חותמת שחורה בויזה
-
לפני כ - 8 שנים טיילתי בפרו וניסיתי להוציא שם ויזה לארה"ב, הפקיד סירב, ושם לי חותמת שחורה בתואנה שויזה ניתן להוציא רק מארץ המולדת. אני מעוניית להוציא ויזה לארה"ב ולא יודעת אם יעשולי בעיות בנוגע לכך, החותמת השחורה נמצאת בדרכון הישן, האם יש זמן שצריך לחכות לאחר חותמת שחורה והאם הם יעשו לי בעיות ויסרבו לי שוב? -
חותמת שחורה בויזהמתוך אתר שגרירות ארה"ב בישראל
בקשתי לויזה נדחתה. האם אוכל להגיש בקשה נוספת?
כן. אין מגבלה על מספר הפעמים שמותר להגיש בקשה לויזה. אולם קח בחשבון שאם לא תציג בפני איש הקונסוליה הוכחות חדשות בדבר קשרים חזקים, משפחתיים או כלכליים, שמאשרים שאתה חייב לחזור לישראל אחרי הביקור שלך בארצות הברית, אין כל סיבה שתגיש בקשה נוספת. נבון יהיה מצידך להמתין עד שיצטברו לטובתך עדויות לגבי קשרים כאלו לפני שתגיש בקשה נוספת. אנחנו ממליצים לחכות לפחות שנה בטרם תגיש בקשה נוספת.
תשובות לשאלות נוספות בלינק המצורף
http://israel.usembassy.gov/consular/niv/heb/faqs.aspx
-
חותמת שחורה בויזהמכיוון שהחותמת נמצאת בדרכון הישן לא אמורה להיות לך שום בעיה. -
חותמת שחורה בויזהמה זאת אומרת, לא להביא את הדרכון הישן, לא לציין את זה בכלל, הייתי פעם בארה"ב עם ויזה מיוחדת של הסוכנות היהודית ואח"כ שמו לי חותמת שחורה, שניהם בדרכון הישן, אז פשוט לא להגיד את זה ולא לציין את זה אלא אם ישאלו? -
אופיר, אתה קצת טועה ומטעה.בטפסים שממלאים בזמן הבקשה לויזה, נשאלים בין השאר האם אי פעם הוצאה לך ויזה לארה"ב, וגם האם אי פעם סורבה בקשתך לויזה לארה"ב. כך שאין שום קשר לעובדה שהחותמת השחורה נמצאת בדרכון הישן.
אני מאד ממליצה לענות על השאלות הנ"ל בכנות, בלי לנסות להסתיר עובדות, מאחר ובד"כ הנתונים נמצאים במאגרים של הממשל האמריקאי והם יכולים לעלות על זה.
בכל מקרה, אם יש לך כרגע הוכחות לקשר הדוק שלך לארץ (עבודה מסודרת וקבועה, שהמעסיק יכול לתת לך מכתב; לימודים במוסד מוכר; בית שרשום על שמך ושאר הוכחות על קשר לארץ) - הביאי איתך את המסמכים בזמן הראיון, במידה ותצטרכי להציגם. -
סליחהשכחתי שצריך באמת לציין את זה. בכל מקרה, אני בשום פנים ואופן לא ממליץ לשקר בטפסים ובשגרירות. כפי שצויין קודם, ניתן לקבל ויזה גם אם בקשה קודמת לא אושרה (ובמיוחד אם ניתן להסביר למה היא נפסלה).