קסדה - יש המלצות?
-
מה ההבדל בין קסדת סקי לאופניים ?בוא אגיד לך מה ההבדלים:
1. האוזניים שלך החשופות לקור - קופאות. במינוס 20 מעלות הן פשוט נושרות
2. קסדת אופניים לא מגיעה עד העורף. אם נפלת לאחור וקיבלת מכה אחורית תוכל לראות כוכבים בצהריים (במקרה הטוב).
3. קסדת אופניים מאווררת עם חורים - השלג שינחת על ראשך ימס וכולם יגידו לך שאתה מאוד מזיע בסקי.
אם בכל זאת הקסדה שלך עם מגן עד העורף - תוכל אולי לחבוש כובע סקי ומעליו קסדת אופניים. אבל זה נראה לא הכי מוצלח ולא נוח.
- מ.א. -
הכל שאלה של סטטיסטיקהאת נסעת 50 פעמים ולא הגיע לך פעם אחת = 2%
אנחנו נסענו 5 פעמים ולא הגיעה מזוודה של שירה פעם אחת = 20%. גם אם נחשב את שירה כחמישית מהכמות המשפחתית, אני עדיין בסיכון כפול משלך.
ואם הסיכון שלי הוא על פעמיים מכסימום בשנה ולא על עשר - התממשות הסיכון משמעה שאני מפספס 50% מהסקי השנתי ולא 10%.
-
מיכאל- לא מכירה אותך אך אתה מצליח להצחיק אותיכל פעם מחדש.
נהנת מהכתיבה שלך..............
ובכותרת הקודמת כתבתי לך שאתה צודק.לא חזרתי בי
-
הכל שאלה של סטטיסטיקה מיכאל?אז מה הסיכוי הסטטיסטי שהציוד לא יגיע בפעם השניה ?
אגב גם אנו לוקחים את ביגוד הסקי למטוס. נעליים ומגלשיים ניתן להשכיר אך לא ביגוד טרמי כפפות גרביים וחליפת סקי. -
מה ההבדל בין קסדת סקי לאופניים ?מלבד הקור אין הבדל .
תוכל להתגבר על כך אם תשתמש בבנדנה שניראית כמו שרוול (מכיר ?)
וכך תוכל להגן על האוזניים בדיוק כמו ברכיבה ברוח.
ולגבי העוף אז לעניות דעתי ואני חולק על דעתו של ידידי מ.א. קסדות אינן אמורות להגן על אזור העורף אלא על מכות ישירות לאזור העליון של הגולגולת .
לבסוף נשאר הקטע האסטטי שהוא בינך לבין שאר העולם .
-
תודה. בין הפותרים נכונה יוגרל כדור שלגטוב, כמו שחשבתי, זה בעיקר הקטע האסטטי,
חוץ מהנקודה הכאובה של הגוגלס, שתיבדק מתישהוא.
מינוס עשרים אני ירגיש בפעם הבאה רק ב - 2009 אא"כ יקרה משהו דרסטי כמו כתישת כדור הארץ ע"י אנדרואיד, אבל שוב, לי הרי יש קסדה בדיוק בשביל הדברים האלו.
-
קסדות... עוד מילה אחת או שתיים...מסכים עם מיכאל: כל ציוד הסקי לרבות הקסדה בקבינה איתך. אני לא משתמש בתיקים מיויחדים, פשוט במזוודת היד, הכל נכנס ועוד.
מיכאל השתמש במילה שלא הבנתי אבל אולי זה הגרב השחורה ששמים מתחת לקסדה. למי שקונה קסדה, רצוי לקנות הגרב הזאת שילדי התחרויות משתמשים, כי בימים קרים זה מאד עוזר.
למדוד קסדה עם גוגלס. יש לי גוגלס שאני לא יכול לשים על הקסדה שלי ואני תמיד רב עם הבנות על הגוגלס החדשים מסיבה זו.
לא נאמר מפורשות למעלה אבל לקסדה יש גודל שמתאים לגודל הראש (או המוח...). וזה נמדד במספרים. לכן אני לא מסכים עם מיכאל שמציע לקנות קסדה באינטרנט. קסדה, הרבה יותר ממעיל, חייבת להתאים פיקס והיא צריכה לשבת עליך נוח.
אז שימו לב: לאותו דגם של קסדה באותה החנות, מחזיקים מספר גדלים שונים.
רינה: השכרת קסדות חינם היא לילדים, לא למבוגרים, עד כמה שאני יודע. -
הכל שאלה של סטטיסטיקה מיכאל?לא קניתי נעליים בשביל שהן לא יגיעו ואצטרך לשכור בחנות. הנעליים בסופו של דבר הן הפריט הכי חשוב בסקי. גם ביגוד תרמי אפשר לקנות בחנות.
ולאדוארדו - לא התכוונתי לקנות באינטרנט חתול בשק. ראיתי כ"כ הרבה פעמים נעליים במבצעי סוף עונה באינטרנט שכמעט בכיתי למה אני לא קונה - אבל עמדתי בכך, כי פריט צריך לשבת טוב. התכוונתי שתכנס לחנות באוסטריה, תמצא לך קסדה שיושבת טוב על הראש, תרשום את הדגם והגודל ותחפש באתר אינטרנט אמריקאי - ורוב הסיכויים שתמצא ב-30% פחות. בנוסף, ברוב האתרים יש טבלאות מדידה. הקסדות בד"כ נמדדות בהיקף הראש, אם כי מדידה זו מתעלמת מהצורות השונות של הגולגולת האנושית. לא הייתי מסתמך על ההיקף כאינדיקציה להתאמה. -
לא רקההבדל אינו "בעיקר אסטטי" -
קסדת אופניים אינה מגינה על העורף במידה מספקת (פרט לקסדת פרירייד או אול מאונטיין, אבל המחיר שלהם מתחיל ב 500-600 ש''ח ומגיע בקלות ל800 - 900).
קסדת אופניים אינה מגינה מפני הקור. גם אם תשים כובע מתחת, אם יורד שלג אז השלג יצטבר בחורים וירטיב לך את הכובע. ביום שמש אין בעיה עם נושא זה.
צירפתי לינק לקסדה שמגינה טוב יותר על העורף (בארץ היא עולה כפול)