ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות למי שגלש בצרפת

פורום סקי וסנובורד
    6
    11
    3033
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Yanai Shpinner
      Yanai Shpinner נערך לאחרונה על ידי

ג'נבה? עם מי טסתם? מאיזה יום עד איזה יום ואיך זה הסתדר עם הדירות? צמיגי חורף או שרשראות?

אני מנסה ללמוד טריקים חדשים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yarivhar
        yarivhar נערך לאחרונה על ידי

שאלות למי שגלש בצרפת

אני טס הרבה לג'נבה, עם שאלות יותר ספציפיות, אולי אני יוכל יותר לעזור, אני מעדיף צמיגי שלג יותר נוח, אבל תלוי במחיר.

• alto
          alto נערך לאחרונה על ידי

שאלות למי שגלש בצרפת

לגבי טיסה: אין סנטימנטים כך שטס עם מי שיותר זול.

כל הפעמים האחרונות יצא עם איזי-ג'ט, מאוד אוהב את הממשק באתר שלהם, מאפשר למצוא טיסות זולות סביב התאריכים שאתה רוצה, יצא לי בטיול משפחתי, שדחיתי את מועד החזרה ביום אחד, חסך לי 130$ כפול ארבעה אנשים, מה שכיסה לי יום במלון, אטרקציות בשוויץ ועוד נשאר הרבה עודף.

גם הזמנתי דרכם רכב, יצא אותו מחיר כמו אחרים וחסך לי עוד הזמנה נפרדת.

• ניסים
            ניסים נערך לאחרונה על ידי

שאלות למי שגלש בצרפת

שנה שעברה טסנו לג'נבה באיזי גט.

לא שבוע שלם ולא ראשון -ראשון.

אז לקחנו דירה בעיירה קטנה BRIDES LES BAINES שיש בה רכבל שמגיע עד מירבל (אמצע של שלושת העמקים) היה מאוד נוח וזול.

אנחנו ישנו ב .LA CYBELLE

• dnh
              dnh נערך לאחרונה על ידי

שאלות למי שגלש בצרפת

השנה טסתי פעם ראשונה לשבוע סקי לצרפת, בארגון עצמי.

טסנו למילנו, שלישי-רביעי, כי היה מבצע של אל-על (300 נקודות + 67$) וגם השעות היו נוחות יותר- לא רצינו לנהוג מאוחר בלילה.

את הדירה מצאנו ב- airbnb, ולא הייתה בעיה עם זה שזה לא שבת-שבת.

• Yanai Shpinner

שאלות למי שגלש בצרפת

הי יריב, אין לי שאלה ספציפית, רק בודק אם יש לי מה ללמוד.

בדרך כלל אני טס עם איזיג'ט, השנה טסתי עם אוקראינה (לא זוכר למה).

זה יצא פחות טוב בהרבה. בערך באותו מחיר, אבל הקונקשין לא שווה את זה.

גם איבדו לנו מזוודה אז בכלל.. 

רכב יצא לי מאוד זול (שרשאות שלג פרטיות) הרץ בצד הצרפתי במבצע חורף יצא 170 אירו לעשרה ימים.

היה קצת בלגאן בחזור (תנאים קשים מאוד) והגענו לשדה חצי שעה לפני הטיסה (להחזיר רכב, לעבור לצד השוויצרי, כל התהליך של מזוודות, דרכונים, בדיקות ..) ולטיסה עצמה 2 דקות לפני ההמראה.

המסקנה שלי היא שלי עדיף לשנה הבאה איזיג'ט . מעדיף לגלוש ביום האחרון, ולהעביר את הלילה בשדה בל הלחץ הזה.

• yarivhar

שאלות למי שגלש בצרפת

בתור חברה אני מאוד אוהב את סוויס, לופטנזה ובריסל בגלל מדיניות לגבי ציוד חורף, טסתי השנה גם עם טורקיש, לא רע בכלל אבל רק תיק אחד, גם עם אוקראינה אייר יצא לי, את הטיסה של איזי-ג'ט אני פחות אוהב בגלל היציאה המוקדמת בבוקר. לגבי רכב אני לקחתי השנה בצד הצרפתי עם צמיגי שלג, עדיין יותר זול בצד הצרפתי אבל לא קרוב למחיר שלך. אני מאוד אוהב לנהוג אם צמיגי שלג, היציאה והחזרה מהצד הצרפתי הלך די בקלות עם ה WAZE וקצת הגיון פשוט. אני תמיד לוקח זמן לבלתמ"ים ומגיעה כמה שעות קודם (מניסיון העבר) לג'נבה לרוב אני משתמש בהסעה של "אלפי באס" למשל, כמעט כול שנה אני מגיעה לשמוני כ 1.5 ש' בהסעה מג'נבה ועלות של בערך 25 יורו. לדרום האלפים (כול שנה אני כמעט באזור, סר שוולייה, מונט ג'נב, וכד') אני מעדיף נחיתה בתורינו, אבל באלאיטליה אפשר תיק אחד לצ'ק אין, ובתורינו לא תמיד מצליח למצוא רכב עם צמיגי שלג. אפשר להסתדר עם שרשראות אבל פחות נוח ובטיחותי.  

• Yanai Shpinner

שאלות למי שגלש בצרפת

יריב, 

אני גם מעדיף לקחת מספיק זמן ספייר, אבל זה לא התאפשר.

זה היה בטין, חנינו ב1800 וגרנו בואל קלארט. הרעיון היה להעלות את הרכב לדירה בלילה האחרון, ולצאת מוקדם בבוקר לטיסה ב 13:50 .מותר להחנות 24 שעות לפני שגוררים (להבדיל הדעה הרווחת שאחרי שעתיים גוררים).

בערב ירדנו לפנות שלג ולהעלות את הרכב, שהיה מכוסה בשלג בעומק של חצי מטר ,עשינו שטויות ושברנו את אחת השרשראות.. 

הצטרכנו לחזור בבוקר באוטובוס הראשון עם הציוד ולסדר את השרשרת איכשהו שתחזיק עד למטה. זה הלך די מהר (קשרתי עם שרוך) אבל הירידה מההר היתה מאוד מאוד קשה. נפלנו על בוקר של סערה והירידה עצמה לקחה יותר משעה(בלי קשר לשרשרת השבורה).

האמת ששמחתי במצב הזה להיות עם שרשראות ולא עם צמיגי חורף, זה היה פשוט תנאים שחייבים שרשראות (כבר יצא לי להחליק על קרח עם צמגי חורף).

בשנה הבאה אני בטח לא אשכח אזיקונים ופלייר.

• yarivhar

שאלות למי שגלש בצרפת

ועוד דבר קטן קרא לי שאחרי שחפרתי את הרכב משלג הוצאתי הכול טבל על הגג השארתי את השלג, וזה טעות אחרי 20-30 דקות בירידה עם ברקס הגוש החליק קדימה וניכנס מתחת לגלגלים, גם לא ראיתי כלום וגם הרכב החליק כמה מטרים. להבא יש לנקות גם את הגג עם יש גוש משמעותי blush 

• sgebay
                        sgebay נערך לאחרונה על ידי

הפטריוט שבמיעוט

טוב אולי התגובה שלי פחות פופולרית אבל אני נהנה לטוס עם...אל על

מעולם לא הייתה לי בעיית משקל או בעייה להטיס ציוד סקי (יש לי ציוד מלא)

הטיסות בשעות סבירות -- נוחתים בג'נבה בערך ב-10 בבוקר וההמראה חזור ב-11 .  עם איזיג'ט אתה מגיע לאתר בלילה וצריך לקום ב-2 בלילה כדי להגיע לטיסה או לחלופין למצוא מלון ליד השדה.  לי זה לא מתאים.  הם גם גובים 80 יורו על הטסת הציוד כך שהפרש המחיר בטיסות פשוט לא מצדיק את חוסר הנוחות.

אני בצרפת תמיד הצלחתי למצוא דירות לא שבת-שבת אבל זה תמיד יצא בינואר.  אני מניח שבפברואר עד אמצע מרץ זה קשה יותר. 

• yarivhar

הפטריוט שבמיעוט

לי אל על לא ממש מתאימה בעיקר כי לא טסים בשבת, וגם בגלל שיש רק תיק אחד לצ'ק אין. אומנם שירות טוב אבל לי זה לא מה שחשוב. לי הטוב ביותר לג'נבה זה סוויס, ומעולם לא קרה לי עם סוויס שכבודה לא הגיעה. ואם מזמינים מספיק מראש המחיר סביב ה 300 דולר.  

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון