים על כל דבר ודבר שכתוב !
כי אין שום טעם רק לעבור ממצג למצג. הרעיון הוא להפנים , זה הופך את הביקור לביקור שיוצאים עם ערך מוסף.
אז אם בא לכם משהו קצת שונה ומחוץ למסלול השחוק, תהנו
והנה הקישור: http://www.micropia.nl/en/#gref
-
המלצה לנוסעים להולנדנשמע מדליק ממש ג'ני!

-
המלצה לנוסעים להולנדנשמע מרתק אבל זה לא חברות לא לכתוב סיפור טיול...
-
המלצה לנוסעים להולנדהי ג'ני. ראיתי שהתלהבת כבר מתמונות שפרסמת בקיץ בפייס (מותר להגיד?) ורשמתי לעצמי. אפילו בדקתי וראיתי שהמוזיאון לא כלול בכרטיס המוזיאונים אבל כן כלול ב-אי אמסטרדם קארד. נשמע (ונראה) בהחלט מלהיב. נראה מה נצליח לעשות ביחד, המתבגרת ואני. תודה על ההמלצה.
-
המלצה לנוסעים להולנדבוודאי שמותר

אשמח מאוד לשמוע על התרשמותך אם יסתדר לכן במסלול
תכנון ובילוי מקסים
-
המלצה לנוסעים להולנדג'ני
איך את תמיד מוצאת את החוויות המדליקות ..כאן שם ובכל מקום??

רכשנו "תקווה" לאלפים הצרפתיים .. וכהרגלי בקודש אני אוספת שרשורים על האיזור
נו נו ... כמה רעיונות יחודיים חתומים שם על שמך (ואני לא מדברת רק על טיול החורף שעשית שם עם בנותייך ) הלוואי והיה לנו זמן לכולם
וג'ני - מצטרפת לארז בעניין הסיפור
ואפילו יותר מזה ...מחכה לך בפינה האיטלקית

טובה
-
המלצה לנוסעים להולנדטובל'ה בונז'וראיזה כייף אלפים צרפתים! עכשיו מסקרן אותי מה בחרת , אז אחכה לדיווח כשתחזרו מהטיול.ובאשר לפינה האיטלקיתמה שאת יודעת זה על טיול דצמבר אחרון
, (שהיה חלומי עם אירועים מקומיים וחגיגות שנה אזרחית שהשאיר הרבה טעם של עוד)אבל יצא שהתאפשר תיכף אחריו לנסוע שוב לאיטליה /או איך שאת אומרת לפינה האיטלקית
, הטיול השני היה טיול גורמה, מקומות עם קסם ואירועים צבעוניים .את בטוח היית מתאהבת בשניות ב2- הסגנונות. אם תתכנני בכיוון איטליה אני פה לרעיונות. ובאשר לסיכום טיולים איכשהו נראה לי לא אצליח להשלים פערים של כל הטיולים שלא סיכמתי.
יום נהדר.