ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות לגבי סופש בשמוני

פורום סקי וסנובורד
    4
    7
    2247
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • BanditXX
      BanditXX נערך לאחרונה על ידי

החלטתי שאני לא מוכן לסגור את העונה בלי סיום קצר על השלג. 

סגרתי על טיסה לז׳נבה עם פגסוס לחמישי הקרוב עד ראשון. 
       205$ לטיסה כולל מזוודה עבור יומיים ואולי עוד שעתיים של סקי. יש טיסות שמאפשרות קצת יותר גלישה במשך הזמן הזה אבל לא מצאתי במחיר סביר. 
      הסעה לשמוני 49 אירו הלוך חזור. 
      היעד כנראה רק ארז׳נטייר מפאת קוצר הזמן, והיתרון שלו של מפנה צפוני ומסלולים גבוהים. 

השאלות:
      האם הנסיעה באוטובוס משמוני לארז׳נטייר סבירה או שכדאי להתעקש לישון בארז׳נטייר?

המלצות למלון או אכסניה זולה בארז׳נטייר שנגיש לרכבל?

מישהו ירד מהאיגיל דו מידי באפריל ויכול לחוות על תנאי השלג, האם זה מצדיק את התוספת 85 אירו שצריך בשביל לרדת עם מדריך ובעיקר העובדה שלוקח יום גלישה כמעט שלם מתוך שני הימים שיש לי?

שאלה אחרונה: מישהו ספונטני רוצה להצטרף?
      או אם יש מישהו שם בתאריכים האלה ורוצה לגלוש ביחד באיזשהו יום מוזמן לפנות בהודעה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • sgebay
        sgebay נערך לאחרונה על ידי

שאלות לגבי סופש בשמוני

שלום בנדיט! בדיוק היום תכננתי לשים הודעה דומה בפורום.

אני אהיה בשאמוני קצת יותר זמן ממך, שישי עד שני, חזרה בטיסת אל על ביום שלישי בבוקר. עוד לא תכננתי מה אעשה בכל יום ונראה לי שצריך לזרום עם תנאי מזג האויר ומצב השלג. אם תהיה ראות טובה אני בהחלט מתכנן לעשות את ה Vallee Blanche.  ממה ששמעתי זו חוויה ששווה את הכסף.

מבחינת שינה אני בחרתי בשאמוני ואקח אוטובוס לארג'נטייר. 

גם לי זו הפעם הראשונה בשאמוני ואשמח לקבל טיפים והמלצות.  יש דיווח טוב של הרמינטור שהיה בקלאב מד בשאמוני לפני כמה שנים. 

• yarivhar
          yarivhar נערך לאחרונה על ידי

שאלות לגבי סופש בשמוני

לגבי ארג'ונטייר זאת עיירה קטנה ההליכה עד לרכבל, תלוי מאיפה בסביבות 7-15 דקות. עיירה מאוד שקטה, לגבי אוטובוס משמני נוח מאוד כ - 20 דקות בתכיפות גבוהה. העיר שמוני עצמה הרבה יותר גדולה ותוססת עם כמות גדולה מאוד של חניות ומקומות בילויי, זמן מעולה לשופינג. מלון מומלץ ולא יקר בשמוני כ - 2 דקות הליכה לתחנה אוטובוס הוא מלון ריצ'מונד, ממוקם במרכז העיר. לגבי אגווי-דה-מדי, זה משהו מאוד מיוחד, מתחילים ב 3850 מ בחורף יורדים עד העיר כרגע לא נשמע אפשרי, יש מספר וורסיות, הקלה היא דיי קלה, עם אתה עם סנוובורד הפלטים עלולים להיות מעייפים, בקרחון שהוא הקרחון הגדול באירופה יש קרווסי ענק, זהירות לא ליפול. לדעתי אם אתה ברמה מתאימה, זה חוויה מומלצת מאוד, נוף מדהים אחת האופ-פיסטים היפים שיש. המחיר ביחס למה שמקבלים לא גבוה. מדריך הרים פרטי ליום בסביבות 250-300 יורו ליום. וכאשר גולשים על קרחונים זה רק עם מדריכי הרים. אפשר גם למצוא מדריכים לא מוסמכים במחירים זולים יותר. אבל לא בטוח שמומלץ. את שמוני אני מכיר די טוב כך שאשמח לעזור, אפשר גם אם רוצה להחליף טלפון בפרטי לינק לסירטון מאגווי-די-מדי.

• sgebay
            sgebay נערך לאחרונה על ידי

וואו איזה סרט!

עריכה ברמה גבוהה. איזה תנאים מדהימים היו לכם! אני מאוד מקווה לעשות את זה (כמובן עם מדריך) אבל נראה מה יהיו התנאים.  אני מניח שהשלג יהיה דחוס למעלה וסלאשי למטה ועם זה אפשר לחיות אבל לא נראה לי שיש טעם אם אין ראות טובה. 

יש לי שאלה לגבי המסלולים העליונים ב Grand Montet -- אני מבין שהם Ungroomed.  מה לגבי סימון וביקורת מפולות? האם שם אפשר לגלוש בבטחה גם בלי מדריך?

• yarivhar
              yarivhar נערך לאחרונה על ידי

וואו איזה סרט!

אני מבין שאתה מתכוון לקרחון (העליה רק עם סקי פס מורחב או תוספת של 11 או 14 יורו לעליה אחת) כדאי מאוד להזמין יום קודם מקום לרכבל לקרחון, התור יכול להיות ארוך מאוד (יותר משעה) אם מזמינים תור הכול רץ מה, התור מוזמן על פי השעה שמעוניינים. במסלולים אין סכנת מפולות ולא צריך מדריך בירידה מהקרחון, יש מסלול מסודר, כמובן שאם עולים לקרחון לא לוותר על התצפית, עוד כמה מדרגות אבל ממש לא נורא, נוף מהמם. הגראנד מונטה מעלה לאופ-פיסטים אם יש שלג כמובן. האתר ידוע השיפועים החדים שלו פחות מתאים למתחילים. 

• BanditXX
                BanditXX נערך לאחרונה על ידי

וואו איזה סרט!

תודה על העצות. נראה לי שאחפש לי מקום בעיר הגדולה. 

Yarivhar, אחרי הסרט שלך איך אפשר לא לגלוש בעמק הלבן?? 

האמת שיש לי פחד בריא מקרחונים בעקבות חינוך שקיבלתי במהלך טרקים ברוקיס הקנדיים. אבל עם כזאת כמות גולשים כנראה שהמדריכים יודעים מה הם עושים. 

Sgebay אכתוב לך במייל, אולי עוד נצליח להפגש. 

• Skipapa
                  Skipapa נערך לאחרונה על ידי

שאלות לגבי סופש בשמוני

וואוו סרטון מדהים, נראית חוויה ייחודית הגלישה שם...

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון