ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בולגריה שאלות?

פורום טיולי משפחות
    7
    19
    4636
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הדס ב
      הדס ב נערך לאחרונה על ידי

רוצה להודות מראש לכל העונים Smile

בולגריה נבחרה לאחר שכנוע של מלכות הפורום. רכשנו כרטיסים והוזמן גם רכב מיאסן.

לבסוף אנחנו טסים בסוף יוני עד ה 17/6 לשלושה שבועות. זוג +3 (15,12,9). ולא באוגוסט כפי שתוכנן בהתחלה.

לאחר קריאת סיפורי הטיול של אלונה רובי רחל ג'יני ועוד....

מספר שאלות ביאורים ופירושים:

עישון: הכלבים המשוטטים פחות מטרידים אותי (האיש שאיתי הוא הלוחש לכלבים). יותר מטריד אותי עניין העישון. בתור מעשנת לשעבר הנושא גם רגיש. האם למשל הם גם נוהגים לעשן בחדרים/ במלונות/ צימרים? מבחינתי זה לילות ללא שינה.

לינה: הזמנת לינה מראש - אני עושה הכנה מראש על מקומות שכדאי להגיע עם תיכנון טיול באופן כללי, אבל לא מדוקדק באופן כזה שמראש יודעת איפה נהיה. גם הרבה פעמיים תוך כדי טיול תוכניות מתחלפות. עד כמה הנושא קירטי אנחנו נהיה בין ה 26/6-17/7 . אנחנו מעדיפים דווקא את מקומות הלינה בכפרים, באירוח משפחתי. בצימר עם מטבח לבישול עצמי. ממעיטים להיכנס לערים הגדולות או ללון בערים בכלל. מה הסיכוי למצוא מקומות לינה באופן ספונטני למשפחה זוג +3?

מזג אוויר: ב יוני/יולי מה צפוי? (בסיפור של אלונה היה ממש חם), אנחנו מנסים לברוח מהחום ולא אכפת לנו אפילו שיהיה קר.

ים: שאלת השאלות האם הנסיעה לים השחור כדאית? אנחנו לא אוהבי המון רב ולא מלונות גדולים. אז אם יש למישהו המלצה על חוף כמו סיני עם לינה על המים. היתי שמחה לטרוח ולנסוע.

תכנון הטיול: לא אוהבים לרוץ ולמהר ממקום למקום. מעדיפים להישאר שלושה ארבע לילות במקום אחד. (בסלובקיה לנו 3 שבועות במקום נפלא בכפר. ויצאנו כל יום לטיול אחר. אבל נראה שרשת הכבישים בסלובקיה טובה יותר) מעדיפים יותר מסלולי טיול בטבע, מים, ירוק, לבנים -קצת דו גלגלי אופני/אופנועי שטח. דאון היל.

רוצה לברר איתכם שהמסלול לא עמוס מדי (3 שבועות)?

המסלול:

נחיתה, התארגנות, רכישת סים. נסיעה דרך- Prohodna - מערת עיני האלוהים

לינה באזור: Sevlievo בלינה כפרית אם יש למשהו המלצה נשמח.

ל 3 או 4 לילות (Veliko Tarnovo,  Devetashka peshtera  Kaya bunar ועוד...)

מעבר הרים שיפקה, Architectural ethnographic complex "Etar",

יש לי חלום קטן לצאת למסלול הליכה של 3-4 ימים בין קרלובו (Karlovo) לקאלופר (Kalofer) - מקווה שהילדים יסכימו.

ובאזור יש גם את המסלול של White River Eco Trail - Byala Reka

פלובדיב

Assen's Fortress מבצר Bachkovo Monastery

The Marvelous Bridges

לינה באזור: Shiroka Laka, ל 3 או 4 לילות מערת גרון השטן Smolyan מסלול קניון המפלים ועוד...

באנסקו - מעדיפים לינה כפרית, המלצות?

מסלול 5 האגמים, Popovo Lake, פארק הדובים רפטינג בסטרומה.

רילה

המנזר ומסלול 7 האגמים

פארק אופנייםBorovets

חזרה לטיסה.

Smile הגיוני?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הדס ב

בולגריה שאלות?

תיקון קטן נוסעים מסוף יוני עד אמצע יולי. תודה הדס

• atal
          atal נערך לאחרונה על ידי

בולגריה שאלות?

הדס שלום

מענה לשאלותיך, היינו בקיץ שעבר בבולגריה

בולגריה קיץ 2015

לגבי העישון נתקלתי פעם אחת במסעדה בוליקו לא יותר מזה...

כלבים משוטטים יש פה ושם, אם מתעלמים לא מהווה בעיה, לשמחתי לא נתקלתי בכלבים מאיימים או מרעישים כפי שרובי חווה בארבנסי.

לגבי מקומות אני הזמנתי מראש דרך בוקינג, אפשר לנסות להזמין מקומות אם אפשרות ביטול ולנסות להעזר בלשכות תיירות מקומיות (נתקלתי באחת בספרבה באניה).

מזג האוויר שאנחנו פגשנו היה כמו בארץ חם, ומקומות ללא מזגן או מאוורר היה לא נעים ולפעמים בלתי נסבל...

בבנסקו לנו במלון בסוויטה עם עם כל השרותים (מטבח, מכונת כביסה ומדיח) והיתה גם בריכת שחיה אבל לא היה מזגן...

אנחנו בקרנו בבורבץ ביקור קצר של אחר הצהריים אך לדעתי יש במקום אטרקציות תיירותיות כמו טיולי אופנים, סוסים והליכה בטבע.

תהנו

אבי

• glasha
            glasha נערך לאחרונה על ידי

בולגריה שאלות?

בוקר טוב הדס.

רגע, תני לנגב את דמעות הקנאה. שלושה שבועות בבולגריה, לא קל לי לקרוא את זה בלי לבכות 🙂 

לענייננו, כמה הערות.

הסיפור שלי שקראת הוא מאוגוסט באזור וליקו טרנובו וזה (חוץ מהים השחור) היה האזור הכי חם שאי פעם היינו בו בבולגריה. באוגוסט אחר היינו באזור טרויאן והיה מצוין, אוגוסט אחר היינו ברודופי והיה מזג אוויר אלוהי של +20 וגשמים בלילה. אבל העולם משתגע לאט לאט ואני לא נותנת פה שום אחריות לעניין מזג אוויר. 

לגבי עישון - בבולגריה מעשנים. לשמחתי ולצערך. למרות שרדיפת המעשנים הגיעה כבר לבולגריה, בבתים הפרטיים עדיין הנושא לא מוקפד במיוחד (ושוב, לשמחתי ולצערך). מה שמביא אותי להצעה הבאה. תנסי להתנהל בספונטניות מתוכננת היטב. כפי שהוצע לך, תזמיני לינות מראש עם אפשרות ביטול ועם אפשרות לבדוק את נושא העישון מראש. תצטיידי בסים מקומי (גרושים) לגלישה וערב קודם תבדקי את האופציות שלך - אם תמצאי משהו יותר טוב על הדרך תבטלי את ההזמנה בבוקינג. 

הלאה. לינה בשירוקה לקה. המקום הוא חור החורים. עם כביש רע. כל העיירה בנויה על צלע הר, יש רחוב "ראשי" אחד שטוח עם כמה מסעדות. לבלות בשירוקה לקה כמה ימים בתור בסיס ליציאה לטיולים - לא הייתי ממליצה. לעבור בה כן בכיף. אבל לא יותר מכמה שעות גג.

כשאת מתכננת את הלינה תנסי להתמקד לכוכבים קטנים במקומות שיש אליהם ומהם גישה טובה מבחינת הכביש. למשל: פמפרובו, למשל על אותו הציר צ'פרלה, סמוליאן (עיירה חמודה כל כך). אם ממש בא לכם משהו נידח, כל עיירה שנמצאת מסמוליאן לכיוון יוון תספק אתכם. אחרי סמוליאן מתחיל אזור של רודופי הפראיים - הכבישים לא כבישים אבל הטבע נשאר כפי שאלוהים ברא אותו, ללא מגע יד האדם. האזור מלא מערות (אוחלוביצה), כל מיני פעילויות, רכיבה על סוסים, אופני הרים וכו'. אני יכולה להמליץ לך שם ליצור קשר עם איש מקסים בשם בוגדאן בוגדאן שמנהל מלון בקצה העולם בכפר  ארדה. מלון בקצה העולם. הוא בולגרי גאה, איש מקסים ויארח אתכם בשמחה ויספר ויראה וימליץ על כל נפלאות רודופי. לא לשכוח למסור לו נשיקות ממני. 

לגבי פארק הדובים - הידיעות שלי מהמקום כבר ישנות קצת, אבל בזמנו הדרך לשם הייתה בלתי עבירה. כלומר אפשר להגיע אבל ייקח המון זמן. תבדקי את הנושא, מי יודע, אולי האיחוד האירופאי כבר סלל לשם כביש נורמאלי. 

עד כאן בינתיים 

אלונה

• atal
              atal נערך לאחרונה על ידי

בולגריה שאלות?

מצרף מספר קישורים שאספתי לשימושכם

אתר תיירותי

חברה לטיולי שטח

פסטיבלים בבולגריה

מקומות יפים בבולגריה בלוג של מטיילת מאוד מושקע באנגלית

אתר של צלם

מדריך למטייל בולגריה

אתר טיולים בולגרי

תהנו אבי

• הדס ב

בולגריה שאלות?

אוו תודה.

אבי - תודה על הקישורים הרבים, ועל הקישור לטיול שלכם. אני עוד אחזור לשאול שאלות.

אלונה - תודה על הטיפים. העישון באסה לי, בהחלט.

לינה - לא אוהבת לבטל לאנשים הזמנה ברגע האחרון, מאוד אכזרי.
                מעדיפה כבר לא להזמין. אבל האם יש בכלל בעיה למצוא מקומות ביוני/יולי?

למשל בסלובקיה היה קשה למצוא מקומות לינה, באופן כללי, סופי שבוע עמוס בטירוף, הכל התמלא במהירות, ובאוגוסט למשל אסור לנסוע מבלי להזמין לינה מראש.

האם זהו המצב גם בבולגריה?

יש עומס של תיירים?

כמה הלינה הכפרית נפוצה?

מקבלת את הערה על שרוקה.

מקווה שנאבד לנו בדרום בולגריה עד לבוגדאן שנוכל למסור דש ממך.

ושוב תודה Smile

אשמח לקבל כל טיפ והמלצה מכולם

הדס

• הדס ב

מפת נעיצות בולגריה

מצרפת את מפת הנעיצות

שאני עורכת לקראת הטיול

ושוב אשמח לקבל הערות ועדכונים

תודה

מפת נעיצות בולגריה

• הדס ב

מפת נעיצות בולגריה

ניסיון נוסף לקישור למפת נעיצות

מפת נעיצות בולגריה

• urgenson
                      urgenson נערך לאחרונה על ידי

בולגריה שאלות?

וואו. לגמרי מקנאה בכם. שלושה שבועות בבולגריה זה נהדר.

דאון היל לאופניים יש ברילה. חברים שנסעו עם בן שממש מכור לאופניים עשו שם ומאוד מאוד נהנו. יכולה לברר לך פרטים יותר מדויקים.

בעניין הלינה: אני גם ממליצה להזמין, אמנם יש פחות עומס של תיירים וכן אפשר למצוא לינה אבל עד כמה שידוע לי יש פחות היצע של לינות מהסוג שאתם מחפשים - בית בכפר עם מטבח וכו'. יותר פנסיונים, מלונות ומלונות דירות. מה גם שבאזורים הפחות מונגשים לתיירות לאו דווקא יש דוברי אנגלית, וגם נוסעים הרבה בכבישים שהם לא כבישים, ונראה לי להתחיל אחרי כל זה לחפש לינה ולהתברבר בין הכפרים- לא כיף.

אנחנו בזמנו חיפשנו בתים הרבה מאוד זמן מראש, ובבנסקו למשל התפשרנו בסוף על מלון דירות. מה גם שאם עניין העישון מפריע לכם - מאוד כדאי לברר מראש על מקומות שאוסרים עישון בחדרים ולהזמין, כי לא נראה לי שיש הרבה כאלה. גם לנו זה ממש הפריע במלון בסופיה, שבחוסר תשומת לב לא ביררנו מראש את הנושא וכשהגענו לא היה להם חדר ללא עישון.

בקיצור - כן ממליצה להזמין. 

לגבי המסלול - אם הכוונה לטייל באיזי ובנחת, בעיני באזור וליקו טרנובו כדאי להיות לפחות 4 לילות (אם לא יותר), ואולי להתמקם טיפה יותר קרוב לעיר. אנחנו ישנו בכפר NATSOVSKY שמצד אחד הוא ממש קרוב לעיר ולכל דבר שצריך (סופרמרקטים גדולים, כבישים ראשיים), מצד שני הוא לחלוטין חור שקט, ירוק ומקסים. בקצה הכפר גם יש  מנזר חמוד ולידו נחל שכיף מאוד לסיים בו את היום, ובסיפור של אלונה אם אני לא טועה היא גם המליצה על הבריכה באותו כפר.

אל תוותרו על מעבר שיפקה כשאתם באזור הזה.

כנ"ל רודופי - כמה שיותר יותר טוב. אנחנו עשינו טעות וישנו שם רק 2 לילות, כשמבחינת כל המשפחה אפשר היה להישאר שם לכל הטיול. וכמו שאלונה אמרה- כדאי להתמקם בסמוליאן ודרומה. אזור מקסים שנראה לי שעונה בול על הציפיות שלכם. אנחנו ישנו בפמפרובו, שהיא בעיקר מתחם לינות תיירותיות. שם בוודאות יש בתים להשכרה, אבל פחות הקטע של כפר שקט. מה שכן אהבנו שם, זה שהיו שם רכבלי כיסאות נחמדים באתר הסקי שהיו פתוחים גם בקיץ ומהם תצפית ממש נחמדה על הסביבה, אפשר גם לרדת רגלית ואז זה מסלול נחמד.

הטרק נראה לי רעיון מקסים אבל קצת תקוע באמצע המסלול- תשאירו את הרכב לעמוד 4 ימים באיזה כפר? בעיני עדיף לסיים את הסיבוב (וליקו טרנובו-רודופי-פירין וכו') ואז לצאת מסופיה לטרק באחת השמורות הגדולות (שגם יותר מרשימות) - רילה או פירין, בתחבורה ציבורית. האזורים האלו גם יותר מותאמים לטרקים, יש לאן לחתוך ובמי להיעזר במקרה חירום, ויש תנאים טובים - נראה לי חשוב כשמטיילים עם ילדים, במיוחד אם זו הפעם הראשונה שלהם

לגבי מזג אוויר- אנחנו טיילנו בתחילת אוגוסט, באזור וליקו טרנובו אכן היה חם אבל אין לחות מציקה כמו בארץ כך שזה לא נורא. בערב גם מתקרר. ברודופי ופירין טיילנו במהלך היום עם בגדים קצרים אך לרוב התווספה גם שכבה ארוכה ובערבים היה ממש קריר. הילדים שלי מאוד סובלים מחום ולא התלוננו כלל כל הטיול.

• glasha

בולגריה שאלות?

יורגנסון, ישנתם אצל קטיה בנצובצי? 

• urgenson

בולגריה שאלות?

אכן...עכשיו נזכרת שבאמת זה היה בעקבות טיפ שלך. אמנם פחות אהבנו את הבית עצמו (היה לא נקי כשישנו שם ובעיקר מלא אבק בכל פינה) אבל קטיה ובעלה היו מקסימים, החצר היא פלוס ענק והמיקום והכפר היו שווים הכל

הדר

• הדס ב

בולגריה שאלות?

הדר - תודה רבה על כל העצות.

אשמח לקבל פרטים על האופניים ברילה.

מאמצת את אזור רודופי

ממשיכה לשלב הבא למצוא לינה.

תודה

הדס

• cat1
                              cat1 נערך לאחרונה על ידי

בולגריה שאלות?

היי הדס,

הורי היו ביוני 

Guest House Hayloft בבנסקו. בעלת המקום  מקסימה, ויש גם מטבחון קטן משותף. הם מאוד נהנו שם. המקום היה נקי ומטופח.יש להם ציון גבוה בבוקינג, אבל עדיף להזמין ישירות ממנה. המייל שלה:[email protected] 

• Jenny2
                                Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

בולגריה שאלות?

לגבי הלינה : בכל עירות הסקי (פמפורובו, בנסקו, בורובץ ואולי עוד) יש הרבה קומפלקסים של מלונות דירות עם מטבח מצויד, פינת אוכל, שניים-שלושה חדרי שינה שנבנו בעיקר עבור קהל גולשי הסקי.

בקיץ נראה שההיצע עולה בהרבה על הביקוש (עד כדי כך שהרגשנו במלון בפמפורובו שהוא חצי נטוש). נכון שזה לא בדיוק הלינה הכפרית אצל משפחה שאת מחפשת, אבל מצד שני יש קבלה, בריכה, חדר כביסה, ארוחת בוקר (בעיני מאוד נוח שצריך לדאוג לארוחה אחת פחות ביום תוך כדי טיול עבור טינג'רים רעבים!).

כיוון שמדובר במלונות גדולים יותר שמופיעים לרוב בבוקינג, אפשר להזמין לבינתים לגיבוי ולהמשיך לחפש אופציות יותר מתאימות ולבטל בהמשך בלב שלם- לא דומה הדבר לביטול לינה אצל מי שמחזיק צימרים בודדים.

• אמה
                                  אמה נערך לאחרונה על ידי

בולגריה שאלות?

כמה כייף לטייל בין הסימנים על המפה,להיזכר בטיול הישן...

בוג'נצי-אינו מוזיאון הכפר..הוא בערך..כפר עתיק עם היסטוריה ענקית לבולגריה.מקום מיוחד..

מוזיאון הכפר הוא באטרה Etar, Gabrovo

• הדס ב

בולגריה שאלות?

רעיון שעלה - השכרת אוטו קרוון

לפי המחירים לא נורא בכלל = לינה + רכב

מה אתם אומרים?

אמה - תיקנתי.
                                    ל קאט וג'ני - תודה.

• glasha

בולגריה שאלות?

לגבי קרוואן - אני לא חושבת שתצליחו להתנייד בכבישים הצדדיים, לרדת או לעלות את מעבר שיפקה או מעבר טרויאן וכו'. לא שאני נהגת מאוד מנוסה, אבל הכבישים כל כך צרים ומפותלים לרוב שרכב גדול הוא לאו דווקא יתרון. 

• urgenson

בולגריה שאלות?

מה שאלונה אמרה.

ברודופי אפילו עם מיניוואן היה קצת מאתגר בחלק מהמקומות...

בעיני שווה לכם כן לנסות להזמין לינות, עם כוכב של 4-5 לילות בכל אזור תהיה לכם גמישות להחליט מתי מטיילים והיכן ולא תצטרכו לחפש לינות בכל מיני חורים או להתפשר על משהו שלא עונה לגמרי על הדרישות.

• הדס ב

בולגריה שאלות?

המון תודה הדס

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון