חודש באיטליה
-
שלום,
אני מתכוונת ליסוע במאי השנה לחודש לאיטליה, לבדי.
לא יודעת בכלל מהיכן להתחיל (תרתי משמע).
לא מתכוננת לשכור רכב, אלא הכל בעזרת תחבורה ציבורים ו/או ברגל.
בחו"ל אני מאוד אוהבת ללכת המון ברגל, כך אפשר לראות דברים שבתחבורה ציבורית לא רואים. וזה גם זול יותר... אז אשמח לקבל רעיונות ועצות גם לגבי זה - מקומות שאפשר באמת לטייל הרבה ברגל.
בכל מקרה, אני מבקשת עזרה בתכנון הטיול המלא - איך כדאי ליסוע, היכן להתחיל, מה לראות. הסתכלתי במפה של איטליה ונראה לי שחסרים שם מקומות.
אשמח לקבל כל עזרה שהיא. הכי טוב יהיה לקבל מסלול שלם - כמה זמן בכל עיר, איזה ערים.
תודה מראש
אילת -
חודש באיטליהאת לא אומרת בת כמה את ומה יותר מעניין אותך, לכן אספר לך על העדפות האישיות שלי. במאי הייתי נודעתלרומא, רק בה אפשר לטייל חודש, יש ספר של מישלין רק על רומא וזה הרבה מאוד. מרומא הייתי נוסעת או לפירנצה או מדרימה לכיוון סורנטו, אמלפי, זו תקופה נפלאה לאזור הזה.
השימוש בתחבורת הרכבות הוא לא רע, אם כי לא זול, יש אתר עם זמני הרכבות. קחי בחשבון שיש 3 סוגי רכבות שההבדל בינהן הוא המחיר, והמהירות שבה הן מגיעות למחוז חפצן, אם כי גם זה לא תמיד מדוייק.
http://www.trenitalia.it/it/nazionali.shtml
ובכלל הייתי ממליצה לך להקליד את המילה איטליה באתר ולקבל את האינפרמציות שקיימות ולבחור מה נכון לך
הנאה גדולה, זו ארץ נפלאה -
חודש באיטליההיי אילת,
אם את נוסעת לחודש, בתחבורה ציבורית, ממליצה לך מאד לרכוש ספר הדרכה טוב, כמו לונלי פלנט-רצוי המהדורה האחרונה באנגלית, או rough guides. שם תמצאי מידע מעולה, כולל דרכי הגעה לכל מקום בתחבורה ציבורית. אחרי שתקראי גם באתרים נוספים, תוכלי לחזור עם שאלות ממוקדות יותר.
הייתי מתחילה מהדרום, אזור נאפולי, ועולה לצפון, גם בגלל מזג האוויר החם יותר בדרום, וגם כי הצפון הרבה יותר יפה בעיני. אם את יכולה לסדר נחיתה ברומא והמראה ממילנו- זה יעזור לצמצם נסיעות (לדעתי).
שיהיה לך טיול מדהים ושבת שלום! -
חודש באיטליההיי
קודם כל, תודה על העזרה.
והנה כמה פרטים שלא כתבתי - אני בת 30 ואוהבת לראות נוף, מוזיאונים, כנסיות, חנויות - בקיצור, כל דבר אפשרי.
אני אוהבת מקומות שאפשר לטייל הרבה ברגל. כמה שפחות להשתמש בתחבורה הציבורית.
הייתי לפני שנתיים בדרום אמריקה 3 שבועות לבד ובבואנוס איירס למדתי תוך יומיים בערך איך להגיע לכל מקום מכל מקום ברגל. ושם זה מרחקים די גדולים אבל ברגל זה יותר כיף. רואים כל פעם דברים אחרים. וזה בעצם מה שאני רוצה הפעם.
מקווה שהפרטים שהוספתי יעזרו לעזור לי...
שוב תודה,
אילת -
חודש באיטליההי אילת
גלשי לאתר 1001 טיפים של אתר למטייל (קישור בראש המסך). הטיפים באתר מסודרים לפי נושאים (לכל ארץ בניפרד) כגון: מסלולי טיול, אטרקציות, מקומות לינה,עלויות וכו...
כמו כן אני מצטרפת לדעתה של נירית וממליצה לך לרכוש ספר טיולים טוב על איטליה. כדאי לך לעיין במספר ספרים בחנות ולראות איזה מתאים לך במיוחד. את יכולה גם לקנות מפה טובה, במפה כזאת כל הישובים יהיו מסומנים.
עדיף שתיבני לך את המסלול שלך בהיסתמך על המלצות + טעמך האישי, מה שמתאים לכותב ההמלצה לא בהכרח מתאים לך.
משהו במה שכתבת גורם לי לחשוב שאולי כדאי לך לתמקד רק בחלק מסויים באיטליה ולשהות מספר ימים בכל מקום (כפרים קטנים, עיירות מימי הביניים וכד'). אני אוהבת את צפון איטליה במיוחד (רומא וצפונה).
אני מצרפת קישור לאתר תמונות מדהים עם עשרות אלפי צילומים מכל העולם.
הקישור יביא אותך לחלק של איטליה.
את יכולה לראות לאיזה נופים ומקומות את מתחברת יותר.
האתר בנוי בצורה כזאת שאת יכולה לראות תמונות לפי איזורים או ישובים, דבר שיכול להקל על ההחלטה באיזה איזורים את רוצה לטייל ועל איזה איזורים את מוכנה לוותר.
אחרי שתתגבשי את מוזמנת לחזור ולשאול שאלות ספציפיות, על כאלה קל לנו יותר לענות.
בהצלחה
נורית -
חודש באיטליהאני עשיתי טיול של חודש באיטליה מהצפון לבערך דרום
קנינו את הספר של לונלי פלנט על כל איטליה והוא היה השותף הרביעי בטיול ובלעדיו לא יכולנו להסתדר
בעיקרון ובגדול (מאודדד) אלו הערים שהייתי בהם אם תרצי פרטים לגבי כל אחד מהם את מוזמנת:
מילאנו
אגם גארדה (סרמיונה וכו')
ורונה
ונציה
בולוניה
פיזה
קולודי
לוקה
פירנצה
סאן ג'ימינאנו
סיינה
טרני ומפלי השייש
בורמצו (פארק המפלצות)
נאפולי
האי קאפרי
פומפיי
עלינו על הווזוב
דרך אמלפי - סורנטו, פוזיטאנו, אמלפי וראבלו
ואז כמובן רומא!! (מרומא טסתי לברצלונה אבל זה משהו אחר
)
בכל מקום היינו יום עד 4 ימים חוץ מרומא שבוע...
אם תרצי עזרה לגבי כל אחד מהם או עוד פרטים אחרים בנוגע לטיול בשמחה...
בכל מקרה את צריכה להתחיל בלגבש לעצמך מסלול טיול כללי - של אלו ערים/עיירות את רוצה לראות, לדעת איפה את נוחתת ומאיפה את ממריאה, ואז לעבור על כל המקומות ולראות מה את רוצה לראות שם ולפי זה לנסות להבין כמה ימים תצטרכי בכל עיר (ככה אני תיכננתי את הטיול, לקח לי שבועיים להגיע להחלטה מגובשת עם עצמי, התפקיד שלי בטיול היה לתכנן אותו מראש, כל יום ידענו באיזה עיר אנחנו מטיילים ולאן בדיוק אנחנו אמורים ללכת לפי סדר ולפי כתובות שכבר היו רשומים לי בחוברת שעשיתי עוד מהבית, אז זה והלונלי היו התנ"ך שלנו בטיול)
והכי חשוב תהני!!!! כי איטליה מדהימההה ואמרתי את זה כבר עשרים פעם