יוון ההררית
-
מתכננים טיול בן 8 ימים ביוון, כשהדגש הוא על מטאורה וכפרי זגוריה.
נחיתה באתונה, נסיעה צפונה, ובסוף הטיול טיסת פנים מיואנינה לאתונה.
שתי שאלות:
האופציות הן סוף ספטמבר או סוף אוקטובר. מה עדיף מבחינת מזג אויר? הבנתי שבסוף אוקטובר אפשר להרוויח את השלכת היפה, השאלה היא עד כמה קר באיזורים אלו? כי טיול במעילים פחות מתאים לנו.
האם שני איזורים אלו ממלאים 8 ימים או שצריך להוסיף יעד נוסף? ואם כן, מה כדאי להוסיף, שלא יצריך נסיעות ארוכות מידי.
מחפשים בעיקר טיולי טבע ונוף, פחות אוריינטציה של ים.
תודה רבה.
-
יוון ההרריתלדעתי עדיף בסוף ספטמבר גם בגלל המזג אוויר וגם כי רוב המקומות מותאמים לתיירים ובסוף אוקטובר כבר לא הכל פתוח אני הייתי באמצע יולי ולא הייתה תחושה של הרבה תיירים אז עומס זאת לא הבעיה.
לטעמי אין מה להוסיף יעד נוסף אבל לשקול להיות יום וחצי באתונה (בתור עיר היא די מעפנה אבל אם אתם מתלהבים מההיסטוריה אז אפשר להנות) וגם ממליצה ממש על חוף קוואורי ואגם וולגמאני שנמצאים כ40 דקות נסיעה מאתונה.
צריך לזכור שהיום מאתונה לעבר הצפון מאוד ארוך אז כמובן שההמלצה היא לישון במטאורה ולטייל למחרת
מוזמנת לראות קצת טיפים שפירסמתי על הצפון
תהנו

-
יוון ההרריתהיינו באיזור בימים הראשונים של אווקטובר. כבר די קריר. לא ממליצה לחכות לסוף אוקטובר. האיזור יפיפה . ויש הרבה מסלולי הליכה. מטאורה מדהימה! - גם אני ממליצה שתגיעו לשם לקראת הערב , תלונו בכפר למטה בנוף של מתחת לצוקים ותקדישו יום שלם .
גם יואנינה נחמדה . אגם נחמד , יש מערת נטיפים מעניינת בפארמה .
אפשר להגיע גם לעיר אדסה , יש מפל אדיר שם , ומסלול הליכה ממנו .
-
יוון ההרריתתודה רבה
-
יוון ההרריתלפני שנתיים טיילנו בצפון יון בחודש ספטמבר,נהננו ניום אחד של שלג באזור כפרי זאגוריה,כיומיים גשם חלקי שלא הפריע לטייל,אך בחצי האי פיליון הכל היה סגור ונטוש.חופי הים ,מסעדות ובתי קפה,מעט מאוד מטיילים.השלכת מדהימה,ומשך יום טיול מתקצר מאוד. בסביבות השעה חמש כבר התחיל להחשיך.